tigerjenta
31-07-11, 13:40
5 egg
2,5 dl solsikke kjerner
2,5 dl linfrø
2,5 dl havregryn
1 ts salt
blandes og bres utover på et bakepapir, stekes ved 190 grader i 10 min .
deles i ønskede størrelser og kan oppevares 5 døgn i kjøeskap..
Tusen takk for en god oppskrift!
Jeg tåler ikke egg, og oppskriften funker like bra uten - bytter ut egg med vann og en del av havregrynene med havremel. Selv barna mine foretrekker havrebriks fremfor hjemmebakte runsdtykker!
Denne skal jeg prøve meg på :)
Det ble veldig godt :)
Spiste det med meierismør, gulost, gul paprika og agurk.
Hvordan spiser dere det?
*trenger mye tips*
Sist spiste jeg med ett lag soyarømme (spiser ikke meieriprodukter), ett lag rød lodderogn og toppet det hele med vårløk og pepper. Skikkelig smørbrød!
Og så har jeg testet ut en variant (fant utgangspunktet i mat og helse):
100 gram sesamfrø
100 gram solsikkekjerner
50 gram kvernede mandler
litt salt
vann nok til at det blir lett å smøre briksene utover en stekeplate (i utgangspunktet stod det egg i oppskriften, ikke vann, men jeg tåler ikke egg).
Disse briksene blir helt lyse. Stekes på 190 grader i 10 min.
Kan man male dette til mel og så blande det, eller anbefales det ikke?
Laget disse til forkost idag, spent på å se hvordan blodsukkeret reagerer. Men godt var de!