View Full Version : Endelig god lavkarbopasta - Båndspaghetti


skyric
11-01-12, 10:03
Hei, jeg har endelig funnet en god Lavkarbo pasta. Har selv brukt den til å lage en carbonara, og min sønn på 18 trodde det var vanlig pasta.
Dere kan se bilder av fremgangsmåten skritt for skritt her (http://lchfopskrifter.dk/lchf-pasta-bandspaghetti-tagliatelle)

Ingredienser:
4 egg
125 gram kremost
5 teskjeer fiberhusk eller ca en 1/2 dl

Sett ovnen på 150 grader. Pisk eggene, tilsett så ost og fiberhusk. Pisk sammen. La det hvile og svelle i 10 minutter. Pisk opp igjen. Legg deigen på en bakepapir. Smør den utover. Jeg legger så et olja bakepapir med den olja siden ned. Så kjevler jeg ut deigen. Bak den i ovnen i 10 minutter. La den kjøle av. Skjær den så i strimler. Man kan bruke pizzakutter, eller rulle den samme og så skjære opp.
Så er den klar til å bruke med andre retter!
Beklager min Norsk, har bodd for lenge i Danmark!

StegforSteg
11-01-12, 10:12
Spennende, må testes ut etterhvert :D

Dietta
11-01-12, 10:21
Så spennende. Har aldri laget pasta selv, så det skal bli moro å prøve :D

Kremtoppen
11-01-12, 10:57
Så spennende, dette må jeg prøve, jeg er så glad i pasta:).
Tror du pastaen kan fryses?

skyric
11-01-12, 11:29
Hei, har ikke prøvd å fryse den. Men ut fra konsistensen tror jeg det. Men prøv.

Min første måltid var Pasta Carbonara (http://lchfopskrifter.dk/lchf-pasta-carbonara) med denne pastaen. Vet ikke om jeg Spammer om jeg legger den ut også...

Min kone brukte restene av pastaen, som fyll i den køttsuppen hun hadde stående fra dagen før.

Bravo
11-01-12, 12:22
Tusen takk, Skyric, dette må jeg absolutt forsøke! Hva tror du om å bruke pastamaskin på deigen, er den seig nok til å kjøres gjennom en sånn?

skyric
11-01-12, 13:04
Hva tror du om å bruke pastamaskin på deigen, er den seig nok til å kjøres gjennom en sånn?

Jeg kjenner ikke så godt til pastamaskiner. Før den er stekt, så er den nok for "sticky". Kanskje etter den er stekt. Da er den ihvertfall fast og seig.
Mvh
Skyric

Gerd
11-01-12, 13:18
Denne kan fryses. Det er som oopsie-oppskrifta + fiberhusk :ja:

Skal prøves :D

teleslynga
11-01-12, 13:36
Så kult, denne må prøves! (og jeg kan aldri tenke meg at den går gjennom pastamaskina, Bravo.)

Becky
11-01-12, 15:05
Den skal vel ikke kokes etterpå? Bare has i pastasausen for å bli varm?

Kanskje det går an å lage lasagneplater av dette?:)

Dietta
11-01-12, 18:01
Den skal vel ikke kokes etterpå? Bare has i pastasausen for å bli varm?

Kanskje det går an å lage lasagneplater av dette?:)

Bare has i sausen :)
Jeg tenkte også at dette må bli fine pastaplater ;)

Mariann S
11-01-12, 19:22
Denne skal garantert prøvast :D
Eg har ikkje vore so glad i squash i lasagne, so denne gleder eg meg til :)

skyric
12-01-12, 09:18
Hei. Ja det går og lage Lasagne. Gjorde det i går med kommentaren " man kan ikke smake forskjell!. Se resultatet her (http://lchfopskrifter.dk/god-hjemmelavet-lchf-lasagne-med-pasta). Legger opp hele oppskriften her inne om lidt

