View Full Version : Tyrkiske kjøttboller (fra VG) - ser fantastisk godt ut!


emiliesebastian
16-01-12, 21:12
Dette er jo ingen lavkarbooppskrift, men det er ikke noe i denne med mye karber. Denne skal jeg prøve :sikle:
http://www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrift.php?id=3608

500 g kjøttdeig av lam (eller bruk vanlig kjøttdeig)
1 egg
1 ss revet ingefær
2 hvitløkfedd, hakket
1 ts chilikrydder
½ boks hakkete tomater
1 ts malt koriander
1 ts spisskummen
1 ts kanel
1 ts garam masala krydder
2 ss olje (vu kan jo bruke smør)
1 løk finhakket
2 dl yoghurt naturell (eller matyoghurt)
salt og pepper
frisk koriander eller persille

Bland kjøttdeigen med revet ingefær, hvitløk, chilikrydder, egg, salt og pepper. Form runde kjøttboller og legg til side.
Brun malt koriander, spisskummen, kanel, garam masala og løk i olje i en stekepanne. Tilsett tomater, salt og pepper. La det koke i ett minutt. Ta pannen fra platen, og bland i yoghurt. Sett tilbake pannen. Legg i kjøttbollene, legg på et lokk og la dem koke i sausen i 20 minutter.
Dryss koriander over

Marella77
16-01-12, 22:30
Dette er jo ingen lavkarbooppskrift, men det er ikke noe i denne med mye karber. Denne skal jeg prøve :sikle:
http://www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrift.php?id=3608

500 g kjøttdeig av lam (eller bruk vanlig kjøttdeig)
1 egg
1 ss revet ingefær
2 hvitløkfedd, hakket
1 ts chilikrydder
½ boks hakkete tomater
1 ts malt koriander
1 ts spisskummen
1 ts kanel
1 ts garam masala krydder
2 ss olje (vu kan jo bruke smør)
1 løk finhakket
2 dl yoghurt naturell (eller matyoghurt)
salt og pepper
frisk koriander eller persille

Bland kjøttdeigen med revet ingefær, hvitløk, chilikrydder, egg, salt og pepper. Form runde kjøttboller og legg til side.
Brun malt koriander, spisskummen, kanel, garam masala og løk i olje i en stekepanne. Tilsett tomater, salt og pepper. La det koke i ett minutt. Ta pannen fra platen, og bland i yoghurt. Sett tilbake pannen. Legg i kjøttbollene, legg på et lokk og la dem koke i sausen i 20 minutter.
Dryss koriander over

Hva mener du med at dette ikke er en lavkarbo-oppskrift?

Gerd
16-01-12, 22:32
Joda den er lavkarbo :ja:

eneste som jeg ville bytta ut var yoghurten med f.eks rømme. :)

Marella77
16-01-12, 22:51
Jeg så nå på bildet... Mente sikkert at det ikke var lavkarbo, siden det var ris på tallerken ;)

Gerd
17-01-12, 08:43
Jeg såg på osppskrifta TS la ut ;) den er lavkarbo.

Marella77
17-01-12, 10:07
Jeg såg på osppskrifta TS la ut ;) den er lavkarbo.

Ja, jeg skjønner det, det gjorde jeg også først, derfor mitt spørsmål. Men når jeg så på linken, så skjønte jeg mer hva TS mente... :)

emiliesebastian
17-01-12, 12:32
Jeg mente bare at den i linken ikke er noe som er laget spesielt for "lavkarbo":)

Sivensvans
11-04-12, 21:24
Lagde denne i dag......NAM NAM!! Det blir definitivt ikke siste gang! Takk for oppskrift:D

Bønna200
05-08-12, 18:21
Denne hadde jeg glemt! Men det blir middagen en av de første dagene. :)

Imse
14-08-12, 15:05
Namminam! Dette er garantert godt med så mye gode smaker!

Dilly
15-08-12, 11:57
Skikkelig fristende :) Skal kjøttbollene bare legges rå oppi, eller skal de stekes først?

Imse
15-08-12, 11:59
Skikkelig fristende :) Skal kjøttbollene bare legges rå oppi, eller skal de stekes først?
Legges rå oppi, og det gikk helt fint. Laget denne i går, med rømme, for jeg hadde ikke tykisk yoghurt. Kjøttbollene ble gode når de lå og småkokte/trakk i tomatsausen.

Imse
11-10-12, 13:51
Dette skal vi ha til middag i dag, og jeg gleder meg skikkelig! Skal lage dobbel porsjon i jerngryta. Så jeg skal kose meg de neste måltidene gitt:D

Ladejarlen
19-10-12, 17:18
Jeg lagde denne i dag, dobbel porsjon.
Erstattet yoghurten med soyamelk og hadde i 4 spiseskjeer kokosmel for å få sausen tykkere. Brukte malt ingefær, og kjøpte ikke ferske urter, for å spare penger.
Salat som tilbehør. Brukte karbonadedeig, og jeg stekte kjøttkakene først.

Kjempedigg, gikk fort å lage også. Hadde kanskje oppi litt mye ekstra krydder:stuart:

10899

10900