View Full Version : Skolelunch


chmarkussen
11-10-11, 17:47
Jeg har akkurat begynt å spise frokosten som MHM la inn (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=3607) og jeg er kjempefornøyd.

Det jeg lurte på er om noen har noen flotte eksempler på noe som er raskt og enkelt å lage til skolelunch?

babydoll
12-10-11, 17:33
Fylte pannekaker kanskje? lag en gjeng med pannekaker (finnes mange oppskrifter her inne), og lag et godt fyll. Jeg pleier f.eks. fylle mine med en blanding av kjøtt som f.eks. strimlet svinekjøtt, stekt kylling etc., litt grønnsaker, løk, og vende det i en dressing av majones blandet med rømme. Holder seg i kjøleskapet noen dager. Men når det gjelder fyll er mulighetene mange! Ost, skinke og philadelphia?

Imse
12-10-11, 18:36
En boks med 150g cottage cheese, 50g creme fraiche, litt søtning, noen hakkede nøtter og evt noen bringebær.

Når jeg skal ha med matpakke noe sted, pleier jeg å fylle bento lunchboxen med masse godsaker: Noen agurkstaver, paprikastaver, 1-3 cherrytomater, en snei god ost( brie el.l.), en liten boks smør( det var med små bokser i matboksen), litt rømmedip, kjøttboller, kald kylling, eller omelett og kanskje noen nannah knekkebrød. Skal jeg ha to måltider, lager jeg til en liten boks med cottage cheese og krem eller creme fraiche og søtning og bringebær eller kanel. Men dette er mye mat da, men så herlig å åpne matboksen!

Alt mulig av tapasmat kan man legger oppi, rå grønnsaker, olivner, ostebiter, kaldt kjøtt i en eller annen variant, noen liker røykelaks el.l., omelett, eggerøre el.l. Salat...

Det skal ligge en matpakketråd her et sted, enten under lunsj eller frokost/kveldsmat.