View Full Version : Bursdagsmat? Forslag?


Marella77
18-10-11, 16:15
Min datter skal feire bursdag snart, og jeg sliter med å finne på noe godt og enkelt å severe... Vi skal ha to selskap. Den ene dagen blir det barnebursdag, men det kan jo hende at foreldrene blir igjen...

Men den andre dagen blir det familiebursdag, og da er det to i familien som går på lavkarbo kur, og jeg selv lever ketogent fortiden... Jeg kan derfor ikke servere det jeg pleier, dvs pølse i brød, hehe... (ikke så avansert mat på disse barnebursdagene her i huset skjønner dere ;). Jeg tenker å lage en salat, men syns selv det kanskje blir litt kjedelig til bursdag å være?


Håper noen har tips til meg! :veitikke::hjelp::spent: :happybday

:)

Dietta
18-10-11, 16:20
Spekemat/røkelaks med eggerøre, salat, rømme og brød for de som vil ha det kanksje ? Graturerer med datteren forresten :)

Marella77
18-10-11, 16:22
Tusen takk, det var jo et supert tips!! Har faktisk akkurat kjøpt en stor spekeskinke, så da jeg iallefall det i boks! Takk for gratulajonen :) Ha en fin kveld!

Restart
18-10-11, 18:04
Det var jo et supert tips, og siden du alt har en spekeskinke er det jo perfekt, :).

Jeg tenkte å foreslå noe lignende selv som du kan ha glede av i ettertid hvis det ikke skulle bli spist opp, som kyllingvinger, kalkunboller og sånn type "koldtbord-mat" som du kan kose deg med rester av, men spekeskinke og eggerøre hørtes jo farlig fristende ut...

Lenge siden jeg har spist det merker jeg.. :)

Marella77
18-10-11, 18:27
hehe, :)

Hva er kalkunbolle? Kyllingvinger er et fint tips! :)

Restart
18-10-11, 19:51
Både Prior og Solvinge og Den stolte hane (er vel det det merket heter?) har noen kjøttboller laget av kylling eller kalkun som jeg mener er lave på karbohydrater, og som jeg synes er veldig gode.

Har brukt dem i matboks, og på trespyd et par ganger, bl.a med tzatziki ved siden av eller en god saus til å dyppe i.

Hadde dem på et blandet koldtbord en gang jeg ikke gadd å forklare at jeg spiser lavkarbo, og de ble godt likt av alle. :)

Marella77
18-10-11, 20:43
Ja da tror jeg at jeg vet hvem du mener... :) Ps, morsom dette med lyset i kjøleskapet :) lol

IKJ
18-10-11, 21:03
Det finnes masse gode lavkarbokaker også;) anbefaler Gerds ostekake! Ellers kan du servere jordbær/ bringebær med krem;)

Eller ost og grønnsaks-sticks med rømmedip;)

Restart
18-10-11, 22:07
Hehe... Hvis du likte den liker du sikkert denne også. :)

Jeg har noen forskjellige, og husker ikke helt hvilken jeg skrev et innlegg om eller la ut i journalen min for en stund siden, men i så fall kan den absolutt gjentas synes jeg.

Men du må lese teksten under tegningen. :)

Marella77
18-10-11, 22:22
hehe, ja denne er morsom :)))

Marella77
18-10-11, 22:22
Det finnes masse gode lavkarbokaker også;) anbefaler Gerds ostekake! Ellers kan du servere jordbær/ bringebær med krem;)

Eller ost og grønnsaks-sticks med rømmedip;)

-takker for tips IKJ :)

Hette
18-10-11, 22:29
Hehe... Hvis du likte den liker du sikkert denne også. :)

Jeg har noen forskjellige, og husker ikke helt hvilken jeg skrev et innlegg om eller la ut i journalen min for en stund siden, men i så fall kan den absolutt gjentas synes jeg.

