View Full Version : Pølse- og oste "muffins"
Pølse- og oste "muffins"
Disse egg "muffinsene" er en mettende frokost som kan spises i farten. Lag dem på forhånd og varm dem i mikro'n for en rask ta-med-frokost.
115 g kalkunpølse
1/2 hakket grønn paprika
1/4 løk, hakket
5 store egg
1 stor boks (2 små) skivede champignon
50 g revet lett gulost
Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en muffinsform-panne eller bruk store muffinsformer i papir. Stek pølsebitene, paprikaen og løken i noen få minutter. Avkjøl. Ha i eggene og soppen. Ha røren i muffinsformene og strø over revet ost.
Stekes i 20 minutter eller til eggene har stivnet.
Blir 6 store muffins.
Nutritional Information: 140 calories, 9 total fat (3 g sat,) 195 mg cholestero,l 4 g carbohydrate, 12 g protein, 1 g fibe, 400 mg sodium
This recipe was published in the Daily Dish (http://www.southbeachdiet.com/) on May 29, 2004. It also appears in The South Beach Diet Cookbook (http://www.southbeachsuccess.com/books/south-beach-diet-cookbook.htm).
Hørtes veldig godt ut, men klarer ikke se for meg pølse i en muffins form, for det skal liksom være søtt.. hehe
Skal prøves!;)
Kjempegode......Hvor mange til lunsj f.eks ???
Bakte 6 stk igår....blir nok flere imorgen tenker jeg......:sikle:
Hm, kanskje prøve denne. Selv om kalkunpølsene hørtes litt skumle ut..
Hm, kanskje prøve denne. Selv om kalkunpølsene hørtes litt skumle ut..
Du kan bruke skinke, eller annen pølse i. :)
Du kan bruke skinke, eller annen pølse i. :)
Ah, DET var et godt tips Gerd! :D
Du er utrolig god å ha. :)
Bør vi som er på ketolyse bruke "feit"ost i stede for lett?
Bør vi som er på ketolyse bruke "feit"ost i stede for lett?
Ja, bruk feitere ost. Det gjør jeg.:D
Ah, DET var et godt tips Gerd! :D
Du er utrolig god å ha. :)
Gerd er suveren:D:klem:
Ja, bruk feitere ost. Det gjør jeg.:D
Takk snuppa!
Mmm, tror det er på høy tid at jeg prøver disse her. :p
Men for å ha alt inn med teskje: Næringsinnholdet som er oppgitt der, det gjelder per muffins, hva? Altså 4 karber per muff?
Og dere som har prøvd dem, spiser dere dem bare, eller er det best å ha noe mer på?
Mmm, tror det er på høy tid at jeg prøver disse her. :p
Men for å ha alt inn med teskje: Næringsinnholdet som er oppgitt der, det gjelder per muffins, hva? Altså 4 karber per muff?
Og dere som har prøvd dem, spiser dere dem bare, eller er det best å ha noe mer på?
De jeg lager, er ca 2 karber pr muffins...
Jeg spiser de som de er, 1-2 stk pr måltid(jeg bruker små former). Er jo rett og slett en type omelett... Sikkert gode med litt salat attåt :)
Omelett i muffinsform, altså? Vel, høres interessant nok ut.:)
Kan man lage disse på nille-uke?? man kan kanskje bytte ut pølse med bacon eller noe, men kan jeg lage med pølse hadde det vært det beste
Kan man lage disse på nille-uke?? man kan kanskje bytte ut pølse med bacon eller noe, men kan jeg lage med pølse hadde det vært det beste
Skinke kan du vel spise under nilleuker? Jeg bruker skinke av og til. Godt det:D
Skinke kan du vel spise under nilleuker? Jeg bruker skinke av og til. Godt det:D
jepp, I know, men jeg er veldig glad i pølse så jeg lurer på om jeg kan ha det i?? Det står lissom ikke konkret PØLSE i lista for tillatte matvarer, men det er jo ikke så mange karbs i kyllingpølse (middagspølsa)
Tror ikke det er så mange karber i den som heter Falukorv heller (av kalkun/kylling altså)
Tror ikke det er så mange karber i den som heter Falukorv heller (av kalkun/kylling altså)
Mener det er 4,7 gram i prior sin. Og rema 1000 selger en type med 4,3 gram...:)
Da er disse laget - gleder meg til i morgen for de så virkelig gode ut! :sikle:
Nå har jeg endelig fått måka meg til å lage disse også.
Veldig gode, men mine måtte steke dobbelt så lenge (altså 40 minutter) for å få eggene stivnet.
Jeg brukte også skinke, grønn paprika og vårløk, så da tror jeg karbeantallet blir noe mindre, ca 1,5-2 karber per muff.
Jeg synes 4 gram karber er mye jeg... kan ikke bruke mye av det da, jeg...
Jeg synes 4 gram karber er mye jeg... kan ikke bruke mye av det da, jeg...
