View Full Version : Karamellstenger (julekaker)


Bik
06-12-11, 21:44
Disse ble supergode,og smaker helt vanlig kake :)
Karamellstenger:
100 mykt smør
3/4 dl tagatesse
2dl mandelmel
1/4 dl glutenmel
1/2 ts vaniljepulver
1/2 ts natron

Rør smør og tagatesse lyst og luftig
Bland det tørre og ha i.
Del deigen i to og rull til to pølser som trykkes flate på bakepapirkledd stekeplate.
Stekes på 150 grader midt i ovnen 12-15 min.
La de avkjøle nesten helt på stekeplata, skråskjær og legges på rist til de er helt avkjølt.
Oppbevares i kakeboks.

Tiki
07-12-11, 07:58
Minner meg om mine sirupspinner / brune pinner, så kanskje prøve disse.
Er smøret den eneste vesken her altså?

Benzo
07-12-11, 11:59
Hva lager karamellsmaken?

Bik
08-12-11, 16:48
Minner meg om mine sirupspinner / brune pinner, så kanskje prøve disse.
Er smøret den eneste vesken her altså?

Ja smøret er eneste veske.

Karamellsmaken må jo komme av smøret og tagatessen vil jeg tro.

langaard
08-12-11, 17:00
Ja smøret er eneste veske.

Karamellsmaken må jo komme av smøret og tagatessen vil jeg tro.
Ja, det var det smøret da, som ikke finnes i noen butikker jeg vet om:rolleyes:

berut
08-12-11, 17:10
Også var det den tagatosen også da. Har undersøkt på noen life butikker og sunkost, men nei. Tenkte å bestille på "funksjonell mat", men det ble jo svindyrt. 175,- for en boks ? Stemmer dette ?

Sanney
08-12-11, 17:27
funksjonellmat har en flat postpris på 100 kr. noen sunkost butikker har tagatesse eller kan ta det inn. min bestilte men de fikk ikke.. mulig utsolgt eller no.

Bik
08-12-11, 21:37
119,- på allergimat.no (og det er med frakt)

berut
09-12-11, 14:38
Så bra, takk skal du ha. Tagatesse + noget mer er bestilt.

frøken
09-12-11, 17:49
Mmm, de må jeg prøve.:p

apekatt1
10-12-11, 12:34
Litt off topic her, men tar ikke allergimat 119 kr i frakt, i tillegg til prisen for varen? Slik jeg forsto det, hvertfall. Vil prøve meg på disse, men må først få tagatosen i hus (på rimeligst måte ;) )

LineJM
10-12-11, 13:56
Litt off topic her, men tar ikke allergimat 119 kr i frakt, i tillegg til prisen for varen? Slik jeg forsto det, hvertfall. Vil prøve meg på disse, men må først få tagatosen i hus (på rimeligst måte ;) )
Sånn forsto jeg det også på nettsiden deres, men det så ut til at hvis man handler for 700,- eller mer så er frakten gratis.

Opheliia
13-12-11, 19:03
Alternativ oppskrift, for de av dere som ikke har tagatesse:

Karamellkaker 22-25 stykker

100 g smør
1 dl sukrin
2 1/4 dl mandelmel
1/2 ts bikarbonat/natron
1/2 ts vanilje

Visp smør og sukrin sammen, det skal bli kremaktig konsistens.
Bland sammen alt det tørre og deretter hell det i røren. Del deigen i to og rull dem til to lengder. Klapp dem forsktig til.

Stekes midt i ovnen på 175 grader i 12-15 minutter.
La lengdene kjølne litt og skjør dem deretter på skrå.

Det er ei oppskrift fra boka Bakeglede uten sukker;)

Slipper glutenmel for de av dere som reagerer på det:D

Motle05
14-12-11, 17:31
Hvor mange karber er det i disse?

Shamu
16-12-11, 18:02
Alternativ oppskrift, for de av dere som ikke har tagatesse:

Karamellkaker 22-25 stykker

100 g smør
1 dl sukrin
2 1/4 dl mandelmel
1/2 ts bikarbonat/natron
1/2 ts vanilje

Visp smør og sukrin sammen, det skal bli kremaktig konsistens.
Bland sammen alt det tørre og deretter hell det i røren. Del deigen i to og rull dem til to lengder. Klapp dem forsktig til.

