View Full Version : Ammande lavkarbo"holikar"! (min tråd)


Konkelimonke
03-08-11, 09:53
Ja, då var det på tide å laga ein ny tråd for meg sjølv her. Skulle vel strengt tatt ha laga meg ein journal eller ein blogg eller eittelleranna, men eg er ikkje så dreven med dette her, så det er lettast for meg å laga ein tråd rett og slett :)

No går eg inn i min tredje dag på lavkarbo som ammande. Eg var slakk i tøylen dei siste dagane som gravid og dei fyrste dagane på ammings, og fann ut at 1.august passa meg ypparleg å ta tak i ting att. Så på måndag var det full fres - og det beste av alt er at eg har fått gubben med meg :) Han er superflink!

Eg har baka både brød og knekkebrød - det er jo så enkelt!
Så i tillegg til "vanleg lavkarbo a la ketolysestil" et eg litt frukt og yoghurt for å få karboinntaket litt opp pga amminga. Kjenner kroppen krev litt meir enn berre proteiner og feitt. Så langt har det gått bra, magen er i godhumør att og kroppen spelar på lag med meg :)

OG tarmsystemet er oppe å gå att etter all for treg passasje då poden tok all plassen inni magen!

No er gullguten ei veke alt, eg har gått gjennom berg og dalbane kjenslemessig (har hatt nokre rundar med barseltårer kan du sei!), me har overlevd eit såkalla "ammedøgn" (guuud kor slitsomt både psykisk og for niplane mine...akk...) og poden bæsjar på DO!!! Fantastisk! Så då klarer me det meste! :)

No er det frukost som står for tur. Gubben køyrer jentungen i barnehagen medan eg ammar og står i. Han er GULL verd han mannen min *kjærleik*

Før eg avslutter skriv eg opp gårsdagens meny:
Fruksot: eit knekkebrød med smør og ost, ei skive med smør, servelat, majones, agurk.
Lunch: då sov eg.......
Middag: wok steikt i olje og smør, svinekjøt, litt soyasaus.
Kvelds: Eit knekkebrød med smør og ost, litt skyr med fløyte på.
Frukt: ei halv banan, eit halvt eple, nokre druer.

Eg veit eg åt litt lite i går, men det kjem av at eg sov vekk heile lunchen. Eg og poden sov i tre timar... :) Må jo nytta sjansane!

Dagens kjem i kveld eller i morgon!

Flott dag til alle saman! :)

Konkelimonke
03-08-11, 09:57
Må berre få med nokre vekter her :)

Før graviditet: 67kg
Før fødsel: 88kg, opp 21kg
Startvekt lavkarbo 1.august 2011: 80kg

Idamor
06-08-11, 19:15
Hei på deg, Konkelimonke! :)

Bare lurte på hvor mange karber om dagen du ligger på nå som du ammer ca? Håper alt står bra til :-D

Konkelimonke
07-08-11, 16:19
Hei på deg, Konkelimonke! :)

Bare lurte på hvor mange karber om dagen du ligger på nå som du ammer ca? Håper alt står bra til :-D

Heisann!

Hmm... det er vanskeleg å sei sia eg ikkje reknar på det, men tek det litt på gefühlen... men eg reknar nok med at eg ikkje bikkar 100karbisar om dagen, og stort sett ligg eg vel kring 50 tenkjer eg. Kjem litt an på kva eg et av frukt på ein dag for det er jo stort sett frukta eg et som dreg talet opp.

Så i tillegg til "vanleg ketolysemat" peisar eg på med ein yoplaityoghurt om dagen og evt litt frukt (eit halvt eple eller ei halv banan) om me har det liggande...

Spanande tider du går i møte då, ikkje lenge att no :) Eg er innom bloggen din av og til ;) Eg som gav deg tips om å kjøpa brukt vogn vettu! Hehe! (er ei stund sia no då)

Håpar du har det bra du òg!

Klemmar frå Konkelimonke!

Konkelimonke
07-08-11, 16:27
Eg lova jo ei update for leeeenge sia (onsdag?), men eg har igrunnen vore opptatt! Hehe! Eg er jo eit levande meieri og gutetassen syns det er veldig stas å okkupera fanget mitt for å få mat/puppekos...!

Anyway, på lavkarbofronten går det veldig bra! Det vil sei, for gubben sin del må han læra seg å styra seg. Han et litt store porsjonar til frukost og kvelds, mest av alt pga at han er så glad i knekkebrødet eg lagar. MEN det er betrakteleg betre med 3-4- lavkarboknekkisar enn 4 skiver!
Med meg går det òg bra, eg held meg til opplegget og kjenner meg mykje lettare i kroppen :) Vekta er no nede på 77kg, det vil sei 3 kg vekke denne veka, 11kg av gravidvekta vekke :) No har eg 10kg att før eg er der eg var :) Det vil sei 17kg til saman, men foreløbig konsentrerer eg meg om å koma meg ned der eg var før eg vart gravid :)

Elles brukar eg dagane på research, eg har nemlig - med støtte av gubben OM me får økonomien til å gå rundt!!! - bestemt meg for at innan 10år skal eg vera sjukepleiar og forhåpentlegvis jordmor! :):) SPANANDE! Eg satsar på deltid sjukepleiarutdanning slik at eg kan ha jobb i tillegg. Då vert det 4 år sjukepleiar, deretter minimum 1 år i arbeid, for deretter å forhåpentlegvis koma inn på jordmorutdanning 2 år...! ÅH, kor eg gler meg!
Dette er framleis i babyfasen (rett og slett!), så eg må leita og tenkja og finna ut av mykje før eg sleng meg på for å sei det slik :) Eg har jo allereie ein bachelor som eg vart ferdig med i fjor, så dette steget eg evt skal ta ut i ny utdanning må nøye vurderast (sjølv om eg meir enn ein gong har tenkt at eg har vald feil dei siste åra på skule!).

Håpar de har det bra alle saman!
Skal legga inn dagsmeny for i går og i dag etter dette!

Konkelimonke
07-08-11, 16:31
Laurdag:
Frukost: Eit knekk med pålegg, ei skive med pålegg (knekk og skive - lavkarbo sjølvsagt), ein halv youplaityoghurt.
Lunch: Eit knekk med pålegg, resten av yoghurten.
Middag: Lavkarbopizza 2stk, litt salat med dressing på.
Snæk: Litt cashewnøtter, ein liten bit 70%sjokolade med appelsinsmak.

Sundag:
Frukost: To knekk med pålegg.
Lunch: ein youplaityoghurt.
Middag: Fiskesuppe mor mi laga då ho var på besøk :)
Kvelds....??? Veit ikkje enno, mogleg eg et eit pizzastk... eller tek eit knekk... :)

streber
07-08-11, 18:35
Du verden, du bare raser ned du, flink du er:D!Mine kilo satt limt fast etter graviditetene:oLykke til med utdanningsplanene!

Konkelimonke
08-08-11, 10:34
Du verden, du bare raser ned du, flink du er:D!Mine kilo satt limt fast etter graviditetene:oLykke til med utdanningsplanene!

Hehe, jodå - eg kan vel ikkje anna enn å sei takk for det! Men eg reknar jo med at dei fleste kiloane som går av no så tett opptil fødselen hadde forsvunne uansett (???), er jo lov å håpa! MEN, eg trur nok det hjelper på at eg er litt "streng" no framover ja :)

OG eg reknar med at eg treff på nokre seige kilo etterkvart eg òg, kjenner eg kroppen min rett....... :S

Ja, utdanningsplanane mine er utruleg spanande! Lurer berre på korleis eg skal få det til ;) Vert spanande å sjå i alle fall :)
Ha ein superfin dag!

Konkelimonke
08-08-11, 10:38
Kvelds i går: Eit knekk, to små bitar sjokolade 70%, ein halv skyr med litt fløyte, cashewnøtter...

Ja, eg var skikkelig fysen i går kveld, visste liksom ikkje kva godt eg kunne kneppa innpå med! Akk....

Uansett, godt eg ikkje havna på "kjøret"! Hehe!

No laurdag som kjem kjem eg og gubben til å unna oss litt schlækk, då skal me i bryllaup heile familyen, og då orkar eg rett og slett ikkje stressa med å plukka i maten rett og slett ;)

Elles er det fyrste dag "aleina" heima for meg og poden. Gubben starta på jobb att i dag. Er litt rart, men òg litt godt at starten på kvardag er i gang... Ja, eg er litt glad i kvardagen med sine rutinar eg :D

Eg kjem med meny seinare!

OG om det er nokon som har komentarar på kva eg et kvar dag - be free to comment!!! Eg tek imot ris og ros! Kan godt henda eg tenkjer HEILT feil i forhold til kva eg burde eta no når eg fullammar :)

ha ein flott dag så lenge! :)

Konkelimonke
09-08-11, 16:02
Gårsdagens meny:

Frukost: to små knekk med pålegg (eg har laga knekkisane litt mindre denne runden...).
Lunch: eit lite knekk med pålegg, eit glas (ca ein dl) cultura mango.
Middag: eit og eit halv restepizzastk og salat, ei halv skål restefiskesuppe.
Kvelds: to små knekk med pålegg, eit glas (ca ein dl) cultura mango.

No skal det seiast at eg bruker MASSE smør på knekkebrøda og skivene eg et, og eg er ikkje sparsamleg med pålegget :)

Konkelimonke
09-08-11, 16:07
Dagens update:)

Ja, eg har synda... Eg sleika slikkepotten fri for glasur då eg laga sjokoladekaka til jentungen som skal ha selskap i morgon... Fysj! Men ÅH så godt! Haha! OG kvalmande... Så det vert ikkje mykje meir greier på meg i dag nei!

Ha så langt i dag knept i meg:
Frukost: tre små knekk med pålegg.
Lunch: ein yoplait, og ein slikkepott med glasur!!! Haha!, eit lite knekk med oooost...