Men du må lese teksten under tegningen. :)


:stortsmil Heheheh! Den va konge!! :D :D :D

Echo
19-10-11, 13:26
Du kan jo fortsette med pølsene, du kan jo investere i noen pølser med lite karbohydrater til dem som skal ha det. Dersom du gidder kan du jo lage pølsebrød også. Det fungerer helt fint, jeg pleier i grunn å ha litt forskjellige pølsetyper når vi serverer pølser, det er lett å skille ut lavkarbopølsene så kan de som skal ha det forsyne seg av dem.

Lullen
19-10-11, 13:46
Vi pleier ofte å ha pølser i bursdagene til ungene!
Det går jo fint på lavkarbo det?
Blomkålmos til oss som vil ha det, med hakket rødløk, rekesalat og sukkerfri ketchup.
De andre får som regel vanlig potetmos, potetsalat, brød, lompe, stekt løk osv.

Eller vi steker karbiser i stekeovnen eller grillen, med valgfritt tilbehør.
Hamburger brød (til de som vil ha det), salat, agurk, tomat, løk, paprika, mais, dressing osv..

Lager stort sett ikke lavkarbo kaker, da jeg har tilgode å like noen av dem jeg har laget. Eneste er Gerds ostekake :sikle:

Marella77
19-10-11, 14:06
Du kan jo fortsette med pølsene, du kan jo investere i noen pølser med lite karbohydrater til dem som skal ha det.

Takk for tispet, men vet du hvor jeg får kjøpt slike lavkarbo-pølser? Finner de ikke ...

Marella77
19-10-11, 14:10
Vi pleier ofte å ha pølser i bursdagene til ungene!
Det går jo fint på lavkarbo det?
Blomkålmos til oss som vil ha det, med hakket rødløk, rekesalat og sukkerfri ketchup.


Jeg visste ikke at jeg kunne bruke sukkerfri ketchup, det var jo kjekt å vite ;) Men mener du at jeg skal bruke lavkarbo pølser da eller? For vanlige pølser er vel ikke aktuelle? (Jeg er i ketose, med max 15 karbo om dagen... )

Har du en god blomkålmos oppskrift du har lyst til å dele?

Mener du hjemmelaget rekesalat, eller ?

Tusen takk for tilbakemelding!

Tula
19-10-11, 14:51
Du kan bruke feks Jacobs pølser. Noen av de har 0 karber. Og rekesalaten de har i små bokser på Rema 1000, har 1,5g karber. :)

Hamster59
19-10-11, 16:45
Min datter vil ha (lys) lapskaus på sin bursdag, det er hennes store favoritt for tida.. Har tenkt å "lure" i den sellerirot og andre gode røtter, og ikke bare gulrot og poteter. Nå lages det elghakk - ikke akkurat lavkarbo, men det får våge seg.

JanneBL
19-10-11, 17:41
Hvis du velger spekemat eller pølsemat så tipper jeg denne: http://charlotte1987.blogg.no/1317750803_plser_med_nydelig_lav.html hadde vært en suksess til :)

jannesnuppa
19-10-11, 17:46
Taco er fin bursdagsmat, og de fleste liker det :) Det er godt med osteknekkis til taco for de som ikke spiser lefser.

Marella77
19-10-11, 23:15
Taco er fin bursdagsmat, og de fleste liker det :) Det er godt med osteknekkis til taco for de som ikke spiser lefser.

Taco er kjempegodt, men er det ikke sinnsykt mye karbo i taco-krydderet? Og i skjellene? Kanskje du vet om en lav-karbo-taco som jeg ikke har hørt om? Takk for tipet uansett da ;)

Ps, osteknekkis?

Marella77
19-10-11, 23:15
Hvis du velger spekemat eller pølsemat så tipper jeg denne: http://charlotte1987.blogg.no/1317750803_plser_med_nydelig_lav.html hadde vært en suksess til :)

Tusen takk for tipset, så veldig fristende ut på bildene ;)

Marella77
19-10-11, 23:20
Du kan bruke feks Jacobs pølser. Noen av de har 0 karber. Og rekesalaten de har i små bokser på Rema 1000, har 1,5g karber. :)

Takk, da skal jeg prøve å spore opp de pølsene :)

Marella77
19-10-11, 23:21
Min datter vil ha (lys) lapskaus på sin bursdag, det er hennes store favoritt for tida.. Har tenkt å "lure" i den sellerirot og andre gode røtter, og ikke bare gulrot og poteter. Nå lages det elghakk - ikke akkurat lavkarbo, men det får våge seg.

