arnakristin
20-12-11, 19:43
Dette temaet har vært tatt opp flere ganger før her på forumet, men tar med denne artikkelen med tanke på alle de nye som er i startgropa.
Husk at bare smør er smør :D
Vet du dette om Margarin? (http://www.elskmat.no/vet-du-dette-om-margarin/)
11/12-2011 av Astrid
Gunnar Lindgren holder et foredrag om hvordan margarin fremstilles og hvilke kjemikalier som benyttes i fremstillingen. Vil du spise Vita “Hjertego” etter du har lest dette? Her er en liten oppsummering av hans foredrag.
“Sannheten om margarin” – Gunnar Lindgren
Hva er bakgrunn for utvikling av margarin/kunstig smør? I Frankrike utlyste de en konkurranse om hvordan man kunne lage et kunstig smør. Da hadde de ikke mange kjemiske muligheter til å lage kunstig smør, det ble litt animalsk fett i margarinet på starten. Men nå har de større kjemiske muligheter til å tilvirke dette. Det gjør at tilvirkningen av vegetabilske oljer og margarin er veldig usunn.
Husk at bare smør er smør :D
Vet du dette om Margarin? (http://www.elskmat.no/vet-du-dette-om-margarin/)
11/12-2011 av Astrid
Gunnar Lindgren holder et foredrag om hvordan margarin fremstilles og hvilke kjemikalier som benyttes i fremstillingen. Vil du spise Vita “Hjertego” etter du har lest dette? Her er en liten oppsummering av hans foredrag.
“Sannheten om margarin” – Gunnar Lindgren
Hva er bakgrunn for utvikling av margarin/kunstig smør? I Frankrike utlyste de en konkurranse om hvordan man kunne lage et kunstig smør. Da hadde de ikke mange kjemiske muligheter til å lage kunstig smør, det ble litt animalsk fett i margarinet på starten. Men nå har de større kjemiske muligheter til å tilvirke dette. Det gjør at tilvirkningen av vegetabilske oljer og margarin er veldig usunn.