View Full Version : Squash polpette (italienske squash- og osteboller)


IdaCaro
11-09-11, 10:16
Prøvde ut denne oppskriften igår, og de var kjempegode ! Og ganske grei å lage også.

Passer fint enten som siderett, eller som snacks eller tapasrett, gjerne med en rømmedip til :)

Squash polpette
til ca 40 små boller

2 ss olivenolje
3 medium grønne squash, revet
1 -2 hvitløkfedd, revet
skall av 1/2 sitron
1 egg
en nevet revet cheddarost ( eller annet litt sterk ost )
1 mozzarella ost, skjært i små terninger
50 gr pofiber
1 ss flatpersille, hakket
pepper / salt

- Riv squashen og press ut så mye vann som mulig
- Varm oljen i en panne og fres squash og hvitløk på medium varme i ca 10 min. Det skal ikke bli brunt, bare freses mykt og fjerne resten av fuktigheten. Avkjøles.
- Tilsett resten av ingrediensene og bland sammen til en formbar masse.
- Lag valnøttstore boller og sett dem på pakepapir på stekeplate.
- Stekes i ca 15 min på 200 grader

De blir ganske lys gyldne, sjekk undersida slik at de ikke blir for stekt under.

Rømmedip
1 beger seterrømme
fersk gressløk
1 hvitløk, revet
salt / pepper / spisskummen / urtesalt

Polpettene smaker best varme / lune :)

Jeg tenkte at det kanskje også hadde vært godt å blande små terninger av stekt bacon eller spekeskinke i :)

Tiki
11-09-11, 10:44
Høres spennende ut. Spises de primært som snaks?

Ravna
11-09-11, 11:30
Dette hørtes godt ut:D

Kan kanskje brukes når jeg skal servere fingermat til jentene :D

Wonder woman
11-09-11, 15:59
Dette må prøves! Ideen med bacon likte jeg:)

SusanG
12-09-11, 18:57
Hva er pofiber?

Høres godt ut, kansje godt med noe sterkt i også som feks litt hakket chili pepper. :)

Furine
12-09-11, 19:15
Pofiber (http://www.markensgrode.no/semper-pofiber--125-g-p-1656-c-360.aspx) kan brukast på same måte som fiberhusk, resultat i brødbakst er litt tørrare kjensle, om det gir meining...

IdaCaro
12-09-11, 19:23
Høres spennende ut. Spises de primært som snaks?

Jeg brukte dem som kveldssnack / fingermat når jeg hadde venninnebesøk :)

Hva er pofiber?

Høres godt ut, kansje godt med noe sterkt i også som feks litt hakket chili pepper.
I original oppskrifta stod det brødsmuler, så jeg erstattet det med pofiber ( som er et lavkarbo potetfiber, brukes mye i glutenfritt bakst ) Du finner det blant glutenfri produktene i de fleste butikker.

SusanG
14-09-11, 10:41
Takk takk :)

Ravna
17-09-11, 12:06
Kan en bruke parmesan evnt en blanding av cheddar og parmesan ?
(jeg eeeeelsker parmesan:D )

Mellon
17-09-11, 14:05
Mmm, høres godt ut. Er det ikke et godt tips å bruke Tines sin ferdigrevet ost med blanding i, er litt lat, så kjøper ofte revet ost, selv om det er dyrt:o

IdaCaro
17-09-11, 20:22
Kan en bruke parmesan evnt en blanding av cheddar og parmesan ?
(jeg eeeeelsker parmesan:D )

Det kan du garantert :) digger parmesan sjæl jeg ;) men da bør du kanskje revurdere mengden siden parmesan smaker mer en cheddar, eller blande ostetypene :)

Dette meste er lov innen matlaging, og plutselig en dag finner du noe som bare smaker knall ! ( eller skikkelig vondt :P har prøvd det også......, den gangen jeg syntes det var en god idè å blande mais og kirsebær.... eehmmm, kan umulig vært sinnsfrisk i det øyeblikket )

Lulla84
17-09-11, 22:03
Hvordan river du squashen ? Rives den sånn at det nesten blir litt sånn grøt aktig ? Eller river du den som når man river ost ?