View Full Version : Hjemmelaga chips/potetgull -bare uten poteten?


Sorella
27-08-11, 12:01
Jeg lurer på om dere vet om man kan lage det selv?
Ha squash skiver i frityr? Eller steike de i smør?
Er frityr "fy"?
Og havsalt, evt annet krydder?

Må ha noe til lørdagskosen :p

Kitt
27-08-11, 12:04
Jeg bruker ostechips (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=25629&highlight=lyst+p%E5+ostechips) og hjemmekrydret rømmedipp, jeg!
Rosepepperosten til Kavli er genial å bruke!:D

Frityr er ikke nødvendigvis fy, men man kan ikke bruke standardfrityrrøre, da! :p

Sorella
27-08-11, 12:05
Jeg bruker ostechips (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=25629&highlight=lyst+p%E5+ostechips) og hjemmekrydret rømmedipp, jeg!
Rosepepperosten til Kavli er genial å bruke!:D

Frityr er ikke nødvendigvis fy, men man kan ikke bruke standardfrityrrøre, da! :p

Jeg skal sjekke den linken ;)
Hva er frityrrøre?
:rolleyes:

Kitt
27-08-11, 12:07
Jeg skal sjekke den linken ;)
Hva er frityrrøre?
:rolleyes:
Den røren man bruker for å ha utenpå ting som skal friteres. som feks kyllingnuggets eller fiskepinner eller schnitzler eller sånt. Den er som regel basert på mais eller mel og da blir det for mange karber!

sjuggerpløm
27-08-11, 12:32
Kan ikke skjønne at det skal være verre i forhold til karber å bruke frityrolje i stedet for smør? Så lenge man står over annet enn pure squash som stekes i frityrgryte?
Det er jo bare å teste? Tynne, tynne squash-skiver med ostehøvel kanskje, og så ha de på tørkepapir, og så salte? Kanskje de trenger å tørkes i ovn en stund først forresten? Ja etter at de er fritert altså, for å få dem helt sprø? Hm - nå fikk jeg litt å tenke på :knegg: Hadde det ikke bare vært SÅ digg å finne noe ordentlig snacks man kan spise? Jeg får omtrent brekninger av Baconsvor, for har inntatt uhorvelige mengder de siste årene... alternativer hadde vært ønskelig ja.

Sorella
27-08-11, 13:16
Jeg har aldri brukt frityrrøre og kommer ikke til å prøve ;)

Jo, jeg kjenner at jeg må ha noe sikkelig snacks selvom lavkarbomat er digg!!!

Zincite
27-08-11, 13:23
Jeg syns denne (http://thehealthyhaven.wordpress.com/2011/08/18/garam-masala-eggplant-chips-with-cilantro-mint-raita/) oppskriften ser spennende ut, om man liker auberginer :)

Zincite
27-08-11, 13:25
Og chips av sellerirot er veldig godt, men jeg fikk de ikke helt sprø.
Tror smult er et godt fett å fritere i om man har frityrgryte :)

Sorella
27-08-11, 19:26
Jeg har laget med squash nå, i frutyrgryta.
Ble ikke helt sprø altså..
Kanskje bedre i ovn eller på panna kanskje.
Zincite, jeg har ikke det som står i oppskrifta men prøver gjerne sellerirot!

sjuggerpløm
27-08-11, 19:30
Og chips av sellerirot er veldig godt, men jeg fikk de ikke helt sprø.
Tror smult er et godt fett å fritere i om man har frityrgryte :)
MEn kanskje man kan - etter at man har fritert - ta de på varmluft i stekovnen og la de tørke - kanskje de blir sprø da?

Sorella
27-08-11, 19:33
MEn kanskje man kan - etter at man har fritert - ta de på varmluft i stekovnen og la de tørke - kanskje de blir sprø da?

Ang squaschipsen min: Jeg gjorde det, og hadde latt de ligge saltet på papir i over en time. De var vel i ovnen i 15 min så måtte jeg bare spise de :D

sjuggerpløm
27-08-11, 22:42
Jeg må teste en dag snart, men må bare få kjøpt ny frityrolje først.

