View Full Version : Hellstrøms blomkålsuppe (melkefri)
Photobscura
02-11-11, 17:45
Jeg må bare poste denne! Så et av programmene hans på nett-tv hvor denne ble laget til en ung jente med diabetes, og jeg måtte bare prøve. Ikke hadde jeg trodd man kunne lage så vanvittig god blomkålsuppe uten fløte/rømme!
Som en personlig alterering så hadde jeg i både olivenolje, og en BRÅTA meierismør, for å gjøre suppa mer mettende og lchf-vennlig. Jeg fant ikke reker, så jeg kjøpte krepsehaler, og jeg droppa brokkolien av ren latskap ... Men fy flate! Den ble helt utrolig! :sikle:
Kan forresten også si at det kan være en fordel å koke suppa med lokk på. Men hey, tjukk suppe er godt det også! :D
1 blomkål
1 løk
1 purre
6 dl vann eller grønnsakskraft
Olivenolje
1 brokkoli, lag små buketter
2 ss gressløk, finhakket
200 gr pillede reker
1 ts Curry
Salt og pepper
Kutt blomkål i biter. Hakk løken og purreløken(bruk bare det hvite på purreløken). Fres alt i en kjele med litt olivenolje. Tilsett kraft eller vann. La det koke til blomkålen er mør. Kjør så suppen i en blender eller bruk en stavmikser til suppen er helt glatt. Du kan eventuelt sile den. Smak til med salt og pepper.
Stek rekene raskt i en varm panne med litt olivenolje og krydre med salt, pepper og curry, gjør det samme med brokkoli.
Anrett på tallerken med reker og brokkoli og hakket gressløk.
Jeg må bare poste denne! Så et av programmene hans på nett-tv hvor denne ble laget til en ung jente med diabetes, og jeg måtte bare prøve. Ikke hadde jeg trodd man kunne lage så vanvittig god blomkålsuppe uten fløte/rømme!
Som en personlig alterering så hadde jeg i både olivenolje, og en BRÅTA meierismør, for å gjøre suppa mer mettende og lchf-vennlig. Jeg fant ikke reker, så jeg kjøpte krepsehaler, og jeg droppa brokkolien av ren latskap ... Men fy flate! Den ble helt utrolig! :sikle:
Kan forresten også si at det kan være en fordel å koke suppa med lokk på. Men hey, tjukk suppe er godt det også! :D
1 blomkål
1 løk
1 purre
6 dl vann eller grønnsakskraft
Olivenolje
1 brokkoli, lag små buketter
2 ss gressløk, finhakket
200 gr pillede reker
1 ts Curry
Salt og pepper
Kutt blomkål i biter. Hakk løken og purreløken(bruk bare det hvite på purreløken). Fres alt i en kjele med litt olivenolje. Tilsett kraft eller vann. La det koke til blomkålen er mør. Kjør så suppen i en blender eller bruk en stavmikser til suppen er helt glatt. Du kan eventuelt sile den. Smak til med salt og pepper.
Stek rekene raskt i en varm panne med litt olivenolje og krydre med salt, pepper og curry, gjør det samme med brokkoli.
Anrett på tallerken med reker og brokkoli og hakket gressløk.
:sikle: I Irland spiste jeg suppe ørten ganger hver dag. Suppe der er noe annet enn suppe her til lands. ALL suppe, selv om det var kremet suppe inneholdt ikke melk/fløte. All suppe var laget på grønnsaker og kraft ++ for deretter bli most. Nyyyydelige supper!
Hvis jeg ikke allerede hadde spist så hadde det blitt denne i dag altså :ja:
Photobscura
02-11-11, 18:19
Og jeg er nesten bitter for at jeg er mett! :D
Skal prøve denne i morgen! Og btw; krepsehaler har mer smak enn reker så jeg skal ha krepsehaler jeg også!