Elles i dag vert det omelett og salat til middag.
Trur nok den glasuren gjer at eg ikkje et så mykje til kvelds.... Hihi! Evt eit knekk med ost :)

Kan skryta av at vekta i dag viste 76,1kg! It's going DOWN yeah!!! :D

Ha ein flott dag alle saman :)

koko75
09-08-11, 16:37
Må berre få med nokre vekter her :)

Før graviditet: 67kg
Før fødsel: 88kg, opp 21kg
Startvekt lavkarbo 1.august 2011: 80kg

Hei Konkelimonke!
Deg må jeg følge, har nesten identiske tall som deg, 68 før graviditet, 86 før fødsel og 80 etter. Nå er jeg vel på 78 7 uker etter at minsten er født. Lavkarbo er helt nytt for meg og foreløpig leser jeg og har formell start 1/9.
Jeg er ikke av dem kiloene renner av på ved amming, og sist kjørte jeg GR på egenhånd. Det som slår meg når jeg leser dagsplanene dine er at jeg synes det ser ut som du spiser veldig lite. Blir du virkelig mett på dette her? Amming gir meg okshunger... Legger du inn på diett.no eller tilsvarende og vet hva du ligger på i kcal i tillegg? Sorry, jeg er vant med å tenke kcal fra sist runde. :)

Carisma
09-08-11, 17:34
Klarer du deg på så lite mat når du ammer? Jeg er syns jeg er sulten hele tida, og spiser som en hest. :o. Men lillegutt går opp ca 300g i uka, så han tar vel alt jeg har av energi :rolleyes:
Og ikke har jeg kommet meg inn på lavkarbo igjen heller, selv om jeg har vært hjemme i seks uker.

Nerthus
09-08-11, 18:34
Gratulerer med gullunge og godt i gang med lavkarbo!

Mulig jeg ikke har lest nøye nok, men spiser du lite grønnsaker? Jeg tenker i forhold til at du ikke spiser så veldig mye fett heller - så kan det være greit og pøse på litt med grønnsaker - mye god næring til deg og babyen :)

Konkelimonke
09-08-11, 18:54
Hei Konkelimonke!
Deg må jeg følge, har nesten identiske tall som deg, 68 før graviditet, 86 før fødsel og 80 etter. Nå er jeg vel på 78 7 uker etter at minsten er født. Lavkarbo er helt nytt for meg og foreløpig leser jeg og har formell start 1/9.
Jeg er ikke av dem kiloene renner av på ved amming, og sist kjørte jeg GR på egenhånd. Det som slår meg når jeg leser dagsplanene dine er at jeg synes det ser ut som du spiser veldig lite. Blir du virkelig mett på dette her? Amming gir meg okshunger... Legger du inn på diett.no eller tilsvarende og vet hva du ligger på i kcal i tillegg? Sorry, jeg er vant med å tenke kcal fra sist runde. :)

Velkomen inn i lavkarboverden! Artig at me har så likt utgangspunkt! Supert om me kan følga kvarandre :)
Eg er heller ikkje av det kaliber som er velsigna med ein kropp som slepp kiloane ved amming, førre gong gjekk eg OPP av amminga... Det vil eg ikkje denne gongen!

Jo, det er mogleg eg et lite, men eg er ikkje så svolten - eg et når eg er svolten igrunn og hiv innpå med vatn! Har aldri drukke så mykje vatn som eg gjer no i alle fall!
Eg legg ikkje inn maten min på diett.no nei... Men kanskje eg burde det? Eg er ikkje så opptatt av kcal, det er ikkje poenget på lavkarbo. Det eg er opptatt av er karbisar eg får i meg i løpet av ein dag... Men eg har igrunnen ikkje peiling på kor i landet eg ligg når det gjeld det heller for tida.... Eg har likosom litt andre ting å gjera på no kjenner eg, kanskje når kvardagen er meir innarbeidd att :)

Lukke til i alle fall, gler meg til å følga deg òg ;)

Heijhå!

Konkelimonke
09-08-11, 18:56
Klarer du deg på så lite mat når du ammer? Jeg er syns jeg er sulten hele tida, og spiser som en hest. :o. Men lillegutt går opp ca 300g i uka, så han tar vel alt jeg har av energi :rolleyes:
Og ikke har jeg kommet meg inn på lavkarbo igjen heller, selv om jeg har vært hjemme i seks uker.

Ja, foreløbig har eg ikkje noko enorm svolt... Men lurer på om eg skal bytta ut lavkarboknekkisar med husman knekkebrød, for å få opp karboinntaket...

No er eg på andre veka med lavkarbo, og føler meg veldig bra igrunn! Så det er berre til å hiva seg rundt, du veit jo korleis det gjerast snupi ;)

Konkelimonke
09-08-11, 19:00
Gratulerer med gullunge og godt i gang med lavkarbo!

Mulig jeg ikke har lest nøye nok, men spiser du lite grønnsaker? Jeg tenker i forhold til at du ikke spiser så veldig mye fett heller - så kan det være greit og pøse på litt med grønnsaker - mye god næring til deg og babyen :)

Oooh, eg et masse feitt! Du skal sjå dei mengdene med smør eg har på knekkisane og skivene mine, samt alt feittet middagen vert steikt i/servert med! Hehe!
Og middagane består hovudsakleg av gr.saker (wok, div gr.saker i pizzasausen i tillegg til kjøtdeigen, gulrot o.l. i fiskesupen...), og me er glad i salat. Veit liksom ikkje kor eg skal spøta på meir gr.saker? Kom gjerne med tips :) er jo litt tilbakehalden med løk og kål for tida - tek ingen sjansar... Og eg veit ikkje korleis blomkål er i forhold til dette med luft i magen?

Takk for at du stikk innom - koseleg med besøk i tråden min :D

imtrying
09-08-11, 21:32
Hei:) Så flink du er som begynner så kjapt etter fødselen med en så stor motivasjon:)
Jeg har en sønn på 6mnd og ammer enda, men jeg er redd for at han/vi ikke får i seg det han/vi trenger når jeg er på lavkarbo.. Tar du noe vitamintilskudd eller noe i tillegg?

Nerthus
09-08-11, 21:54
Oooh, eg et masse feitt! Du skal sjå dei mengdene med smør eg har på knekkisane og skivene mine, samt alt feittet middagen vert steikt i/servert med! Hehe!
Og middagane består hovudsakleg av gr.saker (wok, div gr.saker i pizzasausen i tillegg til kjøtdeigen, gulrot o.l. i fiskesupen...), og me er glad i salat. Veit liksom ikkje kor eg skal spøta på meir gr.saker? Kom gjerne med tips :) er jo litt tilbakehalden med løk og kål for tida - tek ingen sjansar... Og eg veit ikkje korleis blomkål er i forhold til dette med luft i magen?

Takk for at du stikk innom - koseleg med besøk i tråden min :D

Kjempebra, så det ikke så lett utfra måltidsoversiktene dine :) Flink er du! Salat er det ikke mye næring i - men kokte grønnsaker generelt er veldig bra, jeg liker godt kokt blomkål og broccoli til vanlig, men også stekt sopp/paprika, lettkokt asparges med parmesan, spinat surret i fløte, blomkålsalat eller gratenger kan være gode alternativer. Aner ikke hvordan det er med blomkål og luft i magen, jeg plages ikke med det som jeg vet om ihvertfall ;)

Carisma
09-08-11, 22:20
Jeg har en sønn på 6mnd og ammer enda, men jeg er redd for at han/vi ikke får i seg det han/vi trenger når jeg er på lavkarbo.. Tar du noe vitamintilskudd eller noe i tillegg?
Barnet prioriteres først fra naturens side, så morsmelka vil inneholde det han trenger. Det er evt du som får manggelsykdommer om du ikke får i deg det d trenger. Generelt er lavkarbo mer næringsrik enn høykarbo, ogg mye renere. Men man skal passe på å ikke være i ketose fordi man kan skille ut miljøgifter som går over i melka.

Aner ikke hvordan det er med blomkål og luft i magen, jeg plages ikke med det som jeg vet om ihvertfall ;)

Men det er litt forskjell på oss og små babymager som ikke er ferdig utviklet enda :o
Samtidig kan man ikke ende opp med å bare spise knekkebrød gulost heller.

krokodillen
09-08-11, 23:15
Ingen av barna mine har fått noe problemer med luft i magen når jeg har spist blomkål. Ikke etter brokkoli, løk eller noe som helst annet, heller. Jeg hadde ikke latt være å spise noe sunt og næringsrikt i tilfelle barnet skulle kunne reagere, det er mange som tåler alt dette helt fint.

Jeg spiser også lavkarbo mens jeg ammer, begynte under graviditeten, og det fungerer helt supert. Barnet har hatt fin vekstkurve hele veien, og er frisk og sunn (samt vill og energisk, med god konsentrasjonsevne og godt humør). Kan ikke forestille meg at høykarbo skulle ha vært noe bedre på noen som helst måte.

Carisma
09-08-11, 23:21
Jeg har funnet ut at kullsyre er ille for lillemann, men tror andre ting går bra. Har holdt meg unna løk, men kommer til å spise det etterhvert.

streber
10-08-11, 06:20
Gratulerer så mye med fortsatt fin nedgang!:) Husker jeg spiste ting jeg likte , men fulgte med på barna om de fikk luftproblemer/plager av det. Da minsta ble født begynte jeg å få skikkelig lyst på rosenkål og kålrabistapp mens jeg lå på sykehuset he he, sistnevnte hadde jeg aldri før likt, det var jul, så jeg fikk det heldigvis servert på julaften da vi kom hjem. Fantastisk godt var det og jentungen hadde det supert:)Man trenger jo ikke hive innpå med de her kjente "luftfremkallendetingene", men prøve seg frem.

Carisma
10-08-11, 10:49
Min har luftsmerter uansett, så vanskelig å vite hva som forverrer det. Men et par ting har jeg hvertfall funnet. Men fennikel-te funker. :ja:

Konkelimonke
10-08-11, 10:58
Hei:) Så flink du er som begynner så kjapt etter fødselen med en så stor motivasjon:)
Jeg har en sønn på 6mnd og ammer enda, men jeg er redd for at han/vi ikke får i seg det han/vi trenger når jeg er på lavkarbo.. Tar du noe vitamintilskudd eller noe i tillegg?