Hviss du bytter ut pølse med skinke, sparer du en del karber der. og viss du bruker fersk sjampinjong i stedet for hermetisk, sparer du en del karber der også :)
Nå har jeg laget disse flere ganger denne uka (men har bare brukt grønn paprika, vårløk og ost) og de er supre!
Disse blir definitivt med meg i ryggsekken i Kollen til søndag!
Jeg har i paprika, skinke, salami, løk og de blir kjampegode :)
Store muffinsformer, vil det si amerikanske muffinsformer?
Store muffinsformer, vil det si amerikanske muffinsformer?
Ja. Eller sånne brett med store hull.
Er ikke så glad i sopp jeg :o er det noe annet lurt det går ann å erstatte det med her?
Er ikke så glad i sopp jeg :o er det noe annet lurt det går ann å erstatte det med her?*dytte*
Det går helt fint å droppe soppen, det gjorde jeg, tok heller i litt ekstra av det andre :)
Benytter denne tråden her til å legge ut bilde av mine da :) De va rågode!
http://www.freewebs.com/lindasd/lavkarbo2.jpg
Noen som vet hvor lenge man kan oppbevare dem i kjøleskap? Eller blir de spist ganske fort kanskje? Ser liksom ikke for meg at stekt egg er noe å fryse.
Noen som vet hvor lenge man kan oppbevare dem i kjøleskap? Eller blir de spist ganske fort kanskje? Ser liksom ikke for meg at stekt egg er noe å fryse.Da jeg spurte om det et annet sted så fikk jeg beskjed om at kjøleskap var helt ok. Holder seg noen dager ja. Om man spiser 2 stk hver dag, så varer de jo tre dager.
Mine står i ovnen nå. Skal ut på tur i morgen med elever, så jeg tenker de må være god turmat!
Jeg hadde i grønn paprika, løk, en bit spekepølse (hadde en pose avskjær, dette var en grei måte å bruke skalker!) og en kyllingpølse. Dette blir etter mine beregninger under 2 g karber per muffin.
har frosset mine, tint og spist. gikk helt fint det.
Jeg laget disse nå. Hadde i 8 egg og mye mer sopp og ost (fet ost) enn i oppskriften. Ble 12 store muffins og de ble helt snadder. :D
Jeg fryser masse egg...har ikke engang tenkt på at det *ikke skulle gå*.. :cool:
Både disse, eggepai og eggeomelett har jeg til stadighet i fryseren... og tar opp for å micre før jeg spiser det. Utrolig praktisk! :D
Jeg lagde disse "muffinsene" for en ukes tid siden, de ble veldig gode!
Og siden jeg er en kjøkken-amatør må jeg spørre... er det noe triks for å få dem ut av muffinsformene? Jeg endte med å måtte spise ut av (papir)formen med skje. :o
Og er det forskjell i karbohydratinnholdet i fersk og hermetisk sjampinjong?
Laget disse i kveld og de var veldig gode!! Skal klart lages igjen.
Amalie1967
06-11-09, 09:36
Pølse- og oste "muffins"
Disse egg "muffinsene" er en mettende frokost som kan spises i farten. Lag dem på forhånd og varm dem i mikro'n for en rask ta-med-frokost.
115 g kalkunpølse
1/2 hakket grønn paprika
1/4 løk, hakket
5 store egg
1 stor boks (2 små) skivede champignon
50 g revet lett gulost
Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en muffinsform-panne eller bruk store muffinsformer i papir. Stek pølsebitene, paprikaen og løken i noen få minutter. Avkjøl. Ha i eggene og soppen. Ha røren i muffinsformene og strø over revet ost.
Stekes i 20 minutter eller til eggene har stivnet.
Blir 6 store muffins.
Nutritional Information: 140 calories, 9 total fat (3 g sat,) 195 mg cholestero,l 4 g carbohydrate, 12 g protein, 1 g fibe, 400 mg sodium
This recipe was published in the Daily Dish (http://www.southbeachdiet.com/) on May 29, 2004. It also appears in The South Beach Diet Cookbook (http://www.southbeachsuccess.com/books/south-beach-diet-cookbook.htm).
Ikke farlig å leve på lavkarbo, når man kan få dette til lunsj:-):heia:
Jeg har min første runde med disse i ovnen nå. Jeg hadde ikke alt, så jeg har "bare" oppi kalkun picnic fra Stabburet (0 karber) og 1 hel hakket paprika.
Men jeg har gjort en liten vri også, jeg hadde oppi 2 ss sojamel (spielberger, den med 3 karber pr. 100), 2 ts fiberhusk, ei teskje med bakepulver og et par spiseskjeer med linfrø. Jeg håper de hever og blir store og flotte. :)
Tenkte jeg skulle prøve å lage disse her, men har selvsagt glemt å kjøpe muffinsformer. Får se om jeg finner på noe lurt, for ser ut til at de virker veldig greie å ha med på jobb.
disse skal jeg prøve ut, men kan jeg spise disse på fedon?
disse skal jeg prøve ut, men kan jeg spise disse på fedon?Ja, og de er kjempegode :D
Nakkinekki
12-12-13, 18:08
Kan disse fryses?
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.