View Full Version : Deilige lavkarbo bringebær- og sjokolademuffins


|Ingrrid
02-10-11, 12:24
Se her (http://www.ingridsblogg.no/?p=407517)for bilder!

Nomnom. Det er ikke noen hemmelighet at jeg elsker muffins, jeg lager de hele tiden, med diverse små vrier. Denne gangen droppet jeg vaniljen og hadde i litt mer bringebær og sjokolade. Jeg spiser gjerne en slik en til frokost

Ingredienser (12 stk store):

Bunn:

100 gr kokkosmel (http://www.iherb.com/Coconut-Secret-Raw-Coconut-Flour-1-lb-454-g/24097?at=0&rcode=EMO037)
200 gr mandelmel (http://www.iherb.com/Bob-s-Red-Mill-Almond-Meal-Flour-Gluten-Free-16-oz-1lb-453g/12069?at=0&rcode=EMO037)
1/2 dl sukrin (http://www.iherb.com/Now-Foods-Erythritol-100-Pure-Natural-Sweetener-1-lb-454-g/579?at=0&rcode=EMO037)
4 store egg
200 gr smør
150 gr kremost/philadelphia
2 dl fløte
1,5 ts bakepulver
par dråper søtning (jeg brukte english toffee (http://www.iherb.com/Wisdom-Natural-SweetLeaf-Liquid-Stevia-English-Toffee-2-fl-oz-60-ml/9674?at=0&rcode=EMO037))
Fyll (her kan du være kreativ):

En neve bringebær
100 gram mørk sjokolade (jeg brukte 86%)

Fremgangsmåte:
Bland alle de tørre ingrediensene, og smelt smøret i en liten bolle. Ha kremosten i smøret mens det fortsatt er varmt og bland til en gjevn røre. Tilsett deretter eggene, fløten + flytende søtning, og ha det i det tørre. Start gjerne med litt mindre fløte og ha i mer om det trengs. Deigen skal bli akkurat så klissete at den er litt ekkel å ta i med henda.

Ha i bringebær og sjokolade delt i biter.

Smør muffins-brettet (evt bruk muffinsformer), og fordel deigen i formene.

Stek på 180 grader i ca 35 minutter midt i ovnen. Begynner de å bli svidd på toppen så sett de ett hakk ned (jeg måtte gjøre det).

Det er ca 34 karber i hele røra uten bær og sjokolade.