Hei på deg, og takk for at du stakk innom!
Nei, eg tek ikkje noko vitamintilskot i tillegg... men vurderer å starta oppatt med både tran og sanasol (hadde det som vane saman med jentungen, at me tok begge delar etter middag...), slik at eg iallefal får tranen :) Og gutungen skal få litt tran etterkvart.

Og eg trur det er slik som carisma svarer, at næringsstoffa går fyrst over i morsmjølka, for så å gje restane til mor ;) Eg er ikkje redd for at poden ikkje skal få det han treng i alle fall, han verkar no nøgd så langt! (sjølv om han er på auking nr 2 på 13 dagar...!)

Så, det er berre til å hoppa over på lavkarbo om du føler deg vel med det! Kanskje noko a la Fedon?

Konkelimonke
10-08-11, 11:03
Kjempebra, så det ikke så lett utfra måltidsoversiktene dine :) Flink er du! Salat er det ikke mye næring i - men kokte grønnsaker generelt er veldig bra, jeg liker godt kokt blomkål og broccoli til vanlig, men også stekt sopp/paprika, lettkokt asparges med parmesan, spinat surret i fløte, blomkålsalat eller gratenger kan være gode alternativer. Aner ikke hvordan det er med blomkål og luft i magen, jeg plages ikke med det som jeg vet om ihvertfall ;)

Nei, det er kanskje ikkje så tydeleg KVA eg har som pålegg, er så mykje ekstra å skive då! Hehe! Men det går for det meste i MYKJE smør, toppa med leverpostei og majones, eller kvitost, eller skinke, og agurk, eller kremost... ja, slike lovlege ting ;)

Og eg kjem nok til å variera mykje meir med tanke på middagsgrønsakene framover, me er litt lei kokt blomkål og brokkoli heile gjengen, så gratinerte gr.saker er gode greier! Pluss at eg kjem ikkje til å tenkja såååå hardt på at eg må unngå gr.saker som veks under jorda, med tanke på at eg vil ha litt karbisar :) Det ligg jo ein kjempefin "tilbehør til middag" tråd ute, den skal eg byrja å bruka meir flittig! :)

Og når det kjem til KVA bebisn kan få luft i magen av, må eg berre prøva meg fram ja. Men desse klassikarane kjem eg til å halda meg unna - kjem ikkje til å leva livets glade dagar på jordbær, løk og kål ;)

Konkelimonke
10-08-11, 11:07
Ingen av barna mine har fått noe problemer med luft i magen når jeg har spist blomkål. Ikke etter brokkoli, løk eller noe som helst annet, heller. Jeg hadde ikke latt være å spise noe sunt og næringsrikt i tilfelle barnet skulle kunne reagere, det er mange som tåler alt dette helt fint.

Jeg spiser også lavkarbo mens jeg ammer, begynte under graviditeten, og det fungerer helt supert. Barnet har hatt fin vekstkurve hele veien, og er frisk og sunn (samt vill og energisk, med god konsentrasjonsevne og godt humør). Kan ikke forestille meg at høykarbo skulle ha vært noe bedre på noen som helst måte.
Eg satsar på at mini ikkje vert plaga med luft i magen her heller. Så langt har det gått bra, og eg har ete lavkarbo slik eg vanlegvis et lavkarbo. MEN eg har litt problemer med luft i magen av brokkoli sjølv, så då tenkjer eg at det eg får luft i magen av smittar av på mini??? Mogleg det er eg som tenkjer feil...

Eg er utruleg spent på vekstkurven til mini her ja! Jentungen FAUK i vêret rett og slett, sprengte alle kurver når det kom til vekt det fyrste året, eg serverte ho rein fløyte verkar det som. Og då åt eg høgkarbo. Så eg er utruleg spent på om mini kjem til å legga på seg gjevnt, ikkje skyta i vêret slik som søstra si. Hehe! For han et jo på ein måte lavkarbo han òg, då ikkje mjølka er reint sukker ;)

Konkelimonke
10-08-11, 11:09
Gratulerer så mye med fortsatt fin nedgang!:) Husker jeg spiste ting jeg likte , men fulgte med på barna om de fikk luftproblemer/plager av det. Da minsta ble født begynte jeg å få skikkelig lyst på rosenkål og kålrabistapp mens jeg lå på sykehuset he he, sistnevnte hadde jeg aldri før likt, det var jul, så jeg fikk det heldigvis servert på julaften da vi kom hjem. Fantastisk godt var det og jentungen hadde det supert:)Man trenger jo ikke hive innpå med de her kjente "luftfremkallendetingene", men prøve seg frem.

Ja, du har heilt rett! Det er ikkje vits i å laga noko problem ut av ting FØR det evt vert eit problem! Fyrst då kan ein byrja eliminera ting ein tenkjer kan vera utslagsgjevande...!

Åh, kålrabistappa er jo knaskemat! Kanskje me skal ha det til middag ein dag, berre fordi det er GODT! ;)

Konkelimonke
10-08-11, 11:12
Min har luftsmerter uansett, så vanskelig å vite hva som forverrer det. Men et par ting har jeg hvertfall funnet. Men fennikel-te funker. :ja:

Uffdå, har vetleguten litt kolikk?
Kanskje du skulle prøvd lavkarbo att då, uansett kor vanskeleg det er å koma inn i tinga att (trust me, I know all about it!)...

Eit tips kan jo vera å bæra han i sjal, eg har lest at det funkar for kolikkborn.
Eg bærer no mini i sjal uansett eg, særskild om han maskar veldig og ikkje heilt klarer å falla til ro - hiv han oppi sjalet og vekke er han! Haha!

Fennikel-te ja... hm........ ikkje veit eg kva fennikel smakar då... men kanskje eg skal skriva det på ein post-it just i case :)

Konkelimonke
10-08-11, 11:21
PJUH! - skal sei det har vore aktivitet her inne i dei seine kveldstimar! Hihi! Så koseleg! :)

Vel, i går kveld sat eg litt nervøs og forfjamsa og tenkte over kva eg et om dagane, mest pga at de kommenterte at eg kanskje får i meg for lite...! Men, eg tenkjer; kva skal eg gjera då når eg ikkje er så svolten?
Fyrst så tenkjer eg at eg kan byta ut lavkarboknekkisar med HUSMANknekk. Då får eg litt "gratis" auke i karbisane. Ut over det kan eg kanskje eta meir frukt. Det har eg ikkje gjort på lenge, mest fordi me gjekk tom ;)
Yoghurt trur eg held med eit beger om dagen.
Elles så skal eg bruka gr.saker i middagen som kanskje inneheld litt meir karbisar enn den vanlege blomkålen/brokkolien... me byrjar verta litt smålei kokte duskar, så no skal eg gjera ein liten innsats og bruka litt andre gr. saker.

I går kveld, smånervøs som eg var, åt eg to knekkisar (lavkarbo) med pålegg, og ein ganske stor neve med peanøtter og rosiner. Noko har skjedd med meg ein eller annan plass, for tidlegare MÅTTE eg eta opp alle nøttene i skåla, men no står halve skåla att... Eg veit ikkje kva som har skjedd!

I natt har me hatt ei litt slitsom natt. Eg merka ganske fort i går ettermiddag at poden dreiv med auking, då han helst hang på puppen fram til han sovna i 21 tida. Han vakna att då i 23 tida *sutt sutt smatt smatt*, så i 2 tida - då sutta og smatta han i over TO timar, og eg holdt på å gå på veggane... Så vakna han att i halv 6 tida, sutta litt, sov litt, sutta litt... jah...
No har han underholdt seg sjølv og makka på i sofakroken attåt meg ei god stund, men han skal HELST henga på puppen....!
Håpar det roar seg litt utover dagen, og at han helst søv i ettermiddag når me skal feira bursdagen til jentungen på leikeland i to timar.

TENKT - jentungen er 6år i dag! Gåsjameg! Klokka 21:03 i kveld kan eg skåla i eit glas sprudlande brus og tenkja at det er vel blåst 6 år sia ho kom til verda!

Vel, no er det ein som krev meg her, og puppen tenkjer eg... så eg får avslutta før ja... helsiken bryt laus... haha!

Klem til alle saman! Og ha ein STRÅLANDE dag!

Carisma
10-08-11, 12:42
Er ikke jordbær friskmeldt under amming?

Jeg tør ikke bruke sjal jeg. Har ikke hofter, så alt jeg forsøker å knyte rundt livet bare faller ned. Vil jo ikke at han skal gå i bakken :rolleyes:

Fennikel smaker litt anis. Men det er ikke jeg som drikker den, det er til lillegutt. Kunne gi han 10-20 ml to ganger i døgnet i følge helsestasjonen, men jeg gir bare fem ml to ganger. Er jo så mye annet han skal ha i seg også, med vitaminer og tran og snart jern så kan ikke fylle han opp med te syns jeg. :o

Konkelimonke
11-08-11, 22:46
Er ikke jordbær friskmeldt under amming?

Jeg tør ikke bruke sjal jeg. Har ikke hofter, så alt jeg forsøker å knyte rundt livet bare faller ned. Vil jo ikke at han skal gå i bakken :rolleyes:

Fennikel smaker litt anis. Men det er ikke jeg som drikker den, det er til lillegutt. Kunne gi han 10-20 ml to ganger i døgnet i følge helsestasjonen, men jeg gir bare fem ml to ganger. Er jo så mye annet han skal ha i seg også, med vitaminer og tran og snart jern så kan ikke fylle han opp med te syns jeg. :o

Ah, slik og forstå! Då skal eg jaffal memorera det, OM det vert aktuelt! (bank i bordet og kryss i taket og alt det derre!)

Konkelimonke
11-08-11, 22:52
Off, gårsdagens meny giddar eg ikkje skriva opp ein gong....... Tragisk... Eg kan gje stikkord som 6åring feirde bursdag, kaka, ein snopepose til overs.... Ja, de kan jo tenkja deko sjølve korleis dagen gjekk :P

I dag har me vore på reis. Er no i Alta, så me har reist i HEILE dag!

