View Full Version : Nydelig marmorert formkake (med bilder)
Dangerous Nan McGrew
07-11-11, 20:16
4 egg
4 ss sukrin
1 dl kokosmel (http://www.iherb.com/Bob-s-Red-Mill-Organic-Coconut-Flour-Gluten-Free-16-oz-1-lb-453-g/10965?at=0&rcode=VEV355)
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
1 dl fløte
Marmorering:
100 g mørk sjokolade
2 ss fløte
Sett ovnen på 175 grader. Start med å smelte sjokoladen i vannbad på svak varme. Da kan den stå å smelte for seg selv, mens du gjør klar resten av kaken. Pisk egg og sukrin luftig. Sikt i kokosmel, bakepulver og vaniljepulver, og rør dette forsiktig inn. Røren blir raskt tjukk, men det er på grunn av kokosmelet, frykt ei! :) Tilslutt rører du inn fløten. Hell alt sammen i en papirkledd brødform.
Rør fløten inn i den smeltede sjokoladen. Den blir fort tjukk, men frykt ei nå heller (tihi). Klask sjokoladeblandingen oppi kakeblandingen, og rør gjennom den med en gaffel. Sett underverket i ovnen i cirka 30 - 35 minutter.
http://2.bp.blogspot.com/-nPMnTN-pRlM/Trgq1AZJxCI/AAAAAAAAA0w/Cd5kE4KuTAY/s1600/IMG_6627.jpg
Peppa Gris
07-11-11, 20:25
Denne må prøves, da får jeg endelig brukt det dyre kokosmelet til noe og :)
Den så innmari god ut!
Må bare spørre om noe... Merker man mye av kokossmaken i denne kaka? Fikser rett og slett ikke kokossmaken :p Det er jo så mange kaker og bakst som frister, men det er kokos i ganske mye av det :)
Dangerous Nan McGrew
08-11-11, 08:24
Denne må prøves, da får jeg endelig brukt det dyre kokosmelet til noe og :)
Den så innmari god ut!
Den er supergod! Jeg har en kake til her (http://knapperglansbilder.blogspot.com/2011/09/vaniljemuffins-trolig-de-beste.html)med kokosmel og du har mer du må bruke opp ;) Her har jeg laget eplekake, men kan fint lage muffins av den samme røra :)
Dangerous Nan McGrew
08-11-11, 08:26
Må bare spørre om noe... Merker man mye av kokossmaken i denne kaka? Fikser rett og slett ikke kokossmaken :p Det er jo så mange kaker og bakst som frister, men det er kokos i ganske mye av det :)
Ah, jeg har litt av den samme utfordringen med mandelmel. Det er så mye som frister, men samboer er allergisk :rolleyes: Har du smakt noe bakst med kokosmel? Jeg syns det er litt vanskelig å svare på, men jeg syns det er vaniljesmaken og sjokoladen som er mest fremtredende av smakene her.
Denne skal prøves til sønnens 18 årsdag til helgen!:sikle:
Ah, jeg har litt av den samme utfordringen med mandelmel. Det er så mye som frister, men samboer er allergisk :rolleyes: Har du smakt noe bakst med kokosmel? Jeg syns det er litt vanskelig å svare på, men jeg syns det er vaniljesmaken og sjokoladen som er mest fremtredende av smakene her.
Har bare smakt høykarbovarinater med kokos, og greide ikke smaken der. Men går jo an å laga ei kake, og liker jeg den ikke kan jeg gi den bort til noen kakemonser :D
Den står i ovnen nå :sikle: gleder meg til å smake etter middag :D
Denne så veldig fristende ut :D
Supergod! Jeg smeltet mer sjokolade enn i oppskriften. Nam!
Supergod! Jeg smeltet mer sjokolade enn i oppskriften. Nam!
Så flott. Da skal jeg jammen bake en kake i løpet av helgen, bare for å være snill med mannen. Han kastet lange blikk på en bløtkake på jobben i går, men var flink gutt og stod over.
Så - da blir det en hyggelig overrakselse her hjemme snart.. :D
Denne står i ovnen nå :D Hadde ikke sjokolade i skuffen, så jeg tok litt av røra og blandet inn kakao, søtning samt litt smeltet smør... Gleder meg til å smake!
Jeg brukte forøvrig også tagatesse, og senket steketempen til 155 ca.. Og den stekte ikke noe lenger enn 30 minutter og det funket fint. I min ovn kunne den sikkert stekt kortere også :)
Denne står i ovnen nå :D Hadde ikke sjokolade i skuffen, så jeg tok litt av røra og blandet inn kakao, søtning samt litt smeltet smør... Gleder meg til å smake!
Synes ofte kaker med kokosmel virker litt tørre, så jeg hadde et par ss med smeltet smør i selve røra også. Ble MEGET saftig og god! :sikle:
Neste gang skal jeg forsøke å bytte ut sjokoladen med revet limeskall :D
Oh, smør! Det skal jeg også prøve!! :spent:
Hm.. bedre og bedre det her. Sikkert godt å bruke julekrydder og lage krydderkake også *sulten nå ? nei da..*
Hm.. bedre og bedre det her. Sikkert godt å bruke julekrydder og lage krydderkake også *sulten nå ? nei da..*
Definitivt! Så herlig med kaker som er knallgode i utganspunktet, men allikevel med masse variasjonspotensiale :D :sikle:
når det står eggene og sukrin piskes luftig, meiner ein då eggedosis?? (nokon må ha ting veldig bokstavlig og inn med t-sjei ;)
når det står eggene og sukrin piskes luftig, meiner ein då eggedosis?? (nokon må ha ting veldig bokstavlig og inn med t-sjei ;)
Jepp, men blir vel ikke helt ordentlig eggedosis med sukrin, derfor ordvalget!
Har delt opp røra og testet ut ulike smaker, stekt i muffinsformer.
Plain røre med kokos - yes!
Blandet inn kakao, litt mer fløte og vaniljedråper og hadde 50/50 med plain røre og litt grovhakkede valnøtter - yes!
Rev litt limeskall og hadde litt dråper av lime i plain røre - yyyes!
Fylte en halv form med plain røre, la inn en liten skje med eplemos og noen korn kanel - yes til den også :D
For ei røre! :D
For ei røre! :D
Sånn skal jeg også prøve :heia:
Dvs alle mulige variasjoner i muffinsfomer
Sånn skal jeg også prøve :heia:
Dvs alle mulige variasjoner i muffinsfomer
Bare ikke forsøk for mange på en gang, man blir veeeldig mett av å smake på alle :p
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.