View Full Version : "Hjemmelagde" knekkebrød fra Toro?


LindaN
28-10-11, 16:30
Noen her inne som har erfaring med disse kvekkebrødene? Det er visstnok en pakke fra Toro, som man blander med vann og steker i ovnen. Jeg fikk ett i dag og så vidt jeg kan bedømme var det stort sett frø i dem, men jeg vet jo ikke hva som er brukt som bindemiddel...? Har ikke sett innholdsfortegnelsen og da er jeg skeptisk med en gang... ;)

Det var forøvrig en av lærerne til min sønn som hadde kommet med dem. Hun visste at vi drev med lavkarbo. :) Så de bakte på skolen og da ble det med smaksprøver hjem. Koselig! :)

LindaN
28-10-11, 16:31
He he he... Så akkurat nå at jeg hadde skrevet "kvekkebrød".... :D

BenteR
28-10-11, 16:37
Jeg googla dem, og fant dette:

Pris: cirka 32 kroner per pose med knekkebrødblanding. Gir 24 små knekkebrød.
Næringsinnhold per 100 gram ferdig knekkebrød: 460 kcal, 16,3 gram protein, 35,5 gram karbohydrat, 25 gram fett og 13,6 gram kostfiber.
Næringsinnhold per knekkebrød på 15 gram: 69 kcal, 2,5 gram protein, 5,3 gram karbohydrat, 3,7 gram fett og 2 gram fiber.

Dette er for mye karbohydrater for meg; de er så lettvinte å lage de jeg lager fra Hexebergs kokebok, de smaker knallgodt, og de har mye mindre karber. En hel stekeplate blir 16 store knekkebrød hos meg og hvert knekkebrød har rett under 1,5 karbe.

arnakristin
28-10-11, 16:54
Hei
For de av oss som er opptatt av hvor kh kommer fra:
Ingredienser iflg Toro (http://www.toro.no/index.php?mapping=300&id=12949)
Havregryn, rug fullkorn, sesamfrø, solsikkekjerner, linfrø, hvetekli, rapsolje, salt.

krokodillen
28-10-11, 21:41
de er så lettvinte å lage de jeg lager fra Hexebergs kokebok, de smaker knallgodt, og de har mye mindre karber. En hel stekeplate blir 16 store knekkebrød hos meg og hvert knekkebrød har rett under 1,5 karbe.

Enig, vi lager også dem. Kjempegode og superenkle, like enkle som en pose fra Toro! Eldstejenta mi liker å male mandler og nøtter for tida, så hun blir med på bakingen.

LindaN
28-10-11, 22:35
Enig folkens, det blir litt mye karbo for meg. Muligens et alternativ for ungene. (Bedre enn brød!) :)

Men, denne oppsrkiften til Hexeberg dere nevner; hvor kan jeg finne den? Noen som evt kan legge den ut...? :o

krokodillen
29-10-11, 01:07
Enig folkens, det blir litt mye karbo for meg. Muligens et alternativ for ungene. (Bedre enn brød!) :)

Men, denne oppsrkiften til Hexeberg dere nevner; hvor kan jeg finne den? Noen som evt kan legge den ut...? :o

Etter hukommelsen:
50 g malte mandler eller nøtter
25 g linfrø
100 g sesamfrø
1 stor ss fiberhusk
2,5 dl vann

Blandes, svelle 5 min, smøre tynt utover et bakepapir, lage linjer mellom knekkebrødene med kniv, steke midt i ovnen. 160 grader, 40 minutter.

Ta dem fra hverandre, tørke 30 minutter på 50 grader med litt åpning på ovnsdøra.

Jeg lar dem tørke over natta spredt utover i tillegg, da blir de passe sprø. Dessuten pleier jeg lage dobbel oppskrift. Hvilke typer frø man bruker kan varieres.

LindaN
29-10-11, 11:15
Tusen takk, disse skal testes! :)

Carisma
31-10-11, 00:14
Søk heller på Nannahs knekkebrød her inne.

LindaN
31-10-11, 06:06
Nå har jeg testet Hexebergs knekkebrød - de ble kjempgode! Falt i smak hos hele familien. :)
Neste ut er å teste Nannahs knekkebrød, gleder meg! :) Men Carisma, i oppskriften til Nannah står det "noe søtt", har du tips til hva og evt mengde...?

Tiril77
31-10-11, 08:42
Ville heller gått for Nannah's.. De er superenkle å lage og smaker nyyyydelig :hungry:

Imse
31-10-11, 08:49
Søk heller på Nannahs knekkebrød her inne.
De er de samme som nevnt over her, Hexeberg har faktisk stjålet Nannahs sin oppskrift:(
Nannah knekkebrødkjeks= Hexebergs knekkebrød.. På grammet likt.

