View Full Version : Bali kyllinggryte


Supera
23-08-11, 02:32
Nok til 3-4 porsjoner:
4 kyllingfiléter (eller ca 5-600g kylling)
1 løk
1 paprika
2 store bokser kokosmelk (helst den fete du finner i innvandrerbutikker)
Gjerne litt baconfett (jeg sparer på baconfettet fra steking og bruker det i sauser og supper)
Noen cm fersk ingefær , raspet.
1 ss karri
Salt og pepper
Noen fedd hvitløk (alt etter hvor glad du er i det. Jeg er veldig glad i det og brukte 6 fedd)
2 ts chilipasta (sambal oelek)
eventuelt noen spiseskjeer Cocosa Extra Virgin når gryten/suppen er ferdig kokt. La smelte og rør godt.
eventuelt noen sesamfrø som drysses over skålen

Stek kylling (jeg steker det i ildfast form mens jeg lager resten) og finhakket løk. Kutt opp kylling og finhakk paprika. Bland alt (bortsett fra kylling og eventuelt Cocosa/sesamfrø) sammen i en gryte og kok opp. Eventuelt vann i hvis du vil ha den tynnere. Tilsett kylling i biter i slutten av koketiden. Rør inn cocosa når det er ferdig kokt. Servér med sesamfrø som kan drysses over skålen.

Jeg liker godt rå løk, så jeg stekte bare halvparten av løken og halvparten av paprikaen. Kjente ikke noe til at løken var rå. Men så hadde jeg veldig små biter av både løk og paprika. Har en grønnsakskutter som er fiiin til slikt. :snill:

http://forum.lavkarbo.no/attachment.php?attachmentid=7258&d=1281806642

Jabba
23-08-11, 11:00
NAM!!! Så kjempegodt ut!

Supera
23-08-11, 11:02
NAM!!! Så kjempegodt ut!
Den er kjempegod. :snill: I alle fall etter min smak. Har ikke servert den til noen som ikke likte den så langt. :snill: Jeg har laget den sånn 5-10 ganger.

Jabba
23-08-11, 11:08
Bruker du noe tilbehør ? blomkålmos er sikkert godt til....

Forresten - har du prøvd å fryse denne noen gang ? Hjemme hos meg er det kun jeg som spiser lavkarbo og da er det så greit å kunne fryse slike relativt store porsjoner....

Jabba
23-08-11, 11:13
Hvor lenge lar du den koke ?

Supera
23-08-11, 11:14
Bruker du noe tilbehør ? blomkålmos er sikkert godt til....

Forresten - har du prøvd å fryse denne noen gang ? Hjemme hos meg er det kun jeg som spiser lavkarbo og da er det så greit å kunne fryse slike relativt store porsjoner....
Har ikke brukt noe tilbehør annet enn at jeg har strødd over sesamfrø og tatt i cocosa.

Og har heller ikke prøvd å fryse. Fryser aldri noe slikt, jeg. Jeg tar restene i bokser og setter i kjøleskapet og har som måltider de neste dagene enten hjemme eller på jobb. Men du kan jo lett halvere denne oppskriften da.

Supera
23-08-11, 11:15
Hvor lenge lar du den koke ?
Tja, 10 minutter eller noe. Men den kan gjerne stå og trekke en stund. Den er enda bedre neste dag når smakene har trukket inn. :snill:

Gerd
23-08-11, 11:37
Denne går nok fint an å fryse :ja:

Engledans
23-08-11, 11:55
Jeg elsker slik gryte. Takk for at du deler. Sambal oelek, får en det på dagligvare eller må jeg på innvandrerbutikk?

Gerd
23-08-11, 12:06
Jeg elsker slik gryte. Takk for at du deler. Sambal oelek, får en det på dagligvare eller må jeg på innvandrerbutikk?

jeg kjøper på Meny :)

Kitt
23-08-11, 12:17
Jeg elsker slik gryte. Takk for at du deler. Sambal oelek, får en det på dagligvare eller må jeg på innvandrerbutikk?
Det er jo bare chili egentlig, så jeg har brukt ferskvare og det blir veldig godt! :)

Jeg har også byttet ut karrien med paprikapulver fordi jeg er den eneste her i huset som liker karri. Etter at jeg byttet, har vi ikke problemer med rester, så jeg har heller ingen erfaring med å fryse den ned!:sikle:

Engledans
23-08-11, 12:22
jeg kjøper på Meny :)

Ah, takk:) har kjempelyst å prøve denne i dag, men kommer meg ikke på butikken, så får smøre meg med tålmodighet, og kansje lage den i morgen:D

Supera
23-08-11, 16:27
Jeg har også byttet ut karrien med paprikapulver fordi jeg er den eneste her i huset som liker karri. Etter at jeg byttet, har vi ikke problemer med rester, så jeg har heller ingen erfaring med å fryse den ned!:sikle:
Liker de ikke karri? :eek: Åååh, jeg eeeelsker karri. Familien min begynner å bli lei det fordi jeg lager alltid karrisaus til middagen... :geip:

