Makronella
25-10-11, 08:55
Flere bilder i Bloggen (http://www.lavkarbogjortenkelt.net/?p=2714)
Jeg har lenge hatt lyst å prøve meg på å tilberede noe med en hel rå kylling. Det er så lett å ty til kylligfileter eller en ferdig grillet kyllling men det å bruke hele fuglen fra rå tilstand gir en helt annen rett.
(http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/10/DSC_0180.jpg)
Litt usikker på hvordan tilberede den finner jeg frem römertopfen. Mat tilberedt i en slik leirgryte blir sjelden mislykket.
1 rå kylling
1 liten sitron
estragon
rød paprika
brokkoli
purre
1 gul løk
sopp
smør
I bunnen av den utbløtte gryten legger jeg et dekke av grønnsakene. Ha 1/2 dl vann over.
(http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/10/DSC_0184.jpg)
Fuglen vaskes og tørkes før den gnis inn med saft fra sitronen. Del sitronen i båter og legg den inn i buken til fuglen. Pensle så fuglen med litt smeltet smør og strø godt med estreagon over den. Legg den på toppen av grønnsakene og sett på lokket.
(http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/10/DSC_0186.jpg)
Sett gryten i kald ovn på 225 grader i ca 90 minutter. Ta ut gryten og stikk noe tynt spist inn i låret for å sjekke om kraften er klar. Hell av kraften og sett deretter gryten tilbake i ovnen uten lokk slik at det blir litt farge på fuglen.
http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/10/DSC_0192.jpg (http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/10/DSC_0192.jpg)
1.5 dl av kraften koker jeg inn litt i en gryte. Tilsetter så en dl fløte, og litt johannesbrødkjernemel (ca 1/4 ts) Rør godt. Tilsett 1 ss estragon og 1 ts dijone sennep. Gi et oppkok.
(http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/10/DSC_0190.jpg)
Del fuglen slik du ville delt en ferdig grillet kylling. Legg grønnsakene på en tallerken og kjøttet ved siden av. Ha litt saus over.
(http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/10/DSC_0198.jpg)
Kyllingen har en frisk smak av sitronen og estragon. Herlig kombinasjon som jeg skal bruke flere ganger.
Jeg har lenge hatt lyst å prøve meg på å tilberede noe med en hel rå kylling. Det er så lett å ty til kylligfileter eller en ferdig grillet kyllling men det å bruke hele fuglen fra rå tilstand gir en helt annen rett.
(http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/10/DSC_0180.jpg)
Litt usikker på hvordan tilberede den finner jeg frem römertopfen. Mat tilberedt i en slik leirgryte blir sjelden mislykket.
1 rå kylling
1 liten sitron
estragon
rød paprika
brokkoli
purre
1 gul løk
sopp
smør
I bunnen av den utbløtte gryten legger jeg et dekke av grønnsakene. Ha 1/2 dl vann over.
(http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/10/DSC_0184.jpg)
Fuglen vaskes og tørkes før den gnis inn med saft fra sitronen. Del sitronen i båter og legg den inn i buken til fuglen. Pensle så fuglen med litt smeltet smør og strø godt med estreagon over den. Legg den på toppen av grønnsakene og sett på lokket.
(http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/10/DSC_0186.jpg)
Sett gryten i kald ovn på 225 grader i ca 90 minutter. Ta ut gryten og stikk noe tynt spist inn i låret for å sjekke om kraften er klar. Hell av kraften og sett deretter gryten tilbake i ovnen uten lokk slik at det blir litt farge på fuglen.
http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/10/DSC_0192.jpg (http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/10/DSC_0192.jpg)
1.5 dl av kraften koker jeg inn litt i en gryte. Tilsetter så en dl fløte, og litt johannesbrødkjernemel (ca 1/4 ts) Rør godt. Tilsett 1 ss estragon og 1 ts dijone sennep. Gi et oppkok.
(http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/10/DSC_0190.jpg)
Del fuglen slik du ville delt en ferdig grillet kylling. Legg grønnsakene på en tallerken og kjøttet ved siden av. Ha litt saus over.
(http://www.lavkarbogjortenkelt.net/wp-content/uploads/2011/10/DSC_0198.jpg)
Kyllingen har en frisk smak av sitronen og estragon. Herlig kombinasjon som jeg skal bruke flere ganger.