Dagens inntak :
frukost: to lavkarboskiver, ei tomat.
Reisemåltid: tre knekk med pålegg, eit halvt eple.
Komt fram mat: eit halvt eple.
Middagsmat på hotellet: ei og ei halv fiskekarbonade, salat med dressing, ein klatt rekesalat, ein slik mangodrikketing.

Så, ikkje så gale, men heilt greit liksom. Drikk masse vatn då, fyttirakkaren, men ALT kjem ut via puppen trur eg, for eg går aldri på do verkar det som... Haha!

Ha ein flott kveld! No skal eg kubba!

streber
11-08-11, 23:10
Off, gårsdagens meny giddar eg ikkje skriva opp ein gong....... Tragisk... Eg kan gje stikkord som 6åring feirde bursdag, kaka, ein snopepose til overs.... Ja, de kan jo tenkja deko sjølve korleis dagen gjekk :P

I dag har me vore på reis. Er no i Alta, så me har reist i HEILE dag!

Dagens inntak :
frukost: to lavkarboskiver, ei tomat.
Reisemåltid: tre knekk med pålegg, eit halvt eple.
Komt fram mat: eit halvt eple.
Middagsmat på hotellet: ei og ei halv fiskekarbonade, salat med dressing, ein klatt rekesalat, ein slik mangodrikketing.

Så, ikkje så gale, men heilt greit liksom. Drikk masse vatn då, fyttirakkaren, men ALT kjem ut via puppen trur eg, for eg går aldri på do verkar det som... Haha!

Ha ein flott kveld! No skal eg kubba!flink du har vært på tur å greier:)Sov godt:)

Konkelimonke
12-08-11, 08:45
flink du har vært på tur å greier:)Sov godt:)

Hehe, takk!

Eg gløymer heilt å eta når eg er litt stressa, så hadde det ikkje vore naturleg å eta då me åt, hadde eg vel gløymd det heilt...

Uansett, no er frukosten fortært og på ny ventar ein heilt uopplevd dag! På tide å fylla den med gode ting!

Fin dag til alle som kikkar innom :)

streber
12-08-11, 13:31
http://smileys.smileycentral.com/cat/23/23_33_13.gif (http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZSYYYYYYYYNO)

http://www.smileycentral.com/sig.jsp?pc=ZSzeb095&pp=ZSYYYYYYYYNO (http://www.smileycentral.com/dl/index.jhtml?partner=ZSzeb095_ZSYYYYYYYYNO&utm_id=7923)

Konkelimonke
15-08-11, 12:34
Då er det straks heimreis, og takk og pris for det!
Ein lærer så lenge ein lever, og denne helga har eg lært at å reisa LANGT vekk med baby på litt over to veker, for så å vera vekke i fem dagar, vera i bryllaup og all festivitasen det medbringer både dagen på førehand og dagen etter - det er ikkje det luraste sjakktrekket. Baby har vore stressa, full i luft (pga lite ro kring ammesituasjonane), mor har vore stressa og full i luft (laurdag og sundag vart ikkje lavkarbodagar for å sei det slik), og me har lengta heim. Eg har felt nokre "tapre" tårer på vegen, men no er eg så glad det heile er over! Ikkje har eg fått så mykje med meg av festlegheitane heller, for mini har stort sett grene og hengt i puppen...

Vel, i dag er det tilbake på lavkarbo, godt er det!
Så langt i dag har min gane smaka på:
Eit halvt egg, ein miniboks makrell i tomat, litt ost, litt paprika, ein boks tineyoghurt.

Berre for å sei det slik- frukosten her på hotellet er ELENDIG! Punktum.

Ha ein flott dag alle saman!
No GLER eg meg til å verta regnvåt på vestlandet att :):)

imtrying
16-08-11, 10:58
Okei. Takk:) Men er ikke lavkarbo og fedon ganske like, bare litt mer karbo i fedonkuren?? Ser for meg at jeg vil rase opp igjen om jeg begynner å spise mer karboer igjen nå:S Har ikke studert de forskjellige jeg, men så bare kjapt på google og synes de virka ganske like...

Carisma
16-08-11, 11:49
Men er ikke lavkarbo og fedon ganske like, bare litt mer karbo i fedonkuren??

Fedon ER lavkarbo! Lavkarbo er en paraplybetegnelse på kosthold som inneholder mindre enn 150g karbohydrater pr dag.

Konkelimonke
16-08-11, 12:04
Home sweet home!
Fyttigriiiisen kor godt det var å koma heim til si eiga seng, sitt eige hus, sine eigne TING! Ah, eg slappa momentant av då eg la meg i halv 12 tida i går kveld, det til tross for megastressande dagar på "ferie". Stakar gubben, var heilt kaka i går han òg... Eg spurde om han angra på familielivet, men det gjer han heldigvis ikkje;)

I dag må eg laga knekkebrød. Me var ikkje så superflinke i går, sia me besøkte brudeparet og vart servert kaka. Og eg ELSKAR kaka, og sia eg ikkje fekk smaka på bryllaupskaka på sjølve dagen, MÅTTE (???dårleg unnskyldning...) eg ha eit stykke og litt til i går.... Uff og uff.... Hihi! Men AKK så godt!

No er frukosten (lunchen) fortært. Dagens meny kjem seinare.

So long folks! :D

Konkelimonke
16-08-11, 12:06
Okei. Takk:) Men er ikke lavkarbo og fedon ganske like, bare litt mer karbo i fedonkuren?? Ser for meg at jeg vil rase opp igjen om jeg begynner å spise mer karboer igjen nå:S Har ikke studert de forskjellige jeg, men så bare kjapt på google og synes de virka ganske like...

Som Carisma seier; fedon ER lavkarbo! Det finnast så mange retningar ein kan ta innan lavkarbo, at du må berre lesa og finna ut kva DU vil trivast med. Om det er blanding av filosofiar, eller å halda deg strikt til ein. Masse lukke til! ...hovudprinsippa er ganske greie å følga då, om du ikkje heilt veit kva du vil :)

imtrying
16-08-11, 13:46
Fedon ER lavkarbo! Lavkarbo er en paraplybetegnelse på kosthold som inneholder mindre enn 150g karbohydrater pr dag.


aha:P Der ser du hvor mye jeg vet:P

Konkelimonke
16-08-11, 22:11
Dagens:

Frukost: Eit lavkarbo-knekk og eit husmann-knekk med smør og pålegg.
Lunch: omelett av to egg med fårepølsa i, litt sukkerfri ketchup, eit halvt eple.
Middag: svinekotelett med wok-grønsaker.
Kvelds: eit husmann-knekk med pålegg.
Drikke: ca 2dl fanta free

I tillegg vatn vatn vatn! :)

Konkelimonke
16-08-11, 22:12
aha:P Der ser du hvor mye jeg vet:P

Berre til å lesa innpå her og rundtom, så får du meir info innabors og du lettare kan ta eit val :) informasjon og kunnskap er nøkkelen:)

Konkelimonke
17-08-11, 12:30
Vektstatus etter tre dagar på kjøret:
76,6kg... det er ein halv kilo opp det...
Men men, så verd det! Kakene smaka supergodt! Hehe!

Elles går no dagane med til amming, bleieskift, amming, amming...!
Poden har no lagt på seg over 1200gram sia fødsel, så lavkarbomjølk er gode greier! :D:D Feit og god mjølk med andre ord! (men det fekk no jentungen då eg amma ho òg, til tross for høgkarbokost!). Er tydeleg det at eg lagar god næring til borna mine :)

Ha ein superflott dag! No skal eg kosa meg med lille store lillebror på 5430gram ;) (og han er berre 22 dagar...!!!) :D

Konkelimonke
18-08-11, 09:17
Fyrste skuledagen til jentungen! Ein stoooor dag! :D

Åh, kor stolt ho er, og ho mor er superstolt! Tenk, no er ho stor jenta og skal byrja ta bussen aleina... sukk... :)

Uansett, gårsdagens meny:
Frukost: Eit hamburgerbrød med pålegg (lavkarbohamburgerbrød).
Lunch: To lc-knekk med pålegg, eit halvt eple, ein dl tropisk juice.
Middag: tacosalat.
Kvelds: Eit hamburgerbrød med pålegg (BRUNOST på eine halvdelen!!!), eit beger tine yoghurt (sånt lite altså, men likevel 20g karbisar!), litt "kæschu"nøtter, eit halvt glas brus (zero...)

Eg var så fysen i går kveld at eg får heilt makk! Eg var i ganske dårleg/deprimert humør i går, noko som gjer at eg vert veldig sugen på alt mogleg drit... så eg gjekk og sneik i skapene... MEN, vart ikkje sååååå ille, men kunne klart meg utan både yoghurt og nøtter og brus så seint på kvelden!

Vel vel, spist er spist, og i dag er eg litt uggen i magen. KAN koma av tacosalaten, for eg har opplevd tidlegare at tacosalat er ikkje magen min fullt så glad i.

Jajjaaa... Frukost i dag vart tacosalatrestar då ;) OG ein halv liter vatn ;)

Resten av dagens får de i kveld evt i morgon :)

Høggs ænd kisses! :)

streber
18-08-11, 19:40
Høres ikke ut som den verste kræsjen det der nei, synes du er flink!

imtrying
18-08-11, 21:25
Som Carisma seier; fedon ER lavkarbo! Det finnast så mange retningar ein kan ta innan lavkarbo, at du må berre lesa og finna ut kva DU vil trivast med. Om det er blanding av filosofiar, eller å halda deg strikt til ein. Masse lukke til! ...hovudprinsippa er ganske greie å følga då, om du ikkje heilt veit kva du vil :)


Føler det blir en blanding uansett ja. Jeg må jo finne noe jeg kan leve med og ikke bare "holde ut med" ei stund liksom. Det får bli "mye-mindre-enn-før-karbo-diett"! ;o) Det går nedover i vekta for første gang på maaange år, så det må jo være noe bra i det jeg har endra på iværtfall:D

Konkelimonke
19-08-11, 12:23
GOD FREDAG FOLKENS!!!:D

ja, då er det atter ein gong helg... og det er deilig! Sjølv om me skal i bryllaup denne helga òg, må me ikkje reisa LANGTVEKKISTAN for å komma oss dit - ti minutt med bil er alt som trengs!!!

