View Full Version : Kost og gravide- for de som må ha det inn med teskje..


lucifine
23-12-11, 14:48
Kan de som er gravide spise ubegrenset grønnsaker og tillate seg litt frukt samt spise kjøtt/fisk/melkeprodukter (ost, fløte, biola osv)? Er det en fullverdig kost? Er det enda lchf da eller blir det generell lavkarbo?

Vet at det anbefales å øke kh inntak til 50+ under en graviditet men hvordan får man i seg nok uten å kludre til kostholdet? 50+ virker som veldig mye for de som er vant til ca 15kh..

Er de tnoen som kan hjelpe meg å lage en ukesmeny sånn at jeg ser svart på hvitt hva som er fornuftig?

lucifine
25-12-11, 18:20
Dytter opp denne

Kitt
25-12-11, 18:42
Fedon Lindbergs liberale lavkarbo- filosofi er glimrende for gravide som ikke har svangerskapsdiabetes! Les deg opp om det om du lurer. Han har vel menyer i bøkene sine også!


Det sies at man ikke bør være i ketose når man er gravid, derav råd om å ligge godt over 50 karber pr dag. Det har ikke noe med hva DEN GRAVIDE mener er bra for HENNE, men hva som er bra for LITEN BABY!

Alle typer grønnsaker, litt frukt, grovt brød og melk, så er man fort over ketosegrensen uten å ta for hardt i !

lucifine
25-12-11, 19:43
Takk for svar!

Selvsagt handler det om hva som er best for babyen, det syntes jeg sier seg selv? Må man spise brød? Kan jeg ikke spise ubegrenset grønnsaker, kjøtt, ost, fett og litt frukt? Eller er det bare dumt og vanskelig av meg?

Kitt
25-12-11, 19:58
Du må ikke spise brød, men en skive eller 2 grovt Lindbergbrød pr dag øker karbene uten å ta av liksom! Er bare 18k/100g så 2 tynne skiver med masse digg lavkarbopålegg/proteiner gir deg både karber og masse annet sunt!:)

Desverre er det langt fra alle som mener hensynet til babyen veier tyngst. Heldigvis er det en selvfølge for de fleste av oss, men har opplevd urovekkende ting både som privatperson og som sykepleier. Noen er så opphengt i å holde vekten lavest mulig gjennom svangerskapet at de ikke tar hensyn til hverken babyen eller seg selv!:(

Det finnes en flott mellomting og jeg og maaaange med meg mener Lindberg er et glimrende kosthold under et svangerskap!:)

krokodillen
25-12-11, 21:54
Jeg spiste Lindberg-mat under siste svangerskap.

Ikke noe brød, men litt knekkebrød: Fiberrik eller Fiberplus har lite karbohydrater. Nå lager jeg selv istedet, og de smaker mye bedre. Tror de jeg lager er de samme som heter Nannahs knekkebrød her inne, jeg fant oppskriften i boka til Hexeberg.

Ellers spiste jeg litt linser og bønner, og der er en god del karbohydrater. Grønnsaker og bær, og jeg spiste også en frukt iblant.

Jeg var i kjempegod form på dette kostholdet, og hadde betydelig mer energi enn i første svangerskap på "normalt" kosthold. Alle prøver var kjempefine hele veien.

Carisma
25-12-11, 23:25
Linser, bønner og fullkornsris kan brukes i stedet for brød.