View Full Version : Moussaka - med sellerirot


Mariann S
19-09-11, 19:28
Moussaka med sellerirot, mmmmmm :)
Kjøttsausen:
500 gram kjøttdeig
1 boks landlord hakka tomater med kvitløk
1 fedd kvitløk i tillegg - finhakka
1 gulløk - hakka i bitar
seltinsalt
peppermix
cayenne pepper
en skvett fløte

'Potet'sausen
ca 400 gram skiva sellerirot
ca 1,5 pk kremfløte
2 fedd kvitløk - finhakka
seltinsalt
pepper

Kok fløten for seg sjøl ca 15-20 minutt, sånn at den
tjuknar litt (fuktighet fordampar). Ha oppi
sellerirota og lat det koke ei stund, ca 20 minutt
kanskje. Til sellerirota e ganske mør.
Ha kjøttsausen nederst i ei ildfast form. Hell
'potet'sausen over. Ha på masse ost på toppen.
Steikes ca 30 minutt på ca 225 grader.
Serveres med en god salat.

Link med bilder :) (http://mariann08matbloggen.blogspot.com/2011/09/moussaka-lavkarbo.html)

Kanutten
19-09-11, 19:32
:sikle: Det er nydelig godt! Jeg laget det for en tid tilbake. :ja: Og tro meg, det er nydelig med sellerirot i bacalao også! Bare prøv! :sikle:

Lulla84
19-09-11, 21:37
Hørtes namme ut :)

Karbobrussel
21-09-11, 00:32
Denne ble middagen i går. Helt fantastisk god. Alle vil ha, så dette blir ikke siste gang:-)

Mariann S
22-09-11, 15:33
Denne ble middagen i går. Helt fantastisk god. Alle vil ha, så dette blir ikke siste gang:-)
Kor bra då :)
Har akkurat ei form i ovnen, og denne faller i smak her også:p

Momse
04-06-12, 15:45
Da står det en dobbel så stor i ovnen - igjen!
Jeg eeelsker moussaka med sellerirot :)
Resten av familien også :cool:

index
04-06-12, 19:20
Og tro meg, det er nydelig med sellerirot i bacalao også! Bare prøv! :sikle:

Vet det, jeg prøvde for et par uker siden. Herlig Bacalao ble det...

Lich
04-06-12, 20:06
Dette så veldig godt ut,jeg som elsker sellerirot både kokt og som Mos og i gryter ol. Takk for oppskrift :)

Hapzen
04-06-12, 21:23
Dette ble middagen i dag... SUPERGODT!!!! Glad jeg lagde masse så jeg kan ha til lunsj i morgen og :)

Bønna200
16-06-12, 15:13
Hadde virkelig ikke peiling på hva vi skulle ha til middag i dag, men så kom jeg over denne. Så i kveld skal dette prøves ut. Høres jo fantastisk godt ut! :)

Dietta
16-06-12, 15:26
Hadde virkelig ikke peiling på hva vi skulle ha til middag i dag, men så kom jeg over denne. Så i kveld skal dette prøves ut. Høres jo fantastisk godt ut! :)
Hvis du følger linken til bloggen, så har Mariann gjort en liten endring på potetsausen :) (I tilfelle du ikke har sett det) ;)

Bønna200
16-06-12, 15:29
Hvis du følger linken til bloggen, så har Mariann gjort en liten endring på potetsausen :) (I tilfelle du ikke har sett det) ;)
Jeg har sett det. :)

annex
16-06-12, 18:13
Hvordan lager man kjøttsausen?
Steker kjøttdeig og lar det koke litt med tomatene og det andre?

Bønna200
16-06-12, 18:17
Hvordan lager man kjøttsausen?
Steker kjøttdeig og lar det koke litt med tomatene og det andre?
Det er sånn jeg har tenkt å gjøre det, hvertfall. Så får vi se. :p

Dilly
16-06-12, 22:11
Høres helt fantastisk, nydelig ut :sikle:

Bønna200
17-06-12, 13:22
Noe av det beste jeg har smakt på lange tider! Og gubben spiste nesten hele forma. :eek:
Tusen takk for oppskrift! :blomster:

Dietta
17-06-12, 14:17
Noe av det beste jeg har smakt på lange tider! Og gubben spiste nesten hele forma. :eek:
Tusen takk for oppskrift! :blomster:
Dette ser så fristende ut at jeg :sikle:
Har lyst til å lage, men det blir litt mye fløte/ost på meg i disse dager :mad:
Hm... men snart :D

Lillemy71
17-06-12, 14:53
Ingen aubergine??:confused:

Bønna200
17-06-12, 14:58
Ingen aubergine??:confused:
Nope! Og det var det som gjorde den så god, synes jeg. Det her er mer Toro sin variant, der de bruker potetskiver.
Ikke helt ekte gresk altså, men en fantastisk smaksopplevelse. :)

annex
17-06-12, 15:22
Så bra, må testes!
Googlet litt rundt på moussaka-oppskrifter her på forumet i går.
Nannah skriver i sin oppskrift at kjøttsausen blir bedre jo lenger den får koke.

Hvordan lagde du din, Bønna, lot du den stå og putre en stund?

Bønna200
17-06-12, 15:30
Så bra, må testes!
Googlet litt rundt på moussaka-oppskrifter her på forumet i går.
Nannah skriver i sin oppskrift at kjøttsausen blir bedre jo lenger den får koke.

Hvordan lagde du din, Bønna, lot du den stå og putre en stund?
Ikke så veldig lenge. Jeg laget "potet"sausen først, siden den skulle koke i 20 minutter. Da jeg var ferdig med den bruna jeg kjøttdeig, hadde oppi løk, hvitløk og krydder med en gang før jeg hadde oppi tomatene. Så sto den og putra til "potet"sausen var klar. Men det kan godt hende den blir enda bedre om man lar det stå en stund til. :)

Lillemy71
17-06-12, 21:05
Oki, holder meg til originalen jeg da ;)

FrkMarge
18-06-12, 21:02
Denne var GOOOOOOOD :sikle:
Og selleriroten smakte jo nesten like lite som poteter når den var utkokt i fløte også jo :) Poden likte den også.

Tipper på at fløtegratinert sellerirot istedenfor fløtegratinerte poteter også bør være veldig likt originalen :sikle:

Mariann S
18-06-12, 21:30
Denne var GOOOOOOOD :sikle:
Og selleriroten smakte jo nesten like lite som poteter når den var utkokt i fløte også jo :) Poden likte den også.

Tipper på at fløtegratinert sellerirot istedenfor fløtegratinerte poteter også bør være veldig likt originalen :sikle:
Ja, det er heilt klart minst like godt med fløtegratinert sellerirot som originalen med poteter :)

Bønna200
18-06-12, 21:34
Ja, det er heilt klart minst like godt med fløtegratinert sellerirot som originalen med poteter :)
Det var det jeg tenkte også. Så det blir neste prosjekt. ;)

Mariann S
18-06-12, 21:59
Det var det jeg tenkte også. Så det blir neste prosjekt. ;)
Til og med mamma, som spiser høgkarbo har bytta ut potetene med sellerirot :D