Fløtepusen
20-07-11, 16:57
Laga en skikkelig herlig rett til middag i dag inspirert av en gammel slager i heimen. Ble knakelibrakelig god, og med små justeringer slett ikke verst i forhold til karbsene. Jeg brukte altså dette til to pers;
Tre mellomstore kyllingfileter
1/2 boks creme fraiche
1/2 boks kokosmelk, feteste typen (3 karber pr 100 g)
En god slant kremfløte (ca 1 dl?)
Ca to ss Toro Tandoori Masala krydderblanding. (finnes i vanlig dagligvare, eks Rema 1000. Uten sukker)
En stor purre
Ett fedd hvitløk
En-to ts Sukrin.
En buljongterning
Et par klatter smør til steiking
En blomkål til "ris"
Til å drysse over ved servering;
Hakket rød paprika
Strimlet purreløk
Ristede nøtter, med eller uten salt. Cashew er godt, men peanøtter et mer lavkarboalternativ.
Begynte med å lage marinaden. Blandet CF, fløte og kokosmelk, og smakte til med krydderet. Ca to ss syntes jeg ble bra.
Så strimlet jeg kylling, stekte den sammen med en halv strimlet purre og hvitløk, og tilsatte buljongterningen. (knuste den over kjøttet) Så helte jeg over marinaden og lot det putre litt. Jeg liker veldig godt denne sausen når den har et lite hint av søtt i seg, så jeg smakte til med sukrin og lot det hele putre og kose seg på lav varme mens jeg lagde "risen".
Raspet blomkål på grovt rivjern, la en klatt smør nederst i en ildfast form og drysset over blomkål-"risen". Hev det inn i microen, og lot det godgjøre seg i ca 5 minutter. I mens kuttet jeg opp paprika og resten av purren og la det i skåler slik at vi bare kunne drysse det over maten når den kom på tallerken. Det hele tok meg ca 20 minutter! :D
Jeg har desverre ikke regnet ut total karboinnhold pr servering siden jeg følger mitt eget lavkarboopplegg der jeg ikke er så innmari streng med karbene, men regner med det er rimelig greit å regne ut for dere som er litt inne på det?
Tre mellomstore kyllingfileter
1/2 boks creme fraiche
1/2 boks kokosmelk, feteste typen (3 karber pr 100 g)
En god slant kremfløte (ca 1 dl?)
Ca to ss Toro Tandoori Masala krydderblanding. (finnes i vanlig dagligvare, eks Rema 1000. Uten sukker)
En stor purre
Ett fedd hvitløk
En-to ts Sukrin.
En buljongterning
Et par klatter smør til steiking
En blomkål til "ris"
Til å drysse over ved servering;
Hakket rød paprika
Strimlet purreløk
Ristede nøtter, med eller uten salt. Cashew er godt, men peanøtter et mer lavkarboalternativ.
Begynte med å lage marinaden. Blandet CF, fløte og kokosmelk, og smakte til med krydderet. Ca to ss syntes jeg ble bra.
Så strimlet jeg kylling, stekte den sammen med en halv strimlet purre og hvitløk, og tilsatte buljongterningen. (knuste den over kjøttet) Så helte jeg over marinaden og lot det putre litt. Jeg liker veldig godt denne sausen når den har et lite hint av søtt i seg, så jeg smakte til med sukrin og lot det hele putre og kose seg på lav varme mens jeg lagde "risen".
Raspet blomkål på grovt rivjern, la en klatt smør nederst i en ildfast form og drysset over blomkål-"risen". Hev det inn i microen, og lot det godgjøre seg i ca 5 minutter. I mens kuttet jeg opp paprika og resten av purren og la det i skåler slik at vi bare kunne drysse det over maten når den kom på tallerken. Det hele tok meg ca 20 minutter! :D
Jeg har desverre ikke regnet ut total karboinnhold pr servering siden jeg følger mitt eget lavkarboopplegg der jeg ikke er så innmari streng med karbene, men regner med det er rimelig greit å regne ut for dere som er litt inne på det?