knh
18-09-11, 14:18
Fant i går oppskriften på en veldig god paibunn, har ikke sett den her inne på forumet, så legger den ut her. Dere får si ifra hvis jeg har oversett den. Fant den på denne (http://witchoranangel.blogspot.com/2011/09/lchf-pajdeg.html) siden.
Har prøvd mange ulike alternativer til paibunner, men de fleste synes jeg verken ser ut som, eller smaker pai. Denne derimot hadde riktig konsistens, og en smak som er det nærmeste jeg så langt har kommet vanlig paibunn:)
125 g smør
1 dl mandelmel
2 dl pofiber
1 egg
Salt
Delte opp smøret i terninger, og knadde så inn mandelmelet, pofiber og litt salt. Den hadde da en litt tørrere konsistens enn vanlig paideig med hvetemel. Tilsatte til slutt egget, og knadde dette inn. Deigen fikk da den riktige konsistensen, og var enkel og trykke ned i paiformen :) Forstekte den i 225 grader i ca 10 min (følg med på den underveis).
Fylte den deretter med:
Kyllingfile
Bacon
Kantareller
Squash
Løk
Egg-fløte blanding
Ost på toppen
Stekte den deretter i ca 20-25 minutter ved 180 grader til eggeblandingen var stiv(steketiden kan variere).
Legger ved to bilder. Glemte å ta bilder underveis mens jeg lagde deigen, men skal gjøre det neste gang ;)
http://forum.lavkarbo.no/picture.php?albumid=592&pictureid=3083
http://forum.lavkarbo.no/picture.php?albumid=592&pictureid=3084
PS: Selvom det er 1 egg i denne deigen er den laaangt ifra omelettaktig (det er veldig lite egg i forhold til de andre ingrediensene! Egget er der for å binde sammen deigen, og gjør den glattere og ikke så smuldrete.
Har prøvd mange ulike alternativer til paibunner, men de fleste synes jeg verken ser ut som, eller smaker pai. Denne derimot hadde riktig konsistens, og en smak som er det nærmeste jeg så langt har kommet vanlig paibunn:)
125 g smør
1 dl mandelmel
2 dl pofiber
1 egg
Salt
Delte opp smøret i terninger, og knadde så inn mandelmelet, pofiber og litt salt. Den hadde da en litt tørrere konsistens enn vanlig paideig med hvetemel. Tilsatte til slutt egget, og knadde dette inn. Deigen fikk da den riktige konsistensen, og var enkel og trykke ned i paiformen :) Forstekte den i 225 grader i ca 10 min (følg med på den underveis).
Fylte den deretter med:
Kyllingfile
Bacon
Kantareller
Squash
Løk
Egg-fløte blanding
Ost på toppen
Stekte den deretter i ca 20-25 minutter ved 180 grader til eggeblandingen var stiv(steketiden kan variere).
Legger ved to bilder. Glemte å ta bilder underveis mens jeg lagde deigen, men skal gjøre det neste gang ;)
http://forum.lavkarbo.no/picture.php?albumid=592&pictureid=3083
http://forum.lavkarbo.no/picture.php?albumid=592&pictureid=3084
PS: Selvom det er 1 egg i denne deigen er den laaangt ifra omelettaktig (det er veldig lite egg i forhold til de andre ingrediensene! Egget er der for å binde sammen deigen, og gjør den glattere og ikke så smuldrete.