View Full Version : Brokkolisalat (Veldig godt til kjøtt og grillmat istedenfor potetsalat)


SusanG
13-09-11, 16:44
2 Brokkolibunter
1 rødløk
1 beger creme fresh
2 never solsikkefrø
Salt, pepper,søtning (sukrin el lignende) og noen sitrondråper

Bland dressingen av creme fresh, salt, pepper, sitrondråper og litt søtning. Den skal være søt og rund i smaken.
Del brokkolien i små bunter og hakk løken. Bland alt i dressingen, og tilsett ett par never solsikkefrø.

Denne er supergod. Passer godt til det meste, enten som erstatning for potetsalat til kjøtt, eller som lunch bare tilsatt skinke og ost.

Anbefales! :D

GrønnPepper
13-09-11, 17:12
Denne lager jeg også en variant av. Jeg har i bacon og pinjekjerner i tillegg, samt litt eplecidereddik i dressingen.

LiseSJ
13-09-11, 17:27
nam nam takk for det tipset ;D driver og tester ut nye ting og ha ved siden av.

Lulla84
13-09-11, 17:39
nammis :D

SusanG
13-09-11, 17:43
Denne lager jeg også en variant av. Jeg har i bacon og pinjekjerner i tillegg, samt litt eplecidereddik i dressingen.

hmmm det må jeg prøve :)

Dette er en salat som brukes mye på sørlandet, fikk smake den i ett selskap for ett års tid siden....og jeg har bare byttet ut sukkeret med annen søtning. Har helt dilla på denne i perioder! :D

Moogie
20-04-14, 20:57
Denne fortjener en dytt. Skikkelig godt! Jag lager den også med bacon. Har også litt majones og litt sennep i dressingen.

Licota
29-04-14, 12:21
Skal brokkolien forvelles eller spises rå?

Moogie
29-04-14, 16:06
Skal brokkolien forvelles eller spises rå?
Den skal være rå. Du deler den bare i små buketter og ha dressingen og bacon i. Nam! Bare bruk toppen, ikke stilken. Stilken kan brukes oppi mos eller suppe

kloppsi
30-04-14, 17:35
Skal brokkolien forvelles eller spises rå?

Jeg liker best å koke blomkålen i 5 min for å deretter alå over masse kaldt vann. Da blir den litt mykere i konsistensen. Men det er smak og behag.