Noen som vet hvordan (om det i det hele tatt er mulig) å teste ut lavkarbo når en har allergi mot alle typer produkter laget med egg og melk?
Klart. Ren mat! Kjøtt, fisk og grønnsaker! Jeg spiser ikke melk, det går greit!
Det gårfint. Jeg tåler ikke gluten melk egg soya, de fleste andre korn slag, en del grønnsaker og frukt ;)
Hei,
Hvis du spiser lavkarbo utenom egg, vil du se at allergien forsvinner. Det er min erfaring i forhold til andre som har hatt allergi, og som er blitt frisk gjennom kosthold. Fugl, alt av fisk- og skalldyr, kjøtt, pålegg (salami, skinke o.l.), salat, grønnsaker som vokser over jord, bruke Ghee (klarnet smør uten melkeproteiner), samt utstrakt bruk av krydder og krydderurter. Dette er et godt utgangspunkt for variasjon, både i matretter og smaker. Det er viktig å få i seg nok fett. Lykke til!
Sikkert to dumme spørsmål - men er det vanlig å bli svimmel den første tiden? Og er det noen som har noen gode tips til å få i seg nok fett når jeg ikke spiser meieriprodukter (kun kjøtt, fisk og grønnsaker/frukt)
Sikkert to dumme spørsmål - men er det vanlig å bli svimmel den første tiden? Og er det noen som har noen gode tips til å få i seg nok fett når jeg ikke spiser meieriprodukter (kun kjøtt, fisk og grønnsaker/frukt)
Svimmel, slapp, kvalm, dårlig i magen..... Helt normale, svært vanlige oppstart/karboabstinens- symptomer!:p
Velger du konsekvent de feteste produktene, som kjøttdeig i stede for karbonade, spiser skinnet på kyllingen og laks/ørret i stede for torsk, vil du få i deg en del fett der.
Og som det sies over her: cocosa!
For de som ikke er så kjent med Cocosa: Det er to sorter, en til steking og en til annet bruk.
Teksten her er hentet fra en forhandler på nettet (http://www.mamut.net/soma1/subdet6.htm):
Stadig flere følger den "lavglykemiske vei": Mer fett og protein og færre karbohydrater. Cocosa® er selvskreven som basisolje i dette kostholdet. Med over 60 % mellomlange, mettede fettsyrer øker kokosolje fettforbrenningen, stimulerer stoffskiftet og gir energi og metthetsfølelse som varer lenge. Den øker også opptaket og utnyttelsen av de essensielle Omega 3 og 6 fettsyrene, og gir i tillegg en rekke andre helsefordeler. Kokosolje har vist seg så effektiv mot stoffskifteproblemer at det i USA nå forskes på om kokosolje kan erstatte vanlige medikamenter.
To eksklusive utgaver:
Cocosa® fås i to utgaver, og dekker til sammen behovet for en allsidig og sunn basisolje i kostholdet:
Cocosa® Extra Virgin inneholder et bredt spekter av vitaminer, mineraler og antioksidanter, samtidig som den har en nydelig duft og smak av kokos, som setter en ekstra spiss på maten. Benytt den som kosttilskudd og i mat.
Bruk Cocosa® Pure til steking; den er helt uten lukt og smak og tåler høye temperaturer.
Når anbefales Cocosa®:
- Lavt stoffskifte
- Redusert skjoldbruskkjertelfunksjon
- Lav energi
- Overvekt
- Lavkarbohydratdietter
Nederst på denne siden (http://www.mamut.net/soma1/subdet6.htm) er det lenke til et Cocosa-oppskriftshefte også.