Annes grunnoppskrift på is til ismaskin
3 eggeplommer
75 gr Fruktose
1 vailjestang/10 gr vaniljesukker
2 1/2 dl fløte eller helmelk (jeg bruker fløte)
2 dl fløte
Pisk eggeplommer, fruktose og vaniljestang/-sukker
Tilsett 2 1/2 dl fløte/melk og rør
Pisk 2 dl fløte og bland det med de andre ingrediensene.
Sett igang ismaskinen og hell i den roterende bollen....ca 40-45 min
Denne isen kan blandes med masse rart; nøtter, sjokolade, tørkede frukter, kanel, bær....
Lykke til!
Hvordan blir fremgangsmåten for oss som ikke har maskin?
*drømmer om is med eple og kanel*
mmmmmm :)
hvor mye er 75 gram fruktose i dl? eller ss?
om du husker, da :)
Dere pisker eggedosis av eggene og søtningen og fløtekrem av fløten og blander smakstilsetningen inni, putter det hele i en boks, har boksen i fryseren og løper inn til fryseren med jevne mellomrom for å røre i boksen slik at isen ikke fryser med iskrystaller, men som en jevn krem.
NAM! - men etter noe lenger tid.
Muskat
sånn, Albertine ;)
Åh, takk Aline!http://www.fellesskapet.com/forum/images/smiles/nusser.gif
av iset :)
Jeg bruker min faste basisoppskrift med 3 eggeplommer, en kartong pisket kremfløte, litt vaniljeekstrakt (evt biiittelitt vaniljesukker) og søtstoff etter smak. Lag eggedosis, bland i kremen og smak til med søtstoff og smak.
Denne varianten ble jo litt dyr men UTROOOOOLIG god:
Ha 2-3 Decadence-advantagebars i kjøkkenmaskin og hakk dem smått opp. Jeg har også brukt Mocca Crunch-smaken (ble vanvittig godt) men de selges jo ikke her i landet.
Bland bitene + en ts kakao (kan sløyfes) i iskremen og sett den til frysing. Dersom du ikke bruker ismaskin MÅ du røre i isen minst hvert kvarter, da blir den kremete og god, ellers blir den steinhard og krystallisk.
Isem smakte til forveksling ganske likt Haagen Dachs Cookies 'n Cream. :sikle:
mmmmmm :)
hvor mye er 75 gram fruktose i dl? eller ss?
om du husker, da :)Ikke veldig mye....eeee en håndfull kanskje, men skal sjekke når jeg kommer hjem...:p
Hvordan blir fremgangsmåten for oss som ikke har maskin?
*drømmer om is med eple og kanel*Kanelen lønner det seg å blande i eggeplommene før du pisker eggedosis. Da blander den seg best.:)