View Full Version : Kladdkaka


Gerd
08-10-11, 12:40
Kladdkaka

Ingredienser:

150 gr smør
150 gr sukkerfri mørk sjokolade
4 egg
1,5 ts vaniljepulver
2 ss sukrinmelis

-Smelt smør og sjokolade, vaniljepulver og sukrinmelis. Ta kjelen av plata. Og la den avkjøle seg litt.

-Visp eggene luftige
-Hell sjokoladen i eggene i en tynn stråle, og rør sammen
-Helles over i en 24 cm. rund form(dekk bunnen med bakepapir.)

Stekes midt i ovnen i 8-10 minutter på 200 grader.( Jo lenger den steker jo fastere kakekonsistens blir det på den. Ved ca 10 min. i min ovn er den flytende inni etter steking, men blir fast etter avkjøling)

Avkjøles og settes kaldt. Må stå kaldt i vertfall 1 god time.

Serveres med et lite dryss sukrinmelis.
Ev. med friske syrlige bær.



http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=3117&albumid=443&dl=1318070300&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=443&pictureid=3117)

Imse
08-10-11, 13:26
Nam! Hvordan er denne i forhold til Fedons franske?

Gerd
08-10-11, 13:28
Nam! Hvordan er denne i forhold til Fedons franske?

Den har jeg aldri laga :)

Aline
08-10-11, 19:04
Denne skal testes :sikle:

Gerd
08-10-11, 19:07
Veldig god :D

babydoll
08-10-11, 20:53
wow, kake med bare fem ingredienser!! Skal prøves!!

Photobscura
09-10-11, 10:46
Åååh, midtsommar, kladdkaka ...! Mhm!

Sunda
09-10-11, 17:43
Kremt.... Eh.... i fare for å stille et idiotisk spørsmå: Hva er sukrinmelis?? PS! Haster! Tenker å lage kaka nå - HVIS jeg har mulighet til å få tak i sukrinmelis da! :-D

Photobscura
09-10-11, 17:45
Kremt.... Eh.... i fare for å stille et idiotisk spørsmå: Hva er sukrinmelis?? PS! Haster! Tenker å lage kaka nå - HVIS jeg har mulighet til å få tak i sukrinmelis da! :-D
Melis av sukrin. ;) Du får kjøpt stort sett kjøpt det på de samme stedene som du får kjøpt vanlig sukrin; helsekost og velassorterte butikker.

Sunda
09-10-11, 17:56
Ååååkei.... Tusen takk :-) Da må vi vente til i morgen :-) Kan nesten ikke vente! Slurp!

nellie
09-10-11, 18:03
Looks fantabolous:sikle:

Melusine
09-10-11, 19:19
Mmm, nå fikk jeg veldig lyst på kladdkake!

Aline
09-10-11, 20:03
Jeg har bakt, og gleder meg til å smake! :sikle:

Antoinette6
09-10-11, 20:05
Jeg vil også ! Sikkert god med litt sånn frosne bringebær og fløte til, - i stavmikser. . .

:sikle:

Yrla
09-11-11, 23:47
Denne ser god ut. Noen som vet hvor mye sukrin og kakao som må til for å erstatte sjokoladen?

Dietta
10-11-11, 00:42
Aha, ser ut til å kunne være en favoritt til "Julaften" kake :sikle:

Imse
10-11-11, 13:51
Denne ser god ut. Noen som vet hvor mye sukrin og kakao som må til for å erstatte sjokoladen?
Jeg vet ikke, men skal du erstatte sjokoladen, må du også ha mere smør i, siden det er fett i sjokoladen og du tar bort det..

Bønna200
14-04-12, 22:58
Denne laget jeg i dag, men den smakte bare veldig svidd sjokoladepudding. Som når man lager sjokoladepudding og det svir seg i bunnen så smaken setter seg i hele greia.
Hva gjorde jeg feil? Røra var himmelsk, så det kan ikke være der jeg feila. Kan det være fordi jeg brukte folie i bunnen istedet for bakepapir?

Jabba
14-04-12, 23:34
Denne kaken høres deilig ut!!! Nam.....KAKE!!!

Ziltoidia
15-04-12, 00:08
Denne ser god ut. Noen som vet hvor mye sukrin og kakao som må til for å erstatte sjokoladen?