Stekes midt i ovnen på 175 grader i 12-15 minutter.
La lengdene kjølne litt og skjør dem deretter på skrå.

Det er ei oppskrift fra boka Bakeglede uten sukker;)

Slipper glutenmel for de av dere som reagerer på det:D
Takk!
Disse skal prøves! :-)

berut
19-12-11, 16:12
Tagatosen er i hus, og jeg har laget karamellstenger. Disse var noe av det bedre vi har smakt. Knallgoe:). Må til med en ladning til før jul, for disse fikk ben å gå på.

Tasja
23-12-11, 23:20
Jeg lagde disse i dag. Kjempegode! :D Jeg tilsatte noen dråper toffee-stevia, så fikk kanskje litt sterkere karamellsmak.
Jeg ble ganske rumlete i magen av disse, så kanskje jeg ikke tåler tagatose så godt?

Bik
24-12-11, 00:13
Tagatosen er i hus, og jeg har laget karamellstenger. Disse var noe av det bedre vi har smakt. Knallgoe:). Må til med en ladning til før jul, for disse fikk ben å gå på.

Måtte også lage ny porsjon i går :p

Dietta
26-12-11, 10:39
Må bare skryte av disse :D Helt nydelige. Jeg trillet kuler som jeg trykket flate i stedet, men har fått like mange ben å gå på alikevell. Tror jeg må lage en ny runde om et par dager :)
Å, må huske å nevne at jeg lagte med tagatesse og kun mandelmel.

Imse
26-12-11, 16:17
Alternativ oppskrift, for de av dere som ikke har tagatesse:

Karamellkaker 22-25 stykker

100 g smør
1 dl sukrin
2 1/4 dl mandelmel
1/2 ts bikarbonat/natron
1/2 ts vanilje

Visp smør og sukrin sammen, det skal bli kremaktig konsistens.
Bland sammen alt det tørre og deretter hell det i røren. Del deigen i to og rull dem til to lengder. Klapp dem forsktig til.

Stekes midt i ovnen på 175 grader i 12-15 minutter.
La lengdene kjølne litt og skjør dem deretter på skrå.

Det er ei oppskrift fra boka Bakeglede uten sukker;)

Slipper glutenmel for de av dere som reagerer på det:D
Jeg laget disse i dag, med halvparten hermesats og tagatesse og de ble skikkelig sprø og smakte brune pinner:D Veldig gode! Skikkelige småkaker!

Bik
26-12-11, 16:27
Jeg laget disse i dag, med halvparten hermesats og tagatesse og de ble skikkelig sprø og smakte brune pinner:D Veldig gode! Skikkelige småkaker!

Hva er hermesats?

Dietta
26-12-11, 17:08
Hva er hermesats?
Det lurer jeg på også ;)

j88
26-12-11, 17:21
hermesats er et søtsning middel, vet ikke om de selger det i norge, men jeg har kjøpt det i sverige.

Imse
26-12-11, 17:51
Hermesetats= søtningsmiddel kjøpt i sverige. http://www.hermesetas.se/


Hermesetas Strö

Med Fructofibres® (inulin och oligofruktos).
Lika sött som socker, men har med 90 % mindre kalorier än socker.
Det är lämpligt för matlagning och bakning eller för att strö på bär och müsli

Dietta
12-01-12, 23:36
Disse ble veldig populære her i julen, både bladt høy- og lavkarbere. Har tenkt at disse må være supre å smuldre opp og bruke som bunn i ostekake. Greit hvis man ønsker kjeks-konsistens i stedet for mandelbunn.
Noen som har prøvd ?

Tasja
23-05-12, 19:24
Jeg bare lurer på om dere som har laget de får noe "høyde" på kakene? Mine er gjerne en og en halv/to cm når den er i ovnen, men i det jeg tok brettet ut falt den helt sammen. :eek: Gjør deres også det? Er det eventuelt noe jeg kan gjøre for å beholde luften i kakene? :p

Dietta
24-05-12, 00:33
Mine ble flate som pannekaker, men veldig gode da :)

Imse
22-11-12, 09:44
Dytter opp denne. Verdens beste lavkarbokjeks. Her skal det bakes til jul. Yummi!