Kan det funke med kylling istedenfor reker/kreps? Jeg er allergisk... Men suppa hørtes så god ut:)
Vil da tro at det skulle gå bra. Forresten, breiflabb er den fisken som minner mest om skalldyr i smak og konsistens. Dyr, men noen små biter breiflabb lett grillet eller frest kjapt i smør er ordentlig gourmetmat om man skal kose seg :) Skulle tro det også ville fungert.
Vil da tro at det skulle gå bra. Forresten, breiflabb er den fisken som minner mest om skalldyr i smak og konsistens. Dyr, men noen små biter breiflabb lett grillet eller frest kjapt i smør er ordentlig gourmetmat om man skal kose seg :) Skulle tro det også ville fungert.
Takk for tips! Men jeg tåler ikke noe som lever i vannet... Så jeg får prøve meg med kylling, selv om det blir en helt annen smak:)
Photobscura
02-11-11, 18:56
Jeg tror i grunn det meste kan funke. Sikkert sprøstekt bacon i biter også. Men jeg må si at curry- og chillystekt krepsehale var nydelig!
Bare pass på å ha kjelen i f.eks. utslagsvasken eller et sted hvor det går an at det spruter litt om dere bruker stavmikser. ;) Jeg burde seriøst skaffe meg noe slag plastlokk med hull i jeg som lager så mye pureer o.l., og nå tydeligvis melkefrie, men kremete supper! :D
Ja, sprøstekt bacon må være kjempegodt :) Bacon og blomkål er jo såååå godt sammen :)
Curry er jo kjempegodt til kylling:) Skal prøve meg på denne i morgen.
Tror jeg bruker blender, så slipper jeg søl;)
Photobscura
02-11-11, 19:42
I want Kitchen Aid!
Vil da tro at det skulle gå bra. Forresten, breiflabb er den fisken som minner mest om skalldyr i smak og konsistens. Dyr, men noen små biter breiflabb lett grillet eller frest kjapt i smør er ordentlig gourmetmat om man skal kose seg :) Skulle tro det også ville fungert.
Jeg trodde det var isgalt som lignet mest? Den spiser det samme som endel skalldyr, og tar smak av det.
Jeg trodde det var isgalt som lignet mest? Den spiser det samme som endel skalldyr, og tar smak av det.
Det stemmer, men det er vanskeligere å oppdrive her i Osloområdet i alle fall :rolleyes:
Uer smaker litt slik også, dypvannsfisk, men er mer flakete og mindre spenstig i konsistens. Ikke at det er feil igrunn.
Skulle ønske fisk var billigere :( Hadde prøvd ut mye mer da.
Det stemmer, men det er vanskeligere å oppdrive her i Osloområdet i alle fall :rolleyes:
Uer smaker litt slik også, dypvannsfisk, men er mer flakete og mindre spenstig i konsistens. Ikke at det er feil igrunn.
Skulle ønske fisk var billigere :( Hadde prøvd ut mye mer da.
Uer?? Smaker ala reker??? Overhodet ikke enig! Uer har egen nyyydelig god smak. :ja: Rundstekt uer er nydelig, det samme er nystråla uer. :sikle: Fikk lyst på...
Det stemmer, men det er vanskeligere å oppdrive her i Osloområdet i alle fall :rolleyes:
Jeg har kjøpt det på ultra på brynsenteret. Vil tro fiskeriet på youngstorget har også.
Denne så god ut :D skal prøves, og er lagret. Takk for at du deler :D
Blir lunch i heimen i dag:) Til store og små.
Gleder meg for I :hearts: blomkålsuppe!
Photobscura
05-11-11, 10:36
Herlig! :D
Har selvfølgelig glemt purre da.. Får bruke vårløk, selvom det ikke helt blir det samma.
Maaan den var god!:sikle:
Photobscura
05-11-11, 16:32
Maaan den var god!:sikle:
Ja, ikke sant! Ååååh, jeg vil også ha!
