View Full Version : Rød saftsaus


Jabba
16-08-11, 18:22
Hvordan lager dere rød saus til f.eks riskrem ?
Nå skal ikke jeg ha den til rikrem da men.....
Tenkte å koke opp Fun Light med bittelitt vann....men hva tykner jeg den med ?

Kanutten
16-08-11, 18:24
JBK?? Grøss... JEG takler ikke konsistensen av den, men kanskje DU gjør det?

marjusen
16-08-11, 18:47
Xanthan gum?

Jabba
16-08-11, 18:47
Vel....har brukt det svært lite i matlaginga......men det er vel kanskje det eneste som funker....eller Xantham gum....

mio87
16-08-11, 23:19
når jeg lager ¨tulleriskrem¨altså blander cottage cheese med fløte, så heller jeg bare litt ublandet funlight jordbærsaft over, smaker himmelsk!

nå hjalp ikke dette deg på noen måte da..

Jabba
16-08-11, 23:41
Jeg prøvde med Xantham Gum og det funka utmerket det....ble noen bitte små klumper da men - .... men de var så små at....

Jeg kokte opp Fun Light saft m bittelitt vann og trakk bort gryta fra plata mens jeg hadde i XG gjennom en tesil...Pisket godt mens det kokte opp og lot d avkjøle....
Brukte det som saus til den ostedesserten som nylig ble lagt ut her av MissPivotal.....som forøvrig var DRITGOD!!!

marjusen
16-08-11, 23:44
Jeg prøvde med Xantham Gum og det funka utmerket det....ble noen bitte små klumper da men - .... men de var så små at....

Jeg kokte opp Fun Light saft m bittelitt vann og trakk bort gryta fra plata mens jeg hadde i XG gjennom en tesil...Pisket godt mens det kokte opp og lot d avkjøle....
Brukte det som saus til den ostedesserten som nylig ble lagt ut her av MissPivotal.....som forøvrig var DRITGOD!!!

Hvordan er xg i forhold til jbk? Blir man sleip og glatt i munn?

Jabba
16-08-11, 23:45
Hvordan er xg i forhold til jbk? Blir man sleip og glatt i munn?

Jeg synes ikke denne sausen ble ekkel iallefall.....men har vel egentlig ikke hatt det problemet med JBKM heller.....

mysil
17-08-11, 01:14
Hvordan lager dere rød saus til f.eks riskrem ?
Nå skal ikke jeg ha den til rikrem da men.....
Tenkte å koke opp Fun Light med bittelitt vann....men hva tykner jeg den med ?

Jeg kjører jordbær eller bringebær, og evt litt søtning, glatt med stavmikser. Syns det blir en passe tjukk og grei saus av det :)

BenteR
17-08-11, 02:11
Jeg kjører jordbær eller bringebær, og evt litt søtning, glatt med stavmikser. Syns det blir en passe tjukk og grei saus av det :)
Slik har jeg stort sett alltid laget saus til riskremen!