View Full Version : Enkelt og godt brød
Jeg har helt klart blitt inspirert av både Lollypop brød og Karins brød, men dette er mitt enkle brød.
Ovnen settes på 190 grader.
6 egg
6 ss rapsolje
1 bk cottage cheese
1 ts salt
2 ss Splenda
Kjøres godt sammen med en stavmikser til en glatt røre.
Rør så inn,
100 gr kruskakli
100 gr linfrø
100 gr sesamfrø
100 gr gresskarkjerner
2 toppede ts bakepulver
1 toppet ts fiberhusk
Kle en brødform med bakepapir og ha røren i og slå den godt ned i formen.
Stekes på nederste rille i 75 minutter.
Brødet avkjøles på rist. Oppbevares i plastpose i kjøleskap og holder seg godt lenge.
Ifølge diett.no innholder hele brødet 29.7 karbs, jeg får 30-35 skiver, altså under 1 karb pr skive:)
Fett: 223.86 Karbohydrat: 29.71 Protein: 174.96
https://www.diett.no/images/null.gif Fett (https://www.diett.no/infocenter.php?word=Fett) 71 % https://www.diett.no/images/null.gif Protein (https://www.diett.no/infocenter.php?word=Protein) 25 % https://www.diett.no/images/null.gif Karbohydrat (https://www.diett.no/infocenter.php?word=Karbohydrat) 4 %
Det ser spændende ud - skal helt sikkert prøves næste gang jeg skal bage brød :) Tak for opskriften :)
Mmmm, ser nydelig ut det her. Dessverre er frø og nøtter partystopper for meg :mad: Men dette skal bakes til mannen (også lavkarbo), for han kan spise masse brød (og fløte og søtning og det meste) uten at han får stagnasjon. Æsj og dobbeltæsj.........
Både jeg og mannen min elsker dette brødet, og det er så lettvint, bruker bare 5 minutter på å røre det sammen :)
Måtte finne ut av et brød som ble vellykket hver gang...etter endel prøving og feiling med andre oppskrifter. Mannen min er brødoman og spiser dette daglig uten vektstagnasjon. Jeg spiser sånn innimellom.
Er heldig jeg også, som kan spise det meste uten at vekta stopper opp, men liker godt å variere med andre ting enn brød til frokost, godt vi har masse å velge i innen lavkarbo :)
Ja, jeg liker også oppskrifter som er kjappe og enkle å lage/bake. Skal være snill med mannen, så jeg skal bake dette på fredag tenker jeg. Og - jeg skal smake, selv om det bare blir en liten bit ;) Gleder meg.
Da er brødet bakt, og det gjorde STOOR lykke. Mannen greide å trykke i seg 5 skiver ved siden av fiskesuppa :eek:
Jeg har selvfølgelig smakt en liten bit, og det var helt nydelig. Dette blir en gjenganger her.
Tusen takk for flott oppskrift :D
Å, jeg glemte noe. Denne er til deg fra gubben :blomster:
Så bra at dere likte det :) Det går ofte 5 skiver i slengen hos min mann også, brødmons som han er. Men han er flink da, gått ned nesten 20 kilo siden august, og fått kolesterolet ned på et absolutt akseptabelt nivå:)
:klem:til dere :)
DEnne oppskrifta var bra.. Tror på at dette smaker ja.. vil prøve neste gang..
I mellomtida spiser jeg Hexeberg-bricks..
Enkle å lag + gode de og..
Go on .. flinke folk..:D
Dette skal prøves neste gang jeg skal lage brød! :D
Dette var godt :D
Neste gang skal jeg tilsette litt glutenmel, for å se om det hever enda mer. Brødet er ikke lavt, men tenkte kanskje at glutenmelet ville så det enda høyere.
Jeg stekte i avlang kakeform, ikke i brødform. Det er ikke så stor forskjell på brød- og kakeformene mine, og brødformene stod øverst og innerst så derfor den lettere tilgjengelige kakeformen (som er stoor til å være kakeform). Hadde jeg brukt den andre hadde brødet selvfølgelig blitt noe lavere.
Men skikkelig nam-nam dette her :)
Ups, er det forskjell på kakeformer og brødformer, hehe. Jeg aner ikke hva jeg baker det i egentlig...avlange til brød, rund og hjerteforma til kake og langpanne til det meste:) Liker å lage mat, men er nok vi tager hva man haver-typen. Når det kommer til brødet så syns jeg det blir passe høyt:) Har prøvd å bake brød med glutenmel, og syns ikke de hevet så veldig, derfor kuttet jeg det ut i denne oppskriften. Har fortsatt nesten en hel pose mel, så om glutenmel får brødet mer luftig så vil jeg gjerne ha tilbakemelding :)
Veldig glad for at dere liker brødet:) Tanken var bare et veldig enkelt brød, uten masse forberedelser og avansert steketid. Føler jeg har lykkes med det. Takk :)
Ups, er det forskjell på kakeformer og brødformer, hehe. Jeg aner ikke hva jeg baker det i egentlig...avlange til brød, rund og hjerteforma til kake og langpanne til det meste:) Liker å lage mat, men er nok vi tager hva man haver-typen. Når det kommer til brødet så syns jeg det blir passe høyt:) Har prøvd å bake brød med glutenmel, og syns ikke de hevet så veldig, derfor kuttet jeg det ut i denne oppskriften. Har fortsatt nesten en hel pose mel, så om glutenmel får brødet mer luftig så vil jeg gjerne ha tilbakemelding :)
Veldig glad for at dere liker brødet:) Tanken var bare et veldig enkelt brød, uten masse forberedelser og avansert steketid. Føler jeg har lykkes med det. Takk :)
He, he. Jeg har brødformer og kakeformer som ser like ut, det er bare litt forskjell i størrelsen. Har faktisk avlange kakeformer i 3 forskjellige størrelser. Det betyr nok at brødformene mine er STOORE.