Anette_l
12-01-12, 13:39
Står her og lager spaghetti nå, og håper virkelig det blir bra:) Høres hvertfall slik ut! Det jeg lurer på er om siden spaghettien bare skal varmes opp (og dermed ikke kokes), hva skjer da med den i lasagnen? Den har jo betydelig mye lenger "koketid"/steketid med tanke på osten. Er det noe vits i å prøve? Blir det "tyggemotstand"? :)

skyric
12-01-12, 15:20
Står her og lager spaghetti nå, og håper virkelig det blir bra:) Høres hvertfall slik ut! Det jeg lurer på er om siden spaghettien bare skal varmes opp (og dermed ikke kokes), hva skjer da med den i lasagnen? Den har jo betydelig mye lenger "koketid"/steketid med tanke på osten. Er det noe vits i å prøve? Blir det "tyggemotstand"? :)

Du skal ikke koke spaghettien. Da bare varmer den i den i retten. Når jeg lagde carbonara (http://lchfopskrifter.dk/lchf-pasta-carbonara) varmet jeg den i baconet før jeg så helte saucen over. Når jeg lagde lasagne (http://lchfopskrifter.dk/god-hjemmelavet-lchf-lasagne-med-pasta), var det samme bite motstand som i alminnelig lasagne. Når man ruller deigen ut, så ikke lag den altfor tynn, og ikke for tykk, så blir det perfekt. Det finner du ut av!

Håper det smaker! :-)

Ravna
12-01-12, 20:41
å hallo !!
Dette må prøves!:D

Mariann S
12-01-12, 22:45
Eg har laga pastaen i dag, som plater og brukt i lasagne - nyyyyydelig :D
Ikkje sjanse å kjenne forskjell på desse og vanlige plater.
Tusen takk for oppskrift skyric. Du fortjena både :suss: og :klem:for dinna oppskrifta.

Mariann S
12-01-12, 22:47
Står her og lager spaghetti nå, og håper virkelig det blir bra:) Høres hvertfall slik ut! Det jeg lurer på er om siden spaghettien bare skal varmes opp (og dermed ikke kokes), hva skjer da med den i lasagnen? Den har jo betydelig mye lenger "koketid"/steketid med tanke på osten. Er det noe vits i å prøve? Blir det "tyggemotstand"? :)
Eg har laga lasagne i dag. Det skjer ingenting med platene i lasagnen.
Dei har samme tyggemotstand som når dei er nystekte.
Det var ingen forskjell, verken i smak eller konsistens, på desse og vanlige plater :)

Becky
12-01-12, 23:06
Sikkert et dumt spm, men skal det bakepapiret du legger oppå når du kjevler ut, fortsatt ligge på når det stekes?

Dietta
12-01-12, 23:17
Sikkert et dumt spm, men skal det bakepapiret du legger oppå når du kjevler ut, fortsatt ligge på når det stekes?
Nei, ikke så dumt spørsmål det ;)
Jeg gikk inn på bloggen - og JA, bakepapiret oppå skal ligge på under steking. Ta det av når du tar ut av ovnen, og kjøl ned.

Mariann S
12-01-12, 23:55
Sikkert et dumt spm, men skal det bakepapiret du legger oppå når du kjevler ut, fortsatt ligge på når det stekes?
Ja, du tar det av rett etter steking :)

Becky
13-01-12, 00:04
Takk for svar begge to:)
Dette må prøves!:D

Matglad
13-01-12, 00:45
Min datter tåler ikke ost, men tåler creme fraishe. Noen som har formening om dette kan fungere?

langaard
13-01-12, 00:56
Min datter tåler ikke ost, men tåler creme fraishe. Noen som har formening om dette kan fungere?
Jeg har melkeallergi, men tåler rimelig bra syrna melkeprodukter, slik som creme.f og rømme:)

Matglad
13-01-12, 01:05
Jeg har melkeallergi, men tåler rimelig bra syrna melkeprodukter, slik som creme.f og rømme:)

Det gjelder vår datter også. Hun tåler kremfløte, cf og rømme. Ikke melk, yoghurt og cc.

Det jeg lurte på er om oppskriften vil fungere med cf i stedet for kremost :)

vimsen85
13-01-12, 01:09
Kremost har nok litt å si for konsistensen vil jeg tro. Det har ofte det i andre ting iallefall.

Jeg har enda et par pakker laktosefri kremost i kjøleskapet (kjøpt i sverige). Tror jeg må prøve denne. Og kanskje sende mail til Tine og be de lage ost til meg. :D

skyric
13-01-12, 09:12
Tusen takk for oppskrift skyric. Du fortjena både :suss: og :klem:for dinna oppskrifta.