Ja, fy søren. Ble veldig overrasket. Synes jo blomkålsuppe er veldig godt generellt, men denne var jo helt fantastisk.
Dæven døtte, denna suppa var sjukt god!! Også så mektig da, men det er vel min skyld som slang oppi en skvett med fløte og kutta litt ned på krafta :)
Skal garantert lages mange ganger :)
Photobscura
08-11-11, 21:01
Så bra! Jeg pøser på med massssse smør! Mettes skal det. ;)
Hadde i masse smør jeg også, blei så mett at jeg har vondt i magan, hehe :p
Må nok prøve denne jeg også en dag ja :ja:
Photobscura
08-11-11, 21:51
Ja, det må du faktisk! :D
Skal lage denne idag :sikle:
Hadde ikke i noe smør, jeg. Men det var godt, altså:)
Siden jeg er allergisk for alt som lever i vann og brokkoli, stekte jeg opp kylling og blomkålbuketter med curry.
Blei snadder:ja:
Krøllerellerei
09-11-11, 22:15
Tusen takk for at du deler! Denne skal jeg ha til middag i morgen, har vært og handlet inn nå. Gleder meg!
Denne suppen kan varieres i det uendelige med forskjellig tilbehør:)
Som en personlig alterering så hadde jeg i både olivenolje, og en BRÅTA meierismør, for å gjøre suppa mer mettende og lchf-vennlig.
Jeg bare lurer, denne bråtaen med smør, er det den usalta varianten? Kan tenke meg det blir litt for salt om det er vanlig salta smør. Eller kanskje jeg bare overvurderer mengden en bråta tilsvarer? :p
Photobscura
10-11-11, 07:25
Jeg bare lurer, denne bråtaen med smør, er det den usalta varianten? Kan tenke meg det blir litt for salt om det er vanlig salta smør. Eller kanskje jeg bare overvurderer mengden en bråta tilsvarer? :p
Å salte gjør jeg uansett til slutt, så det er overhodet ikke noe problem å bruke vanlig meierismør. En bråta var vel kanskje 100-150 gram i hele suppa?! Jeg skjærer av med ostehøvel, og mener bestemt at en avskjæring veier 8-10 gram.
Krøllerellerei
10-11-11, 16:58
Åh... snadder! Dette var mat for mons! Beste suppa ever!
Photobscura
10-11-11, 17:06
Wooo! :D
Å salte gjør jeg uansett til slutt, så det er overhodet ikke noe problem å bruke vanlig meierismør. En bråta var vel kanskje 100-150 gram i hele suppa?! Jeg skjærer av med ostehøvel, og mener bestemt at en avskjæring veier 8-10 gram.
Salting gjøres selvsagt til slutt, men jeg lurte på om det fort kunne bli for salt med bare smøret, det var derfor jeg spurte. Men jeg har laga suppa nå, og den ble slettes ikke for salt. :)
Ble ikke suppe! Hadde ikke blomkål :lol:
Er det mulig :lol:
Photobscura
11-11-11, 07:35
Salting gjøres selvsagt til slutt, men jeg lurte på om det fort kunne bli for salt med bare smøret, det var derfor jeg spurte. Men jeg har laga suppa nå, og den ble slettes ikke for salt. :)
Bra bra! Jeg tror jeg i tillegg til smøret i hvert fall har en ts salt. Er jo mye suppe! :D
Ble ikke suppe! Hadde ikke blomkål :lol:
Er det mulig :lol:
Hehe! En smule essensielt med blomkål, ja!
Krøllerellerei
11-11-11, 07:56
Jeg er mett ennå jeg.
*forundret*
Spiste en god skål i 6 tiden i går.
Photobscura
11-11-11, 08:08
Den er ganske mettende, i hvert fall om man har en del smør i! :)
Krøllerellerei
11-11-11, 08:11
Den er ganske mettende, i hvert fall om man har en del smør i! :)
Samboeren lo av meg og sa, du, det er ikke risgrøt! Det er ikke normalt med suppe med smørøye, hehe.
