View Full Version : Blomkålmos med Wasabi


vimsen85
13-01-12, 19:15
Hei, tenkte bare jeg skulle dele noe jeg fant på klikk.no. De har oppskrift på blomkålmos med wasabi (ellers lager de den på samme måte som vanlig blomkålmos). Jeg er ikke spesielt glad i blomkål. Men dette fikk jeg lyst å prøve :D

http://www.klikk.no/mat/spise/article538520.ece

Blomkålpuré med wasabi

Oppskriften på denne puréen er enkel: Skjær en halv blomkål i grove biter og kok dem møre (ca 10 minutter) i saltet vann. Sil av. Mos blomkålen helt jevn med stavmikser sammen med omtrent én desiliter kremfløte. Bruk en eller to centimeter med wasabi (smak deg fram). Smak til med salt.

Nerthus
13-01-12, 19:23
Enig, leste den nettopp selv - det hørtes knallgodt ut! Må prøves...

Gerd
13-01-12, 19:24
Veldig fint om du legger inn selve oppskrifta her også, siden dette er et oppskriftforum :) Gjerne link i tillegg.

langaard
13-01-12, 19:25
Da blir det wasabi i mosen neste gang, takk for tips:)

Tiki
13-01-12, 19:31
Jeg har brukt wasabi i blomkålmosen min en stund nå. Tåler mere enn en vil tenke. Gir en deilig litt mere pikante smak.
Jeg lager bare vanlig blomkålmosen, enten med smør eller smør og fløte og noen cm wasabi

vimsen85
13-01-12, 20:01
Veldig fint om du legger inn selve oppskrifta her også, siden dette er et oppskriftforum :) Gjerne link i tillegg.

Done :) Var vel omentrent akkurat det Tiki sa ;)

Gerd
13-01-12, 20:05
Done :) Var vel omentrent akkurat det Tiki sa ;)

Jojo, men det er viktig å legge inn oppskrift og ikke bare link. Vi opplever rett som det er at linker ikke virker ( siden er borte osv.), og da er det ikke lett å finne oppskrifta ;)

vimsen85
13-01-12, 20:09
Jepp. Vet vel egentlig det. Egentlig ville jeg bare høre om noen hadde smakt det og om det var godt. Men lurt å ha den der når noen lurer på hva som skal være i :)

Ana
13-01-12, 20:27
ÅHh, det der må jeg prøve, det høres veldig godt ut!

Hamster59
20-01-12, 17:17
Dette passa kjempegodt! :) Har akkurat hatt sushi (og ja, det ble litt ris på meg også fra de rullene..) og sashimi til middag. Har ei flaske wasabi som bør brukes opp innen 12 uker, så da vet jeg hva jeg skal bruke den til! :)