View Full Version : Ett fett tips


lille_trille
03-07-11, 13:37
Jeg pleier å steike baconskiver i ovnen. Kler langpanna med bakepapir/alu.folie. Det blir en del fett til overs som jeg heller i en isterningsform. Disse holder seg i kjøleskapet en stund, men kan også fryses. Brukes til å steike i, sauser etc. etc. Blir god smak til for ex. omelett osv osv :D

LilleFly
03-07-11, 14:05
Takk for tipse!

grotingeling
03-07-11, 15:28
Kjempetips!!!

lucifine
03-07-11, 16:20
KJempetips!

Ravna
03-07-11, 17:31
Ingentin eg bedre en bacon fett i sauser osv :D
Takk for tips:D

Restart
05-07-11, 10:47
Oi! Så bra tips! Jeg har tenkt på hvilke buljongterninger og sånt som kan være tillatt for å få litt mer smak i dag, men dette var jo bedre!
Det er jo flott måte å få både fettet og smaken på.

Takk for at du delte det!

smgj
05-07-11, 11:39
Jeg tar også alltid vare på fettet etter baconsteking. Dette er stekefett + saussmaksfett (det området med brunt "gørr" i smaker mest - det hvite smaker nesten ingenting og egner seg til å steke i når du ikke ønsker baconsmak).

Holder seg "nesten uendelig" i en boks med lokk i kjøleskapet.

lille_trille
18-08-11, 10:23
Hvis du kjøper store mengder kjøttdeig, kan du dele opp i passe stykker og legge de i fryseposer. Kjevl posene slik at kjøttdeigen blir flat. Tar lite plass i fryseren og tiner kjempefort :spisesnak

Julepølsa
18-08-11, 10:32
Genialt! Takk!