View Full Version : Supergod eplekake (bilder)


Dangerous Nan McGrew
03-10-11, 14:33
70 g smør
100 g sukrin
1 pose sukkerfri vaniljesauspulver. Jeg finner de på Meny, fra Eldorado, men tror Heistad også har.
3 egg
100 g kokosmel
1,5 dl fløte
1 ts bakepulver
2 epler
kanel og surin


Sett ovnen på 200 grader.


Rør sukrin og smør til en fin masse, tilsett så vaniljesauspulveret. Deretter tilsettes eggene og resten av det tørre, fløten røres inn til slutt. Massen blir tykk fordi kokosmelet trekker til seg mye av væsken.


Kutt eplet i båter og rull disse i i kanel og sukrin som du har blandet i en bolle. Legg en eplebit eller to i hver form. Sett i ovnen og stek i 15 - 20 minutter.
http://2.bp.blogspot.com/-y6-kOfi7GVo/TojaEfLmINI/AAAAAAAAAZo/D6CgglvgXts/s1600/IMG_6306.JPG

hanneg
06-10-11, 18:51
damn, skulle til å lage disse nå, og trodde jeg hadde alt, men akk nei
vaniljesaus-pulveret!! Ahhhh!

Dangerous Nan McGrew
07-10-11, 00:49
damn, skulle til å lage disse nå, og trodde jeg hadde alt, men akk nei
vaniljesaus-pulveret!! Ahhhh!

Oh no! Det er så nedtur det :( .. men den som venter på noe godt.. :rolleyes:

IceBabe
13-10-11, 11:09
Den så veldig god ut. :) Skal absolutt prøves. ;)

AntoniaM
15-10-11, 16:41
Tok denne med på jobb i går og serverte den til fredagskaffen. Den falt absoluttt i smak - også hos karbospisere.

Måtte kopiere oppskrifra både til den ene og den andre!

Kroll
11-07-12, 22:34
Hvor mange karbohydrater er det i denne kaken? Og hva slags form brute du? Brødform?
Den så utrolig god ut!:)

Fancy
12-07-12, 12:04
Er det ikke ganske mye kh i både eple og kanel?

Fancy
12-07-12, 12:05
kvalifiseres dette som kokosmel?

http://www.biogan.dk/shop/images/kokosmel%201122b%20oeko.jpg

smgj
12-07-12, 12:13
Kanel er faktisk også blodsukkerregulerende og 1-2 gram går langt i smak, så den hadde jeg ikke bekymret meg for. :) Kjøp den grønne kanelen på kiwi:
http://fitnessbloggen.no/kanel-krydderhyllens-superhelt-og-skurk/

Rin
12-07-12, 12:25
kvalifiseres dette som kokosmel?

http://www.biogan.dk/shop/images/kokosmel%201122b%20oeko.jpg

Nei - det der er nok kokosmasse, som heter kokosmel på dansk, og det ser ut som om enkelte norske distributører er litt forvirra også. Kokosmel ser ut som mel, typ hvitt pulver. Mange norske helsekoster har det av merket "Aman Prana". :)

Fancy
12-07-12, 13:41
Ja, er det jeg har stusset på skjønner du.. Jeg har jo kjøp kokosmel.. å det ser jo ut som helt vanlig kokos! Pokker i eff at jeg må kjøre så langt for å få tak i kokosmel..

Fancy
12-07-12, 13:51
hvis jeg kjører kokosmel i blenderen da? :P Slim at det ser ut som mel?

Fancy
12-07-12, 14:08
Jeg ser for meg positive resultater hvis jeg bruker profiber? Det er jo ganske søtt, å fint "mel". Noen som tenker noe om det?

Fancy
12-07-12, 16:14
Jeg brukte 150 gr bakepro, å 2 ts bakepulver.. dette blir spennende! Den har stått i straks 3 kvarter, å nærmer seg ferdig. Jeg brukte en kakeform på 23 cm.

Fancy
12-07-12, 16:38
Nå ble den ferdig, å suksess ble det av den også :) Håper det ikke gjør noe jeg omdirigerte på oppskriften litt? Den stod i rett rundt 60 min, første 20 min på 200, resten på 150. :) Spiser den med bringebær krem attåt!

Dangerous Nan McGrew
12-07-12, 19:19
Hvor mange karbohydrater er det i denne kaken? Og hva slags form brute du? Brødform?
Den så utrolig god ut!:)

Jeg brukte en ildfast form, omtrent dobbelt så bred som en brødform. Har bilde av formen på bloggen om du vil se, får ikke lagt inn linken fra mobilen :) antall karbs vet jeg dessverre ikke, men kanskje noen andre her?? :)

Marina
12-07-12, 19:20
mmm... den så god ut :sikle:

Kroll
21-07-12, 15:17
Jeg tenkte jeg skulle lage denne i dag, men så lurte jeg bare på om smøret skal smeltes eller ikke? ;)

:)

Kroll
22-07-12, 00:52
Jeg smeltet ikke smøret, og brukte tagatose isteden for sukrin!
Kaken ble fantastisk god, og man smakte ikke at det var brukt kokosmel engang! Nydelig!!:) Litt søt kanskje, så neste gang bruker jeg litt mindre tagatose!

NAM!

Takk for oppskrift!

Dangerous Nan McGrew
22-07-12, 20:27
Jeg tenkte jeg skulle lage denne i dag, men så lurte jeg bare på om smøret skal smeltes eller ikke? ;)

:)

Du trenger ikke smelte det, men romtemperert bør det være :)

Dangerous Nan McGrew
22-07-12, 20:29
Jeg smeltet ikke smøret, og brukte tagatose isteden for sukrin!
Kaken ble fantastisk god, og man smakte ikke at det var brukt kokosmel engang! Nydelig!!:) Litt søt kanskje, så neste gang bruker jeg litt mindre tagatose!

NAM!

Takk for oppskrift!

Og nå så jeg denne.. Så gøy at det falt i smak, det er virkelig en favoritt hos meg :heia:

Dangerous Nan McGrew
22-07-12, 20:30
Nå ble den ferdig, å suksess ble det av den også :) Håper det ikke gjør noe jeg omdirigerte på oppskriften litt? Den stod i rett rundt 60 min, første 20 min på 200, resten på 150. :) Spiser den med bringebær krem attåt!

Du kan gjøre hva du vil med oppskriften :) Bringebærkrem.. mmmm :hungry:

Dangerous Nan McGrew
22-07-12, 20:33
Tok denne med på jobb i går og serverte den til fredagskaffen. Den falt absoluttt i smak - også hos karbospisere.

Måtte kopiere oppskrifra både til den ene og den andre!

Ååååh, dette er veldig gøy å høre! :heia:

Tone-G
23-07-12, 12:56
Hvis noen prøver den med stevia, må dere skrive det her altså :ja:

Kroll
25-07-12, 18:08
Og nå så jeg denne.. Så gøy at det falt i smak, det er virkelig en favoritt hos meg :heia:

Den er absolutt blitt en favoritt hos meg også!:) Jeg spiste den sammen med noen venner, og de merket ikke at den var lavkarbo, de syntes det var den beste eplekaka de hadde smakt!:P

Herlig <3