Photobscura
11-11-11, 08:19
Samboeren lo av meg og sa, du, det er ikke risgrøt! Det er ikke normalt med suppe med smørøye, hehe.
Pfft, folk har hver sin personlige oppfatning av "normalitet". :D
HER (http://www.klikk.no/mat/spise/article707852.ece) viser Hellstrøm hvordan suppa lages. :ja:
Glemte å kjøpe blomkål i dag også!!!! Må huske det i morgen :ja:
Vil også være mett i mange mange timer :D
HER (http://www.klikk.no/mat/spise/article707852.ece) viser Hellstrøm hvordan suppa lages. :ja:
Takker! :)
Jeg må bare poste denne! Så et av programmene hans på nett-tv hvor denne ble laget til en ung jente med diabetes, og jeg måtte bare prøve. Ikke hadde jeg trodd man kunne lage så vanvittig god blomkålsuppe uten fløte/rømme!
Som en personlig alterering så hadde jeg i både olivenolje, og en BRÅTA meierismør, for å gjøre suppa mer mettende og lchf-vennlig. Jeg fant ikke reker, så jeg kjøpte krepsehaler, og jeg droppa brokkolien av ren latskap ... Men fy flate! Den ble helt utrolig! :sikle:
Kan forresten også si at det kan være en fordel å koke suppa med lokk på. Men hey, tjukk suppe er godt det også! :D
1 blomkål
1 løk
1 purre
6 dl vann eller grønnsakskraft
Olivenolje
1 brokkoli, lag små buketter
2 ss gressløk, finhakket
200 gr pillede reker
1 ts Curry
Salt og pepper
Kutt blomkål i biter. Hakk løken og purreløken(bruk bare det hvite på purreløken). Fres alt i en kjele med litt olivenolje. Tilsett kraft eller vann. La det koke til blomkålen er mør. Kjør så suppen i en blender eller bruk en stavmikser til suppen er helt glatt. Du kan eventuelt sile den. Smak til med salt og pepper.
Stek rekene raskt i en varm panne med litt olivenolje og krydre med salt, pepper og curry, gjør det samme med brokkoli.
Anrett på tallerken med reker og brokkoli og hakket gressløk.
Muligens et teit spørsmål men med curry menes da karri?
Photobscura
06-03-12, 01:33
Muligens et teit spørsmål men med curry menes da karri?
Nja, det skal vel liksom være det samme, men stort sett det norske krydderet du finner som heter karri er oftest mye tammere enn curry fra India eller Pakistan, synes jeg. Jeg pleier å kjøpe curry fra Rajah, da hot madras curry-powder som oftest er å finne i innvandrerbutikker. Eventuelt kan du bruke norsk karri og blande i litt ekstra chili og spisskummin for å gi den litt mer spenst.
Curry er uansett ikke en eget krydderurt, men en krydderblanding bestående av diverse skarpe krydderurter.
Tenkte prøve denne idag, har alt unntatt reker, kanskje svi litt bacon i stedet for.
Tenkte prøve denne idag, har alt unntatt reker, kanskje svi litt bacon i stedet for.
Den er veldig god med karrikrydret kyllingfilet også. :ja:
Tja, hva skal jeg si??
Ingen høydare her, lite blomkålsmak, kan være pga valg av buljong.. Veldig tykk. Valgte å spe med litt mer vann, men likevel. Hadde som sagt ikke reker til, men bacon og brokkoli. Greit nok, men blir nok ikke gjentatt med det første.
Denne virket kjempe god :-) Må testes
Denne virket kjempe god :-) Må testes
Den er god ;)
Anbefaler Tinas blomkålsuppe på det sterkeste (bytta ut melka med en pk fløte). Den desidert beste jeg har smakt, med litt chili og lime i. Tina er hun svenske kokken som har kampanjer med Kiwi nå. Bare å google "Tina blomkålsuppe"
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.