View Full Version : Svensk LCHF kladdkaka


|Ingrrid
02-09-11, 20:48
Se bilder her (http://www.ingridsblogg.no/?p=407386)!

Kladdkaka er en svensk herlighet som bare må prøves. Oppskriften er tilnærmet lik sjokoladefudge/browine oppskriften jeg nettopp har lagt ut, men nå stekt i kakeform. Jeg droppet også kakaoen denne gangen, og hadde i litt mer vaniljepulver, resultatet ble meget bra, om jeg skal si det selv! Kaken blir akkurat som navnet, litt klissete, mektig, og veldig veldig god!!

Ingredienser:

100 gr smør
100 gr mørk sjokolade (86% eller 70%)
2 egg
1 ts vaniljepulver
1 ss sukrinmelis (kun om du bruker 86% sjokolade, kan sløyfes om du bruker 70% sjokolade)
Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader. Smelt smør og sjokolade i en liten bolle. Pisk eggene fluffige alene, og tilsett alt det andre. Smør en liten springform (jeg brukte hakket under den “normale” størrelsen).

Stek i ovnen i 6 minutter og la svalne. La den stå i kjøleskap en time før servering.

Serveres med pisket krem, MMMmmm!

India83
02-09-11, 21:19
I 6 grader i ovnen??

nellie
02-09-11, 21:20
Står 200 grader over her:)

Lindemor
02-09-11, 21:21
Det er vel antall minutter som blir litt diffust her. Kan det være i 200grader i 6 minutter? Det er en lav kake og den skal være kladdaktig... den blir kanskje det hvis den kun står i 6 minutter.

Høres deilig ut. Skal prøves!

India83
02-09-11, 23:01
Ups min feil! Ja skal sikkert være 6 min :-)

Mart
02-09-11, 23:28
Denne må prøves!

|Ingrrid
02-09-11, 23:52
Ups min feil! Ja skal sikkert være 6 min :-)

Hihi, 6 min ja! Retta det nå :)

Titti
03-09-11, 07:42
:sikle:

Lulla84
04-09-11, 12:03
søren at jeg ikke har sjokolade i huset her nå :( Men denne må lages en dag . :)