View Full Version : Salte lavkarbokjeks


Jannik16
12-10-11, 16:47
Med masse bilder:

http://jannikej.blogg.no/1317637748_lavkarbokjeks.html

SALTE LAVKARBOKJEKS!

6 egg skilt i kvite og plomme.
1 ts salt.
1 ss fiberhusk.
200 g naturell philadelphiaost.
1/2 ts bakepulver.
6 ss knuste linfrø.
grovt salt.
tørka urter.
Varm ovnen til 200 grader med varmluft.
Pisk eggekvitene svært stive (ca 5 minutt med miksar).


Pisk eggeplommene i ein anna bolle, nesten like lenge, til dei har blitt lysegule og luftige.


Tilsett philadelphiaost, fiberhusk og salt og visp det heilt glatt.
Vend forsiktig inn eggekvitene i osteblandinga.
Tilsett linfrø og bakepulver og vend forsiktig inn.
Smør utover ei bakeplate.


Strø over grovt salt og tørka urter.


Ha i ovnen i ca 15 minutt.
Ta ut av ovnen, bruk pizzahjul og rut opp til passe store bitar.


Ha i ovnen igjen i ca 10 minutt til kjeksa blir sprø!


Nydelige med smøreost og paprika på ;) mmmm ...
-Jannike-

Sweetie73
12-10-11, 16:53
Åh...disse må prøves! Høres godt ut med et kjeks... Sikle... Hehe!
Tusen takk som deler!

marjusen
12-10-11, 16:59
Ble disse sprø eller litt myke?

rut311
12-10-11, 17:13
Hvilke urter brukte du?

Ble de sprøe som kjeks?

Tiki
12-10-11, 17:21
Såg spennende ut

Kitt
12-10-11, 17:33
Disse tror jeg jammenjeg må prøve!:) Salte kjeks til osten er faktisk noe av det jeg savner mest!:hylgrine:

Jannik16
12-10-11, 18:37
ja, dei blir sprø om du steike dei på varmluft og let dei stå i også etter at ovnen er blitt skrudd av ;)

eg brukte ei urteblanding av forskjellige urter ;) men man kan bruke kva man vil på ;)

Gode var dei ihvertfall ;)

rut311
12-10-11, 18:39
Står i ovnen her nå. Lukter godt, ser lovende ut. Men fort mørke i fargen, så jeg har mindre steketid.

rut311
12-10-11, 18:51
Vel, disse falt ikke i smak hos meg. Mulig jeg har bomma, men har gjort som oppskriften sier. Største problemet var smaken av fisk! Sikkert fra de knuste linfrøa.

Kanskje vil osten ta en del av smaken, så prøver igjen til kveldsmat.

Ikke ble de sprø heller, og kunne ikke stekt de lenger pga fargen.

Nerthus
12-10-11, 19:14
Vel, disse falt ikke i smak hos meg. Mulig jeg har bomma, men har gjort som oppskriften sier. Største problemet var smaken av fisk! Sikkert fra de knuste linfrøa.

Smaker knuste linfrø av FISK?!?

rut311
12-10-11, 19:19
Smaker knuste linfrø av FISK?!?

Hehe, det må være samme omega. Kjenner ofte smaken av omega i f.eks knekkebrøda jeg lager av frø.

Jannik16
12-10-11, 20:24
Vel, disse falt ikke i smak hos meg. Mulig jeg har bomma, men har gjort som oppskriften sier. Største problemet var smaken av fisk! Sikkert fra de knuste linfrøa.

Kanskje vil osten ta en del av smaken, så prøver igjen til kveldsmat.

Ikke ble de sprø heller, og kunne ikke stekt de lenger pga fargen.

mine blei ihvertfall sprø! har du brukt varmluft? og lot du dei stå i etter at ovnen var slått av? osten og saltet tok igrunnen vekk linfrøsmaken hos meg so eg syns dei var gode! men smak og behag!!!! :)

rut311
12-10-11, 21:29
De smakte helt OK med pålegg, men de ble myke som brød. Mulig jeg ikke stekte de lenge nok. Kan prøve å skrue ned tempen litt nesten gang, så kanskje de ikke blir brune.