View Full Version : Fyll en paprika! (med bilder)
Dangerous Nan McGrew
25-11-11, 12:49
Fylt paprika kan serveres som et tilbehør (http://mariesmatmisjon.blogspot.com/2011/11/biff-med-spinatfylt-paprika.html), men også som et et måltid i seg selv. Et godt et også! :)
Til 4 fylte paprika: Kjøttdeig
4 paprika
1 løk
1 chili
1 fedd hvitløk
1 ss tomatpurè
2 ss seterrømme/ tyrkisk yoghurt/ creme fraiche
Ost
Salt, pepper og eventuelt annet krydder - jeg brukte basilikum og koriander
Sett i ovnen på 200 grader.
http://3.bp.blogspot.com/-WcqqofnsJ9o/Ts1hv72GCBI/AAAAAAAAA88/Tr9rlKwoes8/s1600/IMG_6834.JPG
Var min lunch i går.. Deilig :D
Fyll en paprika! (med bilder)
Jeg klarte ikke dy meg, den overskriften var ubetalelig :lol:
halkatlala
26-11-11, 19:11
steker du kjøttdeigen og blander med de andre ingrediensene først? hvor lenge skal de steke? jeg vil ha sånn til kveldsmat :sikle:
Dangerous Nan McGrew
26-11-11, 19:41
steker du kjøttdeigen og blander med de andre ingrediensene først? hvor lenge skal de steke? jeg vil ha sånn til kveldsmat :sikle:
Det var bra du spurte, for nå oppdaget jeg at selveste fremgangsmåten ikke var blitt med. Den er nå oppdatert på bloggen, og er som følger:
Start med å rense paprikaen og sett disse i en ildfast form. Stek kjøttdeigen, og ha deretter i parika, løk, chili, hvitløk, og tomatpurè. Stek til løken blir blank. Bland inn seterrømmen og smak til med krydder. Fyll paprikaen med blandingen, og topp med ost.
Dette blir goooood kveldsmat, kos deg! ;)
Dangerous Nan McGrew
26-11-11, 19:42
Jeg klarte ikke dy meg, den overskriften var ubetalelig :lol:
Hahaha ;)
Er dette en god rett for noen som prøver å venne seg til paprika-smaken? Jeg "liker" i utgangspunktet ikke paprika, mye fordi ingen andre i familien spiste det da jeg var liten, så da ble jeg aldri vant med smaken. Prøver å gjøre noe med det nå; putter endel småbiter av paprika i salaten min når jeg spiser det, men er fortsatt ikke helt paprika-venn. Ovnsbakte grønnsaker er ofte smaksmessig overlegne i forhold til å spise de samme grønnsakene råe, så jeg bør vel bare prøve ;p Men er det noe særlig forskjell i smaken på ovnsbakt vs rå paprika?
Stekt paprika er mye søtere, og har ikke den bitre skarpe smaken rå paprika har.
Dangerous Nan McGrew
26-11-11, 21:22
Er dette en god rett for noen som prøver å venne seg til paprika-smaken? Jeg "liker" i utgangspunktet ikke paprika, mye fordi ingen andre i familien spiste det da jeg var liten, så da ble jeg aldri vant med smaken. Prøver å gjøre noe med det nå; putter endel småbiter av paprika i salaten min når jeg spiser det, men er fortsatt ikke helt paprika-venn. Ovnsbakte grønnsaker er ofte smaksmessig overlegne i forhold til å spise de samme grønnsakene råe, så jeg bør vel bare prøve ;p Men er det noe særlig forskjell i smaken på ovnsbakt vs rå paprika?
Stekt paprika blir mye mildere i smaken enn fersk, og med fyll blir det litt som å gjemme de i salaten slik du forsøker nå :) Du kan jo også for eksempel forsøke de søte paprikanene, de lange.. Har en oppskrift her (http://mariesmatmisjon.blogspot.com/2011/11/biff-med-spinatfylt-paprika.html), så kan du se hvilken jeg mener :)
jeg må være rar jeg da, kan ikke fordra stekt paprika, den må være rå :p prøvd fyllt paprika et par ganger, men ender opp med å bare spise fyllet og ønske jeg ikke stekte paprikaen...
Jeg klarte ikke dy meg, den overskriften var ubetalelig :lol:
:lol: :ja:
Steketid? Det morsomme med paprika er jo at man kan fylle med alle mulige ting. Fikk lyst til å teste med en grønn en, med løk, cottage cheese, urter, champignong og kyllingpålegg,jeg.
Mildere og søtere smak høres bra ut; da vet jeg hva jeg skal teste til middag til uka :)
Pleier å fylle med kjøttdeig og masse fetaost. Nomnom. Også pleier jeg å dele de på langs isteden for å skjære av toppen. Synes det er lettere.:)
Hvor lenge skal de stå i ovnen?
Dangerous Nan McGrew
29-11-11, 20:51
Hvor lenge skal de stå i ovnen?
Ser at fremgangsmåten er blitt borte, så:
Start med å rense paprikaen og sett disse i en ildfast form. Stek kjøttdeigen, og ha deretter i parika, løk, chili, hvitløk, og tomatpurè. Stek til løken blir blank. Bland inn seterrømmen og smak til med krydder. Fyll paprikaen med blandingen, og topp med ost.
Sett i ovnen på 200 grader i cirka 20 - 30 minutter :eek:
Dangerous Nan McGrew
29-11-11, 20:53
Steketid? Det morsomme med paprika er jo at man kan fylle med alle mulige ting. Fikk lyst til å teste med en grønn en, med løk, cottage cheese, urter, champignong og kyllingpålegg,jeg.
Cirka 20 - 30 minutter :o og nammm! Eller hva med løk, sjampinjong, bacon, blåmuggost.... gaaaah! :D:)
Dangerous Nan McGrew
29-11-11, 20:53
jeg må være rar jeg da, kan ikke fordra stekt paprika, den må være rå :p prøvd fyllt paprika et par ganger, men ender opp med å bare spise fyllet og ønske jeg ikke stekte paprikaen...
Ja, du er litt rar ;) ;) Neida :D
Hadde dette igjen i dag. Alltid like godt! :sikle:
Har nesten helt glemt denne i sommer. Men i dag blir det midda/kveldsmat. :D
Dangerous Nan McGrew
13-08-12, 22:02
Har nesten helt glemt denne i sommer. Men i dag blir det midda/kveldsmat. :D
Er det ikke fint å ha noen som minner deg på at sånne gode ting fins? Det er noen favoritter som går i glemmeboka noen ganger, men da er det jo ekstra stas når man kommer på det igjen :D
:ja: Takk for en av mine favorittretter! :suss:
Dangerous Nan McGrew
13-08-12, 22:27
:ja: Takk for en av mine favorittretter! :suss:
Snill du er da :blomster:
Snill du er da :blomster:
Men er jo helt sant, jo! :) Tusen takk!
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.