View Full Version : Høyt stoffskifte, men ingen behandling


Vibeke-67
03-10-11, 20:40
Legen har ringt meg og fortalt at stoffskiftet mitt er forhøyet. Jeg har ikke prøvesvarene her, de får jeg i morgen, men verdiene var ikke høye nok til at han kan henvise meg videre til spesialist. Jeg har en forstørret skjolbruskkjerter, den er stor som en plomme og myk, men kan endre seg daglig i størrelse. Den forårsaker vondt i halsen, følelse av at det er noe i halsen osv. Ellers har jeg mange av symptomene på for høyt stoffskifte, rask puls, varm, slapp og trøtt, uro i kroppen, vondt i nakken og ryggen, sviktende hukommelse, fjern, deprimert, humørsvingninger, søvnproblemer, prikking og kløing i kroppen og flere til.

Jeg har levd på lavkarbo i 5 år pga PCOS og insulinresitens. Nå lever jeg etter Fedon, dvs ikke så mye fett, og mellom 50-100 g karbohydrater pr dag (lav GI mat). Jeg er normalvektig, og vekten har holdt seg disse månedene jeg har vært dårlig nå.

Er det noen som har kjenneskap til dette med høyt stoffskifte? Er det noe som går over av seg selv? Legen mener det er betennelse på kjertelen, og at det kan ta lang tid å bli frisk.
Hva med kostholdet når man har høyt stoffskifte? Er det bedre å spise renest mulig mat f eks? Hva med gluten, lactose osv? Jeg bare spør om det kanskje er noen her inne med god erfaring rundt dette, som kan tipse meg slik at min hverdag kan bli litt lettere, den føles ganske så håpløs for tiden.

Tusen takk til dere som kan hjelpe meg litt:o

Nerthus
03-10-11, 21:41
At du har fått beskjed om at stoffskiftet er forhøyet, men verdiene er ikke høye nok til å henvise til spesialist er jo helt vilt!

DIN lege skal ikke ta den avgjørelsen, det er derfor man sender en henvisning som så blir gjennomgått der henvisningen sendes til!

Krev at en henvisning sendes du - med beskjed om at spesialisten SELV avgjør om du bør komme inn eller ikke. Hvis ikke kan du be om å få ut prøvene, og selv ta kontakt med spesialistsykehus, så kan du spørre hva de mener. Du har i tillegg krav på second opinion, så om du har et legesenter du hører til kan du be om å få komme inn til en annen lege.
Med så store plager du har, burde du absolutt vært inne hos en spesialist som kanskje kan hjelpe deg :)

Vibeke-67
03-10-11, 21:45
Takk Nerthus, ja synes det var en ganske hårreisende telefon å få selv ja.
Jeg skal hente sykemelding og utskrift av prøvesvarene i morgen, og da kan jeg spørre om ikke han kan henvise uansett. Tror det er 3 måneders ventetid hos endokrinolog her, så ting tar jo uansett tid...

TigerTove
03-10-11, 21:50
Har ikke noen erfaring med høyt stoffskifte, men vil gi deg en :klem: og om du er interessert vil jeg anbefale deg å oppsøke en akupunktør. Ikke for kurering, men for symptom lindring. Som den alternativmedisineren jeg er ser jeg mye en akupunktør vil kunne ta tak i og hjelpe deg med..

Vibeke-67
03-10-11, 22:00
Har ikke noen erfaring med høyt stoffskifte, men vil gi deg en :klem: og om du er interessert vil jeg anbefale deg å oppsøke en akupunktør. Ikke for kurering, men for symptom lindring. Som den alternativmedisineren jeg er ser jeg mye en akupunktør vil kunne ta tak i og hjelpe deg med..

Takk for tips! Har hatt god hjelp av akupunktur tidligere :ja:

smgj
04-10-11, 00:33
Dersom du har påviste antistoffer er det *mange* (men ikke alle) som kan ha nytte av å gå glutenfritt. (OG det var sånn ca det jeg vet om høyt stoffskifte.)

BenteR
04-10-11, 01:05
Hei!
Jeg ville ikke, ut i fra det jeg vet i dag, godtatt at legen skulle nekte meg tid hos en spesialist.
Har i nyere tid fått vite at min "karriere" som stoffskiftesyk startet med forhøyet stoffskifte og Graves, men at ingenting ble gjort før det brant ut og jeg fikk for lavt stoffskifte. I dag er jeg rimelig syk av det som legene nå kaller "et komplisert lavt stoffskifte".
Selvfølgelig kan man ha flaks, men jeg ville som sagt ikke tatt den risikoen.
Så mitt tips er; stå på og KREV og få treffe en spesialist / endokrinolog.