Jeg har prøvd en lignende oppskrift (http://goodshiplollypoop.blogspot.co.uk/2011/07/chocolate-mud-cake.html) hvor jeg bruker kakao og sukrin istedenfor sjokolade. Svaret er imidlertidig irrierende vagt: "smak deg frem". :p

Yrla
15-04-12, 01:22
Jeg har prøvd en lignende oppskrift (http://goodshiplollypoop.blogspot.co.uk/2011/07/chocolate-mud-cake.html) hvor jeg bruker kakao og sukrin istedenfor sjokolade. Svaret er imidlertidig irrierende vagt: "smak deg frem". :p
ja, det kan ikke engang kalles en oppskrift:)

Yrla
15-04-12, 01:23
Denne laget jeg i dag, men den smakte bare veldig svidd sjokoladepudding. Som når man lager sjokoladepudding og det svir seg i bunnen så smaken setter seg i hele greia.
Hva gjorde jeg feil? Røra var himmelsk, så det kan ikke være der jeg feila. Kan det være fordi jeg brukte folie i bunnen istedet for bakepapir?ja, tror det det er muligens det

senka
15-04-12, 01:57
Du klarer det fint YRLA:)

Yrla
15-04-12, 11:11
Du klarer det fint YRLA:)takk, ja, jeg bare sammenligner med andre oppskrifter. men jeg har kuttet ut sjokolade nå og dette er jo rene konfekten, så jeg dropper det.

senka
15-04-12, 17:57
Har du kuttet sjokoladen i den:(Selvfølgelig går det uten den,enda sunnere:D

Yrla
15-04-12, 20:30
Har du kuttet sjokoladen i den:(Selvfølgelig går det uten den,enda sunnere:Dnei, jeg har slutta å spise sjokolade:) så da blir det ikke noen kake heller.

Bønna200
16-04-12, 19:02
ja, tror det det er muligens det
Tror det skjedde noe med folien og røra. Men etter to dager i kjøleskapet ble kaka likevel kjempegod. :)

Yrla
16-04-12, 22:43
Tror det skjedde noe med folien og røra. Men etter to dager i kjøleskapet ble kaka likevel kjempegod. :)så bra da!

Sanney
01-05-12, 23:35
skal den virkelig bare være 2 cm høy? (og det er å ta i) brukte 24cm form, fluffy egg og tynn sjokostråle og alt....
men i følge en svensk venn av meg skal det være bakepulver i kladdkaka... og det har jo ikke denne oppskriften o_O

Bønna200
04-05-12, 14:08
skal den virkelig bare være 2 cm høy? (og det er å ta i) brukte 24cm form, fluffy egg og tynn sjokostråle og alt....
men i følge en svensk venn av meg skal det være bakepulver i kladdkaka... og det har jo ikke denne oppskriften o_O
Min ble også veldig tynn, men jeg tenkte ikke over det før nå...

senka
04-05-12, 14:38
Min ble også veldig tynn, men jeg tenkte ikke over det før nå...

Det viktigste at den smaker godt:D:)

Gerd
04-05-12, 14:41
Vil bakepulveret ha noen hensikt når det ikke er mel i kaka?
Jeg har aldri laget den orginale, kun sukkerfri.

Bruk mindre form viss dere syns den blir for lav :)

Sanney
04-05-12, 16:03
nei jeg vet ikke, han ga meg ikke oppskrifta for å si det sånn. men den var visst forskjellig. smaken var det ikke noe å si på da. men orker ikke mye av gangen, gnaske heavy.
brukte vanlig mørk kokesjokolade da jeg sitter på do av cloetta sine sukkerfrie, så like greit at man bare orker litt :)

Bønna200
04-05-12, 16:07
Det gjorde ikke meg noe at den var lav. Jeg søkte istad for moro på nettet etter vanlig oppskrift og det var ikke bakepulver i de heller.
Og den var god da! :D (Selv om det tok et par dager i kjøleskapet her før den mystiske svidde smaken forsvant.)

Sanney
04-05-12, 16:10
nei, wikipedia sier at hele poenget er at det ikke skal være gjær eller bakepulver... så nå lurer jeg på om jeg skal spørre svensken min hva slags kake han baker :p vet noen lager kladdkaka i langpanne.. må rekke til en hel armè!

Imse
04-05-12, 16:22
nei, wikipedia sier at hele poenget er at det ikke skal være gjær eller bakepulver... så nå lurer jeg på om jeg skal spørre svensken min hva slags kake han baker :p vet noen lager kladdkaka i langpanne.. må rekke til en hel armè!
Det er tusenvis av oppskrifter på kladdkaka. Jeg har oppskrifter både med og uten. Oppskrifter med og uten sjokolade osv. Kladdkaka=klissete sjokoladekake.
Det skal ikke være nødvendig med bakepulver uansett, for det er så lite mel og mye egg.

Alynna
04-05-12, 16:40
Vil bakepulveret ha noen hensikt når det ikke er mel i kaka?
Jeg har aldri laget den orginale, kun sukkerfri.

