View Full Version : Vi må få stoppet denne lavkarbo-trenden!


Namba
01-11-11, 15:30
Butikkene går jo tom for creme fraishe og meierismør!! Hva skal jeg gjøre da da? Mat blir ikke den samme uten.

langaard
01-11-11, 15:33
Butikkene går jo tom for creme fraishe og meierismør!! Hva skal jeg gjøre da da? Mat blir ikke den samme uten.
Blir vel å kjøpe seg et lite småbruk, og anskaffe noen kyr:p

nellie
01-11-11, 15:38
Hamstre når man har muligheten:p

Carisma
01-11-11, 15:39
Jeg tenkte på det da Fedon sa man kune steke i Delfiafett på God Morgen Norge, at nå kommer Delfiafettet også til å bli revet vekk :rolleyes:

Cherry
01-11-11, 15:56
Lage smør sjøl?

TigerTove
01-11-11, 15:59
Jeg tenkte på det da Fedon sa man kune steke i Delfiafett på God Morgen Norge, at nå kommer Delfiafettet også til å bli revet vekk :rolleyes:
Intet stort tap for min del, riv det gjerne vekk :D

Men jeg må si jeg ble litt lang i maska da jeg kom på butikker i går og ikke fikk 1/2kg meierismør, men kun 250g i sånn papp.

lucifine
01-11-11, 16:08
Trodde delfiafett var et neinei?

nellie
01-11-11, 16:11
Klarnet smør, får man kjøpt det på innvandrerbutikker?

Tiril77
01-11-11, 16:17
Kalles visst også for Ghee ;)

nellie
01-11-11, 16:18
Jeps. Hadde vært moro å prøve, men giddern`te lage selv.

Carisma
01-11-11, 16:35
Klarnet smør, får man kjøpt det på innvandrerbutikker?

:ja:

Dietta
01-11-11, 16:50
Var på min lokale Meny butikk i dag - og der venter de tydelighvis innrykk av lavkarbere. SÅ mye meierismør er det lenge siden jeg har sett.
Bare si ifra hvis dere trenger hjelp - jeg sender :p:p

TigerTove
01-11-11, 17:20
Trodde delfiafett var et neinei?
Da trodde du riktig :)

Carisma
01-11-11, 17:25
Trodde delfiafett var et neinei?

Trodde jeg også, men han anbefalte det fremfor oljer å steke i. Mener å ha hørt at kokkosolje ikke blir ødelagt slik olje blir?

nellie
01-11-11, 17:58
Her er artikkelen fra dagens Fedonopptreden:)

http://www.tv2.no/gmn/fedon-disse-matoljene-skal-du-bruke-3625125.html

Kanskje det er noe der dere kan bruke.

Kitsu
01-11-11, 18:50
Jeg føler meg litt skyldig her, siden min lokale Joker er en av de butikkene som har vært i media ang. at de har gått tom for div. meieriprodukter. Men seriøst, butikken selger Cocosa, fiberhusk, sukrin, jbkm, lavkarbobrødet til Mølleren, etc. De legger opp til at jeg skal handle der!

Marina
01-11-11, 22:06
Her i nærområdet varierer det veldig. Den ene butikken er konstant tom for smør, den andre (200m bortenfor) har forstått at de må ta inn MYE. Har aldri sett så mye smør på ett sted! Et halvt kjøleskap med bordsmør og vanlig smør :smile:

fiffi
01-11-11, 22:35
Jeg er også nysgjerrig på Delfiafett. Brukte det til steking i dag, og det smakte helt ok. Men jeg føler meg ikke helt sikker på det.. På en annen side har jeg jo brukt smør som har brent seg også, og det er da ihvertfall fy-fy?? :confused:

Andre som har erfaring med Delfia?

blucher
01-11-11, 22:59
Var i butikk jeg sjelden er i, i dag, og der var det tomt for både 1/2 kg meierismør og Bremykt... Samme sak på min vanlige butikk nå i helgen som var. Mulig jeg snart får panikk nå... ;) Barna er allerede tomme for Bremykt og nekter å spise meierismør (som jeg heldigvis har litt igjen av ennå). Og jeg nekter dem jo å spise margarin - det skal ikke være lett ;)

Mariann S
01-11-11, 23:05
Her har det vore tomt for både creme fraiche, rømme og bremykt fleire gonga både på Rema, Kiwi og Mega. Kjøper alltid inn litt ekstra :)

Alynna
02-11-11, 04:13
Fant kremfløte som hadde siste holdbarhetsdato til 5 kr pakken på Ultra for noen dager siden :) De har tydeligvis ikke dette problemet. Fint for meg, jeg kjøpte masse og frøs ned. Ikke til pisking, men til saus og gryte osv. er det null problem med fryst fløte.

Nupsida
02-11-11, 13:23
Her der jeg bor er det hvertfal ikke mangel på smør og andre meieriprodukter :P Tror ikke lavkarbo-trenden har nådd bondebyen ennda :P

nellie
02-11-11, 15:14
Fant kremfløte som hadde siste holdbarhetsdato til 5 kr pakken på Ultra for noen dager siden :) De har tydeligvis ikke dette problemet. Fint for meg, jeg kjøpte masse og frøs ned. Ikke til pisking, men til saus og gryte osv. er det null problem med fryst fløte.

Fløte trenger man ikke bekymre seg over.:)

Jeg spurte på Kiwi, og han der sa at grunnen til at det var så tomt for smør var at det var mer fortjeneste i å selge fløten, enn å lage den om til smør.

Namba
02-11-11, 17:14
På butikken jeg jobber i står det at meieriene ikke har nok fett til å lage nok av alle disse helfete variantene pga at etterspørselen er så stor. Kiwien jeg handler på har nesten aldri CF og rømme, bare lettvarianten.