View Full Version : Pølse- og oste "muffins"


Marianne
10-10-04, 10:24
Pølse- og oste "muffins"


Disse egg "muffinsene" er en mettende frokost som kan spises i farten. Lag dem på forhånd og varm dem i mikro'n for en rask ta-med-frokost.

115 g kalkunpølse
1/2 hakket grønn paprika
1/4 løk, hakket
5 store egg
1 stor boks (2 små) skivede champignon
50 g revet lett gulost

Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en muffinsform-panne eller bruk store muffinsformer i papir. Stek pølsebitene, paprikaen og løken i noen få minutter. Avkjøl. Ha i eggene og soppen. Ha røren i muffinsformene og strø over revet ost.
Stekes i 20 minutter eller til eggene har stivnet.
Blir 6 store muffins.



Nutritional Information: 140 calories, 9 total fat (3 g sat,) 195 mg cholestero,l 4 g carbohydrate, 12 g protein, 1 g fibe, 400 mg sodium

This recipe was published in the Daily Dish (http://www.southbeachdiet.com/) on May 29, 2004. It also appears in The South Beach Diet Cookbook (http://www.southbeachsuccess.com/books/south-beach-diet-cookbook.htm).

Jeanett
07-03-07, 23:22
Hørtes veldig godt ut, men klarer ikke se for meg pølse i en muffins form, for det skal liksom være søtt.. hehe
Skal prøves!;)

Pipp
12-03-07, 13:52
Kjempegode......Hvor mange til lunsj f.eks ???
Bakte 6 stk igår....blir nok flere imorgen tenker jeg......:sikle:

sma
20-05-07, 15:02
Hm, kanskje prøve denne. Selv om kalkunpølsene hørtes litt skumle ut..

Gerd
20-05-07, 17:01
Hm, kanskje prøve denne. Selv om kalkunpølsene hørtes litt skumle ut..

Du kan bruke skinke, eller annen pølse i. :)

sma
20-05-07, 20:02
Du kan bruke skinke, eller annen pølse i. :)

Ah, DET var et godt tips Gerd! :D

Du er utrolig god å ha. :)

MorStine
18-09-07, 09:12
Bør vi som er på ketolyse bruke "feit"ost i stede for lett?

Gerd
18-09-07, 09:13
Bør vi som er på ketolyse bruke "feit"ost i stede for lett?

Ja, bruk feitere ost. Det gjør jeg.:D

MorStine
18-09-07, 09:14
Ah, DET var et godt tips Gerd! :D

Du er utrolig god å ha. :)
Gerd er suveren:D:klem:

MorStine
18-09-07, 09:14
Ja, bruk feitere ost. Det gjør jeg.:D
Takk snuppa!

Smula
18-09-07, 09:39
Mmm, tror det er på høy tid at jeg prøver disse her. :p

Men for å ha alt inn med teskje: Næringsinnholdet som er oppgitt der, det gjelder per muffins, hva? Altså 4 karber per muff?

Og dere som har prøvd dem, spiser dere dem bare, eller er det best å ha noe mer på?

Gerd
18-09-07, 09:44
Mmm, tror det er på høy tid at jeg prøver disse her. :p

Men for å ha alt inn med teskje: Næringsinnholdet som er oppgitt der, det gjelder per muffins, hva? Altså 4 karber per muff?

Og dere som har prøvd dem, spiser dere dem bare, eller er det best å ha noe mer på?

De jeg lager, er ca 2 karber pr muffins...

