Bik
02-10-11, 13:29
Lagde denne, og den var nydelig. Anbefales http://sandraslavkarbo.wordpress.com/2011/09/08/lavkarbo-peanottkake-snickerskake/ :p :spisesnak:ja:
Snickerskake
Bunn:
4 eggehviter
1 dl sukrin
1 dl sukrinmelis
250 gram peanøtter (her brukt Salte Peanøtter fra Coop)
Fyll:
4 eggeplommer
4 ss sukrinmelis
2 ss Regia kakaopulver
100 gram smør
1 ts kaffepulver / 2 ss kaffe
3 dl fløte (piskes til krem separat)
Fremgangsmåte:
Eggehviten og søtningsstoffene stivpiskes i 10 minutter.
Hell i peanøttene (du kan knuse dem om du vil, men det var greit å ha hele biter også) og rør forsiktig med slikkepotten til det blir en masse.
Dette har du i en springform (24 cm dia) som er sprayet. 180°C i 35 minutter. OBS: Ikke bakepapir!
Kaken må avkjøles før du har på krem og fyll, så mens den stod på benken lagde jeg eggedosis av plommene og sukrinmelisen. Smøret smeltes sammen med kaffe og kakaopulver. Når eggedosisen tilsettes vendes alt sammen og du ser selv om du vil ha den tykkere – i så fall kan du kjøre på med sukrinmelis. Jeg lagde min litt tykk.
Fløten piskes til krem og has på den nå litt avkjølte kakebunn. Sjokoladefyllet helles på etterpå. Pyntet med peanøtter.
Denne fikk føtter å løpe på! Næringsinnholdet er regnet med 16 kakestykker.
3,01 karber pr kakestykke (om kaken deles i 16 stykker)
Snickerskake
Bunn:
4 eggehviter
1 dl sukrin
1 dl sukrinmelis
250 gram peanøtter (her brukt Salte Peanøtter fra Coop)
Fyll:
4 eggeplommer
4 ss sukrinmelis
2 ss Regia kakaopulver
100 gram smør
1 ts kaffepulver / 2 ss kaffe
3 dl fløte (piskes til krem separat)
Fremgangsmåte:
Eggehviten og søtningsstoffene stivpiskes i 10 minutter.
Hell i peanøttene (du kan knuse dem om du vil, men det var greit å ha hele biter også) og rør forsiktig med slikkepotten til det blir en masse.
Dette har du i en springform (24 cm dia) som er sprayet. 180°C i 35 minutter. OBS: Ikke bakepapir!
Kaken må avkjøles før du har på krem og fyll, så mens den stod på benken lagde jeg eggedosis av plommene og sukrinmelisen. Smøret smeltes sammen med kaffe og kakaopulver. Når eggedosisen tilsettes vendes alt sammen og du ser selv om du vil ha den tykkere – i så fall kan du kjøre på med sukrinmelis. Jeg lagde min litt tykk.
Fløten piskes til krem og has på den nå litt avkjølte kakebunn. Sjokoladefyllet helles på etterpå. Pyntet med peanøtter.
Denne fikk føtter å løpe på! Næringsinnholdet er regnet med 16 kakestykker.
3,01 karber pr kakestykke (om kaken deles i 16 stykker)