Brødet ble høyt og fint det, absolutt høyt nok. Også det høyeste jeg har laget av lavkarbobrød.
Dette med glutenmel var bare en tanke etter at jeg bake frokostrundstykkene fra her inne, og byttet ut glutenmel med pofiber. De ble veldig flate (men gode), og etter å ha spurt litt rundt, lærte jeg at det er glutenmelet som gjør at det hever seg og blir porøst.
Synes absolutt ikke at brødet ditt er kompakt eller for tungt, det er bare NYYYDELIG :D
Som sagt, funker det med litt glutenmel, så vil jeg gjerne ha tilbakemelding :) Mine brødformer er kanskje kakeformer...stakkars...blitt rent misbrukt dem jo :)
Som sagt, funker det med litt glutenmel, så vil jeg gjerne ha tilbakemelding :) Mine brødformer er kanskje kakeformer...stakkars...blitt rent misbrukt dem jo :)
Har ikke fått kjøpt glutenmel ennå, men så fort det er i hus, skal jeg bake. Da kommer det garantert en tilbakemelding :D
Da er glutenmelet i hus, og i går ble det bakt igjen.
Tilsatte 6 ss glutenmel, men brødet hevet ikke noe mer enn det gjorde uten :(
Dette er første gang jeg baker med glutenmel, så jeg vet ikke hvor mye jeg skulle ha brukt. Skal prøve meg med frokostrundstykkene igjen, de som jeg brukte pofiber i i stedet for gl.melet. De ble ganske flate, mens alle som brukte gl.mel fikk de fine og høye.
TrillTrall
01-02-12, 07:53
Da er glutenmelet i hus, og i går ble det bakt igjen.
Tilsatte 6 ss glutenmel, men brødet hevet ikke noe mer enn det gjorde uten :(
Dette er første gang jeg baker med glutenmel, så jeg vet ikke hvor mye jeg skulle ha brukt. Skal prøve meg med frokostrundstykkene igjen, de som jeg brukte pofiber i i stedet for gl.melet. De ble ganske flate, mens alle som brukte gl.mel fikk de fine og høye.
Er det noen vits i å bruke glutenmel for hevingens skyld om man ikke bruker gjær? Reagerer bakepulver med gluten på samme måte?
Er det noen vits i å bruke glutenmel for hevingens skyld om man ikke bruker gjær? Reagerer bakepulver med gluten på samme måte?
Aha, der ligger sikkert feilen. Helt molbo på glutenmel jeg, så det tenkte jeg ikke på. Da blir det tørrgjær ved neste forsøk i stedet for bakepulver :D
Jeg har bakt dette brødet i dag, og det ble VELDIG godt! Takk for en kjempefin og enkel oppskrift! :blomster:
Jeg hadde ikke cottage cheese hjemme, så jeg brukte samme mengde ricotta. Det gikk helt fint. Dessuten sløyfet jeg søtningsmiddelet da jeg ikke er så glad i søtt i brødet. Det gikk også bra.
Har et lite spørsmål: Går det an å fryse brødet? Jeg er alene i husholdet i uker ad gangen, så da er det mye med et helt brød (selv om jeg har forstått at det skal holde seg bra i kjøleskap).
Takk igjen for at du delte oppskriften!
snowflakes
27-02-12, 20:25
Har et lite spørsmål: Går det an å fryse brødet? Jeg er alene i husholdet i uker ad gangen, så da er det mye med et helt brød (selv om jeg har forstått at det skal holde seg bra i kjøleskap).
Takk igjen for at du delte oppskriften!
ja dette lurer jeg også på;) tihi men det er vel bare å prøve seg frem:D
Det går helt fint å fryse :D
ja dette lurer jeg også på;) tihi men det er vel bare å prøve seg frem:D
Ja, jeg tok sjansen og puttet et halvt i fryseren før vinterferietur til Norge.
Takk, Dietta. Da vet jeg at det er "spiselig" når jeg tiner det igjen. :p
snowflakes
27-02-12, 21:56
åh du hendelse!! dette var et VELDIG godt brød!!
Tusen takk for oppskrift <3
og tusen takk for svar Dietta=)
Dette er NO.1 brødet her i familien - og oppskriften har spredd seg til resten av slekta også, selv de som ikke spiser lavkarbo :D
Jeg er også kjempefan av dette brødet, rett og slett enkelt å lage og ille godt :D
Absolutt det beste brødet jeg har spist på lenge - og så enkelt da gitt.
Odde
Noen som har prøvd å lage rundstykker, pizzabunn og hamburgerbrød av dette ?? Er ikke så flink til å eksperimentere og forstå steketider og slikt så jeg bare spør jeg!!
Odde
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.