View Full Version : Mandelflarn


Gerd
30-11-11, 19:56
Mandelflarn
(ca 30 stk)

125g smør
2ss sukrinmelis
2ss tagatose (fåes på helsekost eller funksjonellmat.no))
100 g finsnitta mandler( Tips: kjøp ferdig skiva mandelflak)
2 ss fløte
5ss finmalte skoldede mandler (malt 2 ganger)
1/2ts fiberhusk

Varm opp smør, tagatose og sukrinmelis til det er smelta
Trekk kjelen av plata
Visp inn fløte, malte mandler ,fiberhusk og rør dette klumpfritt.
Tilsett mandelflak og rør inn.

Settes på bakepapir med te-skje. Ha god avstand, de flyter utover.

Stekes på 140 grader midt i ovnen, 20-25 minutt. Skal bli godt brune. (bildet lyver litt, de virker lysere enn de faktisk er)

Avkjøles på bakepapiret.

http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=3195&albumid=318&dl=1322679306&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=318&pictureid=3195)

LineJM
30-11-11, 20:05
Høres deilig ut men hvor kommer kokosmelet inn i bildet? :confused:

Varm opp smør, tagatose og sukrinmelis til det er smelta
Trekk kjelen av plata
Visp inn fløte, kokosmel,fiberhusk og rør dette klumpfritt.
Tilsett mandelflak og rør inn.

Gerd
30-11-11, 20:13
rettet.

LineJM
30-11-11, 20:47
:D
Tusen takk. Flisespikkerbehovet er litt høyt i kveld. :o

Tiki
30-11-11, 22:11
Se der ja. Da prøver jeg kanskje like godt oppskrifta di, enn den jeg tengte å prøve meg på. Såg veldig godt ut.

senka
01-12-11, 00:27
Tusen takk Gard, for flere flotte oppskrifter :) Det blir Jul og kos for oss også på lavkarbo :p

St. Cecilie
02-12-11, 13:18
Åååh, mandelflarn har alltid vært min favoritt. Den skal lett lages i helgen. :D

Dietta
02-12-11, 13:38
:sikle:

FrkMarge
06-12-11, 21:34
går det an å bruke andre søtemidler?

Gerd
06-12-11, 21:38
Det må du nesten prøve deg frem med. Tagatose er litt for å få seigheten i tillegg til søtsmak.

Pc-snuppa
07-12-11, 21:55
Takk for denne, Gerd, denne MÅ jeg bare prøve:blomster:
Hadde lyst på noe kjeks aktig og mandelflarn er jo digg:D

FrkMarge
25-12-11, 01:39
jeg prøvde meg på denne i dag (av alle dager, men jeg har vært syk...), og de smaker jo himmelsk, men de blir ikke stive. De er mye og faller fra hverandre.
Hva har jeg gjort galt?

Jeg dobblet oppskriften og brukte grovhakkede mandler istedenfor mandelflak, men det skulle da ikke ha noe å si eller?
Jeg fordelte dem på 2 stekebrett og de hadde god nok plass til å flyte utover, men de svømmte i smør når jeg tok dem ut.

Tiki
08-12-12, 21:26
Lage denne i morgen kanskje.