Gerd
11-12-11, 13:12
Delfiakake
200g. mørk sjokolade (jeg brukte sukkerfritt sin)
4 ss sterk kaffe
250g. delfiafett
3 egg (str. m)
3 ss sukrinmelis
Hjemmelaget marsipan, mengde etter ønske
1,5 dl grovhakka valnøtter
Hjemmelaget gele av 3dl. væske
Valgfri kjeks ( kan utelukkes)
---------------------------------------------------------------------
Gele og marsipan bør lages ferdig dagen før.
Gele:
2dl funlight saft bringebær
1dl vann
4ts gelantinpulver
Kok opp saft og vann
Trekk kjelen til side
Rør ut gelantinpulveret med 3-4ts lunka vann i en bolle. Rør 1 minutts tid.
Hell den varme saften over gelantinen og rør godt.
Helles i passende form, og avkjøles.’
Marsipan
100g malte skoldede mandler ( jeg malte det 2 ganger)
50g sukrinmelis
15 dråper stevia m/smak ( eller mandlessens/vaniljeessens)
1/2 ts tragant
1 eggehvite
--------------------------------------------------------------------
-Smelt sjokolade, delfia og kaffe over svak varme. Dra kjelen til siden.
Så begynner du med resten, imens sjokoladen avkjøles litt.
-Kle en brødform med bakepapir
-Klargjør marsipan: Kjevle ut og skjær i passende stykker
-Del gele i passende biter
-Visp eggedosis av egg og sukrinmelis
-Tilsett sjokoladen og hakka valnøtter og visp godt sammen
-Legg røren lagvis med biter av marsipan og ev. kjeks( 1-2 lag)
-Spar litt sjokolade til toppen
-Legg på gelebiter og trykk litt ned, og smør resten av sjokoladen fint utover
- Settes kjølig
http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=3208&albumid=318&dl=1323605401&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=318&pictureid=3208)
200g. mørk sjokolade (jeg brukte sukkerfritt sin)
4 ss sterk kaffe
250g. delfiafett
3 egg (str. m)
3 ss sukrinmelis
Hjemmelaget marsipan, mengde etter ønske
1,5 dl grovhakka valnøtter
Hjemmelaget gele av 3dl. væske
Valgfri kjeks ( kan utelukkes)
---------------------------------------------------------------------
Gele og marsipan bør lages ferdig dagen før.
Gele:
2dl funlight saft bringebær
1dl vann
4ts gelantinpulver
Kok opp saft og vann
Trekk kjelen til side
Rør ut gelantinpulveret med 3-4ts lunka vann i en bolle. Rør 1 minutts tid.
Hell den varme saften over gelantinen og rør godt.
Helles i passende form, og avkjøles.’
Marsipan
100g malte skoldede mandler ( jeg malte det 2 ganger)
50g sukrinmelis
15 dråper stevia m/smak ( eller mandlessens/vaniljeessens)
1/2 ts tragant
1 eggehvite
--------------------------------------------------------------------
-Smelt sjokolade, delfia og kaffe over svak varme. Dra kjelen til siden.
Så begynner du med resten, imens sjokoladen avkjøles litt.
-Kle en brødform med bakepapir
-Klargjør marsipan: Kjevle ut og skjær i passende stykker
-Del gele i passende biter
-Visp eggedosis av egg og sukrinmelis
-Tilsett sjokoladen og hakka valnøtter og visp godt sammen
-Legg røren lagvis med biter av marsipan og ev. kjeks( 1-2 lag)
-Spar litt sjokolade til toppen
-Legg på gelebiter og trykk litt ned, og smør resten av sjokoladen fint utover
- Settes kjølig
http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=3208&albumid=318&dl=1323605401&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=318&pictureid=3208)