Vel, på tide med oppdatering... sjølv om vekta er over måte snill i dag - 75,1kg!!! - må eg vel erkjenna mine synder i går likevel... og her kjem unnskyldningar på unnskyldningar for kvifor dagen vart som den vart (me kjenner vel alle til desse "gode!" unnskyldningane som kjem inn i hovudet når me gjer noko me strengt tatt ikkje burde??? ;))

Jodå, me fekk besøk! Av tanta til gubben, som ville sjå mini! Og ho hadde med seg ei kveitekringlekaka med GLASUR på! (nam! - men AOOO!) Så, middagen vart utsett nokre timar (fordi me fekk besøk av nokon før dette òg, så middagen måtte fint venta), noko som resulterte i at eg var SUPERSVOLTEN!, og svaaaaak... Me heiv i oss middagen (fiskesuppe med sprøsteikt bacon til....!!! Heimelaga lavkarbo sjølvsagt, full i feitt!), og heiv oss deretter over kveitekringlekaka med GLASUR!!!... Eg tok to små stk...
Og som om ikkje det var nok; eg nemnde eg vart svak... så då besøket var reist åt eg liksågodt litt snop, samt to husmanknekkebrød med brunost.........

Og unnskyldningane??? IKKJE GODKJENDE for å sei det slik! HAHA! Men eg kan ikkje anna enn å le, for når eg tenkjer attende på kve eg tenkte då eg forsynte meg av noko høgkarbo - så er det utruleg kva hjernen min brukar som argument for å "win me over!!!"...! Ganske komisk! Og eg syns det er sååå fornuftig der og då...! ;)

Så, i går vart dagen sjåande slik ut:
Frukost: tacosalat (små middagsrestar frå dagen før).
Lunch: eit beger yoghurt (av sorten jordbær, Tine, 18g karb)
Middag: fiskesuppe med bacon, to stk kveitekringlekaka...
Kvelds: eit beger yoghurt (type Tine, melon, 20g karb), to husmanknekk med brunost, snoooop.....

Jaddaoooo! Mykje skvip på ein gong kan du sei!
Og likevel var vekta supersnill??? Hmm.... heng ikkje heilt saman dette her, men skitt au! :)

Du syns kanskje eg tek litt for lett på slike utskeiingar? Ja, i dag gjer eg det, i dag kjenner eg eg er i toskete humør rett og slett! Om det kjem av at jentungen tek buss ALEINA til og frå skulen i dag for fyrste gong, eller om det er sukkersjokk - det veit eg ikkje...! :)

Ha ein flott dag alle saman! :D

Konkelimonke
19-08-11, 12:26
Føler det blir en blanding uansett ja. Jeg må jo finne noe jeg kan leve med og ikke bare "holde ut med" ei stund liksom. Det får bli "mye-mindre-enn-før-karbo-diett"! ;o) Det går nedover i vekta for første gang på maaange år, så det må jo være noe bra i det jeg har endra på iværtfall:D

Supert at det går rette vegen - og du har så rett så rett; er mykje betre å finna fram til noko du kan leva med resten av livet, i staden for å "halda ut" som du seier. Gubben siterte frå eit blad her til meg for nokre dagar sidan, som Fedon hadde sagt: (fritt sitert!) Det er betre å vera 30% "flink" (med tanke på kosthaldsendring då...) resten av livet, enn 90% "flink" ei lita stund...!!! Og DET er dagens kloke frå meg... og Fedon... haha!

(ja, eg er i eit rart humør i dag, og eg veit ikkje kvar det kjem ifrå!!!) :D

imtrying
21-08-11, 10:29
Supert at det går rette vegen - og du har så rett så rett; er mykje betre å finna fram til noko du kan leva med resten av livet, i staden for å "halda ut" som du seier. Gubben siterte frå eit blad her til meg for nokre dagar sidan, som Fedon hadde sagt: (fritt sitert!) Det er betre å vera 30% "flink" (med tanke på kosthaldsendring då...) resten av livet, enn 90% "flink" ei lita stund...!!! Og DET er dagens kloke frå meg... og Fedon... haha!

(ja, eg er i eit rart humør i dag, og eg veit ikkje kvar det kjem ifrå!!!) :D


Hehe:o) Hørtes meget klokt ut det ja:o)
Vi lagde lavkarbo-sjokolademousse i går vi og da ble jeg ca samme humøret:p Det er nok bare de fantastisk sunne og friske kroppene våre som gjør det:p Hva skal man med "vanligmat" når man kan spise lavkarbo som er like godt liksom?? ;):D

Konkelimonke
22-08-11, 08:56
...og helga pratar me IKKJE om... stikkord: masse besøk, bryllaup, lav viljestyrke... Rekn på det sjølv!

Eg har funne ut at mini er utroleg ved puppen når eg et høgkarbo. Det vil sei, eg skal gjera eit forsøk no når eg kjem attende i gjenge, følgja godt med på korleis han oppfører seg når han får mat, og så om eit par tre veker ha ein dag eller to med "vanleg mat og snop..." og sjå korleis han reagerer. Det verkar i alle fall som om han vert meir i ulage når eg er slepphendt...

Uansett, no er det back in action! Hehe! For helga snakkar me framleis IKKJE om ;)
Lurer på korleis eg i det heiletatt kan vera inspirasjon for nokon som helst så vinglete som eg er.......... det viktigaste er no at eg er ærleg om at eg vinglar, og at eg gjer eit tappert forsøk kvar gong - nokon gongar er eg målbevisst og får ting til, andre gongar tråkkar eg galant i salaten. Men men, that's life, og eg er tross alt berre menneskleg eg som alle andre - ikkje laga av berre stål med andre ord ;)

No skal eg laga meg ein knallgod knekkebrødfrukost, har allereie snart drukke ein halv liter med vatn. Merkeleg kor alt vatnet eg hiv innpå med forsvinn henn - ut puppen! Hihi! Eg går på do morgon og kveld, om eg er heldig får eg skvist ut litt midt på dagen - poden har dyvåte bleier ørti gongar om dagen! I dag tissa han på stellebordet òg...! Haha! Jaja, godt han får tilført godt med næring til systemet sitt - det er det viktigaste :):)

Ha ein flott dag alle saman! No - frukost tid :D

Konkelimonke
22-08-11, 08:57
Hva skal man med "vanligmat" når man kan spise lavkarbo som er like godt liksom?? ;):D

DET er heilt sant!!! (men ikkje alltid like lett å halda seg til, for min del i alle fall....!!!)

Ha ein flott dag! :D

Konkelimonke
22-08-11, 19:25
Då var det på tide med dagens:

Frukost: to knekk med pålegg (smør, gräddost, leverpostei og majones).
Lunch: ein yoghurt (tine...20g.karb...), eit knekk med gräddost.
Middag: heimemekka pizza med masse gr.saker på!
Kvelds: eit halvt beger yoghurt (tine...10g karb...)

I dag har eg ete lite, men har likevel fått i meg ein del karbisar frå yoghurten. Kanskje eg tek meg eit knekkebrød seinare, veit ikkje heilt enno. Eg sit no her med tekoppen og eit lite glas brus (zero), og veit ikkje heilt om eg skal le eller grina i dag. Er i eit utruleg rart humør.

Uansett, dett var dett! :)
Ha ein ypparleg kveld :)

Edit:
Kvelds - eit knekk med pålegg, litt is (FY!), eit halvt eple...

Konkelimonke
23-08-11, 15:45
Hey håoo!

Jadå, eg måtte jo berre spolera ting i går òg. Har vore alt for mange dagar på høgkarbo at kveldane er heilt forferdelege...! Har eit søtsug utan like, har mest lyst å dykka djupt nedi snopeskuffen....!

Uansett, i dag skal eg gjera eit tappert forsøk! Nabodama kom sjølvsagt med kakerestar i går kveld, som me har ståande i kjøleskapet... 4 stk... og i dag kjem mamma... så då er det liksom eitt stk på kvar... (jadå, der dukkar unnskyldningane opp!!!)...

Dagens:
Frukost: eit stk pizza frå i går
Lunch: ein tine yoghurt, ei lavkarboskive med smør, makrell-i-tomat og majones.
Middag: Kyllinggryta og ovnsbakte gr.saker.
Kvelds: Ulovlegheitene....... uff og uff og UFF!
Ulovlegheiter??: Eit kakestykke (FYYY!!!) og brunost på lavkarboknekk...

Eg fyller inn seinare, når dagen has come to an end :)

Ha ein finfin dag alle saman!

(ser forresten ut til at lillebror er rolegare ved puppen med ein gong eg et lavkarbo! Hihi! Forsking pågår framleis ;))

Konkelimonke
24-08-11, 10:10
Jaja, eg ligg no framleis på 75kg, men tenk kor mykje betre det hadde vore hadde eg IKKJE ete noko høgkarbo desse siste dagane?
Uansett, spist e spist...

Dagens:
Frukost: to lavkarboskiver med pålegg, eitt egg, 1 1/2 dl tropisk juice.
Lunch:eit knekk med baconpostei
Middag:Tacosalat
Kvelds:
Ulovlegheiter??: to knekk med brunost... sjokolade... uff uff og atter uff,,,

No skal eg vera litt småsosial med mor mi fram til ho skal gå.
Poden søv så mykje, både i natt og no i dag, at eg kjenner på sprengen allereie! FYRSTE dagen med spreng (ja, utanom dei fyrste dagane etter fødsel då...)

Ha ein flott dag vidare! :)

Konkelimonke
24-08-11, 16:45
Eg er HÅPLAUS!

Knekkebrød med brunost.... OG sjokolade.....

NEI NEI NEI!

Konkelimonke
24-08-11, 21:28
Nei og nei - kvar har VILJESTYRKEN forsvunne??
Eg teng litt hjelp til å finna fokus att no, er det nokon som har tips?

Veit liksom ikkje heeeeeeilt kva som skal til for at eg skal finna att til den gode driven eg hadde her for litt sia... (ei veka sia)... Where has it gone?

