View Full Version : Fantastisk gode vafler som smaker høykarbovafler


Notabella
29-07-11, 22:47
I dag mixet sammen en fantastisk vaffelrøre, den ble mye bedre enn den pleier takket være små ting.
Når jeg virkelig liker vafflene har jeg smør på de, Det har jeg hadde hatt før i dag etter at jeg startet på lavkarbo.

8 egg
1 rømme + 3 dl kultur melk (sur melk)
3-4 ts bakepulver
2 ts kardemomme
1 ts salt
2 ts natron
10 dråper vaniljeessense
2 ts flytende natreen.
10-12 ts jbk ( Johanneskjernemel)

Jeg smakte til med det som gjør den litt søt, slik at det verken var for søtt eller for salt.



Bilde på bloggen (http://camillacelinafuglesang.blogspot.com/)

JanneKS
08-08-11, 18:12
1 rømme??
1 boks eller 1 dl?

Notabella
09-09-11, 15:45
1 boks

marjusen
09-09-11, 16:15
12 ts jbk :? det var mye..

Photobscura
09-09-11, 16:25
Syntes også det hørtes ut som mye jbkm. Om du lar røren svelle i 20-30, så er jeg sikker på at du minst kan halvere mengden! :)

Imp
09-09-11, 16:40
evt bruke fiberhusk istedet? Men oppskriften skal prøves!

Bik
09-09-11, 18:54
Har du regnet på karboinnholdet? Hvor mange vaffelplater ble det av denne oppskrifta? :sikle:

marjusen
09-09-11, 19:30
23 i hele røra kom jeg til

Sweetie73
10-09-11, 15:12
evt bruke fiberhusk istedet? Men oppskriften skal prøves!

Noen som har prøvd med fiberhusk? JBK har jeg kjøpt og prøvd det i blomkålgrateng og jeg brakk meg ved tanken i en uke etterpå...Så slimete!!!

Men med unntak av JBK høres vaflene skikkelig deilige ut! :p

marjusen
10-09-11, 15:18
Merker at jbk funker mye bedre i tørre stekte varer enn sauser, supper og gryter. Får ikke den slimkonsistensen da. Men det var myyyye i denne oppskrifta ja. Blir dyre vafler

Sweetie73
10-09-11, 18:50
Ok, takk for tipset - får gi det en sjanse til...i noe tørt! hehe...

Bonitta
10-09-11, 21:51
Jeg bruker fiberhusk i vafler, men slettes ikke kulturmelk (er ikke det fy da??) ;)
Fløte + rømme, egg, litt mandelmel, kokosmel, fiberhusk og kruskakli.
Smaker som vanlige vafler de og ;)

Sweetie73
10-09-11, 22:09
Jeg bruker fiberhusk i vafler, men slettes ikke kulturmelk (er ikke det fy da??) ;)
Fløte + rømme, egg, litt mandelmel, kokosmel, fiberhusk og kruskakli.
Smaker som vanlige vafler de og ;)

:hungry:

hippocampus
12-09-11, 20:14
Jeg har satt igang vaffelrøre nå og den står til svelling.

6 egg
6 sp cocosoa
1 1/2 dl fløte
1/2 ts sukrin
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
4 sp mandel mel
2 sp fiberfin
1 sp fiberhusk

Denne ble veldig god og spesielt med philadefia ost :) mmmmmmm:sikle:

Lulla84
12-09-11, 20:20
Disse skal være gode :
6 egg
2 ss sukrin pisket godt sammen.
Ha deretter i 200 gr. philadelphia ost naturell.
4 ts fiberhusk
4 ts bakemiks(johannesbrødkjernemel),
2 ts bakepulver, 1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme (gjerne litt ekstra)
Pisk alt sammen, la svelle i kjøleskapet i ca. 15-20 min. Trenger ikke smør i jernet om du har nonstick jern...

Notabella
01-10-11, 09:25
Bruker små ts ikke toppa, men kan sikkert ha mindre.

Jeg pleier ikke å ha tolmodighet til at den skal svelge så lenge å lager den som regel etter 10 min.

Kulturmelk inneholder ikke så mye, å er det som gjør at de smaker som vanlige vafler, det + natron.

Jeg har prøvd mange oppskrifter, men kommer aldri til å prøve en ny etter jeg laget disse.

Det blir 15-18 vafler av hele røra. Den kan halveres, å det går fint uten kulturmelken også, men blir best med.