View Full Version : Kladdkaka
Kladdkaka
Ingredienser:
150 gr smør
150 gr sukkerfri mørk sjokolade
4 egg
1,5 ts vaniljepulver
2 ss sukrinmelis
-Smelt smør og sjokolade, vaniljepulver og sukrinmelis. Ta kjelen av plata. Og la den avkjøle seg litt.
-Visp eggene luftige
-Hell sjokoladen i eggene i en tynn stråle, og rør sammen
-Helles over i en 24 cm. rund form(dekk bunnen med bakepapir.)
Stekes midt i ovnen i 8-10 minutter på 200 grader.( Jo lenger den steker jo fastere kakekonsistens blir det på den. Ved ca 10 min. i min ovn er den flytende inni etter steking, men blir fast etter avkjøling)
Avkjøles og settes kaldt. Må stå kaldt i vertfall 1 god time.
Serveres med et lite dryss sukrinmelis.
Ev. med friske syrlige bær.
http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=3117&albumid=443&dl=1318070300&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=443&pictureid=3117)
Nam! Hvordan er denne i forhold til Fedons franske?
Nam! Hvordan er denne i forhold til Fedons franske?
Den har jeg aldri laga :)
Denne skal testes :sikle:
wow, kake med bare fem ingredienser!! Skal prøves!!
Photobscura
09-10-11, 10:46
Åååh, midtsommar, kladdkaka ...! Mhm!
Kremt.... Eh.... i fare for å stille et idiotisk spørsmå: Hva er sukrinmelis?? PS! Haster! Tenker å lage kaka nå - HVIS jeg har mulighet til å få tak i sukrinmelis da! :-D
Photobscura
09-10-11, 17:45
Kremt.... Eh.... i fare for å stille et idiotisk spørsmå: Hva er sukrinmelis?? PS! Haster! Tenker å lage kaka nå - HVIS jeg har mulighet til å få tak i sukrinmelis da! :-D
Melis av sukrin. ;) Du får kjøpt stort sett kjøpt det på de samme stedene som du får kjøpt vanlig sukrin; helsekost og velassorterte butikker.
Ååååkei.... Tusen takk :-) Da må vi vente til i morgen :-) Kan nesten ikke vente! Slurp!
Mmm, nå fikk jeg veldig lyst på kladdkake!
Jeg har bakt, og gleder meg til å smake! :sikle:
Antoinette6
09-10-11, 20:05
Jeg vil også ! Sikkert god med litt sånn frosne bringebær og fløte til, - i stavmikser. . .
:sikle:
Denne ser god ut. Noen som vet hvor mye sukrin og kakao som må til for å erstatte sjokoladen?
Aha, ser ut til å kunne være en favoritt til "Julaften" kake :sikle:
Denne ser god ut. Noen som vet hvor mye sukrin og kakao som må til for å erstatte sjokoladen?
Jeg vet ikke, men skal du erstatte sjokoladen, må du også ha mere smør i, siden det er fett i sjokoladen og du tar bort det..
Denne laget jeg i dag, men den smakte bare veldig svidd sjokoladepudding. Som når man lager sjokoladepudding og det svir seg i bunnen så smaken setter seg i hele greia.
Hva gjorde jeg feil? Røra var himmelsk, så det kan ikke være der jeg feila. Kan det være fordi jeg brukte folie i bunnen istedet for bakepapir?
Denne kaken høres deilig ut!!! Nam.....KAKE!!!
Denne ser god ut. Noen som vet hvor mye sukrin og kakao som må til for å erstatte sjokoladen?