Takk for tips, men er ikke lapskaus med hvetemel? Håper du koset deg med elghakk :)

Marina
19-10-11, 23:49
Heihei :) Tacokrydder lager du enkelt selv (spisskumen, chili og korriander). Du og de andre på lavkarbo skipper lefser, skjell og mais.

Du trenger ikke å bruke hvetemel i lapskaus. Hvis du vil ha den tykkere kan du ha i en skje med fiberhusk.

Vi pleier å ha suppe i familiebesøk. F.eks en god blomkålsuppe med pølse, brokkoli og div i. Namnam :) Hvis ikke dere er for mange kan du også lage lasagne. Den er helt nydelig :sikle:

Det er mange oppskrifter på kaker på oppskriftsforumet. Rop ut om du trenger hjelp til å velge (jeg elske kaker!)

Marella77
19-10-11, 23:58
Heihei :) Tacokrydder lager du enkelt selv (spisskumen, chili og korriander). Du og de andre på lavkarbo skipper lefser, skjell og mais.

Du trenger ikke å bruke hvetemel i lapskaus. Hvis du vil ha den tykkere kan du ha i en skje med fiberhusk.

Vi pleier å ha suppe i familiebesøk. F.eks en god blomkålsuppe med pølse, brokkoli og div i. Namnam :) Hvis ikke dere er for mange kan du også lage lasagne. Den er helt nydelig :sikle:

Det er mange oppskrifter på kaker på oppskriftsforumet. Rop ut om du trenger hjelp til å velge (jeg elske kaker!)

Tusen takk MieMari for hyggelig tilbakemelding!! :)))

Supah
20-10-11, 08:30
Taco er kjempegodt, men er det ikke sinnsykt mye karbo i taco-krydderet? Og i skjellene? Kanskje du vet om en lav-karbo-taco som jeg ikke har hørt om? Takk for tipet uansett da ;)

Ps, osteknekkis?

Denne (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=14056) oppskriften på tacokrydder er helt perfekt! Smaker akkurat som den på pose, eller egentlig enda bedre..

Det finnes mange oppskrifter her inne på både lefser, og skjell-lignende oppskrifter. Selv pleier jeg å bruke store salatblader. Det fungerer faktisk bedre enn man skulle tro. Riv av de 2-3 ytterste salatbladene, og fyll disse opp med alle godsakene :smile:

Taco :hearts:

Echo
20-10-11, 09:52
Jeg har funnet pølser i flere butikker. Noen steder har de fra Jacobs, det er ofte i de litt "finere" butikkene. På Rema har jeg funnet bla "hot link" og en annen type, men det er mulig det bare er i sommer sortimentet. Felles for disse typene er at det ofte bare er to-tre pølser i hver pakke, pakket på et brett. De er ganske dyre, men de metter godt. Det er ganske tjukke pølser, men ikke så tjukke som kjøttpølser. Jeg pleier å kjøpe en del pølser i Sverige og putte i frysern. Det varierer fra gang til gang hvilket merke jeg finner. Før fant jeg Bøklunder pølser men det er ikke så lett lenger. Nå finner jeg mest Gøls, men du må alltid lese på pakken, det er ikke alle pølsene fra samme produsent som har lite karber. Veldig kjekt å ha på lur til grillturer og ellers:)

Marella77
20-10-11, 10:49
Denne (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=14056) oppskriften på tacokrydder er helt perfekt! Smaker akkurat som den på pose, eller egentlig enda bedre..

Det finnes mange oppskrifter her inne på både lefser, og skjell-lignende oppskrifter. Selv pleier jeg å bruke store salatblader. Det fungerer faktisk bedre enn man skulle tro. Riv av de 2-3 ytterste salatbladene, og fyll disse opp med alle godsakene :smile:

Taco :hearts:

oj, det var jo et genialt forslag!!! :) Supert, tusen takk!!!

