View Full Version : Lavkarbobrødmix fra Idun (Karbolett)
Har et brett med rundstykker (http://www.nxt.no/extra/Idun/mors/karbolettrundstykker.php)i ovnen, as we speak, veldig spent på resultatet. Kun 4,3 g karbohydrater per 100 gram ferdig bakst. Ser lovende ut!
Noen som har smakt disse?
Ikke smakt - og ikke sett i butikken at de fantes en gang :eek:
Ser jo unektelig spennende ut, men jeg savner at de oppgir innhold og næringsinnhold på siden sin :mad:
Ja, det kunne de godt ha gjort. Jeg kan legge inn næringsinnholdet etterpå.
Oioi, et godt alternativ til pizzabunn, kanskje? Gi oss en lyd når du har smakt!
På bildet ser de veldig lyse og fine ut. Minner litt om frokostrundstykkene som det ligger oppskrift på her inne. Derfor var jeg så spent på hva de har brukt i blandingen :D
Og gluten er det nok i dem uansett, så magen min blir ikke glad... Men så lenge blodsukkeret er fornøyd!
Og gluten er det nok i dem uansett, så magen min blir ikke glad... Men så lenge blodsukkeret er fornøyd!
Ja ikke sant ? Kan liksom ikke få i både pose og sekk ;)
Hvordan ble de!!???????? De ser jo helt nyyydelige ut! :)
De ligger til avkjøling..
Jammen..... varme rundstykker med smeltet smør da..???? ;)
Jammen..... varme rundstykker med smeltet smør da..???? ;)
Joda, men når det er stor sjanse for at de er soggy klarer jeg å vente. Hater svampete bakst, noe omtrent all lavkarbobakst er. Venter i spenning.
Absolutt godtkjent, bittelitt svampete, men til å leve med. Ganske mild smak, sprø og god skorpe.
Næringsinnhold per 100 g ferdig bakst:
211 kalorier
17,4 g protein
4,3 g karbo (hvorav 0,1 g sukkerarter)
10 g fett
17,2 g kostfiber
0,2 g natrium
Ingredienser:
Hvetegluten, ertefiber, myseprotein, kruskakli, kostfiber, linfrø, solsikkekjerner, emulgator, hevemiddel, fiberhusk, fortykningsmiddel, salt, surhetsregulerende middel, aroma. Kan inneholde spor av sesam.
Venter i spenning.
Vi også ;)
Absolutt godtkjent, bittelitt svampete, men til å leve med. Ganske mild smak, sprø og god skorpe.
Næringsinnhold per 100 g ferdig bakst:
211 kalorier
17,4 g protein
4,3 g karbo (hvorav 0,1 g sukkerarter)
10 g fett
17,2 g kostfiber
0,2 g natrium
Ingredienser:
Hvetegluten, ertefiber, myseprotein, kruskakli, kostfiber, linfrø, solsikkekjerner, emulgator, hevemiddel, fiberhusk, fortykningsmiddel, salt, surhetsregulerende middel, aroma. Kan inneholde spor av sesam.
Hm.....hva er kostfiber? emulgator?.....skeptisk ;)
Reklame i lokalavisa i dag for et lavkarbobrød som de landserer i morgen (Møllerens bakeri tror jeg det var). Spent på å lese innholdet i det. Reklamerte med 8 karber pr 100g.
Joda, men når det er stor sjanse for at de er soggy klarer jeg å vente. Hater svampete bakst, noe omtrent all lavkarbobakst er. Venter i spenning.
Ser den! Men så bra de ble godkjent. Kjekt med litt sånne lettvinte løsninger innimellom.
Hm.....hva er kostfiber? emulgator?.....skeptisk ;)
Reklame i lokalavisa i dag for et lavkarbobrød som de landserer i morgen (Møllerens bakeri tror jeg det var). Spent på å lese innholdet i det. Reklamerte med 8 karber pr 100g.
