View Full Version : Hva med grillkrydder o.l. (med natriumglutamat)?


Tidl. medlem
30-10-11, 20:57
Har skjønt at de fleste krydder går an, men lurer på disse blandingene. I grillkrydder er det natriumglutamat som smaksforsteker og vet egentlig ikke hva det er lagd av og om det da er lov i induksjonsfasen.

Nerthus
31-10-11, 08:41
Det er vel "lov", men søk opp grillkrydder her inne og bland selv istedet! :)

Imse
31-10-11, 09:59
Og det kan være greit å være klar over at den del slike ferdige blandinger kan inneholde sukker i en eller annen variant.

Tidl. medlem
31-10-11, 17:50
Takk for svar! Så i en LCHF bok i dag at ting med glutamat er frarådet. Da tenker jeg at det er nok til at det herved er kuttet ut. Men har ikke tenkt på at det går an å lage det selv så det skal jeg sjekke opp!

nellie
31-10-11, 18:06
At en bør ligge unna glutamat, så godt en kan, har nok ikke noe med karbohydrater å gjøre.

http://search.conduit.com/ResultsExt.aspx?q=glutamat&SearchSource=4&ctid=CT2786678

Finner endel info i disse artiklene:)