View Full Version : Greske kjøttboller (keftedakia) m/ tzatziki og gresk salat


Sweetie73
11-09-11, 12:37
Hei! Her er en oppskrift på deilig middelhavsmat som jeg tror funker bra på lavkarbo! Tar imot tilbakemeldinger med stor takk dersom en kan erstatte elementer her for å gjøre den bedre egnet.:o

Greske kjøttboller/Keftedakia:
500 g kjøttdeig
100 g løk - finhakka
2 egg
1 neve havregryn (Bedre enn loff, men finnes sikkert bedre erstatninger. Kom igjen!)
2 ss oregano
1/2 ts kanel
salt og nykverna pepper

Dekk med plast og sett kaldt
Form små boller som stekes i smør/olje

Tzatziki:
1/2 agurk - riv på den grove sida av raspa, klem ut det meste av vannet
1 beger matyogurt el yogurt naturell
1 fedd hvitløk
1 ts dill
1 ts olivenolje (ekstra virgin)
salt og pepper

Bland og la gjerne stå kaldt et par timer.

Gresk salat:
tomater
agurk
oliven
fetaost
friske basilikumsblader
oregano
olje
sitronsaft
salt/pepper

Nam nam! :p

Photobscura
11-09-11, 15:49
Åh, høres veldig godt ut! Jeg har nettopp begynt å få en formening om kanelens fortreffelighet utover grøtbruk. ;)
Havregryn kan sikkert erstattes med fiberhusk.

Wonder woman
11-09-11, 16:14
Disse skal jeg prøve:D

Thomasina
11-09-11, 16:14
Nei, ikke fiberhusk, da får du slimballer! (har prøvt...)
Bruker havrekli her, litt går en vei i kjøttballer.

Savner mint som keftedes skal ha!!!!

Sykepleierstudine
11-09-11, 18:08
Jeg synes ikke fiberhusk gir noe slimete effekt, men JBK derimot!

Photobscura
11-09-11, 18:15
Har da brukt fiberhusk i kjøttkaker/fiskekaker o.l mange ganger uten at det blir slimete!

Sweetie73
11-09-11, 21:32
Da prøver jeg fiberhusk eller havrekli!
Slim forbinder jeg absolutt med JBK!

Også mynte, altså?? Høres spennende ut! Mynte er alltids godt! :D

Sweetie73
15-09-11, 19:07
Nei, ikke fiberhusk, da får du slimballer! (har prøvt...)
Bruker havrekli her, litt går en vei i kjøttballer.

Savner mint som keftedes skal ha!!!!

Hei! Prøvde med fiberhusk i dag. Så litt slimete ut, men det ferdige produktet var supert. Hadde ca 1 ts på dobbel porsjon og lot den deretter stå litt å svelle. Kjenner ikke godt nok til disse nye matvarene enda, så det er litt mye gjetting for tida!:o

Glemte å kjøpe mynthe! Filler'n! Det kom jeg nettopp på nå...

Tone-G
27-03-12, 18:51
Trenger ikke mer bindemiddel i kjøttdeigen når du bruker egg :)

Dropp havregryn og fiberhusk, så får dere saftige og gode kjøttboller :)