*sukk*

Carisma
24-08-11, 21:49
Hvis du finner den så sleng over litt hit også.... :cool:

koko75
24-08-11, 21:50
Synes du fra i morgen skal skrive alt du spiser i denne tråden. Hjelper kanskje at andre kan "se" dine synder?

Konkelimonke
25-08-11, 10:02
Carisma: Ja, eg skal slenga eventuelt overskot av viljestyrke i din retning! ;)

koko75: ja, eg får heller detaljera maten min her inne ei stund, så kanskje eg òg får meir oversikt over kva eg gjer gale... :)

Konkelimonke
25-08-11, 10:03
Frå i dag av: full detaljert matoversikt! This can't go on!

Frukost: eit lavkarboknekk med smør og gräddost, eit beger yoplait vanilje (9,2 g karb)
Lunch: ei lavkarboskive med smør, leverpostei og majones.
Middag: steikt kyllingfilet, peanøttsaus, ovnsbakte gulrøter og squash.
Kvelds:.......tør eg skriva det? TO bollar med brunost!!! NEI NEI NEEEEI!!! FØKKINGS viljestyrke... jadå, eg berre lurer meg sjølv over på ein farleg sti.........

kjersti83
25-08-11, 14:46
hei :) jeg ammer også, og vil bli kvitt kg etter svangerskapet.. men er fryktelig gla i brød... har du oppskrift på knekkebrød og brød? alt greit med amming under lavkarbo? ungen vokser fint?

Konkelimonke
25-08-11, 19:30
hei :) jeg ammer også, og vil bli kvitt kg etter svangerskapet.. men er fryktelig gla i brød... har du oppskrift på knekkebrød og brød? alt greit med amming under lavkarbo? ungen vokser fint?

Heisann du!
Går veldig fint med lavkarbo og amming (ja, no er jo eg litt på kjøret dei siste dagane, men eg har vore flink fram til denne knekken...), og ungen legg på seg i forrykande fart :D Det vil sei, eg trur eg produserer kraftmjølk uansett høg eller lavkarbo, for jentungen på 6 la på seg i same tempo, og då var det høgkarbo som gjaldt...

Knekkebrød:
2,5dl sesamfrø
2dl solsikkekjerner
2dl finmalte mandlar
2ss fiberhusk
5dl vatn

Lat røra svella i ca 5 minutt slik at fiberhusken får gjort jobben sin. Del røra i to på to brett kledd med bakepapir og smør utover. Eg brukar eit bakepapir over for å stryka røra ut med hendene - skjønar?
Ha bretta i omnen, eit oppe og eitt nede. 160 grader varmluft. 30minutt.
Ta bretta ut, rut opp med pizzahjul eller anna, ha inni omnen att - denne gongen byter bretta plass. Ha dei inni i 35minutt til.

NAM!

Brød:
6 egg
4dl sesamfrø
2ts bakepulver
2ss fiberhusk
4dl riven ost

Bland alt utanom egga i ein bolle. Pisk egga lett saman og ha i. Ha i brødform (gjerne silikon!), 200grader i ca 45minutt.
Skjer opp i tynne skiver for å få flest mogleg ut av ein omgang :)

NAM!

Det er desse to oppskriftene eg svergar til :) Gubben er frelst :)

Lukke til, og berre meld på om det er noko du lurer på! Eg er på GOD veg til å skjerpa meg big time no etter nokre dagar på kjøret.... :D

Konkelimonke
25-08-11, 19:35
Eg lurer meg sjølv, så gruuuundig, for tida!
Eg klarer å halda meg unna snopeskapet, og i dag grov eg i frysen og fann KVEITEBOLLAR! nei og nei og nei....... kvifor i alle dagar har eg bollar (heimemekka) i frysen???

Og kva anna fann eg (som eg ikkje har tatt opp då vel og merka)?? MUFFINS!!!
Ja, det hadde vore fantastisk godt med muffins med MASSE glasur på........
Men nei, dei skal få lov å ligga i fred foreløbig.

Nei nei nei... eg må skjerpa meg BIG TIME! Elles kjem gravidkiloane på att før eg veit ordet av det...

*sukk*

kjersti83
25-08-11, 22:31
tuuusen takk for oppskriftene :) Da skal vi komme oss igang med lavkarbo i helga.. Like greit å IKKE vente til mandag, sånn som jeg har sagt nå i to mnd.. På mandag starter jeg... hehe, det skjer aldri..
Hvis du trenger inspirasjon til mat og oppskrifter, eventuelt søtsaker som ikke er sååå søt, så har gerd mange fine oppskrifter. søk på henne her inne :)
I morgen blir d knekkebrødbaking her i huset.. gubben er til og med interessert i å prøve :)

streber
26-08-11, 12:43
Heisann!! Lenge siden sist, lest meg opp litt her nå. Har bare lyst å si at du nettop har fått barn, du er egentlig ganske flink som greier å fokusere på kostholdet i det hele tatt. OG viktigst av alt når det kommer til det å gå ned i vekt for oss som behøver det-man kan ikke deppe over det som er spist, er ikke noe å gjøre med det. Spist er spist. HVER gang man bommer/glipper, må man bare brette opp armene og gå på igjen med krum hals. Om dette er flere ganger i uken, eller 2 ganger i året, gjelder samme regelen-legg det bak seg og gå på:)Til slutt blir det bra, til slutt kommer man i mål.:)


GOD helg!


http://flowersphotos.org/wp-content/uploads/2011/07/Flowers-Bouquet.jpg

Konkelimonke
26-08-11, 18:20
tuuusen takk for oppskriftene :) Da skal vi komme oss igang med lavkarbo i helga.. Like greit å IKKE vente til mandag, sånn som jeg har sagt nå i to mnd.. På mandag starter jeg... hehe, det skjer aldri..
Hvis du trenger inspirasjon til mat og oppskrifter, eventuelt søtsaker som ikke er sååå søt, så har gerd mange fine oppskrifter. søk på henne her inne :)
I morgen blir d knekkebrødbaking her i huset.. gubben er til og med interessert i å prøve :)

Spanande at du har fått med deg gubben, er mykje lettare når ein er to :)
Ja, Gerd har mykje godt - men eg er elendig på å sitta å lesa oppskrifter på nett... eg tyr som oftast til lettaste løysinga... så eg må kanskje verta litt flinkare til å tilrettelegga for meg sjølv - så Gerd skal søkjast opp og oppskrifter lesast og skrivast ned :)

Eg syns knekkebrøda vert best om dei steikjer liiiiitt for lenge, for då får solsikkefrøa litt "rista" smak - om du skjønar;)
Tvi tvi! :D

Konkelimonke
26-08-11, 18:23
Heisann!! Lenge siden sist, lest meg opp litt her nå. Har bare lyst å si at du nettop har fått barn, du er egentlig ganske flink som greier å fokusere på kostholdet i det hele tatt. OG viktigst av alt når det kommer til det å gå ned i vekt for oss som behøver det-man kan ikke deppe over det som er spist, er ikke noe å gjøre med det. Spist er spist. HVER gang man bommer/glipper, må man bare brette opp armene og gå på igjen med krum hals. Om dette er flere ganger i uken, eller 2 ganger i året, gjelder samme regelen-legg det bak seg og gå på:)Til slutt blir det bra, til slutt kommer man i mål.:)


GOD helg!
Tusen takk for gode ord - eg tek dei til meg og jobbar mot å nå målet i enden av tunnelen :) Og ja, det er sant - eg har nettopp fått eit barn og har igrunnen mykje å gjera kvar dag - så det er bra at eg i det heiletatt har overskot til å tenkja over kva eg stappar i munnen! Så, takk for ein liten wake-up-call! :) Akkurat dette gjer at eg ikkje skal fundera så mykje over kvart feilsteg :)
Ha ei supergod helg du òg :) kjekt du stikkar innom :)

Konkelimonke
29-08-11, 10:56
DÅ var eg igang!
Eg har fått prata om ein del skvip i helga, det har gjort godt. Så no føler eg ein del har løsna, og eg kan fokusera på anna enn ting og tang som har grodd litt for fast i hovudet mitt.
Eg må nok halda fram med å prata om ting, for å få det meir ut av systemet, det er ikkje gjort i ei vending.

Anyway, no gjeld det lavkarbo, og eg skal skriva opp meir detaljert kva eg et:

Frukost: To lavkarboknekkebrød med smør og gräddost, 1/2 liter vatn, 2dl iste fersken sukkerfri.
Lunch:
Middag:
Kvelds:

No satsar eg på at eg klarer å halda fokus litt meir.

Ha ein flott dag alle saman :D
Livet er jo igrunnen ganske bra :)

koko75
29-08-11, 22:10
Så flink du er! :) Teller du karber nå? Jeg har holdt på ei knapp uke og ligget mellom drøyt 20 og drøyt 60. Lillebror var litt urolig første par dagene, men det kan ha vært tilfeldig.

Idamor
30-08-11, 18:40
Knekkebrød:
2,5dl sesamfrø
2dl solsikkekjerner
2dl finmalte mandlar
2ss fiberhusk
5dl vatn

Lat røra svella i ca 5 minutt slik at fiberhusken får gjort jobben sin. Del røra i to på to brett kledd med bakepapir og smør utover. Eg brukar eit bakepapir over for å stryka røra ut med hendene - skjønar?
Ha bretta i omnen, eit oppe og eitt nede. 160 grader varmluft. 30minutt.
Ta bretta ut, rut opp med pizzahjul eller anna, ha inni omnen att - denne gongen byter bretta plass. Ha dei inni i 35minutt til.Kan man bruke mandelmel fra funskjonellmat?? Har ikke hele mandler som jeg kan male her hjemme for øyeblikket nemlig :rolleyes:

koko75
30-08-11, 19:21
Mandelmel går fint. :)

Konkelimonke
31-08-11, 09:35
Så flink du er! :) Teller du karber nå? Jeg har holdt på ei knapp uke og ligget mellom drøyt 20 og drøyt 60. Lillebror var litt urolig første par dagene, men det kan ha vært tilfeldig.