Bare hyggelig, synes det er godt om flere kan spise god lasagne! :-)

Dilly
13-01-12, 09:16
....sende mail til Tine og be de lage ost til meg. :D

Jeg venter også på laktosefri kremost...

Gleder meg veldig til å lage denne pastaen :)

Mariann S
13-01-12, 17:49
Og i dag kan eg fortelle at denne pastaen (som lasagneplater i lasagne) var akkurat like god oppigjenvarma i dag :D
Platene hadde like god konsistens i dag som når lasagnen var nylaga i går :)

Tiki
14-01-12, 18:13
Nå er denne prøvd, og var nydelig. Var litt spent når jeg smakte den før den var blandet i saus. Den krever nok en saus å være i, men da kjentes den ut som en helt perfekt kokt pasta.

Jeg stekte litt sjampinjong, rødløk, hvitløk og paprika og krydret litt og hadde oppi litt hermetiske tomater. så litt fløte og cf. Så oppi med pastaen. Hadde en koteletter ved siden av da.

Takk for nydelig oppskrift. Var deilig med litt avveksling.

MarenM
15-01-12, 12:35
Jeg fikk denne oppskriften tilsendt av ei på Facebook ganske nylig, og jeg trodde jeg skulle gråte av glede. :D
Det jeg tenker, er at om en trikser og mikser litt med oppskriften kan lage sjokoladeboller av det?
Om en tilsetter litt sukrin, litt mer fiberhusk, bakepulver og sjokolade? :)

Mariann S
15-01-12, 12:43
Jeg fikk denne oppskriften tilsendt av ei på Facebook ganske nylig, og jeg trodde jeg skulle gråte av glede. :D
Det jeg tenker, er at om en trikser og mikser litt med oppskriften kan lage sjokoladeboller av det?
Om en tilsetter litt sukrin, litt mer fiberhusk, bakepulver og sjokolade? :)
Hm...... er ikkje so sikker på det..... ikkje akkurat denne konsistensen eg ser for meg på sjokoladeboller :confused: Men som pasta - JA :)

Imse
15-01-12, 13:54
Så den tråden om lasagne i stad og nå denne. Gubben må ut og kjøpe kremost i morgen:D Her skal det lasagne og båndspaghetti lages.

Tenker det kan være lurt å ha små porsjoner av den pastaen liggende i fryseren, for kjappe måltider, godt til både bolognese og carbonara. Tro om lasagnen er like god etter en tur i fryseren?

MarenM
16-01-12, 12:18
Hm...... er ikkje so sikker på det..... ikkje akkurat denne konsistensen eg ser for meg på sjokoladeboller :confused: Men som pasta - JA :)

Du hadde helt rett - eksperimentet mitt gikk rett i do. :o Jeg må bare fatte at baking ikke ligger for meg - Jeg er ei middagslager. ;)

teleslynga
16-01-12, 12:20
Kanskje kakebaking går bedre for deg om du tar utgangspunkt i kakeoppskrifter i stedet for pastadeig...?

Imse
16-01-12, 12:23
Kanskje kakebaking går bedre for deg om du tar utgangspunkt i kakeoppskrifter i stedet for pastadeig...?
Signerer. Blir ikke mye sjokoladeboller om man tilsetter de nevnte ingredienser i vanlig pastadeig heller.

Det er masse gode kakeoppskrifter her på forumet, fra brune pinner til "negerboller" (og det er det jo ikke lov å si, men jeg kommer ikke på hva man kaller de ellers).

MarenM
17-01-12, 19:48
Kanskje kakebaking går bedre for deg om du tar utgangspunkt i kakeoppskrifter i stedet for pastadeig...?

*rødmer*

Ja, jeg aner ikke hva det var som gikk av meg. :eek:
Baking ligger ikke for meg som sagt. Holder meg til middager. Jepp!

BPN
17-01-12, 22:55
Hvor mye karber blir det alt i alt?

Imse
17-01-12, 22:57
Hvor mye karber blir det alt i alt?
Det kommer an på hvilket merke ost du velger... Egg inneholder så og si ikke noe. Fiberhusk 0g karbo.