Ziltoidia
26-11-12, 12:03
Mandelmel... vil det si finmalte mandler eller fettredusert mandelmel?

Imse
26-11-12, 14:11
Mandelmel... vil det si finmalte mandler eller fettredusert mandelmel?
Mandelmel som er avfettet.

Sugarmom
26-11-12, 21:49
herlig :)) Skal prøves! Må man ha glutenmel i??

Imse
26-11-12, 21:50
herlig :)) Skal prøves! Må man ha glutenmel i??
Går helt fint uten. Erstatt med mandelmel. Synes ikke glutenet tilfører noe spesielt jeg.

Timona
29-11-12, 07:18
Disse er knallgode, men mine blir helt myke. Er det meningen?
( jeg brukte bakepro istedenfor glutenmel)

Imse
29-11-12, 10:07
Disse er knallgode, men mine blir helt myke. Er det meningen?
( jeg brukte bakepro istedenfor glutenmel)
Burde ikke ha noe å si, men det er mulig du må steke litt lengere. I min ovn må jeg steke nærmere 20 min. Og husk å avkjøle på rist som med andre smkaker, så ikke dampen gjør de myke.

Sugarmom
29-11-12, 20:05
herregud så godt :)))) erstattet soyamel med whey protein! knall!

Ziltoidia
29-11-12, 20:09
Mandelmel som er avfettet.

Takker :D
Noe sier meg at dette blir det første jeg lager når jeg kommer hjem til jul. ^^,

Idarull
14-12-12, 15:13
Ser at disse er populære. Noe som knaser høres jo godt ut! Skal man lage to litt flate lengder som også er litt brede?

Imse
14-12-12, 15:42
Ser at disse er populære. Noe som knaser høres jo godt ut! Skal man lage to litt flate lengder som også er litt brede?
Ja.

Bik
20-01-13, 17:38
Disse ble veldig populære her i julen, både bladt høy- og lavkarbere. Har tenkt at disse må være supre å smuldre opp og bruke som bunn i ostekake. Greit hvis man ønsker kjeks-konsistens i stedet for mandelbunn.
Noen som har prøvd ?

Det skal jeg prøve. Har lenge hatt lyst på "vanlig" ostekake med kjeks :)

Imse
18-03-13, 11:51
Disse skal bakes til påsketur:D For i påsken føler jeg for å ha noe søtt, jeg vil rett og slett.

Moogie
03-05-13, 21:50
Bakte to porsjoner med disse idag. Namnam! Har tenkt å bruke noen til ostekake kjeksbunn, men ungan syns de var så gode at en hel porsjon gikk på høykant. Bakte uten glutenmel. Det fungerte supert.

Moogie
21-11-13, 21:17
Jeg har bakt disse mange ganger nå og de er bare så gode! Sist så tok jeg dobbelporsjon på jobb og de gikk fort. Alle syns de var supergode! Så nåhar jeg bakt en dobbel porsjon igjen som jeg skal ta med meg på jobb til fredagskaffen :)

Imse
21-11-13, 21:21
Beste lavkarbo småkaker. Jeg gleder meg til jul og disse kakene!

Ziltoidia
21-11-13, 21:33
Yup. Disse er helt klart noe av det beste jeg lager rundt juletider. Namnamnam. Gleder meg allerede til å sette igang med baksten. :p

vaskeklut
22-11-13, 00:21
Har noen testa med Sukrin Gold i stedet for tagatesse?

Imse
22-11-13, 09:42
Har noen testa med Sukrin Gold i stedet for tagatesse?
Ikke enda, men skal gjøre det neste gang.

Moogie
22-11-13, 17:06
Har noen testa med Sukrin Gold i stedet for tagatesse?