Jeg spiser de som de er, 1-2 stk pr måltid(jeg bruker små former). Er jo rett og slett en type omelett... Sikkert gode med litt salat attåt :)

Smula
19-09-07, 09:24
Omelett i muffinsform, altså? Vel, høres interessant nok ut.:)

Lindabtn
24-09-07, 12:19
Kan man lage disse på nille-uke?? man kan kanskje bytte ut pølse med bacon eller noe, men kan jeg lage med pølse hadde det vært det beste

Gerd
24-09-07, 13:35
Kan man lage disse på nille-uke?? man kan kanskje bytte ut pølse med bacon eller noe, men kan jeg lage med pølse hadde det vært det beste

Skinke kan du vel spise under nilleuker? Jeg bruker skinke av og til. Godt det:D

Lindabtn
24-09-07, 15:38
Skinke kan du vel spise under nilleuker? Jeg bruker skinke av og til. Godt det:D
jepp, I know, men jeg er veldig glad i pølse så jeg lurer på om jeg kan ha det i?? Det står lissom ikke konkret PØLSE i lista for tillatte matvarer, men det er jo ikke så mange karbs i kyllingpølse (middagspølsa)

wander
24-09-07, 16:52
Tror ikke det er så mange karber i den som heter Falukorv heller (av kalkun/kylling altså)

Gerd
24-09-07, 16:55
Tror ikke det er så mange karber i den som heter Falukorv heller (av kalkun/kylling altså)

Mener det er 4,7 gram i prior sin. Og rema 1000 selger en type med 4,3 gram...:)

sma
01-02-08, 23:45
Da er disse laget - gleder meg til i morgen for de så virkelig gode ut! :sikle:

Smula
03-03-08, 09:11
Nå har jeg endelig fått måka meg til å lage disse også.
Veldig gode, men mine måtte steke dobbelt så lenge (altså 40 minutter) for å få eggene stivnet.
Jeg brukte også skinke, grønn paprika og vårløk, så da tror jeg karbeantallet blir noe mindre, ca 1,5-2 karber per muff.

beths
05-03-08, 22:56
Jeg synes 4 gram karber er mye jeg... kan ikke bruke mye av det da, jeg...

Gerd
05-03-08, 23:05
Jeg synes 4 gram karber er mye jeg... kan ikke bruke mye av det da, jeg...


Hviss du bytter ut pølse med skinke, sparer du en del karber der. og viss du bruker fersk sjampinjong i stedet for hermetisk, sparer du en del karber der også :)

Smula
06-03-08, 10:29
Nå har jeg laget disse flere ganger denne uka (men har bare brukt grønn paprika, vårløk og ost) og de er supre!
Disse blir definitivt med meg i ryggsekken i Kollen til søndag!

Humle
06-03-08, 17:56
Jeg har i paprika, skinke, salami, løk og de blir kjampegode :)

Madamim
04-04-08, 23:18
Store muffinsformer, vil det si amerikanske muffinsformer?

Iset
04-04-08, 23:23
Store muffinsformer, vil det si amerikanske muffinsformer?


Ja. Eller sånne brett med store hull.

Elanessë
16-04-08, 15:34
Åh denne må jeg prøve!

Elanessë
17-04-08, 20:57
Er ikke så glad i sopp jeg :o er det noe annet lurt det går ann å erstatte det med her?

Elanessë
20-04-08, 09:34
Er ikke så glad i sopp jeg :o er det noe annet lurt det går ann å erstatte det med her?*dytte*

Areola
20-04-08, 22:26
Det går helt fint å droppe soppen, det gjorde jeg, tok heller i litt ekstra av det andre :)

Elanessë
21-04-08, 20:23
Benytter denne tråden her til å legge ut bilde av mine da :) De va rågode!

http://www.freewebs.com/lindasd/lavkarbo2.jpg

Karin
22-04-08, 18:07
Noen som vet hvor lenge man kan oppbevare dem i kjøleskap? Eller blir de spist ganske fort kanskje? Ser liksom ikke for meg at stekt egg er noe å fryse.

Elanessë
22-04-08, 19:12
Noen som vet hvor lenge man kan oppbevare dem i kjøleskap? Eller blir de spist ganske fort kanskje? Ser liksom ikke for meg at stekt egg er noe å fryse.Da jeg spurte om det et annet sted så fikk jeg beskjed om at kjøleskap var helt ok. Holder seg noen dager ja. Om man spiser 2 stk hver dag, så varer de jo tre dager.

