FrkMarge
28-08-11, 19:23
Vet ikke helt om dette er rett sted å poste dette... om ikke får en moderator flytte det for meg :)
Jeg har etter jeg begynnte på LCHF mistet masse vann. Første 5 dagene slapp jeg 4 kg vannvekt og følte meg bedre enn jeg hadde gjort på sikkert 15 år.
Jeg har både Hashimotos og Graves syndrom. I tillegg har jeg tidligere ligget i faresonen for å få pvos, og insulinintoleranse og jeg har generellt alltid hatt veldig store problemer med å regulere blodsukkeret og unngå svimmelhet, armhetsfølelse og sukkersug.
Etter jeg kom i ketose er alt dette blitt borte:D
Men i det siste har noe av vannet sneket seg på igjen. Jeg merker det fordi jeg visner i fingrene spesiellt. Det er fryktelig ubehagelig og det kan være så ille at jeg ikke klarer å holde på en broderinål, skrive eller at jeg sliter med å holde sikkelig i rattet når jeg kjører bil og må bytte på å holde med den ene hånden mens jeg "rister den andre våken" og så bytte på slik hele tiden.:(
Jeg bruker nesten ikke salt i matlagingen, kun når jeg baker mandelkjeks osv. Ikke spiser jeg veldig salt mat heller og føler ikke behov for det.
Jeg drikker ca 3 L vann daglig + 2-3 krus med kaffe.
Jeg drikker lettbrus en gang hvert jubelår, 1-2 glass vin, en LITE-pils omtrent annenhver helg eller et par ruter 70% sjokolade eller en Atkinsbar. Ikke bruker jeg søtstoffer i noe særlig grad heller. Nå har jeg gått over til å bruke sukrin stort sett der jeg bruker søtt, og det er absolutt ikke daglig.
Jeg ligger gjevnt på ca 15-20 g KH pr dag stort sett og det har jeg gjort hele tiden. Fordelingen ligger stort sett på 5-20-75 % hhv KH-Protein-Fett, og jeg ligger på 2-3000 kcal.
Vekta har droppet 6 kg til sammen på 9 uker, så det klager jeg ikke på:)
Jeg spiser alle typer kjøtt og fisk, egg, kremfløte, sæterrømme, alle typer ost. I tillegg spiser jeg alt av salatgrønnsaker, mest isbergsalat, tomat, stangselleri, agurk og litt paprika. Kokt spiser jeg mest blomkål, brokkoli og bittelitt gulrot.
Jeg bruker rapsolje, meierismør og olivenolje + litt cocosa i matlagingen, og jeg spiser litt bringebær, jordbær, blåbær og rips et par ganger i uka.
Er det noe jeg kan bør spise eller bør unngå for å minimere ødemtendensen?
Jeg har etter jeg begynnte på LCHF mistet masse vann. Første 5 dagene slapp jeg 4 kg vannvekt og følte meg bedre enn jeg hadde gjort på sikkert 15 år.
Jeg har både Hashimotos og Graves syndrom. I tillegg har jeg tidligere ligget i faresonen for å få pvos, og insulinintoleranse og jeg har generellt alltid hatt veldig store problemer med å regulere blodsukkeret og unngå svimmelhet, armhetsfølelse og sukkersug.
Etter jeg kom i ketose er alt dette blitt borte:D
Men i det siste har noe av vannet sneket seg på igjen. Jeg merker det fordi jeg visner i fingrene spesiellt. Det er fryktelig ubehagelig og det kan være så ille at jeg ikke klarer å holde på en broderinål, skrive eller at jeg sliter med å holde sikkelig i rattet når jeg kjører bil og må bytte på å holde med den ene hånden mens jeg "rister den andre våken" og så bytte på slik hele tiden.:(
Jeg bruker nesten ikke salt i matlagingen, kun når jeg baker mandelkjeks osv. Ikke spiser jeg veldig salt mat heller og føler ikke behov for det.
Jeg drikker ca 3 L vann daglig + 2-3 krus med kaffe.
Jeg drikker lettbrus en gang hvert jubelår, 1-2 glass vin, en LITE-pils omtrent annenhver helg eller et par ruter 70% sjokolade eller en Atkinsbar. Ikke bruker jeg søtstoffer i noe særlig grad heller. Nå har jeg gått over til å bruke sukrin stort sett der jeg bruker søtt, og det er absolutt ikke daglig.
Jeg ligger gjevnt på ca 15-20 g KH pr dag stort sett og det har jeg gjort hele tiden. Fordelingen ligger stort sett på 5-20-75 % hhv KH-Protein-Fett, og jeg ligger på 2-3000 kcal.
Vekta har droppet 6 kg til sammen på 9 uker, så det klager jeg ikke på:)
Jeg spiser alle typer kjøtt og fisk, egg, kremfløte, sæterrømme, alle typer ost. I tillegg spiser jeg alt av salatgrønnsaker, mest isbergsalat, tomat, stangselleri, agurk og litt paprika. Kokt spiser jeg mest blomkål, brokkoli og bittelitt gulrot.
Jeg bruker rapsolje, meierismør og olivenolje + litt cocosa i matlagingen, og jeg spiser litt bringebær, jordbær, blåbær og rips et par ganger i uka.
Er det noe jeg kan bør spise eller bør unngå for å minimere ødemtendensen?