Ja, det har jeg gjort og syns ikke det fungerte så bra. Blir veldig sterk metalisk ettersmak. Ikke like sterk som med ren sukrin men den kom alikevel frem, syns jeg. Men fungerer fint om man blander ca halvt om halvt :) eller jeg blander ren sukrin og ren tagatOse (eller ev. Tagatesse) ca halvt om halvt. Med sukrin gold har jeg balndet ca 2/3 del sukrin gold og 1/3 del tagatose. Det er jo også tagatosen som gir denne gode karamelsmaken.

vaskeklut
22-11-13, 17:46
Moogie:
Er det ikke forskjell på tagatesse og tagatose? I oppskrifta står det tagatesse...
I tillegg ser det ut som at du motsier deg selv? Først sier du at Sukrin Gold ikke fungerer så bra pga metallisk smak, men til slutt i posten din fungerer det fint? Hva er det du egentlig mener her?

Moogie
23-11-13, 18:12
Moogie:
Er det ikke forskjell på tagatesse og tagatose? I oppskrifta står det tagatesse...
I tillegg ser det ut som at du motsier deg selv? Først sier du at Sukrin Gold ikke fungerer så bra pga metallisk smak, men til slutt i posten din fungerer det fint? Hva er det du egentlig mener her?

Skulle skrive litt mer tydelig. Beklager! Ser at jeg stoppet midveis i den siste settningen. Litt for travelt! Har rettet nå. Kom det bedre frem?

Altså aleine, syns jeg at Sukrin gold ga litt mye metalisk smak som sukrin gir. Den var mye bedre enn bare sukrin aleine, men alikevel kjente jeg den ettersmaken. Så jeg hadde litt mer tagatose oppi neste gang og da funket det fint. Med ren sukrin så var det ca halvt om halvt med enten tagatose eller Tagatesse (blir noe søtere med tagatessen). Med Sukrin gold (som har jo noe tagatose i seg allerede) så hadde jeg ca 2/3 sukrin gold og 1/3 del tagatose. Jeg bruker også å ta noen droper med stevia karamel, men har ikke husket å gjøre det hver gang. Det var nå det jeg har prøvd. Ikke sikkert andre reagerer like mye på smaken som jeg gjorde. Gubben min komenterte den ettersmaken. Men jeg har ikke hørt noen av kollegaene mine som har spist den doble porsjonen to ganger. :)

Tagatose er ren produkt, en type karbohydrat (probiotisk fiber) som finnes i melkeprodukter, så egentlig en type melkesukker. Mens Tagatesse er et merkenavn på et blandings søtningstoff. Den inneholder tagatose (39,9%) men også isomalt (39,92%) og sucralose (0,02%). Jeg har i det siste bare brukt ren tagatose i blanding med sukrin eller sukrin gold. Men har også brukt Tagatesse.

senka
25-11-13, 21:27
Hei :)
De fleste julekakene er ikke søtet med sukrin :(
Har dere noen råd / oppskrifter for oss som ikke tåler noe annet enn sukrin.
Takker på forhånd :blomster::hjelp:

Imse
27-11-13, 12:39
Hei :)
De fleste julekakene er ikke søtet med sukrin :(
Har dere noen råd / oppskrifter for oss som ikke tåler noe annet enn sukrin.
Takker på forhånd :blomster::hjelp:
Prøv med sukrin du, jeg er temmelig sikker på at det blir noen gode småkaker likevel. Jeg har laget disse med i allefall halvparten sukrin vet jeg( pga mangel på tagatesse), vet de ble gode.
Jeg blander ofte sukrin og stevia for å balansere søtsmaken da jeg ikke takler bismaken av noen av de om jeg søter nok for å få det søtt.

Filifjonka
27-11-13, 13:28
Desse skal altså prøvast!

vaskeklut
27-11-13, 15:22
Prøv med natreen, splenda eller canderel, senka?

senka
27-11-13, 22:16
Prøv med natreen, splenda eller canderel, senka?

Takk for tips klut, snill du er som vanlig :):)
Hva er best for magen, har ikke så mye erfaring med det,bruker bare sukrin.
Ble dårlig av tagatesse i fjor,aldri mer :rolleyes:

senka
27-11-13, 22:23
Prøv med sukrin du, jeg er temmelig sikker på at det blir noen gode småkaker likevel. Jeg har laget disse med i allefall halvparten sukrin vet jeg( pga mangel på tagatesse), vet de ble gode.
Jeg blander ofte sukrin og stevia for å balansere søtsmaken da jeg ikke takler bismaken av noen av de om jeg søter nok for å få det søtt.