Jeg har prøvd en lignende oppskrift (http://goodshiplollypoop.blogspot.co.uk/2011/07/chocolate-mud-cake.html) hvor jeg bruker kakao og sukrin istedenfor sjokolade. Svaret er imidlertidig irrierende vagt: "smak deg frem". :p
Jeg har prøvd en lignende oppskrift (http://goodshiplollypoop.blogspot.co.uk/2011/07/chocolate-mud-cake.html) hvor jeg bruker kakao og sukrin istedenfor sjokolade. Svaret er imidlertidig irrierende vagt: "smak deg frem". :p
ja, det kan ikke engang kalles en oppskrift:)
Denne laget jeg i dag, men den smakte bare veldig svidd sjokoladepudding. Som når man lager sjokoladepudding og det svir seg i bunnen så smaken setter seg i hele greia.
Hva gjorde jeg feil? Røra var himmelsk, så det kan ikke være der jeg feila. Kan det være fordi jeg brukte folie i bunnen istedet for bakepapir?ja, tror det det er muligens det
Du klarer det fint YRLA:)
Du klarer det fint YRLA:)takk, ja, jeg bare sammenligner med andre oppskrifter. men jeg har kuttet ut sjokolade nå og dette er jo rene konfekten, så jeg dropper det.
Har du kuttet sjokoladen i den:(Selvfølgelig går det uten den,enda sunnere:D
Har du kuttet sjokoladen i den:(Selvfølgelig går det uten den,enda sunnere:Dnei, jeg har slutta å spise sjokolade:) så da blir det ikke noen kake heller.
ja, tror det det er muligens det
Tror det skjedde noe med folien og røra. Men etter to dager i kjøleskapet ble kaka likevel kjempegod. :)
Tror det skjedde noe med folien og røra. Men etter to dager i kjøleskapet ble kaka likevel kjempegod. :)så bra da!
skal den virkelig bare være 2 cm høy? (og det er å ta i) brukte 24cm form, fluffy egg og tynn sjokostråle og alt....
men i følge en svensk venn av meg skal det være bakepulver i kladdkaka... og det har jo ikke denne oppskriften o_O
skal den virkelig bare være 2 cm høy? (og det er å ta i) brukte 24cm form, fluffy egg og tynn sjokostråle og alt....
men i følge en svensk venn av meg skal det være bakepulver i kladdkaka... og det har jo ikke denne oppskriften o_O
Min ble også veldig tynn, men jeg tenkte ikke over det før nå...
Min ble også veldig tynn, men jeg tenkte ikke over det før nå...
Det viktigste at den smaker godt:D:)
Vil bakepulveret ha noen hensikt når det ikke er mel i kaka?
Jeg har aldri laget den orginale, kun sukkerfri.
Bruk mindre form viss dere syns den blir for lav :)
nei jeg vet ikke, han ga meg ikke oppskrifta for å si det sånn. men den var visst forskjellig. smaken var det ikke noe å si på da. men orker ikke mye av gangen, gnaske heavy.
brukte vanlig mørk kokesjokolade da jeg sitter på do av cloetta sine sukkerfrie, så like greit at man bare orker litt :)
Det gjorde ikke meg noe at den var lav. Jeg søkte istad for moro på nettet etter vanlig oppskrift og det var ikke bakepulver i de heller.
Og den var god da! :D (Selv om det tok et par dager i kjøleskapet her før den mystiske svidde smaken forsvant.)
nei, wikipedia sier at hele poenget er at det ikke skal være gjær eller bakepulver... så nå lurer jeg på om jeg skal spørre svensken min hva slags kake han baker :p vet noen lager kladdkaka i langpanne.. må rekke til en hel armè!
nei, wikipedia sier at hele poenget er at det ikke skal være gjær eller bakepulver... så nå lurer jeg på om jeg skal spørre svensken min hva slags kake han baker :p vet noen lager kladdkaka i langpanne.. må rekke til en hel armè!
Det er tusenvis av oppskrifter på kladdkaka. Jeg har oppskrifter både med og uten. Oppskrifter med og uten sjokolade osv. Kladdkaka=klissete sjokoladekake.
Det skal ikke være nødvendig med bakepulver uansett, for det er så lite mel og mye egg.
Vil bakepulveret ha noen hensikt når det ikke er mel i kaka?
Jeg har aldri laget den orginale, kun sukkerfri.