Mariann S
17-01-12, 23:02
Det kommer an på hvilket merke ost du velger... Egg inneholder så og si ikke noe. Fiberhusk 0g karbo.
Dei naturelle ostane innholder vel ca 2-3 karber pr 100 gram :)

Imse
17-01-12, 23:21
Dei naturelle ostane innholder vel ca 2-3 karber pr 100 gram :)Jeg har vært borti alt mellom 2 og 4.5 på kremoster, derfor svarte jeg som jeg gjorde.
Totale er så liten at for meg spiller det ingen rolle, så lenge jeg spiser grønsakene mine.

BPN
17-01-12, 23:29
Da blir det jo virkelig ikke mye karber i den spaghettien. Da er det vel ingenting i veien for å spise denne pastaen som tilbehør til de fleste måltid..? Jeg skal prøve å lage den i morgen, det høres veldig lovende ut. Hadde vært flott å kunne spist det som tilbehør til hvert måltid, for pasta er noe jeg savner veldig! :-)

BPN
18-01-12, 10:29
Sikkert et veldig dumt spørsmål, men skal jeg ta olje på bakepapiret som legges på toppen..?

Charlott
18-01-12, 10:36
Sikkert et veldig dumt spørsmål, men skal jeg ta olje på bakepapiret som legges på toppen..?
Yepp :) Dette for å lettere få papiret av etter steking. Slett ikke dumt å pensle på litt olje på begge bakepapirene, det satt neeesten fast når jeg kun oljet det øverste bakepapiret ... :)

Tiki
18-01-12, 10:58
Sikkert et veldig dumt spørsmål, men skal jeg ta olje på bakepapiret som legges på toppen..?

Også steke det med også det øverste bakepapiret på, så blir det ikke brunt.

BPN
18-01-12, 12:54
Takk for svar.

Det ble faktisk overraskende bra, selv om de ble noe tykke, tror jeg hadde i for mye fiberhusk. Akkurat som ekte pasta jo! Tusen takk for oppskrift :)

Bravo
23-01-12, 09:04
I går laget jeg denne, det ble nydelig båndspaghetti med fløtesaus med scampi og sopp, kjempegodt!
Tusen takk igjen, Skyric :blomster:

vimsen85
23-01-12, 16:59
Jeg lurer på om jeg gjorde noe galt når jeg laget, for jeg syns den var eggete og litt ekkel konsistens. Men de var litt tykke. Kanskje bedre dersom jeg lager den veldig tynn? Jeg syntes at deigen min ble tykkere enn vaniljekrem. Lurer på å prøve en gang til.. Men spørs om jeg gidder, for mine så jo ut som alle andre sine bilder, så jeg er kanskje bare sær..

Bravo
23-01-12, 17:52
Vimsen - Min deig ble også tykkere enn vaniljekrem, så jeg spedde den ut med litt fløte under siste piskingen..fortsatt tykkere i konsistensen enn hva jeg tror den bør være, men jeg fikk kjevlet den tynn, så det gikk greit. Rullet sammen og klippet veldig tynt, så jeg ble knallfornøyd!! Men neste gang skal jeg ta litt mindre fiberhusk. Det er, med de teskjeene jeg bruker, litt forskjell på fem teskjeer og en halv dl, så jeg tok en mellomting mellom de to..neste gang tar jeg fem teskjeer, tipper det går enda bedre da.

vimsen85
23-01-12, 19:46
Jeg tok en halv dl. Får prøve med litt mindre da..

Mariann S
23-01-12, 20:50
Jeg tok en halv dl. Får prøve med litt mindre da..
Eg har rekna ut vekta eg brukar på fiberhusk.
3/4 av original porsjon er perfekt til ei plate :)

3 egg
90 g naturell smøreost
27 g fiberhusk.

Tiki
23-01-12, 22:00
Eg har rekna ut vekta eg brukar på fiberhusk.
3/4 av original porsjon er perfekt til ei plate :)

3 egg
90 g naturell smøreost
27 g fiberhusk.

Leste dette i bloggen din. ;) Skal prøve din dosering neste gang. Tror kunsten er å få den så tynn som mulig, for å få den beste konsistensen og derav smaken.