Bruk mindre form viss dere syns den blir for lav :)

Bakepulver har jo en hensikt i melfrie kaker fordi det hever "av seg selv" når man tilsetter væske og varmer opp, bare konsistensen på røra er bra. Da tenker jeg på i motsetning til gjær, som trenger sukker/stivelse for å spise og produsere CO2.

Men jeg tror ikke det skal være nødvendig med bakepulver i kladdkaka, den skal jo være litt sånn myk, mektig og kompakt :) Ser ut som en spennende oppskrift!

r.o
14-05-12, 01:32
Hei Gerd! Blir denne helt "tynn" eller ser dette ut som en kake.... mener om den egner for studenten vår som må ha kake til salgs i stykker?


Kladdkaka

Ingredienser:

150 gr smør
150 gr sukkerfri mørk sjokolade
4 egg
1,5 ts vaniljepulver
2 ss sukrinmelis

-Smelt smør og sjokolade, vaniljepulver og sukrinmelis. Ta kjelen av plata. Og la den avkjøle seg litt.

-Visp eggene luftige
-Hell sjokoladen i eggene i en tynn stråle, og rør sammen
-Helles over i en 24 cm. rund form(dekk bunnen med bakepapir.)

Stekes midt i ovnen i 8-10 minutter på 200 grader.( Jo lenger den steker jo fastere kakekonsistens blir det på den. Ved ca 10 min. i min ovn er den flytende inni etter steking, men blir fast etter avkjøling)

Avkjøles og settes kaldt. Må stå kaldt i vertfall 1 god time.

Serveres med et lite dryss sukrinmelis.
Ev. med friske syrlige bær.



http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=3117&albumid=443&dl=1318070300&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=443&pictureid=3117)

Bønna200
14-05-12, 01:36
Jeg er ikke Gerd, men denne kaken er tynn. Den hever ikke, for å si det sånn.
Men fytti f.... så god! :)

Nupsida
09-02-14, 13:55
Laget denne igår og den ble fantastisk!!
Prøvde å lage den i dag og for å ha med i selskap og tenkte at den må bli bra som muffins, men det gikk ikke i det hele tatt :P

Imse
11-02-14, 08:01
Laget denne igår og den ble fantastisk!!
Prøvde å lage den i dag og for å ha med i selskap og tenkte at den må bli bra som muffins, men det gikk ikke i det hele tatt :P
Den funker som muffins, men du må ikke bruke vanlige papirformer, det blir bare kliss og setter seg fast. Velg enten silikonformer eller smør aluminiumsformer godt.

senka
11-02-14, 20:17
Tusen takk for oppskrift Gerd :):)
Lagde i går...NYDELIG, smelter seg på tunga :D

Lillemy71
12-02-14, 14:48
Hørtes nydelig ut, men kan jeg spørre hvilket merke av sjokolade du brukte?

senka
14-02-14, 12:59
Hørtes nydelig ut, men kan jeg spørre hvilket merke av sjokolade du brukte?

Jeg brukte blanding av mørk sjokolade 86 % + 72 % ;)
Spiser ikke det så ofte..da går det bra :D

Nupsida
14-02-14, 14:39
Jeg bruker sukkerfritt sin! 1,5 karbohydrater pr. stk om jeg ikke husker feil :)

Denne kaka er så fantastisk! Jeg har prøvd mange lavkarbokaker og de blir sjelden skikkelig gode, men denne er super! :)

Ziltoidia
14-02-14, 15:04
Tror jeg trengte denne oppskriften.

Det har blitt litt vel mange besøk til Nordic Bakery og Scandinavian Kitchen i det siste for å si det sånn. :3 *synde*

Soldamen
16-02-14, 15:03
Mangler vaniljepulver. Forslag til erstatning?

Ziltoidia
16-02-14, 15:08
Mangler vaniljepulver. Forslag til erstatning?

Det går an å bruke vaniljeessens, frø fra vaniljestang eller vaniljeekstrakt, men det er ikke krise om du utelater det helt heller. Vanilje er mer som en bonus heller enn en kritisk ingrediens. :)

Nupsida
16-02-14, 16:41
Jeg bruker bare vaniljeessens!

nellie
05-03-16, 11:04
Denne har jeg lagd i dag!:) Med pecan og havsaltsjokolade, et lite lag appelsin og jordbærgele på toppen. Og litt kaffe i røra.

stinei
15-04-16, 10:21
Skal sannelig prøve denne i helga. Kanskje med et lag jordbær-fromasje oppå?

Drømmepie
17-04-16, 10:18
Denne skal prøves :sikle: