View Full Version : Hva spiser dere til lunsj på jobb?


stormann
21-07-11, 14:17
Hei, en av utfordringene jeg ser for meg er jobblunsj. Jeg er jo vant til å spise noen skiver, men på nytt kosthold må jeg tenke annerledes.

Noen med noen gode tips?

smgj
21-07-11, 14:18
Hei, en av utfordringene jeg ser for meg er jobblunsj. Jeg er jo vant til å spise noen skiver, men på nytt kosthold må jeg tenke annerledes.

Noen med noen gode tips?
Vi har mikro på jobb og jeg er dronningen av middagsrester. :) (Til guttas store fortvilelse - de klager over at det lukter så goooodt!:D

Megvel
21-07-11, 14:20
Signerer over

Jabba
21-07-11, 14:27
Hjemmelagede karbonader som jeg spiser kalde....

Sugaraddict
21-07-11, 14:42
Salater med alt mulig godt i :D

TrillTrall
21-07-11, 14:45
Har dere micro? Jeg pleier å lage en diger kjele av Ziggys tomatsuppe

http://lavkarbo.blogg.no/1200435755_ziggys_lavkarbo_tomat.html

og fryse ned i porsjonsbokser i fryseren. Jeg har oppi litt etter hva jeg har i huset, men gjerne en diger løk som finhakkes i stavmikserbollen og en hel boks seterrømme - og litt mindre vann, jeg liker suppa tjukk! :sikle:

Til den pleier jeg gjerne å spise solsikkebrød:

http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/01/solsikkebrd.html

jeg 2,5-ganger opp oppskriften så den passer til en hel pakke Philadelphiaost og da passer den også ypperlig i den ene langpanna mi. :) Deles i biter og puttes i poser i fryseren. Spiser noen biter av dette med bremykt eller meierismør på sammen med tomatsuppa. Hiv gjerne oppi et par hardkokte egg også. :)

Om dere ikke har micro på jobb kan du varme den om morran og ha på termos, det funker helt fint.

Christine
21-07-11, 15:10
Eg har pålegg på jobb, så varierar eg mellom knekkebrød og lavkarbobrød.

Har alltid med salat i tillegg.
Ofte droppar eg brød/knekkebrød å tar med omelett eller ein mettande salat med bacon/kjøttdeig i :D

Antoinette6
21-07-11, 15:34
Hva som helst, - nesten !

To kokte egg med mye majones.

Kyllinlglår.

Salat.

100 gram kokt skinke el ribberull eller med majones. Eller rekesalat, eller . . .

Señora
21-07-11, 16:55
Salat med fetaost og majones, skinke og ost lagvis som smeltes i mikroen.

Kyllinglår og salat med bernaise

Div. karbonader med salat, evt. bernaise.

Laksestykke med hollandaise, blomkål ved siden av.

Tacokjøttdeig med løk og sopp, salat og revet ost, salsa og rømme.

Rett og slett middagsrester eller kjøpt fra disk i butikk. Salatbar har vi på jobb.

mama67
21-07-11, 17:18
Vi har mikrobølgeovn på jobb, så jeg har ofte med middagsrester, f.eks wok e.l. Ofte har jeg med karbonader, salatblader, cherrytomater og minimais, eller salater av forskjellig slag. Noen ganger spiser jeg rugsprø med masse pålegg på.

<insert_scary_name_here>
21-07-11, 17:51
Mye middagsrester. Eller frokost-"rester" - lager opp mye frokost med vilje. Lapper er veldig godt, kan spises kalde eller oppvarmet i mikro, med smør, gulost og paprika på. Snadder. Eller omelett, salat, skinkesalat, egghakk, pannekaker osv. Skal bruke en dag eller to i ferien på å fylle opp fryseren med lunsj-mat, squash-lasagne i porsjonspakker, kjøttkaker o.l.

Lilleslem
21-07-11, 18:11
Middagsrester, omeletter, røkelaks og eggerøre, kyllingklubber, svinekoteletter og alt som er godt! Stakkars lavkalorifolk som går på knekkebrød med ost.

Trj
21-07-11, 18:34
Middagsrester fra dagen før er en gjenganger. Varmet i mikro. I dag hadde jeg kun noen kalde brokkolibuketter, men lagde eggerøre og hadde noen skiver spekeskinke med. Litt tomat og frisk basilikum. Og seterrømme på brokkolien. Siden jeg jobbet noen timer ekstra hadde jeg også med tyrkisk yoghurt med friske jordbær litt senere på dagen.