Eg tel ikkje karbisar nei...
Eg har ikkje heilt overskot til å gå maten så i saumane, men grovt rekna tenkjer eg eg ligg på mellom 50 og 100 ein plass. Nærare 50 enn 100 for å sei det slik. Kanskje under nokre dagar òg :)

Konkelimonke
31-08-11, 09:38
Kan man bruke mandelmel fra funskjonellmat?? Har ikke hele mandler som jeg kan male her hjemme for øyeblikket nemlig :rolleyes:

Mandelmjøl går bra, men ikkje ta 2dl, held lenge med litt over 1dl! 2dl heile mandlar utgjer jo ikkje 2dl når dei er ferdig malt... Pluss at mjølet er finare og sug til seg meir væske... :):)

Konkelimonke
31-08-11, 09:39
Mandelmel går fint. :)

Jepp :D men er drøyare i bruk;)

Konkelimonke
31-08-11, 09:44
Eg har bestemt meg for å ta ein pause frå trådoppdateringa mi. Vert rett og slett for mykje på ein gong.
Det vil sei; eg tek ikkje lavkarbopause, berre fjernar det ekstra "presset" på meg sjølv ved å heile tida oppdatera her. Eg startar att når babylivet ikkje er så altoppslukande... For ja - eg er av typen som får dårleg samvit om eg gløymer å oppdatera ;) that's just how I'm made... :)

Men eg forsvinn ikkje frå forumet, og eg skriv når eg har tid og lyst - om det er her eller der:)
Så don't worry - me skrivast framleis;)

Klem til alle som giddar følgja meg:)

kjersti83
31-08-11, 17:27
Mandelmjøl går bra, men ikkje ta 2dl, held lenge med litt over 1dl! 2dl heile mandlar utgjer jo ikkje 2dl når dei er ferdig malt... Pluss at mjølet er finare og sug til seg meir væske... :):)

Bruker du 2 dl malte mandler, eller er det 2dl etter de er malte? jeg malte mandlene og så målte opp 2 dl... ikke før jeg malte dem.. knekkebrødene ble ganske gode.. Er litt spesiell i matveien, men de går ned. tror det er en vanesak :)

Konkelimonke
31-08-11, 22:58
Bruker du 2 dl malte mandler, eller er det 2dl etter de er malte? jeg malte mandlene og så målte opp 2 dl... ikke før jeg malte dem.. knekkebrødene ble ganske gode.. Er litt spesiell i matveien, men de går ned. tror det er en vanesak :)

Eg har 2dl mandlar umalte. Måler opp 2dl mandlar før eg maler dei altså ;)

Eg syns dei er kjempegode, særskild om dei står litt lenger slik at det på ein måte vert "rista smak" av dei, altså at dei er godt steikt og ser ljosebrune ut :)

kjersti83
31-08-11, 23:11
ok :) ja, da blei d ikke helt samme oppskrifta, men d går vel greit :) Lurer på en ting.. i dag kom jeg på ca 60 karbs for hele dagen.. da drakk jeg en iskaffe (min store synd).. hadde d ikke vært for den ville jeg vært på 30karbs ca.. men når jeg ser på kalorier for en hel dag, ender jeg opp på nesten 2000.. er ikke kaloriene viktig når det gjelder lavkarbo? er det bare karbs d går på da? Amminga går foreløpig bra.. lurer på om produksjonen er gått litt ned, eller så har junior økedøgn.. hvor mange karbs anbefales egentlig å ha iløpet av en dag, både med og uten amming? noen som vet? lillegutt er bare to mnd, så jeg har INGEN planer om å slutte amminga d neste halve året..

Carisma
01-09-11, 08:34
Kjersti83: du bør ikke ligge så lavt som på 30 g pr dag, da er du sannsynligvis i ketose. Det anbefales ikke uner amming. Hexeberg sier rundt 100g pr dag når du ammer.

Konkelimonke
01-09-11, 10:03
ok :) ja, da blei d ikke helt samme oppskrifta, men d går vel greit :) Lurer på en ting.. i dag kom jeg på ca 60 karbs for hele dagen.. da drakk jeg en iskaffe (min store synd).. hadde d ikke vært for den ville jeg vært på 30karbs ca.. men når jeg ser på kalorier for en hel dag, ender jeg opp på nesten 2000.. er ikke kaloriene viktig når det gjelder lavkarbo? er det bare karbs d går på da? Amminga går foreløpig bra.. lurer på om produksjonen er gått litt ned, eller så har junior økedøgn.. hvor mange karbs anbefales egentlig å ha iløpet av en dag, både med og uten amming? noen som vet? lillegutt er bare to mnd, så jeg har INGEN planer om å slutte amminga d neste halve året..

Ikkje tenk på kcaloriar når du et lavkarbo - det spelar inga rolle! Feitt inneheld mykje meir kcal enn om du et feittredusert/fritt a la G.Roede...
Bra at amminga går bra! Eg merkar på meg sjølv at dei dagane eg drikk litt lite vatn, har eg mindre mjølk (men nok!) enn dei dagane eg drikk mykje. Kanskje du skal prøva å drikka meir? For om det ikkje vert nok væske i mjølka er ho gjerne meir konsentrert og slukker ikkje tørsten på same måte...
Meiner å hugsa at det anbefalast mellom 50 og 100 karb om dagen når ein ammar, men eg tek dette litt på gefühlen i forhold til om både poden og eg er nøgd. Eg har vore såpass lenge i lavkarbogamet at eg grovreknar for det meste, eller ting går på autopilot i forhold til kva eg veit eg kan og ikkje kan eta. Prøv deg litt fram! Om du og poden er nøgd på 30g karbs om dagen, så held du deg kring der :) Dessutan har eg òg høyrd rykte om at mjølka er feitare og mettar betre om mor et lavkarbo enn om ho et høgkarbo - og då treng ikkje bebissn ammast så ofte gjerne :) (eller det vert som med min bebi som ammast heile tida og FYK opp i vekt ;))

Lukke til!

Konkelimonke
01-09-11, 10:05
Kjersti83: du bør ikke ligge så lavt som på 30 g pr dag, da er du sannsynligvis i ketose. Det anbefales ikke uner amming. Hexeberg sier rundt 100g pr dag når du ammer.

Ikkje alle som kjem i ketose ved 30g om dagen... ikkje eg i alle fall, eg må under 20...!
Veldig individuelt dette her:)

kjersti83
01-09-11, 13:00
Kjersti83: du bør ikke ligge så lavt som på 30 g pr dag, da er du sannsynligvis i ketose. Det anbefales ikke uner amming. Hexeberg sier rundt 100g pr dag når du ammer.

har bestilt boken til hexeberg, så d blir greit å få lest seg opp.. Skal prøve å komme opp på rundt 100 da.. :) takk :) vil ikke i ketose, for da har jeg hørt det frigis noe giftstoffer som ikke er bra for ungen. kan dette sjekkes på noen annen måte enn sticks?
tuuusen takk for svar :)

kjersti83
01-09-11, 13:04
Ikkje tenk på kcaloriar når du et lavkarbo - det spelar inga rolle! Feitt inneheld mykje meir kcal enn om du et feittredusert/fritt a la G.Roede...
Bra at amminga går bra! Eg merkar på meg sjølv at dei dagane eg drikk litt lite vatn, har eg mindre mjølk (men nok!) enn dei dagane eg drikk mykje. Kanskje du skal prøva å drikka meir? For om det ikkje vert nok væske i mjølka er ho gjerne meir konsentrert og slukker ikkje tørsten på same måte...
Meiner å hugsa at det anbefalast mellom 50 og 100 karb om dagen når ein ammar, men eg tek dette litt på gefühlen i forhold til om både poden og eg er nøgd. Eg har vore såpass lenge i lavkarbogamet at eg grovreknar for det meste, eller ting går på autopilot i forhold til kva eg veit eg kan og ikkje kan eta. Prøv deg litt fram! Om du og poden er nøgd på 30g karbs om dagen, så held du deg kring der :) Dessutan har eg òg høyrd rykte om at mjølka er feitare og mettar betre om mor et lavkarbo enn om ho et høgkarbo - og då treng ikkje bebissn ammast så ofte gjerne :) (eller det vert som med min bebi som ammast heile tida og FYK opp i vekt ;))

Lukke til!

ok, greit å vite at kcal ikke spiller noen rolle.. har laga meg profil på diett.no slik at jeg får lagt inn alt jeg spiser.. slipper da å regne det ut selv.. veldig praktisk (anbefales). Fikk anbefalt å ligge rundt 2400kcal om dagen for å holde vekta stabil, så det er jo greit at den også ble lavere selv med lavkarbo.
Lillegutt har vært litt urolig, men i natt sov han mye mer enn han har gjort noen sinne. Kan jo være at han er over to mnd, og at de skal sove litt lengre, men har mer tro på at melka er mer mettende. Vokser har han gjort hele tia.. fødselsvekt var 3250 og 47 cm. på seksukers kontroll (han var nærmere 8 uker) var han 5430 og 60!!! cm.. hehe.. han vokser mao ;)
Drikker nok litt for lite ja, så der må jeg bli flinkere. Det er nesten d værste.

kjersti83
01-09-11, 13:12
tenkte jeg kunne skrive inn her hva jeg spiste i går, enten for inspirasjon for andre, eller for kanskje få tilbakemeldinger på om det er noe jeg burde endre.
frokost: 2 lavkarbolapper med kaviarmix på den ene, og italiensk salat m/kjøtt på den andre. et halvt glass skummet melk.. innså i går at d ikke var bra ;)

Lunsj: var på kafe, og der fikk jeg en omelett med ost og skinke, pluss litt salat og rømme ved siden av. 1 glass cola zero (min store synder)

mellommåltid: en bar fra Fedon tror jeg det var. Cappachino eller noe sånt. Ble anbefalt den på helsekost. 1 lite glass cola zero igjen..

middag: hjemmelaga kyllingburger og blomkål i ostesaus. DEILIG! fant opp sausen i går, og d er ikke siste gang jeg lager den ;)

kvelds: 1 rugsprø knekkebrød med majones og graddost.

snaks: drakk en iskaffe i går. Havnet jo langt under 100 karbs iløpet av dagen, men bare iskaffen inneholder over 30g! sykt!! blei sååå dårlig i magen etter iskaffen. Tror magen nå er vant til å IKKE få sukker :) jippi!! :)

Har litt panikk for vekta, og har ikke veid meg siden fødselen til min lille, men merker nedgang på klærne, de er ikke så trange lengre :)

streber
01-09-11, 15:43
Heisann Kjersti83:)Har du egen journal? Hvis ikke vil jeg anbefale deg å lage deg en journal, der kan du loggføre hva du spiser-slik du har gjort det her i konkelimonke sin journal-og få tips, råd, oppmuntring etc til kostholdet og ellers det som opptar deg:). Bortsett fra iskaffen og melken virker kostholdet ditt bra, utfra det jeg kan se av den oversikten.
Dette er kun ment som et vennligsinnet råd fra min side Kjersti, håper du ikke tar det ille opp:):).