Karin
22-04-08, 19:16
Mine står i ovnen nå. Skal ut på tur i morgen med elever, så jeg tenker de må være god turmat!

Jeg hadde i grønn paprika, løk, en bit spekepølse (hadde en pose avskjær, dette var en grei måte å bruke skalker!) og en kyllingpølse. Dette blir etter mine beregninger under 2 g karber per muffin.

luringen
22-04-08, 21:06
har frosset mine, tint og spist. gikk helt fint det.

Iset
12-05-08, 17:02
Jeg laget disse nå. Hadde i 8 egg og mye mer sopp og ost (fet ost) enn i oppskriften. Ble 12 store muffins og de ble helt snadder. :D

karbolia
12-05-08, 17:12
Jeg fryser masse egg...har ikke engang tenkt på at det *ikke skulle gå*.. :cool:

Både disse, eggepai og eggeomelett har jeg til stadighet i fryseren... og tar opp for å micre før jeg spiser det. Utrolig praktisk! :D

Rin
07-07-09, 13:02
Jeg lagde disse "muffinsene" for en ukes tid siden, de ble veldig gode!

Og siden jeg er en kjøkken-amatør må jeg spørre... er det noe triks for å få dem ut av muffinsformene? Jeg endte med å måtte spise ut av (papir)formen med skje. :o

Og er det forskjell i karbohydratinnholdet i fersk og hermetisk sjampinjong?

SiljeC
16-08-09, 23:05
Laget disse i kveld og de var veldig gode!! Skal klart lages igjen.

Amalie1967
06-11-09, 09:36
Pølse- og oste "muffins"


Disse egg "muffinsene" er en mettende frokost som kan spises i farten. Lag dem på forhånd og varm dem i mikro'n for en rask ta-med-frokost.

115 g kalkunpølse
1/2 hakket grønn paprika
1/4 løk, hakket
5 store egg
1 stor boks (2 små) skivede champignon
50 g revet lett gulost

Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en muffinsform-panne eller bruk store muffinsformer i papir. Stek pølsebitene, paprikaen og løken i noen få minutter. Avkjøl. Ha i eggene og soppen. Ha røren i muffinsformene og strø over revet ost.
Stekes i 20 minutter eller til eggene har stivnet.
Blir 6 store muffins.



Nutritional Information: 140 calories, 9 total fat (3 g sat,) 195 mg cholestero,l 4 g carbohydrate, 12 g protein, 1 g fibe, 400 mg sodium

This recipe was published in the Daily Dish (http://www.southbeachdiet.com/) on May 29, 2004. It also appears in The South Beach Diet Cookbook (http://www.southbeachsuccess.com/books/south-beach-diet-cookbook.htm).

Ikke farlig å leve på lavkarbo, når man kan få dette til lunsj:-):heia:

raskall
12-01-10, 21:30
Jeg har min første runde med disse i ovnen nå. Jeg hadde ikke alt, så jeg har "bare" oppi kalkun picnic fra Stabburet (0 karber) og 1 hel hakket paprika.

Men jeg har gjort en liten vri også, jeg hadde oppi 2 ss sojamel (spielberger, den med 3 karber pr. 100), 2 ts fiberhusk, ei teskje med bakepulver og et par spiseskjeer med linfrø. Jeg håper de hever og blir store og flotte. :)

Idamor
13-02-10, 19:12
Tenkte jeg skulle prøve å lage disse her, men har selvsagt glemt å kjøpe muffinsformer. Får se om jeg finner på noe lurt, for ser ut til at de virker veldig greie å ha med på jobb.

swimzy
12-01-11, 21:43
disse skal jeg prøve ut, men kan jeg spise disse på fedon?

Elanessë
12-01-11, 22:58
disse skal jeg prøve ut, men kan jeg spise disse på fedon?Ja, og de er kjempegode :D

Nakkinekki
12-12-13, 18:08
Kan disse fryses?

Gerd
12-12-13, 18:36
Ja :)