View Full Version : Eggerøre a la Gordon Ramsay
Dette blir en fantastisk eggerøre!
Du trenger:
4 egg
smør
fløte
salt og pepper
Skru plata på mediumhøy varme
Ha hele egg i en liten gryte, anbefaler non-stick på det sterkeste, sammen med en klatt smør. Rør rundt med en stekespade eller slikkepott, pass på at du får med deg kantene. Fortsett til eggene begynner å koalugere. Ca 30 sekunder før eggerøra er ferdig, ha i en klatt smør til, en god skvett fløte, litt salt og pepper og evt gressløk, og fortsett røringen til det hele har begynt å bli litt fast igjen. men husk at den skal være kremete, og ikke helt fast!
Bon appetit!
Livsnytersken
10-01-12, 12:28
Morsom vri!
Dette blir en fantastisk eggerøre!
Du trenger:
4 egg
smør
fløte
salt og pepper
Skru plata på mediumhøy varme
Ha hele egg i en liten gryte, anbefaler non-stick på det sterkeste, sammen med en klatt smør. Rør rundt med en stekespade eller slikkepott, pass på at du får med deg kantene. Fortsett til eggene begynner å koalugere. Ca 30 sekunder før eggerøra er ferdig, ha i en klatt smør til, en god skvett fløte, litt salt og pepper og evt gressløk, og fortsett røringen til det hele har begynt å bli litt fast igjen. men husk at den skal være kremete, og ikke helt fast!
Bon appetit!
:sikle: Den er nydelig, men jeg mener han bruker rømme/cf. Søk på tubesaken så finner du en snutt der han lager den.
Straight from the horse's mouth, som de sier der borte
http://www.youtube.com/watch?v=yv64abAJvEA
Og her ser dere også teknikk og tekstur.
men det er nok fløte han bruker
Så videoen, og måtte rett ut på kjøkkenet og teste.
Det ble godt, takk for tips!
Kanutten tenker nok på denne (http://www.youtube.com/watch?v=dU_B3QNu_Ks) versjonen med CF. Det er denne jeg bruker, og jeg elsker den :sikle: Jeg har brukt fløte dersom jeg ikke har hatt CF i hus, og det blir vel mer som versjonen i hovedinnlegget. Også veldig god :ja:
Kanutten tenker nok på denne (http://www.youtube.com/watch?v=dU_B3QNu_Ks) versjonen med CF. Det er denne jeg bruker, og jeg elsker den :sikle: Jeg har brukt fløte dersom jeg ikke har hatt CF i hus, og det blir vel mer som versjonen i hovedinnlegget. Også veldig god :ja:
:ja: Jeg skal også teste denne med fløte! Skal ha med på jobb i morgen.
Eneste måten jeg lager eggerøre på nå
Jeg tilsetter av og til noen ekstra eggeplommer, og kaller det luksuseggerøre:D
Har fått helt dilla på denne eggerøren, lager den hver dag!
Denne var tusen ganger bedre enn vanlig eggerøre! Knallgod :)
Jeg tilsetter av og til noen ekstra eggeplommer, og kaller det luksuseggerøre:D
OoooooO! Det hørtes godt ut :D
Dytter denne eggerøra opp, for den er sååå god!
Ikke tørr klumpete sak som den vanlige som er stekt i stekepanne.
Jeg kakker eggene rett i kaserolle, lav varme, tar den av og på stekeplata og tilsetter smørklatt underveis som røres kraftig inn.
Tilsetter creme fraische om jeg har helt til slutt. Samt salt og pepper.
Tilbehør: Tomatskiver, avocado.
Eventuelt skinke, annen krydder, etc.
Metter godt og lenge!
Lagde denne for noen venner for et par uker siden etter at jeg hadde vært litt stor i kjeften en sein nattetime.
De ble imponert...
Denne er kjempegod ja! Innimellom tar jeg skinkeost i og ikke fløte/rømme/creme fraiche, kjempegodt!
Alle som ikke er veldig glad i eggerøre burde prøve denne. Jeg kan i perioder få skikkelig avsmak på egg, ikke fordi jeg spiser mye , men jeg ahr slik perioder på all mat. Men egg er enkelt og inneholder mye fint. Da er denne oppskriften god å ha.
Det så ikke så godt ut.....men når så mange kloke mennesker sier det er godt så prøver jeg neste gang det er eggerøre på menyen.
OMG! Dette var såååå mye bedre enn forventet! dette blir nok noe jeg kommer til å lage meg oftere!
Syns denne var vanskelig! Tok så lang tid å få den stiv. Måtte piske i ett og ble ganske sliten i armen. Ble godt når den først var ferdig da.
Prøvde denne i dag, kjempegodt!
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.