LindaN
31-10-11, 08:55
De er de samme som nevnt over her, Hexeberg har faktisk stjålet Nannahs sin oppskrift:(
Nannah knekkebrødkjeks= Hexebergs knekkebrød.. På grammet likt.

Ok...? Har Nannah flere oppskrifter da? :confused: Jeg fant en her inne som inneholdt noe annet enn det Hexeberg sin gjorde. Der det blant annet står "noe søtt". Og det lurer jeg litt på hva er og hvor mye...?

Imse
31-10-11, 09:11
Ok...? Har Nannah flere oppskrifter da? :confused: Jeg fant en her inne som inneholdt noe annet enn det Hexeberg sin gjorde. Der det blant annet står "noe søtt". Og det lurer jeg litt på hva er og hvor mye...?
Ja, Nannahs knekkebrødkjeks. Nå leste jeg Carisma sitt innlegg feil, jeg trodde det sto knekkebrødkjeks og ikke knekkebrød. Men uansett, det er Hexeberg som har tatt Nannah sin oppskrift uten å spørre.

Kitt
31-10-11, 09:13
Ok...? Har Nannah flere oppskrifter da? :confused: Jeg fant en her inne som inneholdt noe annet enn det Hexeberg sin gjorde. Der det blant annet står "noe søtt". Og det lurer jeg litt på hva er og hvor mye...?
Noe søtt kan være en liten teskje Splenda eller Sukrin eller litt flytende Natren. Tror mang dropper det, men det kan nok gi en liten ekstra piff!
Men absolutt ikke nødvendig!

Kitt
31-10-11, 09:17
Ja, Nannahs knekkebrødkjeks. Nå leste jeg Carisma sitt innlegg feil, jeg trodde det sto knekkebrødkjeks og ikke knekkebrød. Men uansett, det er Hexeberg som har tatt Nannah sin oppskrift uten å spørre.
Vel, oppskrifter er ikke akkurat beskyttet av noen Åndsverkslov, så man trenger jo så absolutt ikke å spørre om lov.

Det jeg syns er hyggelig når man bruker andres oppskrifter på den måten, er at man sier litt om hvor man fant hvem sin orginalen feks.

Imse
31-10-11, 09:24
Vel, oppskrifter er ikke akkurat beskyttet av noen Åndsverkslov, så man trenger jo så absolutt ikke å spørre om lov.

Det jeg syns er hyggelig når man bruker andres oppskrifter på den måten, er at man sier litt om hvor man fant hvem sin orginalen feks.
Nei, det er ikke copyright på oppskrifter. Men normal folkeskikk tilsier at man spør og gjerne krediterer vedkommende som fant opp oppskriften. Jeg er skikkelig skuffet over denne handling fra Hexeberg eller partneren( vet jo ikke hvem som tok den), Nannah gav de link til bloggen sin og de takker henne ved å ta en oppskrift og bruke den i boka uten å hverken spørre eller kalle de for Nannahs:(

Dietta
31-10-11, 10:39
Nei, det er ikke copyright på oppskrifter. Men normal folkeskikk tilsier at man spør og gjerne krediterer vedkommende som fant opp oppskriften. Jeg er skikkelig skuffet over denne handling fra Hexeberg eller partneren( vet jo ikke hvem som tok den), Nannah gav de link til bloggen sin og de takker henne ved å ta en oppskrift og bruke den i boka uten å hverken spørre eller kalle de for Nannahs:(

Synes Nannah skulle utgi egen kokebok jeg - den hadde i hvert fall fått ben å gå på :D

Imse
31-10-11, 10:40
Synes Nannah skulle utgi egen kokebok jeg - den hadde i hvert fall fått ben å gå på :D
Det håper jeg også hun kunne gjort! Lavkarbo kokebøker er jo i vinden som aldri før:D

Dietta
31-10-11, 10:51
Det håper jeg også hun kunne gjort! Lavkarbo kokebøker er jo i vinden som aldri før:D

Med 2,500 aktive medelmmer her inne, og nesten 31.000,- medlemmer burde førsteopplaget være stooort.
NANNAH - DU MÅ UTGI KOKEBOK :D:D:D

Carisma
31-10-11, 10:58
Lage en facebookgruppe på det?

Dietta
31-10-11, 11:00
Lage en facebookgruppe på det?

Tar du jobben ?? ;)