Jannik16
15-11-11, 19:11
Med bilder:
http://jannikej.blogg.no/1317232068_dagens_lavkarbomiddag.html
KYLLINGBRYST I FLØYTESAUS
Servert med grønnsaksfrikasse!
2 kyllingbryst.
salt & pepar.
Smør.
2 ss hakka timian.
2 ss hakka basilikum.
6 fedd kvitlauk.
1 chili.
smør.
100 g sukkererter.
200 g aspargesbøner.
1/2 blomkål.
2 gulrøtter.
1/2 squash.
100 g smør.
Salt og pepar.
2 kyllingbuljongterningar utblanda i 5 dl kokande vatn.
ca ein handfull kantarellar.
4 sjalottlauk.
4 fedd kvitlauk.
1 ss timian.
5 dl fløyte.
Kyllingbryst:
Salte og pepre kyllingbrysta og brun dei i smør.
Legg i ei ildfast form.
Finhakk urter, kvitlauk og chili og fres det i panna med smør.
Smør denne urteblandinga på kyllingbrysta og steik dei i ovn ved 170 grader i ca ti minutt.
Grønnsaksfrikasse:
Rens grønnsakene og del dei opp i bitar med so lik størrelse som mogleg, slik at koketida blir lik.
Kok opp i vatn m/salt.
Sik av vatnet og ha i små terningar med smør.
Fløytesaus:
Ha kyllingbuljongblandinga i ein kjele saman med kantarellar, hakka sjalottlauk, skiva kvitlauk og timian.
Kok ned til 3 dl.
Tilsett fløyte og kok opp.
Sil sausen.
http://jannikej.blogg.no/1317232068_dagens_lavkarbomiddag.html
KYLLINGBRYST I FLØYTESAUS
Servert med grønnsaksfrikasse!
2 kyllingbryst.
salt & pepar.
Smør.
2 ss hakka timian.
2 ss hakka basilikum.
6 fedd kvitlauk.
1 chili.
smør.
100 g sukkererter.
200 g aspargesbøner.
1/2 blomkål.
2 gulrøtter.
1/2 squash.
100 g smør.
Salt og pepar.
2 kyllingbuljongterningar utblanda i 5 dl kokande vatn.
ca ein handfull kantarellar.
4 sjalottlauk.
4 fedd kvitlauk.
1 ss timian.
5 dl fløyte.
Kyllingbryst:
Salte og pepre kyllingbrysta og brun dei i smør.
Legg i ei ildfast form.
Finhakk urter, kvitlauk og chili og fres det i panna med smør.
Smør denne urteblandinga på kyllingbrysta og steik dei i ovn ved 170 grader i ca ti minutt.
Grønnsaksfrikasse:
Rens grønnsakene og del dei opp i bitar med so lik størrelse som mogleg, slik at koketida blir lik.
Kok opp i vatn m/salt.
Sik av vatnet og ha i små terningar med smør.
Fløytesaus:
Ha kyllingbuljongblandinga i ein kjele saman med kantarellar, hakka sjalottlauk, skiva kvitlauk og timian.
Kok ned til 3 dl.
Tilsett fløyte og kok opp.
Sil sausen.