Bjella
24-01-12, 16:19
Oj spennende, dette skal testes ut.

siljesfremgang
24-01-12, 17:53
Prøvde denne i dag, må nok gjøre noen endringer neste gang. Smørre bakepapirene mer, kjevle ennå tynnere, og kanskje litt salt i....? Vet ikke hva salt vil gjøre med denne, men følte den manglet litt salt.
Ellers kjempe god konsistens... :D Supert.. :D

rariteten
26-01-12, 13:25
Signerer. Blir ikke mye sjokoladeboller om man tilsetter de nevnte ingredienser i vanlig pastadeig heller.

Det er masse gode kakeoppskrifter her på forumet, fra brune pinner til "negerboller" (og det er det jo ikke lov å si, men jeg kommer ikke på hva man kaller de ellers).

Nå må vi kalle dem minoritetsboller :rolleyes:

Lurer veldig på om dette blir å smake egg? Er ikke noe glad i den eggesmaken... :confused:

Zincite
26-01-12, 15:05
...

Lurer veldig på om dette blir å smake egg? Er ikke noe glad i den eggesmaken... :confused:
Her i huset har vi prøvd flere ting en gang og aldri mer - på grunn av eggesmak.,

Denne pastaen er vi derimot veldig fornøyd med, både som båndspaghetti og lasagneplater. Testet begge deler i løpet av få dager fordi vi var så fornøyd med første forsøk :) Første forsøk var båndspaghetti varmet forsiktig med litt smør i en kjele fordi jeg var redd for å blande det med resten av maten om vi ikke likte det.
Ingen eggesmak som vi klarte å finne :)

Bravo
26-01-12, 18:54
Dere som syns pastaen ble for tykk første gang dere laget:
Jeg laget denne for andre gang i går, men hadde kun en rest av kremost igjen. Da halverte jeg oppskriften, altså to egg, ca 70 g philadelphia, og tok da kun to teskjeer fiberhusk (altså litt mindre enn halv mengde). Kjevlet godt, så det fylte nesten helt ut til kantene av bakearkene (bruker silikonark, omtrent like store som en ovnsplate) og det funket kjempefint. Ble tynn og god pasta, og denne gangen var jeg nøye på å klippe veldig tynt (jeg ruller sammen og klipper med saks), så dette ble nesten spaghettitynt. Deilig! Blir kanskje ikke riktig nok til to personer, jeg spiste alene, så var mer enn nok til meg, da. Er man to, så kan man jo da lage originaldeigen til Skyric og kjevle supertynt ut på to bakeplater, da har man i alle fall mer enn nok til to personer:)

Zincite
02-02-12, 15:11
Har noen prøvd å kjøre den ferdige pastaen gjennom en pastamaskin for å lage spaghetti? Jeg skulle gjerne hatt en "prøvekanin" til å teste før jeg kjøper maskin.

Jeg skal prøve Bravo sin teknikk i dag - men skulle gjerne fått strimlet flere på en gang :ja:

Mariann S
02-02-12, 16:02
Har noen prøvd å kjøre den ferdige pastaen gjennom en pastamaskin for å lage spaghetti? Jeg skulle gjerne hatt en "prøvekanin" til å teste før jeg kjøper maskin.

Jeg skal prøve Bravo sin teknikk i dag - men skulle gjerne fått strimlet flere på en gang :ja:
Det går så fort å skjere opp at det skulle ikkje vere grunn for å kjøpe pastamaskin.
Ikkje trur eg at det vil gå heller.

Her er min variant: - perfekt til ei plate:

Eg har rekna ut vekta eg brukar på fiberhusk.
3/4 av original porsjon er perfekt til ei plate :)


3 egg
90 g naturell smøreost
27 g fiberhusk.

Zincite
02-02-12, 16:45
Det går så fort å skjere opp at det skulle ikkje vere grunn for å kjøpe pastamaskin.
Ikkje trur eg at det vil gå heller.

Her er min variant: - perfekt til ei plate:

Eg har rekna ut vekta eg brukar på fiberhusk.
3/4 av original porsjon er perfekt til ei plate :)


3 egg
90 g naturell smøreost

27 g fiberhusk.

Jeg klarte ikke å skjære så smalt som jeg ønsker til noen av de tingene jeg har lyst å teste ut :o men får prøve igjen :ja:
Er usikker på om jeg en gang har sett et redskap som ligner pizzahjulx10 eller noe slikt? Eller er det bare noe jeg tenker i mitt hode at hadde vært lurt :rolleyes: ?