Emulgator er vel gjerne lecithin eller DATEM.
Emulgator er vel gjerne lecithin eller DATEM.
Like klok jeg :(
Hvor kjøpte du de? Så unektelig godt ut.
hvor kjøpte du de? Så unektelig godt ut.
obs.
Hei
Da hadde jeg også prøvd disse, de var bedre enn Møllerens Lavkarbobrød. Men det var langt fra så godt Karins Beste Brød.
Elin
Noen som har funnet dem andre steder enn OBS?
Jeg kjøpte det på Mega
Elin
Like klok jeg :(
Kostfiber er bare ordet for ufordøyelige karbohydrater. En emulgator gjør at fett og vann kan blandes sammen uten å skilles. Finnes bl.a. i eggeplommer, helt nødvendig i hudkremer osv osv... Mao, ikke noe å bekymre seg for. :)
Jeg fant en pakke på Safari i går, åpenbart er det et såpass nytt produkt at de ikke har fått det opp i hyllene engang, stod fortsatt i en kasse på gulvet. Har laget en runde, som 'scones', bare for å teste. Jeg synes de var helt ok, men litt tørre. Tror sjansen for at disse blir eggete er minimal, siden, ut i fra det jeg kan se, så er det ikke egg i dem. :P
Ingredienser:
Hvetegluten
Ertefiber
Myseprotein
Kruskakli
Kostfiber
Linfrø
Solsikkekjerner
Emulgator E481 (Natriumsterearoyllaktylat, som forsterker deigen og hindrer at bakevarer blir raskt dårlige/harde)
Hevemiddel E450 (Dinatriumdifosfat - antioksidant, surhetsregulerende, hevemiddel. Lages av fosforsyre)
Hevemiddel E500 (Natriumkarbonat - Natron)
Fiberhusk
Fortykningsmiddel E412 (Guarkjernemel)
Salt
Surhetsregulerende middel E330 (Sitronsyre)
Aroma
Minte meg egentlig mer om proteinpulverbrød, litt tørt nesten. Men veldig enkelt å lage.
Bestemamma
04-02-12, 16:36
Jeg fant en pakke på Safari i går, åpenbart er det et såpass nytt produkt at de ikke har fått det opp i hyllene engang, stod fortsatt i en kasse på gulvet. Har laget en runde, som 'scones', bare for å teste. Jeg synes de var helt ok, men litt tørre. Tror sjansen for at disse blir eggete er minimal, siden, ut i fra det jeg kan se, så er det ikke egg i dem. :P
Ingredienser:
Hvetegluten
Ertefiber
Myseprotein
Kruskakli
Kostfiber
Linfrø
Solsikkekjerner
Emulgator E481 (Natriumsterearoyllaktylat, som forsterker deigen og hindrer at bakevarer blir raskt dårlige/harde)
Hevemiddel E450 (Dinatriumdifosfat - antioksidant, surhetsregulerende, hevemiddel. Lages av fosforsyre)
Hevemiddel E500 (Natriumkarbonat - Natron)
Fiberhusk
Fortykningsmiddel E412 (Guarkjernemel)
Salt
Surhetsregulerende middel E330 (Sitronsyre)
Aroma
Minte meg egentlig mer om proteinpulverbrød, litt tørt nesten. Men veldig enkelt å lage.
Irriterende at de har putta i gluten......
Og det at det er tørt forundrer meg ikke...fins jo ikke fett i de jo !!!
Irriterende at de har putta i gluten......
Og det at det er tørt forundrer meg ikke...fins jo ikke fett i de jo !!!
Det skal tilsettes 40g olje når man blander sammen deigen. Men lurer rett og slett på om jeg skal prøve å blande et egg eller to og i de neste gang. For jeg kommer nok til å lage de igjen.
Bestemamma
04-02-12, 16:57
Det skal tilsettes 40g olje når man blander sammen deigen. Men lurer rett og slett på om jeg skal prøve å blande et egg eller to og i de neste gang. For jeg kommer nok til å lage de igjen.
