Cyan
12-07-11, 18:05
Til ca 3 personer trenger du:
400-500 gram reinsdyrskav (eller annet viltkjøtt)
1 liten til medium purre, skjært i halve ringer
2-3 store ferske sjaminjonger kuttet i biter eller to bokser (avrent) - Kantareller er også gode
3 fedd hvitløk - Presset eller finhakket
1-2 ss rørte tyttebær (kan sløyfes, men jeg syns de gjør mye av smaken)
1 boks Creme Fraiche
Viltkrydder (Santa Maria)
Urtesalt (Jeg bruker den grønne fra Herbamare) - eller salt om du ikke har urtesalt
Stek skav i godt med smør i en stor stekepanne. Tilsett purre, sopp og hvitløk og stek dette i noen minutter. Hell over en boks Creme Fraiche og krydder etter smak. La småputre i ca 10 minutter og tilsett tyttebæra mot slutten. Jeg syns Finnbiff smaker best med kokte rosenkål eller rosenkålmos.
400-500 gram reinsdyrskav (eller annet viltkjøtt)
1 liten til medium purre, skjært i halve ringer
2-3 store ferske sjaminjonger kuttet i biter eller to bokser (avrent) - Kantareller er også gode
3 fedd hvitløk - Presset eller finhakket
1-2 ss rørte tyttebær (kan sløyfes, men jeg syns de gjør mye av smaken)
1 boks Creme Fraiche
Viltkrydder (Santa Maria)
Urtesalt (Jeg bruker den grønne fra Herbamare) - eller salt om du ikke har urtesalt
Stek skav i godt med smør i en stor stekepanne. Tilsett purre, sopp og hvitløk og stek dette i noen minutter. Hell over en boks Creme Fraiche og krydder etter smak. La småputre i ca 10 minutter og tilsett tyttebæra mot slutten. Jeg syns Finnbiff smaker best med kokte rosenkål eller rosenkålmos.