Konkelimonke, bra å høre det går fint med kostholdet om dagen:)Skjønner om du ikke har tid å innom her så ofte nå:)Ha en fin ettermiddag videre!

http://karinbergholt.com/GIFblomster/blomst132.gif

Carisma
03-09-11, 00:33
Ang vanndrikking, illegutt får vondt i magen når jeg drikker lite vann en dag. Har funnet ut at lite vann er synderen på knipinga han sliter med.

Konkelimonke
04-09-11, 10:09
Ang vanndrikking, illegutt får vondt i magen når jeg drikker lite vann en dag. Har funnet ut at lite vann er synderen på knipinga han sliter med.
Eg merkar det på at kveldane vert meir urolege om eg drikk lite.. så det gjeld å peisa innpå med vatn rett og slett!! ;)

kjersti83
05-09-11, 18:26
Ja, da var min periode med lavkarbo over.. iallefall å være så "nazi".. melka forsvant nesten helt, og har måtta gitt lillegutt flaske to kvelder på rad.. skal likevel ikke spise godter, potet og minst mulig karbs, men er ikke så nøye som før.. må ta hensyn til min lille.. selv om mor vil ned i vekt, så er min lille engel sin trivsel viktigere.. og jeg vil IKKE slutte med amminga..

Carisma
05-09-11, 18:46
selv om mor vil ned i vekt, så er min lille engel sin trivsel viktigere.. og jeg vil IKKE slutte med amminga..

Ned i vekt skal man vel helst vente med til man ikke ammer lenger, så ikke melka blir full av gamle slaggstoffer fra vår kropp.... :o

koko75
05-09-11, 20:51
Kjersti83: Er du sikker på det ikke er økedøgn han holder på med Kjersti83?

Carisma: Når det gjelder slanking så er det ikke noe problem å gå ned i vekt når man ammer så lenge det skjer på en forsvarlig måte. De fleste har vel noen ekstra graviditetskilo som forsvinner i løpet av det første året - det er bare noen som ikke "ammer dem bort", men trenger litt ekstra hjelp.

Carisma
05-09-11, 21:27
Carisma: Når det gjelder slanking så er det ikke noe problem å gå ned i vekt når man ammer så lenge det skjer på en forsvarlig måte. De fleste har vel noen ekstra graviditetskilo som forsvinner i løpet av det første året - det er bare noen som ikke "ammer dem bort", men trenger litt ekstra hjelp.

Men om om man ikke hadde drømmevekta før man ble gravid, hvordan vet man at det kun er graviditetskiloene og ikke de som er fulle av miljøgifter som forsvinner? og hvordan stopper man på rett tidspunkt?

kjersti83
05-09-11, 21:27
Kjersti83: Er du sikker på det ikke er økedøgn han holder på med Kjersti83?

Carisma: Når det gjelder slanking så er det ikke noe problem å gå ned i vekt når man ammer så lenge det skjer på en forsvarlig måte. De fleste har vel noen ekstra graviditetskilo som forsvinner i løpet av det første året - det er bare noen som ikke "ammer dem bort", men trenger litt ekstra hjelp.

Nja, er usikker.. økedøgn pleier å være anderledes.. da skal han ha pupp hele dagen.. nå er det bare på ettermiddag/kveld han er krakilsk.. gråter som bare det.. har akkurat fått han i seng, og har bært han i nærmere to timer.. og puppen frister ikke når han gråter heller.. :(

Carisma
05-09-11, 21:36
Det høres mer ut som magetrøbbel, lillegutt har vært sånn en periode. Hvor gammel er han?

koko75
05-09-11, 21:37
Men om om man ikke hadde drømmevekta før man ble gravid, hvordan vet man at det kun er graviditetskiloene og ikke de som er fulle av miljøgifter som forsvinner? og hvordan stopper man på rett tidspunkt?

Jeg trodde ikke det var slik det fungerte, men om man gikk for fort ned i vekt som var problematisk?

koko75
05-09-11, 21:39
Enig med Carisma om at dette høres mer ut som magetrøbbel. Veldig, veldig vanlig. Har en her som holder på for øyeblikket. :)

Carisma
05-09-11, 21:41
Jeg trodde ikke det var slik det fungerte, men om man gikk for fort ned i vekt som var problematisk?

Nei, det er det at miljøgifter og andre ting lagres i fett. Om vi går fort ned, og særlig vi som har lagret mye over lang tid, vil dette frigjøres og gå over i morsmelka. Jeg bruker heller noen mnd ekstra enn å pumpe babyen full av min gamle dritt :o

koko75
05-09-11, 21:44
Oki, da er jeg fortsatt safe. :) Skal ned til det jeg veide før jeg ble gravid, 68kg, og satser på 0,5-1 kg i uka.

Carisma
05-09-11, 21:47
For meg er det uansett umulig å gå ned noe særlig, siden god søvn er alfa og omega for vektnedgang for min del :rolleyes:

kjersti83
05-09-11, 22:16
Det høres mer ut som magetrøbbel, lillegutt har vært sånn en periode. Hvor gammel er han?

kan også være magetrøbbel, men litt rart at d kom nå..
han blir 3 mnd nå den 15 sept. har hatt kolikk tidligere, men har vært hlt fin i en mnd nå etter tre behandlinger hos kiropraktor..

merker at jeg har mye mindre melk, så det er nok også et problem. Har også som dere sier, en del "lagret" fett, og ikke bare etter svangerskapet. Nesten alt fra svangerskapet er borte, men alt det andre er der enda.. Tror jeg henger meg på den om at d får heller ta noen ekstra mnd.. Så lenge jeg er på trivselsvekt når jeg skal stå brud i august til neste år ;)

Carisma
05-09-11, 22:19
Nesten like gamle da, junior her blir 3 mnd 21. :)

kjersti83
05-09-11, 22:19
Enig med Carisma om at dette høres mer ut som magetrøbbel. Veldig, veldig vanlig. Har en her som holder på for øyeblikket. :)

stusser litt på at magetrøbbel kommer nå når jeg går på lavkarbo.. var helt fin frem til jeg hadde vært på lavkarbo i ca fire dager..

kjersti83
05-09-11, 22:21
Nesten like gamle da, junior her blir 3 mnd 21. :)
så koselig da :) er det første din?
Med min første forsvant alt jeg la på meg og vel så det den første tiden da jeg ammet.. var en del yngre da, så det kan jo ha litt å si (8 år siden) ;) kjipt at det ikke skal være like lett andre gang..

koko75
05-09-11, 22:37
Veldig jevngamle barn, min blir 3 mnd 20. :)

Om gravidflesket har forsvunnet hadde jeg også gitt beng nå - heldige dere! :)

Carisma
05-09-11, 22:41
heldige dere! :)

Jeg er ikke av de heldige :nei: Men som sagt, så mye som er lagret opp over tid, at jeg ikke tør å gå løs på det. Dessuten er det for mye stress i ammeperioden til at jeg kan håpe på å gå ned. Jeg veide uansett alt for mye da jeg ble gravid, helt uplanlagt. Første ja.
Jeg satser på å slippe noen vannkilo de neste månedene, og er fornøyd med det. Har tross alt resten av livet til å ta tak i resten. :rolleyes:

kjersti83
05-09-11, 22:44
nja.. hadde vekten min vært som din vekt, så hadde jeg vært heldig ;) hadde dessverre mye å ta av før jeg ble gravid..

kjersti83
05-09-11, 22:57
Jeg er ikke av de heldige :nei: Men som sagt, så mye som er lagret opp over tid, at jeg ikke tør å gå løs på det. Dessuten er det for mye stress i ammeperioden til at jeg kan håpe på å gå ned. Jeg veide uansett alt for mye da jeg ble gravid, helt uplanlagt. Første ja.
Jeg satser på å slippe noen vannkilo de neste månedene, og er fornøyd med det. Har tross alt resten av livet til å ta tak i resten. :rolleyes:

hehe, satt å leita etter "liker" knappen.. tror jeg er for inne i facebook ;)
tror at stress også er en faktor til at melka har nesten forsvunnet.. fra og med i dag er det ikke mer stress om vektnedgang og lavkarbo, men heller være like flink som jeghar vært til nå.. ikke spise godter og unødvendig sukker/karbs. Da holder vekta seg iallefall stabil.. går/jogger to til tre ganger i uka i tillegg, så man kan jo håpe på litt nedgang da :)
Ønsker deg iallefall veldig lykke til. Og som du sier, vi har resten av livet på oss :)

KarMa40
06-09-11, 11:02
Jeg kom over denne (http://www.forskning.no/artikler/2011/januar/275360) på forskning.no, til trøst for alle lavkarbo-ammende med bekymringer!!

Konkelimonke
06-09-11, 16:26
vi har resten av livet på oss :)

Er denne eg seglar på for tida :)

Eg klarer stort sett å halda meg unna "ulovlegheiter", men viljestyrken er ikkje like sterk alltid...
Uansett, poden trivast og et og legg på seg! Skal på 6vekers kontroll i morgon, og eg trur nok han har lagt på seg nesten 3kg alt! Differansen på meg og han på heimevekta vert iallefall 7kg, og han vog 4,2 då han vart fødd... God plugg med andre ord;) herleg:) eg er like forelska i alle fall!

Ha ein fin dag! :)