Kanskje en kan bruke smør istedenfor? ;)
Irriterende at de har putta i gluten......
Enig...:(
Jeg tar heller en del gluten enn masse, masse frø. DET takler ikke magen min. Men er jo greit vi begynner å få noen få typer å velge mellom etter hvert da.
Fant en pose med disse i butikken igår, og det var jo nesten for godt til å være sant at det fantes en bakemix med bare kjente ingredienser som var så lav på karbo.
Bakte den som rundstykker idag, og syntes de smakte som vanlige grove rundstykker, men luktet litt rart. Regner med det var glutenmel, det har jeg ikke prøvd før.
Noen som har testet dette da?
http://www.bakehusetas.no/se-vare-produkter/brodvarer/brod/karbo-kutt-lavkarbobrod/
Ingredienser: Hveteprotein(som gluten), soyaprotein, lupinprotein, vann, brune og gule linfrø, soyamel, sammalt hvetemel, hvetekli, eplefiber, sesamfrø, salt, gjær, maltmel, lecithin, eddiksyresalt(natriumacetat), soyaflak.
Næringsinnhold pr 100g:
Energi 266 kcal
Protein 28,0 g
Fett 11,1g – herav mettede fettsyrer 1,4g
Karbohydrat 8,0g – herav sukkerarter 0,7g
Fiber 11,0g, natrium 0,4g.
Vekt: 600g
Ser ut til at det er 48-50 gram karb.i hele brødet...
Fant den på Rimi idag. Ikke prøvd ennå.
Har kjøpt et par pakker med denne nå... Viktig og ta to før man har smakt da.. :confused: Men jeg så nemlig at den kunne lages som knekkebrød også, noen som har testet den varianten?
Inne i en veldig knekkebrødfase her nå..
nja.. njo.. Jeg brukte den som pizzabunn nå.. ikke noe særlig godt.. Skrapte av fyllet og spiste det.. Vurderer å steike bunnen litt lenger, for den ble ... svampete.. :/
Kjøpt i dag...skal prøves som knekkebrød litt seinere:)
Leter litt etter denne i butikkene - men MEGA og Rimi hadde den ikke....Noen som vet om REMA selger denne?
Jeg kjøpte min på eurospar i alle fall..
Jeg kjøpte min på meny, men det var vel egentlig ikke du spurte om..... :rolleyes:
Jeg doblet mengden olje oppi, og penslet den med olje i tillegg.
Da ble det veldig saftig, med ordentlig brødskorpe :D
jannesnuppa
18-02-12, 00:16
Kjøpte den på ICA i dag, og hadde i meierismør i stedenfor olje :)
Syns de var helt nydelige.Saftige med skikkelig sprø skorpe
Jeg ble veldig fornøyd med dette brødet. Jeg lagde det slik som det står på pakken, med rapsolje.
Har brødet i ovnen nå. Skal det lukte så mye tomtebrygg? :confused:
Tomtebrygg? Som i gløgg? :lol: Nei, det syns jeg ikke det gjorde, men det lukta ikke vanlig brød heller liksom. Ganske luktfri i grunn.
Tomtebrygg? Som i gløgg? :lol:
Nei, som i sånn mørk guffe man brygger hjemmelaget øl på i jula. Det lukter akkurat som når mamma brygget juleøl når jeg var mindre :rolleyes:
Har brødet i ovnen nå. Skal det lukte så mye tomtebrygg? :confused:
Haha nå måtte jeg le... :D Geder meg til og høre hvordan smaken ble på ølbrødet!
Jeg brukte også Meierismør i mine rundstykker, og de mettet skikkelig! Jeg delte hvert rundstykke i tre for mine ble litt for runde og høye.... neste gang flater jeg dem litt mer ut. De ble ganske "tunge", jeg brukte ikke alt vannet så kanskje det er grunnen? Resten er forresten i fryseren, tenkte å ta opp et par for å ha i helgen. :)
Haha nå måtte jeg le... :D Geder meg til og høre hvordan smaken ble på ølbrødet!