Tiki
28-08-11, 11:54
Jeg har fritert i solsikkeolje i panna. Har brukt sellerirot og jordsmonn. Litt mye jobb, men ble sprø og fine og veldig gode. Ei Jannicke har en blogg om det her inne. Søke på det så finner du det sikkert.

Sorella
28-08-11, 12:52
Jeg har fritert i solsikkeolje i panna. Har brukt sellerirot og jordsmonn. Litt mye jobb, men ble sprø og fine og veldig gode. Ei Jannicke har en blogg om det her inne. Søke på det så finner du det sikkert.

Flott, jeg er klar til å prøve.
Synes det ble for mye fett med frityren,
Og skal sjekke ut den bloggen nå -takk :)

Nyfrelst
28-08-11, 17:50
Om du er glad i rødbeter kan du jo sjekke ut Lilalife sin oppskrift:

http://lilalife.no/wordpress/2011/08/27/r%c3%b8dbeter-chips/

Selv er jeg veldig glad i grønnkålchips, har blant annet funnet en oppskrift på LCHF-bloggen:

http://lchf-bloggen.blogspot.com/2010/10/kalchips.html

De blir virkelig sprø, og så er jo grønnkål helt latterlig sunt.
Her er variasjonsmulighetene mange når det gjelder smakstilsetninger. Sesamolje gir en "nøttete" smak, spisskummen gir tacofeeling, og litt eddik funker bra hvis du liker den "britiske" smaken. Har også sett at noen supermatbloggere lager en slags nøtteost som de dypper kålen i før steking, er sikkert kjempegodt det også. Jeg har også sett at de nevner næringsgjær, hva nå det måtte være. Sjekk for eksempel http://mjuuugly.blogg.no/.

marjusen
28-08-11, 17:55
Er ikke knutekål ganske god rå og? I dipp og slik. Hørt noe om det.

Nyfrelst
28-08-11, 18:30
Er ikke knutekål ganske god rå og? I dipp og slik. Hørt noe om det.

Har ikke smakt knutekål, men det er sikkert godt det også. Generelt stor fan av kål!

Kanutten
28-08-11, 19:00
Knutekål smaker ala nepe! Søtere enn kålrabi. :ja: :sikle: Og knallgod til dippings.

Carisma
28-08-11, 19:03
Kan ikke skjønne at det skal være verre i forhold til karber å bruke frityrolje i stedet for smør?

Det er ikke verre ift karber, men frityrolje er ikke spesielt sunt for kroppen. Det er som regel siste rest av varmpresset olje og dermed full av transfett og omega 6...

Sorella
28-08-11, 19:28
Jeg hørte en plass at man kunne bli "avhengig" av pomfritt fra frityr, og tenker olja ikke er bra.
Uansett, man kan vel bruke "bra" olje, men det ble altså altfpr fett for meg.
Ser det er mange gode oppskrifter her, så jeg er klar til å teste noe nytt snart igjen :D

smgj
28-08-11, 21:09
Her fungerer aubergine bra. Må saltes for å trekke ut vannet først da. Og er selvfølgelig ikke noe man koser seg med oftere enn lørdagene... men da er det nydelig, synes jeg. :)

Labomba
28-08-11, 21:43
Jeg bruker å fritere i solsikkeolje, møe sunnere og smaker godt :p

sjuggerpløm
29-08-11, 20:32
Det er ikke verre ift karber, men frityrolje er ikke spesielt sunt for kroppen. Det er som regel siste rest av varmpresset olje og dermed full av transfett og omega 6...
Dette er jo ikke akkurat noe jeg ville anbefalt å spise hver dag altså, men en sjelden gang når trangen til potetgull blir for stor, så kan det jo gå an. Dessuten trenger man jo ikke å bruke frityrolje heller. Det finnes andre mer rene oljer man kan fritere i, gjør det ikke det da?

eschri
21-09-11, 23:26
når du skal lage dette må du nok fritere 2 ganger, dvs fritere 1.gang til lysstekte ha dem over på papir å la dem renne av seg. for så å fritere dem runde 2. deretter renne av olje før du kryddrer og salter.
lykke til.