Takk, takk Imse :):) må prøve uansett.
Var alltid glad i julebakst før jeg begynte på lavkarbo og lagde kjempe mange
slag .Ikke bare 7 slag,og i tillegg jobbet jeg som baker :D
Nå savner jeg det veldig...å bake, å bake :(

langaard
27-11-13, 22:42
Takk, takk Imse :):) må prøve uansett.
Var alltid glad i julebakst før jeg begynte på lavkarbo og lagde kjempe mange
slag .Ikke bare 7 slag,og i tillegg jobbet jeg som baker :D
Nå savner jeg det veldig...å bake, å bake :(

De eneste kakene jeg "baker" er kjøttkaker :p

vaskeklut
27-11-13, 22:59
Takk for tips klut, snill du er som vanlig :):)
Hva er best for magen, har ikke så mye erfaring med det,bruker bare sukrin.
Ble dårlig av tagatesse i fjor,aldri mer :rolleyes:
Det er individuelt hva vi reagerer på, men jeg personlig har aldri hatt et problem med Natreen i hvert fall :)

Hyper
27-11-13, 23:49
Er dette det samme som tagatesse?..

http://www.iherb.com/NuNaturals-Presweet-Tagatose-1-lb-454-g/46825#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=tagatose&rc=5&sr=null&ic=1

nellie
28-11-13, 00:02
Er dette det samme som tagatesse?..

http://www.iherb.com/NuNaturals-Presweet-Tagatose-1-lb-454-g/46825#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=tagatose&rc=5&sr=null&ic=1



Jeg troooor det er ren tagatose.

Lillemy71
28-11-13, 07:32
Jeg troooor det er ren tagatose.

Jeg har bestilt det som ren tagatose ja (får det vel snart håper jeg) og det står ingenting i beskrivelsen om at det er blandet med noe, så jeg antar det er ren tagatose. Iherb er jo veldig flinke med å gi innholdsfortegnelse på varene sine :)

Mimou
01-12-13, 18:43
Å, dette var de eneste julekaker jeg ville savnet! De skal prøvebakes rett før jul :) ellers blir de borte for fort. Takk for oppskrift og mange alternativ :)

Julie-
02-12-13, 14:08
Aah, disse kakene var fantastisk gode! Måtte ta meg sammen for å ikke overspise. Nå blir ikke jula noe problem :D
Brukte mest tagatesse og litt stevia med toffee, også glemte jeg natron, uten at det gjorde noe som helst. Syns også det var godt med et dryss kanel på toppen :) Herlig!

nellie
03-12-13, 10:45
Jeg er glad jeg tåler gluten, for glutenmel er virkelig gull verdt i småkaker.

Imse
04-12-13, 15:58
Jeg er glad jeg tåler gluten, for glutenmel er virkelig gull verdt i småkaker.
Jeg synes ikke det var noen forskjell med og uten glutenmel i disse. Har du prøvd disse uten? Jeg laget nemlig to porsjoner en gang og hverken jeg eller gjestene syntes det var noen forskjell. I andre kaker skal jeg ikke uttale meg, for det aner jeg ikke( jeg måtte kaste mitt mel, jeg reagerer på gluten).

nellie
04-12-13, 16:44
Jeg synes ikke det var noen forskjell med og uten glutenmel i disse. Har du prøvd disse uten? Jeg laget nemlig to porsjoner en gang og hverken jeg eller gjestene syntes det var noen forskjell. I andre kaker skal jeg ikke uttale meg, for det aner jeg ikke( jeg måtte kaste mitt mel, jeg reagerer på gluten).

Ikke disse, men jeg har prøvd mye annet med og uten glutenmel og får alltid et bedre resultat med glutenmel.

Moogie
04-12-13, 22:47
Jeg syns faktisk disse var bedre uten gluten

nellie
05-12-13, 17:29
Finnes tagatesse fortsatt i butikken? Tåler det overhodet ikke, men..

j88
05-12-13, 17:37
Finnes tagatesse fortsatt i butikken? Tåler det overhodet ikke, men..