Det var litt for lite grovt for meg. :o
Jeg tok ekstra linfrø og solsikke sist jeg laget Møllerbrødet - da ble det mye mye bedre, det kan være en mulighet her også.
Ser dere lager rundstykker, blir dette en deig-deig? Så man kan lage de, eller må jeg ut og handle muffinsformer?
Trenger ikke muffinsformer. Jeg trodde de kanskje ville "flyte" litt ut, men det gjorde de ikke. Mine er derfor litt små, harde, runde mordvåpen.... litt mer vann hadde kanskje ikke gitt like kompakt resultat?
Så bra! Da blir det rundstykker av pose nr 2.
Laget en med knekkebrød nå, tok oppi ekstra linfrø, solsikkefrø og gresskarkjerner, og strødde havsalt oppå før steking.
Ble helt ok!
Jeg stekte litt annerledes. Ca 45-60 min på 180 grader... skrudde litt ned på slutten.
Disse var IKKE gode:S Luktet forferdelig i hele huset, og smaken var heller ingenting å skryte av :( Skikkelig skuffet..
Jeg må ha gjort noe alvorlig galt, for mine kunne jeg brukt som murstein neste gang jeg skal bygge. De blei stein harde.
Jeg kjøpte en sånn pose karbolett på Coop mega.
Skuffelsen var stor. Bakverket har en meget spesiell lukt, og smakte sånn også.
Jeg begynte å brekkemeg når jeg spiste det, noe jeg gjerne lett gjør med sånn lavkarbo-bakst. Det er noe med konsistens og det hele altså...
Så 45 kr for denne posen med mel-kornblanding var virkelig bortkasta.
Helt enig, luktet så vondt i hele huset at jeg ble kvalm.. Og smaken var jo helt forferdelig =/ Gikk rett i søpla for å si det sånn;P
Kjenner jeg er ganske fornøyd med å bo i tyskland hvor man får ferskt lavkarbobrød hos den lokale bakeren.
Kjenner jeg er ganske fornøyd med å bo i tyskland hvor man får ferskt lavkarbobrød hos den lokale bakeren.
Ja, bare gni det inn du..........:p
Dette smakte etter mi meining mindre bra enn Møllerens. Det var ein ubestemmeleg smak i det... Har kjøpt inn Regal si blanding også, berre for å ha prøvd den, men har ikkje fått prøvd enno.
Kjenner jeg er ganske fornøyd med å bo i tyskland hvor man får ferskt lavkarbobrød hos den lokale bakeren.
Det får ein i Molde også... ;)
Dette smakte etter mi meining mindre bra enn Møllerens. Det var ein ubestemmeleg smak i det... Har kjøpt inn Regal si blanding også, berre for å ha prøvd den, men har ikkje fått prøvd enno.
Hvor mange karbs har dette brødet? Var inne på regal for å sjekke, men der stod bare innholdet. Mye hvete så det er kanskje litt karber her.
Forresten så har jeg bakt idun sitt brød og jeg er fornøyd. Det er det brødet som er mest brød av de jeg har prøvd. eneste er at det er litt tørt. Men med masse ost på og paprika er det kjempegodt synes jeg.
Hvor mange karbs har dette brødet? Var inne på regal for å sjekke, men der stod bare innholdet. Mye hvete så det er kanskje litt karber her.
Forresten så har jeg bakt idun sitt brød og jeg er fornøyd. Det er det brødet som er mest brød av de jeg har prøvd. eneste er at det er litt tørt. Men med masse ost på og paprika er det kjempegodt synes jeg.