Bruk mindre form viss dere syns den blir for lav :)
Bakepulver har jo en hensikt i melfrie kaker fordi det hever "av seg selv" når man tilsetter væske og varmer opp, bare konsistensen på røra er bra. Da tenker jeg på i motsetning til gjær, som trenger sukker/stivelse for å spise og produsere CO2.
Men jeg tror ikke det skal være nødvendig med bakepulver i kladdkaka, den skal jo være litt sånn myk, mektig og kompakt :) Ser ut som en spennende oppskrift!
Hei Gerd! Blir denne helt "tynn" eller ser dette ut som en kake.... mener om den egner for studenten vår som må ha kake til salgs i stykker?
Kladdkaka
Ingredienser:
150 gr smør
150 gr sukkerfri mørk sjokolade
4 egg
1,5 ts vaniljepulver
2 ss sukrinmelis
-Smelt smør og sjokolade, vaniljepulver og sukrinmelis. Ta kjelen av plata. Og la den avkjøle seg litt.
-Visp eggene luftige
-Hell sjokoladen i eggene i en tynn stråle, og rør sammen
-Helles over i en 24 cm. rund form(dekk bunnen med bakepapir.)
Stekes midt i ovnen i 8-10 minutter på 200 grader.( Jo lenger den steker jo fastere kakekonsistens blir det på den. Ved ca 10 min. i min ovn er den flytende inni etter steking, men blir fast etter avkjøling)
Avkjøles og settes kaldt. Må stå kaldt i vertfall 1 god time.
Serveres med et lite dryss sukrinmelis.
Ev. med friske syrlige bær.
http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=3117&albumid=443&dl=1318070300&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=443&pictureid=3117)
Jeg er ikke Gerd, men denne kaken er tynn. Den hever ikke, for å si det sånn.
Men fytti f.... så god! :)
Laget denne igår og den ble fantastisk!!
Prøvde å lage den i dag og for å ha med i selskap og tenkte at den må bli bra som muffins, men det gikk ikke i det hele tatt :P
Laget denne igår og den ble fantastisk!!
Prøvde å lage den i dag og for å ha med i selskap og tenkte at den må bli bra som muffins, men det gikk ikke i det hele tatt :P
Den funker som muffins, men du må ikke bruke vanlige papirformer, det blir bare kliss og setter seg fast. Velg enten silikonformer eller smør aluminiumsformer godt.
Tusen takk for oppskrift Gerd :):)
Lagde i går...NYDELIG, smelter seg på tunga :D
Hørtes nydelig ut, men kan jeg spørre hvilket merke av sjokolade du brukte?
Hørtes nydelig ut, men kan jeg spørre hvilket merke av sjokolade du brukte?
Jeg brukte blanding av mørk sjokolade 86 % + 72 % ;)
Spiser ikke det så ofte..da går det bra :D
Jeg bruker sukkerfritt sin! 1,5 karbohydrater pr. stk om jeg ikke husker feil :)
Denne kaka er så fantastisk! Jeg har prøvd mange lavkarbokaker og de blir sjelden skikkelig gode, men denne er super! :)
Tror jeg trengte denne oppskriften.
Det har blitt litt vel mange besøk til Nordic Bakery og Scandinavian Kitchen i det siste for å si det sånn. :3 *synde*
Mangler vaniljepulver. Forslag til erstatning?
Mangler vaniljepulver. Forslag til erstatning?
Det går an å bruke vaniljeessens, frø fra vaniljestang eller vaniljeekstrakt, men det er ikke krise om du utelater det helt heller. Vanilje er mer som en bonus heller enn en kritisk ingrediens. :)
Jeg bruker bare vaniljeessens!
Denne har jeg lagd i dag!:) Med pecan og havsaltsjokolade, et lite lag appelsin og jordbærgele på toppen. Og litt kaffe i røra.
Skal sannelig prøve denne i helga. Kanskje med et lag jordbær-fromasje oppå?
Denne skal prøves :sikle:
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.