Mariann S
02-02-12, 17:02
Jeg klarte ikke å skjære så smalt som jeg ønsker til noen av de tingene jeg har lyst å teste ut :o men får prøve igjen :ja:
Er usikker på om jeg en gang har sett et redskap som ligner pizzahjulx10 eller noe slikt? Eller er det bare noe jeg tenker i mitt hode at hadde vært lurt :rolleyes: ?
Når du nevne ett sånt hjul, so lure eg på om ikkje eg har sett det en plass....
eller har eg også drømt... :rolleyes:

snowflakes
09-02-12, 16:10
sitter nesten med tårer i øynene etter å ha snubblet over denne oppskriften her inne... FANTASTISK!! denne skal prøves ut!! *gleder meg*

Andariel
09-02-12, 17:02
Prøvde denne i dag, og resultatet ble mye bedre enn jeg fryktet! Hadde i altfor mye husk, og måtte tynne ut med nesten en halv pakke fløte, men tenker neste forsøk skal gå som smurt. I helga blir det lasagne, woho!

rut311
13-02-12, 15:56
Jeg brukte idag denne oppskrifta til tacowraps. Det var faktisk utrolig digg å å legge tacoen i. DET er noe av det jeg har savna. Skal prøve å steke de litt lenger neste gang, så kanskje de blir noe sprø.

Zincite
13-02-12, 17:20
Prøvde denne i dag, og resultatet ble mye bedre enn jeg fryktet! Hadde i altfor mye husk, og måtte tynne ut med nesten en halv pakke fløte, men tenker neste forsøk skal gå som smurt. I helga blir det lasagne, woho!
Jeg lurer på om det er forskjell på fiberhusk og fiberhusk? Jeg leste på en svensk blog at merke hadde noe å si for hvor mye man trengte.

Ellers er vel 5 ts = 1/4dl og ikke 1/2? om jeg fant riktig mål da jeg søkte :D- og det synes jeg ble mye mer passe i forhold til konsistens :)

Tiki
13-02-12, 20:00
Jeg klarte ikke å skjære så smalt som jeg ønsker til noen av de tingene jeg har lyst å teste ut :o men får prøve igjen :ja:
Er usikker på om jeg en gang har sett et redskap som ligner pizzahjulx10 eller noe slikt? Eller er det bare noe jeg tenker i mitt hode at hadde vært lurt :rolleyes: ?

Går veldig greit hvis du ruller den som en pølse og skjærer i så tynne pastastrimler som du ønsker. Mye kjappere enn å bruke pizzarulle.

Jabba
13-02-12, 20:38
Kan man lage opp en stor porsjon pasta carbonara f. eks å fryse ned ? Eller vil ikke denne pastaen tåle det?

rut311
13-02-12, 21:11
Jeg har hvertfall fryst ned i porsjonspakninger.

langaard
13-02-12, 21:22
Jeg har hvertfall fryst ned i porsjonspakninger.
Ja, det går helt fint. "Pastaen" beholder samme konsistens etter opptining:ja:

Jabba
14-02-12, 17:02
Ja, det går helt fint. "Pastaen" beholder samme konsistens etter opptining:ja:

Det er jo fantastisk!!! :D

Mariann S
14-02-12, 19:26
Kan man lage opp en stor porsjon pasta carbonara f. eks å fryse ned ? Eller vil ikke denne pastaen tåle det?
Litt usikker på kva du meina her... om du meina å fryse båndspaghettien åleine (eller i plater), går det heilt fint.
Men om du meina å lage pasta carbonara som en ferdig rett, og fryse...
då er eg litt meir usikker. For måten å varme opp denne pastaen er nettopp i sausen om serveres til.
Men prøv deg fram, og gi gjerne tilbakemelding :)

Lunacy
16-02-12, 18:28
Lagde dette i dag, utrolig godt. Gjør middagene fremover "litt" lettere :)

Jabba
16-02-12, 22:05
Har også laget med hell.....med måtte spe ut oppskrifta en hel del da det ble en stor klump (for mye fiberhusk). Hadde med skinke og ostesaus den ene dagen og i dag ble det m hjemmelaget tomatsaus!
Uvant at ikke grønnsakene er erstatningen for pastaen lengre....den eneste grønnsaken jeg spiste i dag var litt rød paprika....*ler*
Kommer sikkert til å lage mer av dette!

