View Full Version : Holdbarhet på fett?


Marella77
08-12-11, 18:05
Hei.

Jeg har litt kraft / fett i en skål i kjøleskapet etter jeg stekte kyllingfilet i stekepose. Noen som vet med sikkerhet hvor lang holdbarhet det er på dette? Tenker å bruke det i en saus eller en suppe...

:)

Gerd
08-12-11, 18:19
Holder noen dager i vertfall :ja:

Er det ei stund til du skal bruke det, ja så frys det ned.

Marella77
08-12-11, 18:33
Holder noen dager i vertfall :ja:

Er det ei stund til du skal bruke det, ja så frys det ned.

Tusen takk, tenkte ikke på å fryse det...

Hvordan får jeg slettet tråder jeg har startet? vet du det Gerd?

Aline
08-12-11, 23:01
Tror ikke du kan gjøre det selv? Men prøv å trykke på trådverktøy rett over det første innlegget :)

Marella77
09-12-11, 00:05
Tror ikke du kan gjøre det selv? Men prøv å trykke på trådverktøy rett over det første innlegget :)

Har prøvd det, går ikke...

Gerd
09-12-11, 08:40
Har prøvd det, går ikke...

Bare moderatorer og adm. som kan slette tråder :ja:

smgj
09-12-11, 09:09
Hei.

Jeg har litt kraft / fett i en skål i kjøleskapet etter jeg stekte kyllingfilet i stekepose. Noen som vet med sikkerhet hvor lang holdbarhet det er på dette? Tenker å bruke det i en saus eller en suppe...

:)
Selve fettet har laaaang hodbarhet - 2 uker iallfall uten problemer.
Kraften som antakelig har samlet seg under fettet har kortere. Jeg vil tro maks 1 uke før det er fare for at den surner. Sålenge fettlokket er ubrutt over krafta fungerer det som en hermetisering "light" og gir økt holdbarhet i forhold til kraft uten fettlokk.

Den gode nyheten er at kraften lukter dårlig når den blir dårlig... så inntil da kan du bruke begge deler. :)

Og ja, det er forskning fra kjøleskapet som gjør at jeg vet dette... :D

Marella77
09-12-11, 10:13
Bare moderatorer og adm. som kan slette tråder :ja:

Må jeg skrive mail til dem om å slette den og den tråden da?

Selve fettet har laaaang hodbarhet - 2 uker iallfall uten problemer.
Kraften som antakelig har samlet seg under fettet har kortere. Jeg vil tro maks 1 uke før det er fare for at den surner. Sålenge fettlokket er ubrutt over krafta fungerer det som en hermetisering "light" og gir økt holdbarhet i forhold til kraft uten fettlokk.

Den gode nyheten er at kraften lukter dårlig når den blir dårlig... så inntil da kan du bruke begge deler. :)

Og ja, det er forskning fra kjøleskapet som gjør at jeg vet dette... :D

Hehe, må smile. Jeg tenkte: Hvordan vet henne dette? Og så kom dette med forskning fra kjøleskapet... hehe. Takk for tilbakemeldingen. Jeg skal ta en luktetest... :eek: :)

Gerd
09-12-11, 10:14
ja, og legge ved link til trådene :ja:

Marella77
09-12-11, 10:26
ja, og legge ved link til trådene :ja:

Ok, tusen takk :)

Brokkoli
10-12-11, 16:31
Er det denne tråden du har lyst til å slette? Isåfall synes jeg den kan stå, det er sikkert flere som lurer på dette i disse ribbetider :)

Marella77
10-12-11, 18:11
Er det denne tråden du har lyst til å slette? Isåfall synes jeg den kan stå, det er sikkert flere som lurer på dette i disse ribbetider :)

Ja, det var bl.annet denne ja... Syns jeg har startet så alt for mange tråder nå... hehe... Men kan la den være ;)

macadamia79
12-12-11, 15:58
Kan også fryses i sånne isterningsposer for enkel porsjonering senere.