Kitt
23-08-11, 16:36
Liker de ikke karri? :eek: Åååh, jeg eeeelsker karri. Familien min begynner å bli lei det fordi jeg lager alltid karrisaus til middagen... :geip:
Jeg også eeeeeelsker karrisaus!:sikle:
Greit å leve lavkarbo, da! Da kan jeg spise mat med karrisaus til frokost og lunsj i stede for til middag! :heia:

Supera
23-08-11, 16:45
Jeg også eeeeeelsker karrisaus!:sikle:
Greit å leve lavkarbo, da! Da kan jeg spise mat med karrisaus til frokost og lunsj i stede for til middag! :heia:
:lol: Ja, ett måltid uten karri til dagen kan til nød godtas. :geip: Putter litt karri oppi det meste, jeg. :snill:

Ravna
10-10-11, 21:46
Deilig :D

Imse
10-10-11, 22:06
Å, der var den fantastiske kyllinggryta, denne ER fantastisk!

Jeg lager en lignende, men har i bittelitt johannesbrødkjernemel for å jevne og bruker purre som har færre karber. Serverer med blomkålris. Overdådig luxusmat!

Og psst, prøv litt peanøttsmør i!

Supera
10-10-11, 22:19
Deilig :D
:snill:
Å, der var den fantastiske kyllinggryta, denne ER fantastisk!

Jeg lager en lignende, men har i bittelitt johannesbrødkjernemel for å jevne og bruker purre som har færre karber. Serverer med blomkålris. Overdådig luxusmat!

Og psst, prøv litt peanøttsmør i!
God med en gang, men enda bedre dagen etter når smakene har satt seg skikkelig. :snill:

Jeg tror på at peanøttsmør smaker godt oppi. :ja: Det blir noe av det samme med litt sesamfrø oppi, men mindre karbohydrater. Hm, jeg har jo forresten mandelsmør. Det tror jeg at jeg skal ta oppi neste gang! :ja:

Imse
10-10-11, 22:22
Mandelsmør ja, det tenkte jeg å lage igjen, for jeg har også tenkt å prøve det i nettop slik gryte. Det er lenge siden jeg lagde sist, men det er veldig godt!

Charlott
22-12-11, 17:23
Denne er god altså! :D

Lagde den i helga. Tenåringene som var her spiste godt!

Lager opp en skikkelig porsjon i dag også, deilig med litt lettere "ferdig"mat innimellom ribba ;)

Dietta
22-03-12, 09:58
Denne var så nydelig Supera at jeg synes den burde døpes om til "Superas Superbe kyllinggryte" :D
Mitt første forsøk i går, og det ble en innertier. Hadde bare hot curry, ikke vanlig karri - så den ble skikkelig HOT ;) Kommer på menyen igjen ganske kjapt.
Mange :blomster: til deg for oppskriften.

Supera
22-03-12, 10:13
Denne var så nydelig Supera at jeg synes den burde døpes om til "Superas Superbe kyllinggryte" :D
Mitt første forsøk i går, og det ble en innertier. Hadde bare hot curry, ikke vanlig karri - så den ble skikkelig HOT ;) Kommer på menyen igjen ganske kjapt.
Mange :blomster: til deg for oppskriften.
Så flott at du likte den. :snill: Hot curry eller vanlig karri blir jo ca det samme. Jeg synes ikke det er mye forskjell på hot curry og vanlig curry. Bruker som regel hot curry, den smaker litt bedre synes jeg.

Åh, nå er det lenge siden jeg har laget denne. Tror det blir en stooor porsjon i dag. Denne gryta er enda bedre dagen etter når smakene har satt seg skikkelig.

Dietta
22-03-12, 10:25
Det ble ikke noe igjen i gryta vår :( Vi nesten kranglet om å sleike den :rodme:

Tone-G
22-03-12, 18:32
Dette er en oppskrift etter min smak :sikle:

Den måååå prøves :ja:

Supera
22-03-12, 23:08
Det ble ikke noe igjen i gryta vår :( Vi nesten kranglet om å sleike den :rodme:
:lol: Det betyr bare at du må lage større porsjon. :geip:
Dette er en oppskrift etter min smak :sikle:

Den måååå prøves :ja:
En oppskrift etter min smak også. Karri er nammenam og fersk ingefær likeså. Jeg har lavkarbofisert en av mine gamle favorittoppskrifter. :snill:
Åh, nå er det lenge siden jeg har laget denne. Tror det blir en stooor porsjon i dag.
Det ble det lite av... Plutselig ble jeg spurt om å dra til Belfast og her sitter jeg på et hotell i Belfast med noe utstyr som skal leveres til en båt i morgen tidlig. Men kanskje på mandag? Sist jeg hadde med denne retten på jobb så utbrøt til og med de særdeles lavkarboskeptiske admindamene på jobb "Åååh, DET luktet godt!".

Dietta
22-03-12, 23:47
Kos deg i Belfast - og drøm om kyllimggryta du :D
Her går vi for ny runde allerede på lørdag - men denne gangen MYE større kjele ;)

Imse
31-03-12, 21:00
Dytter opp en gang til jeg, i tilfelle noen lurer på hva de skal lage seg for noe godt til uka:D

Og dere, slå i like mye vann som kokosmelk, og det blir en fantastisk kyllingsuppe!