Finnes forsatt i helsekostbuikker. Iallfall på sunkost

nellie
05-12-13, 18:12
Brukte en blanding av Sukrin gold og agavesirup, jeg. Smakte nydelig,:)

vimsen85
10-12-13, 10:05
Jeg lagde disse uten glutenmel og de var nyyyydelige! Storfornøyd :)

Mimou
10-12-13, 11:48
Jeg lagde disse uten glutenmel og de var nyyyydelige! Storfornøyd :)


Hva brukte du i stedet da? :)

Butterfly83
10-12-13, 14:00
Man kan bare bytte det ut med litt ekstra mandelmel :) Jeg skal lage disse i kveld. Gleder meg :) Men spørs om det er så lurt for vekta mi. Kommer til å spise opp alle :)

Mimou
10-12-13, 15:34
Ahaaaa!

Butterfly83
10-12-13, 20:54
Disse ble helt syyykt gode! Mine ser ikke helt ut som på bildet, men smaken var topp :) De ble lysere og så litt tørrere og mer matte ut. Jeg droppa glutenmel.

Imse
10-12-13, 21:25
Disse ble helt syyykt gode! Mine ser ikke helt ut som på bildet, men smaken var topp :) De ble lysere og så litt tørrere og mer matte ut. Jeg droppa glutenmel.
De på bildet er nok laget av den tidligere varianten av mandelmel som var brunt. Funksjonell mat har laget en ny versjon avfettet mandelmel som er lys, sikkert den du brukte.

Butterfly83
10-12-13, 21:32
Ja jeg tror jeg brukte lyst. Smakt nå som de er kalde,og det er en anelse litt for syrlig smak. Lurer på om jeg kan ha tatt i litt for mye natron? Tenker kanskje jeg blander tagatesse med bittelitt annen søtning neste gang, og litt mindre natron.

millah
09-12-14, 11:56
Denne har jeg prøvd! Riktignok med hornsalt i stedet for natron. Kakene ble helt myke og porøse, men jeg antar at jeg enten tok litt for lite "mel" eller stekte for kort tid. Snaddergodt var det uansett! Neste gang skal jeg være mer nøyaktig med målene, så kanskje det blir kaker jeg faktisk kan servere (og ikke bare snadder-smuler).

Jammo
10-12-14, 22:33
Alternativ oppskrift, for de av dere som ikke har tagatesse:

Karamellkaker 22-25 stykker

100 g smør
1 dl sukrin
2 1/4 dl mandelmel
1/2 ts bikarbonat/natron
1/2 ts vanilje

Visp smør og sukrin sammen, det skal bli kremaktig konsistens.
Bland sammen alt det tørre og deretter hell det i røren. Del deigen i to og rull dem til to lengder. Klapp dem forsktig til.

Stekes midt i ovnen på 175 grader i 12-15 minutter.
La lengdene kjølne litt og skjør dem deretter på skrå.

Det er ei oppskrift fra boka Bakeglede uten sukker;)

Slipper glutenmel for de av dere som reagerer på det:D

:sikle:

Lurer på å ha en bakedag i morgen :)

Yrla
25-04-16, 08:02
Alternativ oppskrift, for de av dere som ikke har tagatesse:

Karamellkaker 22-25 stykker

100 g smør
1 dl sukrin
2 1/4 dl mandelmel
1/2 ts bikarbonat/natron
1/2 ts vanilje

Visp smør og sukrin sammen, det skal bli kremaktig konsistens.
Bland sammen alt det tørre og deretter hell det i røren. Del deigen i to og rull dem til to lengder. Klapp dem forsktig til.

Stekes midt i ovnen på 175 grader i 12-15 minutter.
La lengdene kjølne litt og skjør dem deretter på skrå.

Det er ei oppskrift fra boka Bakeglede uten sukker;)

Slipper glutenmel for de av dere som reagerer på det:D

Her er det 1 dl sukrin. Skal det ikke være 2 siden tagatose er dobbelt så søtt som sukker? hadde det vært sukker skulle man da ha brukt 1,5 dl. Og sukrin er 70% så søtt som sukker og derfor må man ta mer enn om det var sukker, nærmere 2 dl??