View Full Version : Om sukkeralkoholer


Tidl. medlem
21-08-11, 12:08
Jeg sitter å leser i Matrevolusjonen og jeg kom over noe om sukkeralkoholer jeg ikke var klar over. (Hentet fra Eenfeldt 2011;67)

Halvparten av sukkeralkoholen tas opp og blir til sukker i kroppen, noe produsenten lar være å nevne. Resten gjæres av tarmbakterier og forårsaker tarmgas og diare

Det siste har jeg hørt flere nevne, men det første var jeg ikke klar over. Noen som vet hva slags virkninger det vil si i praksis? Vil 50g sukkeralkoholer påvirke blodsukkeret like mye som 25g sukker, eller er jeg helt på bærtur?

Tror ihvertfall jeg skal begrense sukkeralkoholer til et minimum heretter!

Kitt
21-08-11, 12:25
Husker ikke akkurat hvordan dette henger sammen(bryr meg ikke så mye om det:p), men her (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=27464) har du en tråd som tar for seg nettopp dette!:)

Tidl. medlem
21-08-11, 12:32
Tusen takk for link og raskt svar! Skal lese igjennom dette =)

Imp
21-08-11, 21:35
Takker jeg også. Har likt sjokolade med maltitol en stund, men nå er det slutt...reagerer altfor mye på det, selv kun èn bit gjør at jeg fiser illeluktende i flere timer. Mulig det blir verre etter en stund? Jeg reagerte i alle fall ikke så mye i starten. Da spiser jeg heller noen biter 70% sjokolade...