Aisen
21-07-11, 19:29
Vanligvis en salat med kjøtt eller laks og egg + olje, men nå i sommer som kantina er stengt har jeg spist tunfiskboks-olje-cremefreshe-spinat-agurk-blanding eller reker-avokado-majones-spinat. Sambo spiser ett par av nannahs knekkiser med sinnsyke mengder ost og spekepålegg :spisesnak

stormann
21-07-11, 19:36
Utrolig mange gode forslag! Tusen takk. Merker at dette forumet kommer til å bli inspirerende :)

Pirill
26-07-11, 20:42
Begynner på jobb etter 1 år hjemme i permisjon på mandag. Jobber som elektriker så må ha mat som ikke nødvendigvis må forbredes..

Tenkte å variere litt mellom Oopsies med diverse pålegg, kyllingsalat, karbonader, tyrkisk yoghurt med frø (Husk kjølebag :P ), omelett, avocado, kokt egg og matmuffins for å nevne noe :)

smgj
26-07-11, 20:50
Denne bloggen har masse lunchbokser i tekst og bilder! Og de er "primal" - dvs lavkarbovennlige også
http://primalkitchen.blogspot.com/

stormann
26-07-11, 20:50
Begynner på jobb etter 1 år hjemme i permisjon på mandag. Jobber som elektriker så må ha mat som ikke nødvendigvis må forbredes..

Tenkte å variere litt mellom Oopsies med diverse pålegg, kyllingsalat, karbonader, tyrkisk yoghurt med frø (Husk kjølebag :P ), omelett, avocado, kokt egg og matmuffins for å nevne noe :)

Hmm... Oopsies virker jo veldig interessant. Har du noen gode oppskrifter?

stormann
26-07-11, 20:51
Jeg lagde forresten noen gode karbonader i går som jeg skal fryse ned i pakninger på 2 og 2, ta med meg, og varme i mikroen på jobb. Det blir bra.

Kiro
26-07-11, 20:52
Vi har salatbar, men utvalget er ikke det helt store. Så det begynner å bli ganske kjedelig å ha den samme salaten til lunsj hver dag i et år, selv om jeg prøver å variere mellom egg, og skinke. Og de dagene det er reker er jeg overlykkelig. :p Prøvde å ta med meg mat selv en periode, men fikk så mange kommentarer at det ble ubehagelig, så da blir det til at jeg spiser den dumme salaten likevel. Men skal bli student til høsten da, så det skal nok bli forandring.

Pruttilutt
26-07-11, 23:08
Jeg har alltid slike (http://sandraslavkarbo.wordpress.com/2011/06/12/lavkarbo-frokostmuffins-ala-sandra/)i fryseren, passer til frokost, lunsj og melleommåltid. Unger liker dem, og kolleger vil gjerne stjele dem fra meg :rolleyes:

Silversun
26-07-11, 23:16
Jeg varierer mellom f.eks:

- Salat med tilbehør som skinke eller salami, ost, og gjerne egg
- Omelett/eggerøre med skinke, ost og salat. Varmer alt utenom salaten i mikroen.
- Turids nøttebrød (http://www.ingridsblogg.no/?p=406673) med forskjellige pålegg, oftest ost og skinke som varmes i mikroen.
- Rester fra middagen, f.eks noen skiver lavkarbopizza
- Nannahs knekkebrød (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=30214) med forskjellig pålegg
- Lavkarbo tekaker (http://lenabeatrice.net/lavkarbomat/brod/enkle-grove-tekaker/) med pålegg

blucher
27-07-11, 11:05
Har mye forskjellig til lunsj, her er noen av mine favoritter:
- røkelaks med eggerøre
- røkelaks med philadelphiaost
- salat med f.eks. kokt skinke og fetaost med oljedressing
- omelett med bacon
- reker og egg med majones
- spekemat med eggerøre eller majones eller smøreost
- nakkekotelett, gjerne varmet og med brie oppå, men kan også spises 'naken' og kald.
- middagsrester

Medbrakt lunsj er enkelt! Møtelunsj, derimot - det er ofte vrient.... :(

smgj
27-07-11, 11:30
Mer solbrent kokoskylling i dag. Den var så god at det går helt fint å spise den flere ganger på rad.
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=46366

Charlott
27-07-11, 11:40
Her har du oppskrift på "Raskere lapper" (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=37126), helt utmerkede som underpåleggetmat :D

Det finnes også masse oppskrifter på brød, vaffler og rundstykker du kan bruke til å ha under pålegget, det finner du her (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=45), i oppskriftsdelen av forumet..

Lykke til med lunsjen! :p