Thomasina
01-03-12, 21:04
Tusen takk for en fin oppskrift! Dette var godt!

skyric
02-03-12, 08:11
Glad at så mange liker den. Den har blitt en stor hit hjemme hos oss. Speseilt lasagnen er poppis!

mysil
03-03-12, 23:44
Jeg prøvde denne pastaen i dag, men lurer på hvordan konsistensen egentlig skal være. Min blei litt deigete uten å være rå, nesten som for lite stekte pannekaker, veldig "slapp og dau" på en måte. Jentungen syns det var veldig godt da :)
Hvordan oppbevares pastaen best, utenom å fryse den?

rut311
04-03-12, 09:30
Jeg prøvde denne pastaen i dag, men lurer på hvordan konsistensen egentlig skal være. Min blei litt deigete uten å være rå, nesten som for lite stekte pannekaker, veldig "slapp og dau" på en måte. Jentungen syns det var veldig godt da :)
Hvordan oppbevares pastaen best, utenom å fryse den?

Jeg fikk samme inntrykket, men opplevde den likevel tørr ved bruk. Vil du ha den sprø, kan du la den ligge på rist i ovnen og varme den med varmluft.

mysil
04-03-12, 11:49
Jeg fikk samme inntrykket, men opplevde den likevel tørr ved bruk. Vil du ha den sprø, kan du la den ligge på rist i ovnen og varme den med varmluft.

Oki, min var fortsatt litt våt/fuktig på en måte. Prøve å steike den lengre neste gang kanskje. Har ikke varmluft, men funker kanskje likevel :)

Imse
14-11-12, 10:31
Denne tråden fortjener å dyttes opp. Pastaen er perfekt til lasagne, bolognese, caronara.. Osten kan helt fint byttes ut med vanlig naturell smelteost( naturell utgave av baconost), slik som selges for 9kr boksen fra first price mm. Blir minst like god, billigere og mindre laktose.

Tiki
16-11-12, 10:49
Helt enig. Jeg lager lasagne med gjevne mellomrom, og har fine posjonspakker i fryseren. Bondspagettien er også super.

synsegulla
16-11-12, 23:31
Så spennende. Blir pasta neste uke :D

Camomilla
14-02-13, 13:01
Jeg har fryst denne med stort hell - legger ferdigklippet "pasta" i poser (litt løst, ikke presset sammen) og tint porsjonsvis. Funker som fjell :) Jeg bruker halv mengde fiberhusk ift. originaloppskriften - og det lønner seg også å vispe sammen etter svelling en omgang også. Ellers har jeg fått en litt tykkere røre i bunnen, og det har vært vanskelig å bre det utover. Jeg har også laget dobbel porsjon av denne pastaen fordelt på to plater. Doblet steketiden og byttet plass på platene halvveis :)

Moogie
15-02-13, 10:33
enda noe mer jeg MÅ bare prøve ut! Høres som en skikkelig god ide med denne type pasta :)

zitapus
11-03-13, 23:54
Denne bare må jeg prøve. Har skikkelig pastaabstinenser.

Blir den godkjent av familien kommer jeg til å elske deg!!

Imse
12-03-13, 10:51
Denne bare må jeg prøve. Har skikkelig pastaabstinenser.

Blir den godkjent av familien kommer jeg til å elske deg!!
Som lasagne spiser hele familien denne. Mine bakeplater er litt små, så for at lasagneplatene ikke skal bli for tykke, så lager jeg av 3 egg( bare å regne om). For tykke plater liker kun jeg, men er de tynne nok merker ingen forskjellen.

synsegulla
13-03-13, 18:56
Mmmm. Denne falt i smak hos oss, og kommer til å bli vår faste spaghettioppskrift.

zitapus
13-03-13, 22:50
Hm, det svarte ikke HELT til forventningene. Men så var jeg ikke fornøyd med kjøttsausen heller, burde ha valgt en jeg faktisk hadde lyst på. Så jeg vet ikke om det var kjøttsausen eller pastaen som gjorde at jeg kun spiste til jeg ikke lenger var sulten.
Mannen syntes det var godt, lillebror ville heller ha pasta enn kjøttsaus så for han var det tydeligvis en slager, storebror sa ikke noe om den, men valgte ris (som var alt 2) til andre porsjon.