Har som sagt ikkje laga det, og har heller ikkje heilt kika på pakken. Det berre vart med heim frå butikken ein dag.. :o
Eg trur kanskje eg hadde likt Idun sitt betre om eg tweaka det litt med raspa ost i eller noko. Den ubestemmelege smaken og konsistensen var litt turn off for min del.
Jeg har denne pakken i skapet og lurer litt på om jeg i det hele tatt tør å lage disse...*ler*
Jeg har bakt brødet til Funksjonellmat og det var utrolig godt! Det lukta heller ingenting av det! Kan anbefales!
Irriterende at de har putta i gluten......
Og det at det er tørt forundrer meg ikke...fins jo ikke fett i de jo !!!
Står jo at man kan tilsette fett. Ca 40 g. Så om man vil kan man sikkert bytte ut litt av vannet for enda mer fett.
Smaker ikke så værst dette brødet, og metter veldig godt.. Men, jeg er litt skeptisk om det faktisk er bra.. Lever i håpet da!
Jeg har nå brukt det som pizzabunn. Smakte veldig grovt, men jeg likte det! Kommer til å bli gjentatt som pizzabunn i hvertfall :)
Synes dette er et godt lavkarbobrød jeg, særlig nybakt med en heroisk mengde smør. Kjenner ikke noe til vond lukt eller smak.
HAr noen opplevd at det er en vektstopper, eller forsvinner kiloene når dere spiser brødet? HAr bakt ny ladning idag jeg.. Såååååå lettvint da :love:
HAr noen opplevd at det er en vektstopper, eller forsvinner kiloene når dere spiser brødet? HAr bakt ny ladning idag jeg.. Såååååå lettvint da :love:
Har ikke merket det som en vektstopper. Det er noe kli i det, så jeg fikk fart på magen :P Men syns det smakte godt, og jeg tenkte å bruke det kun til pizza, som vi har 1-3 ganger i mnd. Så jeg syns det er verdt det, selv om vekten kanskje hadde stoppet opp noen dager.
LivingDeadDOll
26-03-12, 20:46
Kjøpte en pose her om dagen. Laget rundstykker av deigen. Jeg anser meg ikke som kresen, men det var vanskelig for meg å spise disse. Litt merkelig smak og konsistens på disse, etter min mening. :(
Nå har jeg laget en skikkelig god variant av disse. :D
Jeg har som vanlig ikke mål... men jeg tilsatte et par gode never gresskarkjerner, solsikkefrø, sesamfrø og kruskakli. Pluss et par t-skjeer hvitløkpulver, sellerisalt og litt vanlig salt.
Hovedmålet var og lage knekkebrød, men deigen ble jo litt større med tilegget, så da laget jeg rundstykker av resten. Og de ble gode!!!!
Mista litt av den rare lukta jeg fikk sist, og fikk skikkelig god tyggekonsistens med alle frøene.
Knekkebrødene står i ovnen nå, rapport kommer på de når de er klare.
Jeg har bakt brødet til Funksjonellmat og det var utrolig godt! Det lukta heller ingenting av det! Kan anbefales!
Enig, det er kjempegodt:) Har alltid ferdig oppskårne skiver av dette liggende i fryseren.
Sweet Pink Kitty
11-04-12, 22:22
Kjøpte denne miksen i dag, gleder meg til å prøve. Er stadig på søken etter et lavkarbobrød jeg faktisk liker..
Jeg synes karbolett fra Idun er kjempegodt jeg :) Skal være enig at det luktet litt annerledes enn "vanlig brød" -men smaken er det ingenting å utsette på! Mettet godt gjorde det også. Jeg har kun bakt det som brød og etter inspirasjon fra en fitness blogg tilsatte jeg en scoop med bakepro og erstattet smør/olje delen med mager kesam isteden.