Vibeke-67
31-10-11, 17:07
I dag var jeg hos legen igjen, tok nye prøver, og nå vil han henvise meg. Endelig får en si.
Han mener det ikke bør ta så mye tid, at jeg bør bli prioritert, og om det går lengre enn 2-3 uker vil han purre. Og det er bra, siden plagene bare øker på, kjertelen vokser og jeg nå også har vondt i øynene og et trykk bak øynene som er meget ubehagelig og skremmende.

TigerTove
31-10-11, 20:19
Håper legen får fart på sakene og at kroppen oppfører seg :klem:

smgj
31-10-11, 22:44
PS - du bør få målt d-vitaminstatusen din. D-vitamin virker immunsystem-modulerende. Og om du har gravens med antistoffer vil tilskudde kunne være positivt.

Vibeke-67
01-11-11, 10:31
PS - du bør få målt d-vitaminstatusen din. D-vitamin virker immunsystem-modulerende. Og om du har gravens med antistoffer vil tilskudde kunne være positivt.

Ja jeg vet, jeg målte det for 3-4 år siden, da var det 60. Nå har jeg begynt med 100 ul om dagen.
Jeg sjekket også for om jeg hadde sjekket ferritin, og det var jaggu høyere enn referanseområdet (om jeg ikke husker feil var mitt på 300 og øvre grense var 200).

Yrla
01-11-11, 10:55
Jeg vil også anbefale akupunktur. Det finnes en meridian kalt enodokrin, som har med kjertler og hormoner å gjøre. Akupunktur helbreder sunnhetslegemet/eterlegemet som jo er det som holder den fysiske kroppen levende og frisk.

Vibeke-67
04-11-11, 09:51
Jeg var så fortvilet på onsdag og i går siden legen ikke ringte meg. Han skulle jo ringe meg om prøvene var avvikende, og da skulle han henvise meg. Så i går var jeg så frustrert at jeg ringte til Volvat og bestilte time hos privat spesielaist som jeg vet er god! Timen er på onsdag, så heldigvis ikke lenge å vente :heia:
Ringte legesenteret i dag, og da ble jeg fortalt at legen faktisk har henvist meg og at prøvene fortsatt var for høye ;) Så det var vel en glipp at han ikke ringte meg. Velger uansett å gå til privat spesialist, må jo vente på det offentlige, og jeg vil ha hjelp NÅ.
Ellers fikk jeg utskrift av de første prøvene jeg tok hos legen i høst, og der har jeg blant annet tatt prøver av vitamin D3, disse viser at jeg ligger på 95, og det er jo kjempebra! De andre prøvene virker også helt fine.

smgj
04-11-11, 12:02
Jeg vil anbefale deg boka Overcoming Thyroid Disorders av David Browenstein. Den omhandler thyriodeasykdommer under et holistisk behandlingsregime. Tror det er mye der som du kunne ha nytte av å lese. Ikke nødvendigvis for å "lære opp" legen, men for å forstå sammenhenger selv og kanskje bedre kunne vurdere behandlingsforslag. Boka er veldig lettlest til å være så innholdsrik.

Vibeke-67
04-11-11, 12:07
Takk for tips! :heia:
Jeg synes det hele er ganske så forvirrende, så dette tipset skal jeg følge opp :heia:

BenteR
04-11-11, 14:51
Krysser armer og bein for at du får hjelp på onsdag!

Vibeke-67
02-12-11, 17:08
En liten oppdatering her, ting går bedre!
Har gått til en privat spesialist og blitt sjekket for ulike ting, men hun tror det mest sannsynlig kommer av en betennelse i skjoldbruskkjerten. Denne vil etterhvert dø ut, og selv om det kan ta sin tid, så vil jeg mest sannsynlig bli helt frisk igjen.
Jeg har tatt noen blodbrøver for å sjekke binyremargen, men jeg tror neppe det er noe positivt svar der.
Jeg skal tilbake på kontroll i januar, og håper å være tilbake på jobb på nyåret engang :heia:

TigerTove
04-12-11, 17:36
Så bra at ting går i rigktig retning :)