Men, hvor lenge pisker dere eggene?
Jeg pisket helt til det ble eggedosis for å få mye luft inn, men så syntes jeg at den ferdige pastaen ble litt porøs. kanskje pisket jeg for lenge?
Så tok jeg nok litt for lite fiberhusk i for den ble ikke tykk nok, så kanskje den ble litt "ødelagt" av at jeg prøvde den med 10 min mellomrom (og tok mere fiberhusk i).

Skal definitivt prøve igjen, håper det går bedre da.

synsegulla
14-03-13, 10:38
Jeg pisket ikke til eggedosi, bare til godt blandet. Brukte ca 1/2 dl fiberhusk. Ser noen har stekt med bakepapir oppå, det gjorde ikke jeg. Det smaker jo selvsagt ikke hvetemel av den, men jeg synes det smakte ganske nøytralt, og med min spicy saus over ble det akkurat som pasta.

Momse
14-03-13, 20:34
Hmmm...denne fallt dessverre ikke i smak hos meg. Syns ikke den var lik "ordentlig" pasta i det hele tatt - kanskje jeg gjorde noe galt, men tror ikke det... :confused:
Heldigvis savner jeg ikke pasta, så no big deal for min del :)

Brukte den forresten i lasagne ;)

Inguz
03-02-14, 03:29
Noen som har brukt denne på fast basis siden tråden var aktiv?

Prøvde meg på dette i går, og det ble godt altså - bare ikke pasta. Det ble som en mellomting av pannekake og omelett, og noe jeg helt klart kan bruke til VELDIG mye. Men pasta? Njaaaa...plater kanskje. Tenker å prøve resten i lasagne i morgen.

Men poenget mitt; jeg fulgte hovedinnlegget, selv om jeg hadde lest resten av tråden. Noen som har noen stalltips her?
Jeg banka eggene opp luftig for hånd, ikke mer. Pisker dere mye?
Får dere virkelig pastakonsistens eller er dere utrolig villige til å la det gå som pasta?

Imse
03-02-14, 08:16
Et tips, denne porsjonen er litt for stor synes jeg, jeg vil ha den tynnere. Del den på to plater og ikke kjevle de helt ut, eller regn om oppskriften til 3 egg.
Å lage de tynnere har ALT å si, for tykk gir pannekakesmak, tynnere gir en basis for saus. Alene er og blir den pannekake, men jeg synes den er god med tomatsaus eller en ostesaus.

Inguz
03-02-14, 10:27
Takk for det, Imse.
Med tynnere, da mener du tynnere bredt utover eller mener du tynnere røre? Eller begge deler?

Imse
03-02-14, 16:17
Takk for det, Imse.
Med tynnere, da mener du tynnere bredt utover eller mener du tynnere røre? Eller begge deler?
Kjevle den tynnere, slik at spaghettien ikke blir så tykk. Disse gjenbruksbakepapirene fra Clas Ohlson er geniale til dette.

Camomilla
04-02-14, 10:11
Helt enig med Imse - for mest mulig pastafølelse er det avgjørende at det blir så tynne plater som mulig. Men jeg er blitt så lavkarbifisert at det er dette jeg forventer når jeg skal spise pasta, så jeg bryr meg ikke om de tykkere partiene :D

Inguz
04-02-14, 13:10
Den var steike god å bruke som wrap, da. Smurte på Philadelphia, og la på boksskinke, vårløk og salatblader. Også majones! Mmmm, kanongodt!

elikri
18-01-16, 20:40
Åh denne skal jeg prøve. Tusen takk for oppskrift

Zephyre
25-02-16, 23:21
Jeg er helt ny på forumet her, og som lavkarbo.

Pasta Carbonara er noe vi er glad i her hjemme, så tenkt at det ville blitt ett stort savn. Men med denne oppskriften *jippi*

Lagde den i kveld. Gjorde noen feil, blei litt for ivrig. Men smakte på den, nammmm
Spiste 1/4 av den som den kom ut av ovnen :D

Neste gang blir den enda bedre :)