Marella77
20-10-11, 10:55
Jeg har funnet pølser i flere butikker. Noen steder har de fra Jacobs, det er ofte i de litt "finere" butikkene. På Rema har jeg funnet bla "hot link" og en annen type, men det er mulig det bare er i sommer sortimentet. Felles for disse typene er at det ofte bare er to-tre pølser i hver pakke, pakket på et brett. De er ganske dyre, men de metter godt. Det er ganske tjukke pølser, men ikke så tjukke som kjøttpølser. Jeg pleier å kjøpe en del pølser i Sverige og putte i frysern. Det varierer fra gang til gang hvilket merke jeg finner. Før fant jeg Bøklunder pølser men det er ikke så lett lenger. Nå finner jeg mest Gøls, men du må alltid lese på pakken, det er ikke alle pølsene fra samme produsent som har lite karber. Veldig kjekt å ha på lur til grillturer og ellers:)

Tusen takk for all denne informasjonen Echo!! :)

Marella77
20-10-11, 10:56
Denne (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=14056) oppskriften på tacokrydder er helt perfekt! Smaker akkurat som den på pose, eller egentlig enda bedre..
:

Ps, er Cumin og Spisskumen det samme?

Lullen
20-10-11, 11:55
Jeg visste ikke at jeg kunne bruke sukkerfri ketchup, det var jo kjekt å vite ;) Men mener du at jeg skal bruke lavkarbo pølser da eller? For vanlige pølser er vel ikke aktuelle? (Jeg er i ketose, med max 15 karbo om dagen... )

Har du en god blomkålmos oppskrift du har lyst til å dele?

Mener du hjemmelaget rekesalat, eller ?

Jeg pleier ofte å kjøpe litt dyrere pølser til meg og mannen.
De med 3 stk i pakka og surrer gjerne en bacon skive rundt også. Sjekker innholdsfortegnelsen om de er under 5 g pr 100.
Resten av familien får enten vanlig grill eller wiener.
(noen ganger tar vi det også, vi er ikke sååå nøye lenger iom at vi/jeg har spist lavkarbo lenge :o )

Jeg pleier å kjøpe denne rekesalaten, 2 karber pr 100 ghttp://www.delikat.no/produkter/P%C3%A5leggssalater/_image/50294.png?_encoded=2f66666666666678302f35382f29303 335286874646977656c616373&_ts=132a9f635e1
Blomkålmos:
En blomkål kokes i bukketter i lettsaltet buljongvann til de er nesten møre. Heller av vannet, tar oppi en stor klump smør (kanskje 50 g smør?) og kjører stavmikseren i kjelen til det er blitt en purre. Smaker til med litt salt og hvit pepper.

Mange har oppi feks fløte eller fetaost også.

Lykke til med bursdagsfeiringen :)

Marella77
20-10-11, 12:09
Flott! Tusen takk :)))

Marina
20-10-11, 13:21
Spisskumen er den norske navnet på cumin :smile:

Supah
20-10-11, 15:14
Ps, er Cumin og Spisskumen det samme?


Ja, det er det samme ja :smile:

Edit: Ser at MieMari var før meg.

Sorella
20-10-11, 17:31
Jeg har ofte litt karve i tacokrydderet sammen med det de andré har nevnt :)

Og hva med is? Jeg lager med Vaniliepulver og sukrinmelis, men det er bare å variere så får du smaken som foretrekker :)

Marella77
20-10-11, 17:58
Takk for tipsene dere :))))

Marella77
23-10-11, 22:07
Hei igjen alle dere :)

Ja nå er bursdagen gjennomført, og jeg vil takke for alle tips!!
Jeg serverte pølser fra Meny, Jacobs utvalgte... Choriso, baconpølser, urtepølser og en type til jeg ikke husker med 0 karbo. (!!! perfekt!)
Til pølsene ble det blomkålmos (som var nydelig!) og guacomole, seterrømme og grønn salat med cherrytomat og agurk. Gjestene ble veldig fornøyde :)

Til dessert hadde jeg div karbomat, men også krem med sukrinmelis med div bær som jordbær, blåbær og bringebær...

Alt dette med tips fra dere! Supert med dette forumet assa!! ;)