Kommer til å inkludere dette i kosten fremover. 2 skiver om dagen. Enten frokost eller lunsj. Har spist lavkarbo i 15 mnd og ikke savnet brød nevneverdig -men er glad jeg nå har denne muligheten :)
Jeg synes karbolett fra Idun er kjempegodt jeg :) Skal være enig at det luktet litt annerledes enn "vanlig brød" -men smaken er det ingenting å utsette på! Mettet godt gjorde det også. Jeg har kun bakt det som brød og etter inspirasjon fra en fitness blogg tilsatte jeg en scoop med bakepro og erstattet smør/olje delen med mager kesam isteden.
Kommer til å inkludere dette i kosten fremover. 2 skiver om dagen. Enten frokost eller lunsj. Har spist lavkarbo i 15 mnd og ikke savnet brød nevneverdig -men er glad jeg nå har denne muligheten :)
Så det funker å erstatte oljen med mager kesam? I såfall skal jeg gjøre det i fremtiden :D
Jeg lagde dette brødet i dag som Focaccia, i en springform. Det ble nydelig! Manglet seff rosmarin, men det ble godt uten.
Ser rundstykkene ut som på promobildet, eller har de jukset med bilder av normale rundstykker? De så jo veldig luftige ut der.
Synes mange lavkarbovarianter blir "glaserte takstein", dvs blankbrune utenpå og brent i kantene, og tunge/soggy inni, selv om Nannah og Karins brød står til godkjent når de er kalde, jeg er glad i nøtter og frø da.
Ser rundstykkene ut som på promobildet, eller har de jukset med bilder av normale rundstykker? De så jo veldig luftige ut der.
Synes mange lavkarbovarianter blir "glaserte takstein", dvs blankbrune utenpå og brent i kantene, og tunge/soggy inni, selv om Nannah og Karins brød står til godkjent når de er kalde, jeg er glad i nøtter og frø da.
Brødet har konsistens som sodabread. Jeg ELSKER sodabread så for meg var det perfekt OG det hevet godt.
Så det funker å erstatte oljen med mager kesam? I såfall skal jeg gjøre det i fremtiden :D
Ja :) Jeg vet jo ikke hvordan det ville blitt med olje/smør da -men brødet er iallefall saftig og godt med mager kesam :)
Ja :) Jeg vet jo ikke hvordan det ville blitt med olje/smør da -men brødet er iallefall saftig og godt med mager kesam :)
Banna bein :P Da prøver jeg det neste gang:) Takk for tips!
Hvor får man kjøpt Idun karbolett? Fant den ikke på Rema eller Ica. Er det nok til 2 brød i en pose?
rimi. men har ikke sett den i det siste.
Jeg kjøpte på meny. Konsistensen var grei, men en ekkel bismak synes jeg. Mannen og en av ungene likte det da...
Meny altså. Da stikker jeg bort dit neste gang jeg skal lage pizza. Takk for at du delte det VSB.
Safari og har hatt, Anarko.
Meny altså. Da stikker jeg bort dit neste gang jeg skal lage pizza. Takk for at du delte det VSB.
Ble litt nysgjerrig... Bruker du det som pizzabunn? Er det godt?
Her prøvd dette i dag http://lavkarbohuset.no/produkt/brodmikser/adams-lavkarbobrod og det var ikke godt i konsistens. Skikkelig svampete og seigt :( .
Nei kommer nok til å holde meg til oppskrifter funnet her inne. Frokostrundstykkene er min favoritt, samt Karins beste brød og Nannahs knekkebrød :)
Ble litt nysgjerrig... Bruker du det som pizzabunn? Er det godt?
Ja, jeg syns det ble godt. Smaker jo grovt, men veldig godt for min gane da :)
Kjøpte den på ICA i dag, og hadde i meierismør i stedenfor olje :)
Syns de var helt nydelige.Saftige med skikkelig sprø skorpe
Jeg lagde pizzamuffins av deigen i dag, det ble kjempegodt!
Jeg skal kjøpe flere poser for å lage både rundstykker og enda flere pizzamuffins for å ha med i kjøleboksen når vi skal på ferie.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.