Som gryterett er den god med blomkålris, men den trenger det ikke om man ikke vil, for den er så god slik den er.

Supera
19-04-12, 02:56
Mandelsmør ja, det tenkte jeg å lage igjen, for jeg har også tenkt å prøve det i nettop slik gryte. Det er lenge siden jeg lagde sist, men det er veldig godt!
Jeg testet med mandelsmør. Kjempegodt! Smaken ble liksom litt mer balansert da.

Karrbis
02-05-12, 15:15
Denne skal jeg prøve - den ser nyydelig ut :p

Supera
02-05-12, 21:45
Denne skal jeg prøve - den ser nyydelig ut :p
Jeg har ikke servert den til noen som ikke liker den enda. ;)

Huldr
25-10-12, 20:31
Takk til Dietta som nevnte denne i en annen tråd! :D Tror jeg skal prøve å få lagd den i morgen, og dytter samtidig til glede for andre ;)

Men ble litt forvirret her, mener du det man får kjøpt som "karri" eller curry?Så flott at du likte den. :snill: Hot curry eller vanlig karri blir jo ca det samme. Jeg synes ikke det er mye forskjell på hot curry og vanlig curry. Bruker som regel hot curry, den smaker litt bedre synes jeg.

Åh, nå er det lenge siden jeg har laget denne. Tror det blir en stooor porsjon i dag. Denne gryta er enda bedre dagen etter når smakene har satt seg skikkelig.Jeg synes "norsk" karri og curry er veeeeldig forskjellig jeg ... vet det i utgangspunktet er samme sak, men det er jo forskjellige krydder i dem. Jeg er ikke så glad i den karrismaken som er i pulver i grunnen, så tror det må bli noe currypaste av noe slag :)

Dietta
25-10-12, 20:39
Takk til Dietta som nevnte denne i en annen tråd! :D Tror jeg skal prøve å få lagd den i morgen, og dytter samtidig til glede for andre ;)

Men ble litt forvirret her, mener du det man får kjøpt som karripulver eller indisk curry?Jeg synes "norsk" karri og curry er veeeeldig forskjellig altså ... vet det i utgangspunktet er samme sak, men det er jo forskjellige krydder i dem. Jeg er ikke så glad i den karrismaken som er i pulver i grunnen, så tror det må bli noe currypaste av noe slag :)
Jeg var heldig med den skjønner jeg ;)

Jeg har et norsk krydderglass som det står hot curry på. Bruker det, i tillegg til currypasta. Liker det hot.
I går fikk jeg masse krydder fra Iherb, bl.a. curry. Neste gang skal jeg prøve det :D

Supera
26-10-12, 20:28
Men ble litt forvirret her, mener du det man får kjøpt som "karri" eller curry?Jeg synes "norsk" karri og curry er veeeeldig forskjellig jeg ... vet det i utgangspunktet er samme sak, men det er jo forskjellige krydder i dem. Jeg er ikke så glad i den karrismaken som er i pulver i grunnen, så tror det må bli noe currypaste av noe slag :)
Jeg kjenner ikke så mye forskjell på karri og curry... Men det er jo en krydderblanding, så litt forskjeller er det jo. Jeg pleier å bruke den som heter hot curry. Currypaste bør vel gå det også, men har ikke så mye erfaring med det.

Ladejarlen
28-10-12, 14:05
Lagde denne i går, veldig godt. Glad i sånne gryter.

Ninasju
12-04-13, 09:38
Denne fortjener å bli dyttet opp igjen. :)

vaskeklut
17-10-13, 19:27
Hipp hopp! Jeg dytter på denne fordi den er så god og jeg akkurat har lagd den :D

Supera
19-10-13, 02:11
Mmm, ja nå er det lenge siden jeg har hatt denne. Må lage den snart. :ja:

Nupsida
09-12-13, 15:38
Åååå, denne skal jeg prøve idag! Elsker kyllinggryte men har alltid laget den fra toro *kremt* Så ble så glad når jeg fant denne :D Tusen takk for flott oppskrift!

Nupsida
09-12-13, 17:24
Okei, denne var FANTASTISK!

Jeg har hatt så lyst på kyllinggryte lenge nå, men jeg har alltid brukt toro sin posemiks og den er det for mye karbohydrater. Denne er jo faktisk bedre! Tusen takk for flott oppskrift <3

Supera
09-12-13, 19:46
Okei, denne var FANTASTISK!

Jeg har hatt så lyst på kyllinggryte lenge nå, men jeg har alltid brukt toro sin posemiks og den er det for mye karbohydrater. Denne er jo faktisk bedre! Tusen takk for flott oppskrift <3
Så flott å høre at du likte den. :snill:

Bali Kyllinggryte fra Toro-pose er kjempegodt. Det var en av mine favoritter før. Så jeg ble glad da jeg klarte å lage en lavkarboversjon av den. :snill: