gamlebyen
06-01-12, 11:14
Du trenger:
3 eggehvitter
3 eggeplommer
3 dl fløte
ca 2 dl kokosmelk
kokosmasse
søtningsmiddel
Fremgangsmåte:
Sørg for at eggene har romtemepratur, da går det litt kjappere. Og at boller og visp er gullende rene.
Stivpisk hvittene slik at du kan snu bollen oppned uten de faller ut.
Pisk eggeplommene til eggedosis.
Stivpisk kremfløte og søtningsmiddel.
I bollen med krem, bland inn litt og litt av kokosmelken. Du kan piske opp kremen etterhvert, men vær forsiktig. Ha i ønsket mengde kokosmasse.
Vend så eggedosisen inn i kremen, før du vender eggehvittene inn i kremblandingen også. Vær tålmodig! Her er det vikitg at man tar vare på luften i kremen og eggehvittene, så bruk litt tid og rolige bevegelser.
Når alt er blandet, sett bollen i frysen. Husk at du må røre i blandingen ca to ganger i timen for å unngå at det danner seg store iskrystaller.
Server gjerne med varm sjokoladesaus.
3 eggehvitter
3 eggeplommer
3 dl fløte
ca 2 dl kokosmelk
kokosmasse
søtningsmiddel
Fremgangsmåte:
Sørg for at eggene har romtemepratur, da går det litt kjappere. Og at boller og visp er gullende rene.
Stivpisk hvittene slik at du kan snu bollen oppned uten de faller ut.
Pisk eggeplommene til eggedosis.
Stivpisk kremfløte og søtningsmiddel.
I bollen med krem, bland inn litt og litt av kokosmelken. Du kan piske opp kremen etterhvert, men vær forsiktig. Ha i ønsket mengde kokosmasse.
Vend så eggedosisen inn i kremen, før du vender eggehvittene inn i kremblandingen også. Vær tålmodig! Her er det vikitg at man tar vare på luften i kremen og eggehvittene, så bruk litt tid og rolige bevegelser.
Når alt er blandet, sett bollen i frysen. Husk at du må røre i blandingen ca to ganger i timen for å unngå at det danner seg store iskrystaller.
Server gjerne med varm sjokoladesaus.